Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bebíró

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sziget-rendezvények letompított hangereje miatt már többször kiakadt a Homár, de most felcsillant a remény. Ma kezdődik ugyanis a Balaton Sound, aminek a hangereje állítólag akkora, hogy a tó másik oldalán is felsírnak miatta a kisdedek. Némileg árnyalja a képet, hogy a…..
De szép is volt! Sütött a nap, hét ágra, feküdtünk a füvön nap hosszat, bámultuk a csajokat, nyomtuk a lángost, a palacsintát no meg a sört, és alig fértünk be a strandra. Tele volt mindenféle emberrel.Leginkább magyarral és némettel. Hollandok és dánok is jöttek szerényebb…..
bebíró 2011.02.25 20:49:08
@Yockee:
"Egy feltétel van: jövedelmet kell generálnia, nem lehet a pénzt elbukni, meg kell térülnie!"
Egy jó könyv lekötött, s kicsit lemaradtam a felpörgött blogéletről...
Szóval visszatérve a te egy feltételedhez (márha még megvan a virtuális 100 misi, és nem fektetted be a szomszéd faluban) az, ha jól számolom mindjárt három,
de azért durva, hogy még virtuálisan sem tudunk mit kezdeni vele. Szerintem bármilyen területen is gondolkodunk, mindegyik alapkoncepciója végső soron ugyanaz kell legyen, (részben korábban már megfogalmaztam) valami olyasmi, ami még kedvenc tavunk körül sehol sincs, tehát kuriózum, eredeti. Szerintem létezik még jó néhány ilyen dolog. B.
bebíró 2011.02.25 21:34:23
@palimadár01:
Kedves Palimadár! Már multkor is meglepődtem, mikor először kiderült rólad, hogy te is "bebíró" vagy. Szóval azért ijedtem meg, hátha rólam meg menet közben kiderül, hogy én meg palimadár vagyok! Hehe
Na de nézünk egyet! Több borház is van a Balaton körül, de Zánka három Borvidék határán fekszik. Szerintem létre lehetne hozni egy olyan színvonalas borházat (100-ból talán kijönne a 71-es mellett valahol), ami a három borvidék borait (sőt magát a három borvidéket) bemutatja, illetve a borok révén elérhetővé teszi. Ez egy olyan koncepció, ami maximálisan épít a földrajzi adottságokra, jellegében kiemelkedik, de legalábbis eltér a többi borháztól. A termelők, a bor adva van, a nyári átmenő forgalom adva van, dolgozni kellene vele valakinek, aki lát benne fantáziát, illetve van rá 5000 db ropogós húszezrese(mondjuk ez kicsit leszűkiti a potenciális jelöltek körét). Szerintem van olyan jó ötlet mint a benzinkút, bár igaz, hogy az autóm ügyesebben és gyorsabban nyeli az üzemanyagot, mint én a bort és nem is válogat annyira. B.
bebíró 2011.02.25 21:36:28
z
Elmúlt héten önkormányzati ülést ültek Zánkán. Gondoltam, közel egy hét elegendő lesz a jegyzőkönyv netes közzétételére, de csalódnom kellett. Sajnos ez esetben a Zánka TV sem bizonyult gyorsabb hírforrásnak. A legutolsó önkormányzati ülés náluk 2010. december 15-én…..
Több orvosi szaktanulmány állítja, hogy a szenvedélyes kerékpározás hosszú távon rossz hatással lehet a férfiak szexuális teljesítményére, és akár terméketlenséghez is vezethet. Egy spanyolországi vizsgálat szerint a triatlonisták között azoknak volt a legrosszabb a spermium…..
Kommentelő blogtársunk javasolta, hogy Zánka ügyeit illetően a Zánka TV-n és a programturizmus.hu-n tájékozódhatunk. (Nem igazán értettem, miért ne a falu honlapjáról csipegessük a hasznos információkat. Mint ahogy azt sem, miért költünk 200.000,- Ft + ÁFÁ-t - ez most nem…..
bebíró 2011.02.06 12:52:56
@mirr murr:
Tényleg! Hol lehet Zánkán horgászni nyári időszakban? Merthogy a strandon ugye, ha jól tudom, nem szabad. A válasz szintén megérne egy üveg bort. Mármint amolyan virtuálisat. Az se nagyon fogy... B.
bebíró 2011.02.11 10:44:53
@mirr murr:
Kedves Mirr Murr. Gyanítom, hogy az Aero utcája nem is utca, legalábbis a Gugli nem jelöli, vagyis olyan, mintha udvarból kanyarodnál ki. Szerintem onnan kikanyarodva ne próbálkozz az elsőbbséggel. (-: B.
