Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vakmacska

32 bejegyzést írt és 1042 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember szereti ott hagyni nyomát, ahol jár. Sokszor még a túrázók, a természet szerelmesei sem jelentenek kivételt. És nem is gondolják, hogy közben éppen a szeretett természetnek okoznak károkat az egyre divatosabb és látszólag ártalmatlan tevékenységükkel, a kőtorony építéssel.  Elmondjuk, mi a…..
        Deutsch Tamás keményhangú állásfoglalást tett közzé a Magyar Tudományos Akadémia átalakításával kapcsolatban. Nem Járóka Lívia, aki a  University College of Londonban szerzett Ph.D fokozatot,  ugyanis ő a CEU-n szerzett Master Degree-t a Soros Alapítvány támogatásával, ráadásul nő és roma,…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Vakmacska 2019.07.25 09:20:17
@kemény keleti kommentelő: Nem látnak fiatalt (mínusz a saját hülyévé szocializált kölyküket - ha nem sikerült a mutatvány, azok is elszaladnak szerintem), és számolni is csak akkor tudnak, ha a saját bevételükről van szó.

Egyébként a hiányszakmák egy része ezeket baromira nem érdekli, az csak szöveg, marketing, plömplöm, mókusvakítás. Mi buli ezeknek abban, hogy van több tanár meg mentős? Hozzájuk kijár, és az ő gyerekük úgyse ott tanul.

A CNC-t meg a többit meg rá akarják verni a cégekre, csak drága ám az eszköz meg a másik munkatárs ideje is, azok csak abba invesztálnak, ami tuti megtérül max. 2 év alatt.
Vakmacska 2019.07.25 09:21:52
@Vakmacska: ..ja és sokan tanulnak ápolónak, villanyszerelőnek, pincérnek is, egész addig míg megfizetik Ausztriában és az UK-ban. Idősebbek is elkezdhetik és el is kezdik, lásd az interjúkat Milánkovics Kingával, meg azokkal a negyvenes, ötvenes nőkkel, akik inkább bevállalják ezt, mint ami otthon vár rájuk.
      Wass Albert: Harmonia caelestis (székelybicskásváltozat)         (részlet)     Édesapám, Takaró Mihály, fent élt a hegyben, ahun az Isten is csak csutorázni járt. Amíg fent ült a Nap az égen, az én édesapám vadkosra vadászott a nagy húzott rezedás puskájával, aztán ha lűtt egyet, akkor volt…..
Vakmacska 2019.07.16 15:53:14
@Érvsebész: de elébb figyeljük, mint cselekedtek vala az rácok abban a történetben, melyet közönségesen Macska-jajnak neveznek.
Elvásolák azok ama reterát deszkáját, hogy ama szömély, ki sokaknak ellene vala és megkárosított és megharagított vala, mikor leülne dógát végezni, öszveroskadjék alatta ama reterát és hulljon ő ama anyagba, amelyet mindközönségesen szarnak neveztetik.
És amikor kironta ama szömély, akkor a többiek nagy fintorgásokkal fordúltak el tőle hogy atyámfia be büdös vagy. És bólogatnak ama bölcsek, hogy ami bévül, az immáron kívül.

