Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leaping cat

0 bejegyzést írt és 554 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizenegy éves lett a Wizz, s ennek örömére új színt kaptak a gépek, s ami a lényeg, a tavalyihoz hasonló, egyet fizet, kettőt kap akciót hirdetett a cég. A második jegy majdnem ingyen, 2500 forint adminisztrációs díjat kell érte csengetni. Dobjunk el mindent, menjünk foglalni!…..
Félrefordítások The parkautomata 2014.08.11 21:48:50
Zsolt csak ennyit írt beküldése elé: Siófoki hajókikötő melletti parkoló, 2014. július Tényleg nem is kell ide több szöveg: ..
leaping cat 2014.08.12 12:33:28
László duplavéleményest talált nekünk: Nemrég az Agymenők és a Két pasi meg egy kicsi egy-egy epizódjában ugyanazt a hibát fedeztem fel. Nem annyira fordítói hiba, mint popkult-műveltségi hiányosság, viszont mivel a későbbiekben idézett mondatokra mindkét epizódban épül…..
Belsőség Zörögsz, te rohadék?! 2014.04.19 13:48:34
Feleségem Balenója sem akarja megbízhatatlanságával feldobni az Avensistől beszürkült hétköznapjainkat. Megy, na. Pár apróságot majd még megcsinálok rajta, de azok már komfortszolgáltatások lesznek, mint a tolatóradar, amit két éve aszalunk a dobozában. Én persze csak néha…..
TComment Így neveljünk barmot 2014.03.26 06:15:00
Létezik egy dolog, ami ha nincs, akkor bunkó vagy, ellenben ha túlzásba viszed, akkor is bunkó vagy. Előzékenységnek hívják és így irtják ki a kezdőkből. Azonos című írásunk kommentposztja...
Sokan félnek az otthoni hamburger húspogácsa elkészítésétől, pedig mondhatom, hogy az egyik legegyszerűbb, és legjobb kaja a világon. És még csak nem is egészségtelen, mint a gyorséttermekben mert kihagyjuk a sok E-betűs vackot. Én a legjobban grillen szeretem, az lesz az igazi, de…..
leaping cat 2014.01.31 22:35:09
@Pickles: pont a te fordítgatásod a bizonyíték arra, hogy nem kell lefordítani.
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
Belsőség Heti merítés 2013.11.17 10:39:13
Alomautó bordóban Akkor meg azt hittem, hogy ennél mar csak jobb autók vannak (ugye ez 16 éves volt), de kesőbb rájöttem a szomorú valóságra…. A tökéletes autó A már említett futómű betonkemény, csodásan csillapítva, a beállítása tökéletes kompromisszum. Télen…..
Húsimádó Konfitált kacsa 2013.11.13 18:44:54
Konfitált kacsa Még a nyáron Kardoskúton Marikánál ettünk egy nagyon puha, omlós kacsasültet - ami után már akkor eldöntöttem, hogy nekem is meg kell próbálnom ezt a csodát. A múltkor Eszter barátnője áthozott nekünk egy feldarabolt kacsát, mondván hogy Ő úgysem…..
Holnap ilyenkor már úton leszek New York felé. Mivel az idegességtől, izgalomtól nem tudok sem enni, sem aludni, sütéssel terelem el a gondolataim arról, hogy 8 órán keresztül be leszek zárva egy repülőgépbe kilométerekkel az óceán fölött. Vigasztal a tudat, hogy kilónyi új…..
Klinghammer István felsőoktatási államtitkár szerint évről évre emelni kell a felvételi ponthatárt (azaz tanuljanak többet a középiskolások), de ami még fontosabb, a diákok tanuljanak meg egy idegen nyelvet, mire elérnek a felvételiig: "A mostani 240-es felvételi pontszámot…..
Meghozta a döntést a Kúria: úgy döntött, hogy nem dönt. Ahogy azt előző cikkünkben írtuk, a  21. század egyik legjelentősebb magyar bírósági ítéletére került volna sor tegnap, ám a Kúria elnapolta a döntést július 4-ére. Botrány a belvárosban A döntés…..
...hanem rituális (kommunikációs) öngyilkosságot hajt végre. Ezt mutatta be egészen elképesztő módon az Arizona államban található Amy's Baking Company (meg még egy csomó szóból áll a nevük). Az eset tényleg nagyon tanulságos, érdemes rászánni egy kis időt az…..
Még egy döntőn túl vagyunk, ez volt tán a tizedik (agyrém), de nem az utolsó, mert holnap feszül majd egymásnak a két továbbjutó, Oláh Gergő és Antal Tímea. Mondhatni, borítékolható volt, hogy Csobot Adél eddig tudja elfoxtrottozni magát, és itt már elfogy a kakaó, de a…..
Autózva az országban tapasztalom, hogy lassacskán kezdik megtanulni az autósok, hogyan kell a körforgalomban közlekedni. Ritkább már a kihajtáskor nem indexelés, nagyjából tisztában vannak az emberek azzal, kinek van elsőbbsége, legtöbb helyen ezek a csomópontok jól működnek.…..
Kedves egybegyűltek! Tegnap addig szórakoztunk, bosszankodtunk a szürke összes árnyalatán, hogy nem bírtam ki, és kölcsönkértem a bérma-keresztanyámtól a könyvet. Azt ugyan nem tudom megítélni, hogy az ár/nyalat-arány milyen benne, mert az erotikus könyvek olvasásával…..
A héten két levelet is közöltünk balesetek utáni ügymenetekről, volt szó korrekt félről és gerinctelen sunyikról egyaránt. András is megküldte történetét, ami azért jó, mert pont az ideális hozzáállást írja le. Igaz, itt nincs szó biztosító bevonásáról a károk kis…..
leaping cat 2011.11.14 07:47:04
@Pyra: az általad idézett "nincs szükség ilyen követési távolságra" csak arra vonatkozik, hogy mikor nem kell kétszeres távolságot tartani teherautóval.
leaping cat 2011.11.14 10:17:00
@Pyra: ezért kell sávot váltani az előzés megkezdésekor, még a kövwetési távolság határán. Ez nem azt jelenti, hogy mindig, mindenki így előz, - én sem - de ha nem így tesz, és baleset lesz belőle, akkor az az ő felelőssége.
Tekintsük picit át ezt a jelenlegi, drámainak mondott helyzetet, kedves olvasók. Nyolc év után a Fidesz-kormány emberfeletti erőfeszítéssel megállította az ország gazdasági mélyrepülését. Nőni kezdett a gazdaság, csökkenni a munkanélküliség, és sikerült megszabadulnunk…..
Kinek, milyen pénzből, miért kezdett a klub presztízsberuházásba? Ezt kérdeztük levélben, telefonon, újságcikkben. Nem kaptunk választ, talán majd a pénteki sajtótájékoztatón, a megnyitás előtt...