Megszólíttattam! Nem érdemtelenül. Valóban az elmúlt hétvége enyhén szólva csendes volt a blogon. Vasárnap este végig szaladtam a kommenteken, hát mit mondjak, gyorsan végeztem. Szerintem ez volt a blog életében a holtpont, amin ha túljutunk, "Repül a nehéz kő: ki tudja, hol…..
bebíró 2011.02.01 23:58:28
@Varga.Zoltán:
Kedves Zoltán!
Elnézést kérek a lazán szőtt stílusért, mondanivalóm lényege végső soron egyszerű. Véleményem szerint, ha a falu első emberén, múlna a dolog, a falut nem testület, hanem mondjuk igazgatóság irányítaná, ráadásul autokrata vezetési stílusban, nélkülözve mindenféle felhatalmazó vezetői attitűdöt.
Ez bizonyos esetekben - mondjuk inkább bizonyos szintig nagyon hatékony tud lenni, viszont egy idő után önmaga illetve a fejlődés gátjává válik, mert egy óriási szellemi potenciált ahelyett hogy mozgósítana a fejlődés érdekében, éppenhogy lekorlátoz. Aminek pedig a cinizmusom szól az a fajta kommunikáció, hogy a kampányban illetve az eredmények felsorolásában a polgármester jelenik meg a falu élén, a vitás kérdésekben vagy nehéz döntésekben pedig inkább egyes képviselők, illetve maga a testület. Bebíró
bebíró 2011.02.02 00:21:50
@andocsari:
"Ő is szereti..." Klasszikusokat csak szószerint...
 Halleluja! Zánka ismét költségvetést alkot.Gondolhatnánk, nem egy bonyolult dolog ez, pedig az. Közgazdaságilag valóban hallatlan egyszerű a feladat: Számold meg a várható bevételeidet és próbáld meg a kapott összeget egy évre elosztani. Mégis fontos kritérium: ne költs…..
bebíró 2011.02.01 15:17:53
@Naplemente:
Kedves Naplemente, nem tisztem Arankát védeni - nem is teszem - de az ostoba faluközösség nem szerepelt a hozzászólásában, ami azért fontos szempont. Kollektív ostobaság kollektív bűn mintájára valóban nem elfogadható, de egy közösségben egyes emberek valóban lehetnek ostobák, mégha ostobaságuk mögött valamiféle rövidtávú érdek húzódik is. Te senkit sem tartasz a faluban ostobának? Pedig bizonyára szereted ezt a falut, faluközösséget - persze ez pusztán jóindulatú feltételezés részemről. Van, ami nálam is leveri a biztosítékot. Ha igazad lenne, nem lehetne másról negatív véleményem. Egyébként én nem érzem találva magam Aranka véleményétől, tehát engem igazából nem sért, s ha már engem nem sért, az EGÉSZ közösséget sem sértheti. Egyes embereket bizonyára, de ez talán nem is annyira baj. B.
bebíró 2011.02.01 15:41:44
@Naplemente:
Annyival árnyalnám előbbi hozzászólásom, hogy Aranka részéről tényleg szerencsésebb lenne/lett volna adott ember/emberek egyes cselekedeteit ostobaságnak minősíteni, mint meghatározott cselekedetek, vagy gondolkodásmód alapján az egész embert. Konkrétan az ostoba lakótárs/falutársak helyett lakótárs/falutársak ostobaságáról véleményt alkotni. Egyébként lassan a szót érdemes lenne kicímkézni, bár én ehhez nem nagyon akarok többet hozzászólni. B.
bebíró 2011.02.01 21:18:18
@Naplemente:
Kedves Naplemente! Asszem nem értjük egymást. Tudom, hogy az "ostoba falutárs", illetve "lakótárs" szerepelt Aranka bejegyzésében, viszont te ezt az Ostoba faluközösség cimkével foglaltad össze, ami nagyon nem szerepelt és nagyon más jelentést hordoz. Ez utóbbit én sem tudnám elfogadni, előbbieket pedig utolsó kommentemben foglat fenntartással. Természetesen jogod van hozzá, hogy a szóhasználat ne tetszen neked, de én ezt egy percig sem vitattam. Nincs viszont jogod ahhoz - és itt nem feltételezek részedről szándékosságot, hogy Aranka által megfogalmazottakat, tőle valószínűleg idegen megfogalmazással, illetve tartalommal ("ostoba faluközösség") foglald össze, de szerintem lépjünk már túl ezen, mielőtt Aranka tényleg a kardjába dől. Üdvözlettel: Bebíró
Impozáns "érme". Nem kapható a "sarki fűszeresnél". Sokat kell érte dolgozni!Mégpedig a kultúra és közművelődés világában. Wlassics Gyula-díj a neve. Nemes érme, úgy gondolom. Ezt nem a szél fújja össze a díjazottnak, ezért valamit tenni…..