(és hogy idézzem másik nagy elődünket, Mórát is: "hogy a hollók mondják a szemének: csecse bogyó!")
Vakmacska 2019.07.16 16:43:57
@Érvsebész: ahogy az egyik nagy előd szava szóla: "A villamos kerekei alól felhangzó cinikus röhej nem mindig őszinte."
Vakmacska 2019.07.17 09:25:57
@Érvsebész: egyébként már beírtam valahova, hogy az érintett honbéli ifjúságnak egy bizonyos szinten kb. tök mindegy, kinéz a Fortnite-ból, köp egyet, na ezentúl majd Tormayceclit NEM fogunk olvasni.
     (Palkovics interjú a Zeitben június végén, a német kutatóintézetek leveléről) Palkovics: .... Megjegyzem, Reimund Neugebauer a Fraunhofer Intézet vezetője nem írta alá a levelet.  ZEIT: A Fraunhofer Intézetnek közös projektjei vannak Önökkel. Palkovics:   Neugebauer úr ismeri a magyar…..
Vakmacska 2019.07.08 15:54:12
@jotunder: szerintem a pozinak a kontextusában mondják. Én elég jó szövegíró vagy technical writer vagyok meg még pár dolog, amihez elvileg ún. értek, de ha valaki bevág engemet mondjuk egy oviba ovinéninek vagy műtőbe vakbelet operálni, akkor megbukom, ahhoz nem értek, és tök mindegy, hogy máshoz meg de. Palkó normális policymakerként megbukott, de kétségtelen, ha a feladat vitya hülyeségének erőből való átvitele volt, akkor mondhatjuk hogy ténykedése sikeres volt, ahogy lehetett sikeres gépészmérnök meg gépészkutató vagymi is, az viszont egy másik szerep, most nem az a műsor megy a moziban, out of context. Ez amit most leírtam, egyébként teljesen morális dimenzió nélküli dolog, csak hogy sokan azon rugóznak, hogy mennyire tudja valaki az adott szerepet betölteni. A morális dimenzióról nem írok, hátha nekem is van jogi képviselőm, oszt' sikítana.
       G.Fodor Gábor perrel fenyegeti Peer Krisztiánt mert az kontúrtetováltszájúnak nevezte a feleségét Fodor-Horváth Zsófiát. Valószínűleg ez lesz az első per a kontúrtetoválásról. A jobboldali bérgyilkosok egyik legundorítóbb tulajdonsága, hogy miután végigzsidóznak, végigmuszlimoznak,…..
Vakmacska 2019.07.01 11:59:33
@Érvsebész: Én is köszi a linket, ez szerintem egy kurva jó interjú a P.K-nal, sokkal fontosabbakról mint az egyébként szerintem teljesen átlagos mancika külsejéről tett bármilyen irodalmi jelző.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Vakmacska 2019.06.14 15:00:01
@Kettes: ezekről szokott kiderülni adott pillanatban, hogy tiltott tudatmódosító hatása alatt, kecskével, és még valahogy le is videózta az egészet.
        A poszt David Goodhart: The road to somewhere: the populist revolt and the future of politics című könyvének elolvasása alatt és után készült. Goodhart az Egyesült Királyságról (továbbiakban UK) írta a könyvet, brit statisztikai adatok, brit szociológiai tanulmányok alapján. Ez egy…..
       A magyar Új Jobboldal egyik vezető ideológusa, a Kisgazdapárt egykori képviselője, Pokol Béla úgy másfél éve kiáltványban követelte, hogy a tudományos értékrend kizárólagosan az idézettségre alapuljon. Az Új Jobboldal zászlóbontásakor érdemes megnézni, hogy tudós képviselői egészen pontosan…..
Vakmacska 2019.05.14 09:50:36
@Miki Telepi: ezt a szöveget nem egy közepesen betanított, bullshitgenerátorra szakosított MI írta véletlenül?
        Erről a levélről szól a poszt.        Az aláírók között húsz ERC győztes van, és, ami számomra talán még fontosabb, három olyan kutató, aki írt már közös cikket Vincent-bloggerrel. Én tudom, hogy kik ezek az emberek, mit érnek, mit jelent az ERC-grant, mit jelent a Lendület, az…..
Vakmacska 2019.03.05 16:22:00
@Mickey Pearce: állítólag már a kétezres években is a délszláv körök "a három Sándor országa" néven emlegették Mo-t.
      A rezsim ökle újra lecsapott. A Mandiner egy Károly Németh nevű fizikaprofesszorral támadja az Akadémiát.     Némethet mint valami startup géniuszt adják elő. Én megkerestem a cégét. Ez a weblapja.        Ez hiányzik nekünk, ez a design, ez a professzionalizmus.     Németh idézettsége a…..
     Szarka László Csaba akadémikus a következőt engedte meg magának Körösényi Andrással szemben.  "Lehetséges-e például az objektív tudomány képé­ben tetszelgő, kőkemény globalista értékrendszer hirdetése az akadémia mint nemzeti közintézmény keretein belül? Normális körülmények között,…..
   Magyarország a nemzetközi rangsorok szerint ma még jelentősen elmarad az innovációs teljesítményben a vezető európai országoktól. Az akadémiai kutatóintézetek elmúlt években beadott szabadalmainak száma elenyésző, miközben évente 17 milliárd forintos támogatást kapnak az államtól. A bővülő…..
Vakmacska 2019.02.19 12:06:02
@velőtanya: Még most is mintha tűnődne azon, hogy néé, tényleg egy galambbal kéne sakkozni?
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
Vakmacska 2019.02.04 13:10:08
@boom2: Ezt izé, finanszírozta valaki?

