Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BicskaMaxi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A püspököknek szigorúan távol kell tartaniuk a templomoktól ... az olyan műalkotásokat, ... melyek a józan vallásos érzést sértik akár azzal, hogy a formákat elcsúfítják, akár azzal, hogy művészi szempontból nem kielégítőek, középszerűek vagy utánzatok."  [Sacrosanctum concilium zsinati…..
BicskaMaxi 2017.12.06 21:05:25
Pangea Mit brennender Sorge 2014.09.28 21:48:41
"It is easy to see how Luther prepared the way for Hitler." Dr. William Temple, Canterbury érseke 1941, London  A második világháborút követően kialakult általános nézet szerint a katolikus egyház és a Vatikán legjobb esetben is Hitler kollaboránsai voltak, akik semmit sem…..
Eminenciás Bíboros Úr! Krisztus Urunk mondja: "Az első ez: Halljad, Izrael! Az Úr a mi Istenünk az egyetlen Úr. Szeresd a te Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Ezeknél nagyobb parancs…..
BicskaMaxi 2017.10.13 19:40:16
@HaFr: Gondoltam, hogy Önnek nem szükséges alap ahhoz, hogy egy katolikus bíborost számon kérjen. Biztosíthatom, hogy Erdő Péter bíboros atya pontosan tudja, hogy mi a feladata, és mindabban egyértelműen állást foglal. Nincs szereptévesztésben. Annyi bizonyos, hogy nem az Ön elvárásainak kíván megfelelni. Az előzőektől függetlenül, ha komolyan gondolja a közel-keleti keresztények megsegítését, a Magyar Katolikus Püspöki Kar által meghirdetett országos gyűjtésbe Ön is bekapcsolódhat: uj.katolikus.hu/cikk.php?h=2433
– Érthetetlenül állok sokak megnyilvánulása előtt – fogalmazott újabb megszólalásában a lombikprogrammal kapcsolatos társadalmi vitát elindító győri püspök...
BicskaMaxi 2017.08.31 18:41:52
@ép testben ép lélek: Saját nyájának magyarázott. Katolikus tanítást, katolikus szentmisén, katolikus híveknek. Jelen cikk meg a Katolikus Rádiónak adott interjújából készült.
BicskaMaxi 2017.08.31 18:42:00
@Hozzászólok: Ha elsőre is sikerül, akkor az előre legyártott biztonsági embriók mennek a levesbe? Vagy Frankenstein doktor majd kísérletezik velük? Ez lenne az "életet szolgáló orvostudomány"?
BicskaMaxi 2017.08.31 18:42:07
@Almandin: Mi a garancia arra, hogy annyit ültetnek be, mint amennyit "legyártottak? Kiszolgáltatott, ellenőrizhetetlen helyzet.
Beer Miklós a SZEMléleknek adott interjújában alkalmas nős férfiak pappá szentelése mellett foglalt állást. Felvetése élénk párbeszédet eredményezett, az ismert szerzetes is hozzászólt, vitatva a püspök szándékának helyességét. Az ő érvei is vitahatóak...
Veszem a bátorságot, és írok Neked. Teszem ezt abban a reményben, hogy nem olyan keményen és irgalmatlanul felelsz, miként elődeid tették, hanem velem is irgalmas pásztor leszel. Ebben reménykedem. Nemcsak miattam, a kis wittenbergi szerzetes miatt, hanem az Isten egész nyájára való tekintettel,…..
Fontos könyv jelent meg egy sokakat érdeklő témában, amely papoknak is szól, de mindazok haszonnal forgathatják, akik tudni vélik a megfejtést a címbeli kérdésre...