bebíró 2011.01.26 14:01:24
@Naplemente:
Kedves Naplemente! Két éjjeli hozzászólásod most is fenn van, igaz más bejegyzés altt. TAlán ha az összes kommentet nézed sorra, nem az egyes bejegyzéseket,megtalálod. Ha a harmadikból egy lényegi részt megadsz megmondom, hogy fenn volt-e, mert mint láthatod, sokáig ébren voltam (sőt az egyikre reagáltam is), emlékezni fogok rá. Ilyen szintű összeesküvéshez nagyon durva dolgokat kellene írnod.
bebíró 2011.01.26 14:07:21
@palimadár01:
Palimadár így fussunk össze legközelebb egy korsó sörre (-:. Már ha szereted! B.
 Hallatlanul gyorsan teljesíti ígéreteit az új Képviselő Testület! (Halleluja! Ha ez így megy tovább, szezonra kész lesz a fövenyfürdő!) Polgármesterünk éppen, hogy meghirdette tavaly októberben, hogy kulturális területen struktúraváltásra van szükség, és láss csodát,…..
bebíró 2011.01.26 00:49:55
@Naplemente:
Vicces! Mirr Murr bejegyzését elolvasva, nekem is ez volt az első gondolatom, hogy az illető kandúr (eladdig valami miatt az ellenkezőjét gondoltam). Talán Zoltán "Macsek" megszólítása vezetett félre, vagy nem tom mi, pedig ha belegondolok, Mir Murr tényleg kandúr (a Halász Judit volt a nő a történetben). Még csokornyakkendője is volt (mármint a Mirr Murrnak). Na befejeztem! B.
 Új Képviselő Testület alakult 2010. októberében. Hiába, ez az élet rendje, már ha valahol demokrácia van. Márpedig nálunk az van, ezt leszögezhetjük. Szépen meg is rendeztük a mi kis alakuló ülésünket annak rendje és módja szerint. Egy kissé mókás volt a szerény…..
bebíró 2011.01.24 00:17:58
A gondom az, hogy egyetlen olyan pontja sincs a programnak, ami Zánkán olyan bevételeket teremt, amivel korábban már tárgyalt intézményrendszerünk fenntarthatóvá válik.
A pancsoló szerintem nem pusztán turisztikai vonzerő (bár lehet, hogy néhány vendéggel több jön ide, de nagyságrendileg nem számottevő, inkább talán nem megy el még több), hanem elsősorban gyermekeink biztonságos szórakozáaának fontos feltétele. A szülők, ha kicsi gyermekeikkel lemennek a Balatonhoz - egészen önző módon nem csak a vendégek, illetve vendéggyerekek, hanem urambocsá' helyiek - a gyerek lehetőleg fulladás nélkül tudjon szórakozni a BALATONBAN. Legalább 10-20 négyzetméter legyen, ahol leér a lába. Szeressük már ennyire a saját gyermekeinket, unokáinkat. Hmmm ez lehet, hogy kicsit demagógnak tűnik, de komolyan gondolom. Egszóval számomra ez nem a bevételről szól, mégha hozhat is valamennyit.
A csónakkikötővel hasonló a helyzet. Amennyire tudom, többe kerül a fenntartása, meg a kifizetnivalók, mint a belőle befolyt összeg. Készült-e erre valamilyen üzleti terv, vagy bármilyen számítás, hogy ez pézügyileg (várható kiadások, illetve várható bevételek vonatkozásában) mit jelent, vagy valaki kitaláta, hogy a Balaton mellé kell egy ilyan oszt kész? Lehet, hogy közvetett módon (kurtaxa) leesik néhány forint, de vajon megéri e sok tíz milliót kiadni ezért, hogy aztán legyen még egy fenntartanivalónk?
bebíró 2011.01.25 08:58:06
@Naplemente:
Kedves Naplemente!
A névtelenségen én is sokat gondolkodom. Azt hiszem, vagyok abban a helyzetben hogy nincs/nem lenne szükségem bebíróként írogatni, DE szerintem a falu egy jórésze ezt nem teheti meg, mert ő, vagy valamely családtagja függő helyzetben van, sőt adott esetben az egzisztenciája múlhat azon, hogy mit ír le, vagy mit mond ki hangosan. Persze szép dolog, ha valaki ezt vállalja (ide lőjjetek), de ha mondjuk a családját kell eltartania, és ennek érdekében ezt nem vállalja fel, egy percig sem tudom elítélni, ellenben azt, aki ugyanezt, mármint az ítélkezést velük szemben megteszi. Mielőtt bárki túlzó aggodalmaskodással vádolna, szeretném emlékeitekbe idézni akár Marika, akár Aranka esetét. Döntse el mindenki!