Mert ilyet a saját felületünkön kb. 4 perc alatt kérdezünk le ilyen primitív irányított kérdéssorral, az elkészült Excelt odaadva a kilencévesemnek, oppardon a macskának hogy számolja össze majd váltson a cellán kategóriát (aka százalék).

Csinálunk kevésbé irányított kérdéssorokkal ilyesmiket néha ha unatkozunk csak nem híjuk magunkat ettől kutatónak, nem alapítunk reá intézményt és főleg nem akarunk erre társadalmi policyt alapítani meg alkotni (hah), de a Rejtő megint forog a sírjában, hogy szegény Fülig Jamest valaki megint role modelnek használta, amit leírt az meg nyilván a best practice.
       Megalakult az Illiberális Demokrácia Kutatóintézet, derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. A Prof. Dr. Rogán Cecília által vezetett intézet célja az, hogy az alapkutatási fázisból az innovációba emelkedve, az elméleti keretekből a gyakorlat mezejére lépve vizsgálja meg, hogy hány…..
Vakmacska 2019.01.09 15:55:24
@brunn: Fognak is, meg szaglásznak egy kicsit, oszt' odébállnak, miközben felrebbennek a legyek is.
         Rio de Janeiro-ban rendezték az idei Matematikai Diákolimpiát. A feladatok meglehetősen nehezek voltak, a legjobb pontszám 35 volt a lehetséges negyvenkettőből, de még 25 ponttal is aranyérmet lehetett szerezni. A magyar csapat huszonkettedik lett.         A szíriai csapat az ötvenhatodik…..
        (A kérdés nem a poszt címére vonatkozik. A posztban szereplő okfejtéssel kapcsolatban szeretném tudni pl. a Defacto blog véleményét. Egyszerűen azért, mert bennük bízom, másokban meg nem. Én nem vagyok közgazdász, csak szeretek számolgatni. )       Magyarország éves GDP-je nagyjából 30000…..
Vakmacska 2017.07.07 13:56:23
@esernyősEvezős: erre írtam a Viccország rovatba ugyanerre a linkre, hogy arra gondoltam, talán a dunai halakat kéne felkérni, hogy énekeljék el a Magyarország halszagú címmel elhíresült művet, Christian Morgenstern hangszerelésében. Ők úgyis ott vannak, ezért tán mégsem mondják le utsó pillanatban az előadást, de ha gáz van, gyorsan eliszkolnak Paks felé. (amíg oda nem érnek az oroszok...)
Vakmacska 2017.07.11 11:42:14
@incze: és néhány csillámfaszláma, meg egy kacsa, ami a hátsó felével énekel....
         A Heti Válasz páros interjút közölt Botos Máté egyetemi docenssel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Politológia Tanszékének vezetőjével, illetve Megadja Gábor keretlegénnyel.           Megadja egészen szemérmetlenül cinikus módon közölte, hogy a "polgári Magyarország 2002 óta nem más,…..
Vakmacska 2017.06.26 14:11:32
@jotunder: francnak vállalja el.
       Akarunk-e egy ilyen országban élni?- teszi fel a kérdést Lánczi Tamás rezsimszolga. Apja egykori marxista szerkesztő, aki egyetlen sor értékelhető tudományos munkásság nélkül lett egyetemi tanár, intézetvezető, majd rektor, és az Orbán-rendszer főideológusa. Lánczi Tamás főnöke egy rosszarcú…..
        "...kutya nehéz, felség, úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot....  "     (Esterházy Péter,  Harmonia cælestis)             Egy normális diktatúrában a polgártól azt várják el, hogy kussoljon. Nem kell aktív módon kussolni, nem kell kiragyogni a kussoló tömegből, nem kell…..
Vakmacska 2017.05.18 11:12:17
tldr.444.hu/2017/05/18/fideszmedia

- hogy ne is ösmerjék az igazságot.