Másrészt viszont egyetértek Zoltánnal abban, hogy a képviselőknek lehetőség a név vállalása, hogy egy-egy döntést, illetve annak hátterét, vagy utólag felmerült kérdést, adott esetben éppen itt nyilvánosan, meg tudjanak indokolni (írom ezt anélkül, hogy bármelyik képviselőtől elvárnám, hogy minden energiáját a blog olvasására és folyamatos reagálásra fordítsa). Szerintem ez éppen hitelessé teszi őket. Szép napot! B.
 Életünk legnemesebb, de egyben legnehezebb feladata gyermekeink boldogságának biztosítása. Folyamatosan topon lenni érzelmileg és értelmileg, no meg nem utolsó sorban anyagilag nehéz küldetés, pedig e nélkül kiegyensúlyozottságunknak hipp-hopp annyi. Manapság a családok…..
bebíró 2011.01.18 22:49:59
@zénó1900:
"Szégyelheti magát az egész képviselő testület, ha beveszik azt a maszlagot,hony a fontos intézményeink bezárásával csökkenteni tudjuk költségeinket."

Kedves Zénó1900! Bár nem tartom magam "kormánypártinak", azért nem gondolom egyik vezetőnkről sem, hogy titokban, éjjelenként már a lakatokat próbálgatják a meglevő intézményekre, hogy némi aprópénz megmaradjon. Már csak azért sem (túl emberi értékek hordozásának feltételezésén), mert Polgármester Úr mindenkori kampánytémája az intézmények biztonságos működése volt. Talán legutóbb is. Ennek ellenkezője valahol felér egy kudarccal, de itt mégegyszer hangsúlyozom, nem a spórolás, vagy a takarékosság a kérdés, hanem a fenntarthatóság. És ez nem szerelem kérdése, hanem pusztán pénzé. Lesz e Zánka községnek mondjuk 2012-ben (nem a film miatt, hanem a jövő év ilyen számokkal fut majd) elég pénze a költségvetésben, a pedagógusok, technikai munkások, adminisztrátorok stb bérét, rezsiköltségeket, meg minden mást kifizetni? A költségvetés (2011) jelen állapotát tekintve (legalábbis amiket hallottam), ha nem történik hathatós állami beavatkozás kistelepülési szinten, nem vagyok benne biztos. És itt jön a súlyosabb kérdés, ami miatt szorongva várom Zánkanári fennt beígért elemzését, hogy miért is nem? De én sem szeretném a gesztenyét... Legalábbis előre... Forró.
bebíró 2011.01.19 20:57:56
@palimadár01:
Köszönöm a kedves fogadtatást. A link aranyos. Hogy hol tartok a bebíróságban?
A templomot, a kocsmát, a kenyeres pajtásokat, téli tüzelő vásárlást, sőt még a disznóvágást is abszolváltam. Tudom már a vargányás helyket is, bár rá kellett jönnöm mindenkinek ugyanott van a tuti (végső soron mindenki ugyanazt tikolja). Ami talán még hiányzik, egy igazán jó kis lagzi. Már ha van még ilyen?
Ami a bort illeti, egy év alatt sikerült túljutni a próbálkozáson, azóta inkább a végeredményt kísérem figyelemmel. Talán egyszer újra...
Egyébként nem vagyok döntési helyzetben, inkább kívülről figyelem (kultúráltan) mi történik. Na de ennyit magamról...
bebíró 2011.01.19 23:58:42
@Naplemente:
Kedves Naplemente! Számomra különbség van személyeskedő illetve személyesebb hangvételű hozzászólás között. Nekem fentiek inkább az utóbbiról szólnak, sőt magát a linket is szórakoztatónak találtam, de ez ízlés dolga. Blogidentitásomba (azért ezt a szót röhejes visszaolvasni) meg ebbe az egész blogolásdologba ennyi személyesség belefér. Egyébként igazad van, foglalkozzunk a faluval. Üdv: Bebíró
B.U. 10.A rövidítés egyszerű magyarázata: Blog Után 10. nappal. Mert hogy már itt tartunk, drága zánkai Polgártársak! Már 10 napja, hogy Zánka szabad vélemény oldala útjára indult és szárnyal. Úgy gondolom, tartalmas időszak volt.No de nézzük a száraz tényeket: 10 nap, 7…..