valamint az alapvetés, ha valaki mindennel szemben gyanakvó az végsősoron "bármit" el fog hinni.
       Bayer Zsolt évek óta akar pofán vágni, széttrancsírozni, abálni, szuvidálni embereket, legalábbis időnként jelezni szokta ezen szándékát. Életemben egyszer találkoztam vele személyesen, úgy nézett ki közelről, mint egy inkontinenciával küzdő hörcsög, és körülbelül annyira is tűnt…..
Vakmacska 2017.05.11 14:33:11
@viharangöntő: "Az igazi tragédia nem ez, hanem az, hogy a kutakat méregteleníteni sokkal tovább tart, mint kiiktatni a kútmérgezőt. " - pontosan ettől tartok én is már jó ideje.
 Trump bejelentette, hogy szívesen találkozna Duterte Fülöp-szigeteki elnökkel, egy nettó tömeggyilkossal.  Trump bejelentette, hogy kifejezetten megtiszteltetés lenne számára (ez most tényleg ennyire hülye?) ha találkozhatna Kim Dzsong Un-nal, egy nettó tömeggyilkossal.  Trump egyelőre nem…..
   "  Ha egy ember egy másikkal él együtt és nem akarnak gyerekeket, nem ápolja a több ezer éves magyar hagyományt, amelynek értelmében a férfi és a nő házasodik." (Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a huszonegyedik század elején)      A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és…..
Vakmacska 2016.05.02 16:11:52
@Érvsebész: nyaflákok, zündöljetek! ne vakurjátok hiába a tüfőt..... (csakhát amíg a Nagy lába félévente két számot nő, addig valami sportcipőre valót muffjá....ja, mufáj lesz....)
Vakmacska 2016.05.05 16:03:13
@velőtanya: Sok volt az eső, virul a bolondgomba és ezek szerint sokan meg is ették, hogy kákolná őket mint a ripityomba a meszenc. Főleg azt, aki ööö, felületet ad mérgező és ragályos hülyeségek terjesztésére.
Vakmacska 2017.05.02 23:13:18
@Érvsebész: amfitúra...? almaturha lesz a'....
   Esettanulmány 1.   Szőnyi Szilárd rezsimpocok elemzi Felföldi Zoltán "közgazdász-politológust", idézve, hogy a "CEU az abortusz és a homoszexualitás életformáját támogatja". Ebből is látszik, hogy Felföldi gumidominó, de in concreto ez az ember volt az, aki ezt a pszichiátriai szempontból igen…..
Vakmacska 2017.04.16 09:05:44
@thegabcsi: +1, sajnos.
       Nyilván liberális vagyok, ne gyerekeskedjünk, mindazonáltal az én liberalizmusomnak része az is, hogy el-el mosolyodom a liberális dogmatikán, a doktríner vicceskedéseken, és nem, nem azonosulok minden liberális attitűddel, amelyet a CEU-val kapcsolatban szoktak emlegetni. És akkor mi van?…..
Vakmacska 2017.04.10 14:44:01
@jotunder: "és mi van, ha egy testi fogyatékos, egy kizsigerelt ápolónő, egy közbeszerzésen reménytelenül induló at the end of the way a fideszre szavaz? mert apját megverték a kommerek, mert erdélyben született, mert katolikus, mert nem tetszik neki X.Y méretes arca??? "

na, ezért IS tartunk itt ahol tartunk vaze, mert egy csillió diplomás értelmiségi is fenntartja a jogot magának hogy az ÉRZELMEIVEL szavazzon, vaze, az ÉRZELMEIVEL, hát én az érzelmeimet tartogatom a családomnak, a macskámnak, bizonyos irodalmi műveknek és zenéknek és et cetera, de vaze a 21. századi kormányzás, némi alapvető értékválasztáson túl azé főleg arról KÉNE hogy szóljon hogy valami szakipari melót kell végezni, valami lassan matematikai algoritmusok által is kialakítható közjó mentén, már ha a bizonyos alapértékek megvannak, normálisabb helyeken emberi méltóság, magántulajdon és privacy joga, pénzek felelős kezelése, egyfajta prioritás (stadionok versus gyerekkórházak, name a few a populárosak közül) már minden épeszűbb pártban adott, innentől rendszerszervezés, meggyőzés, ezen alapértékek valódi tisztelete, átláthatóság meg ilyenek mentén megy az ügy, amiivel egy rakás átlagembernek NEM kell mindennap foglalkozni azért "rencerváltás" szinten, mert tág határok közt de élhető marad számára az ország mindkét, mindhárom, mind a harminchárom nem elvakult, szélsőséges, tényleg normaként elfogadott értékeket tisztelő párt uralomra (he?) jutása esetén.

ahol felborul nagyon a bili, ott kell a legjobban észnél lenni és nem érzelmeknél.