Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamuregélő

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerekerdő Lakói Nem rasszista 2014.08.12 12:00:00
kamuregélő 2014.08.21 12:58:55
@-Hantaboy-: Ha mar itt tartunk, akkor a "feszultseg alatt levo eszkozon" :)
Kedves Harcostársak! Az évente hagyományosan megrendezett Múzeumok éjszakája kiállításra hívom fel ismét a nagyérdemű közönség figyelmét. Aki megteheti, jöjjön el a 19 megyében és a fővárosban található helyszínekre, a kiállítások kifejezetten üdítő és kellemes…..
kamuregélő 2014.07.02 04:24:51
"Ennél nagyobb marhaság ma már nem lesz" rovatunkban a lenti videót mutatjuk be. A lenyűgöző WesterosCraft projektről tavalyelőtt már írtunk: őrült vállalkozás, amelynek tagjai hangyaszorgalommal, kockánként hordták össze Minecraftben a Trónok harca világát, Westerost…..
Pedig már komolyan azt hihettük, hogy végre eltűnik a Microsoft pécére kitalált őrülete, a Games for Windows Live. A Rockstar ugyanis még a pécés GTA V bejelentésekor megígérte, hogy nem arra a gyalázatosan rossz rendszerre hozzák majd a játékot, hanem simán Steamen. Aztán egy…..
100 éve, 1914. január 17-én bocsátották vízre a legnagyobb magyar gyártású csatahajót. Ekkor még volt tengerünk és létezett az Osztrák-Magyar Monarchia, a boldog békeidők azonban nem sokkal ezután véget értek. A Szent István csatahajót az első világháborúban hadrendbe…..
kamuregélő 2014.02.04 23:07:52
@Moin Moin: Torpedóháló sokat nem ért volna, mivel azt csak álló helyzetben használták. (Egyébként később AFAIK a többiről is elkezdték leszedegetni).

A Dante Alighieri meg lehet, hogy szintén 3 ágyús tornyokkal volt szerelve, de sokkal rosszabb elrendezésben.
kamuregélő 2014.02.04 23:13:31
@Lacusch69(Sch.Lacika): Messze nem osztrák spórolás, hanem a magyar kormányzat csak úgy volt hajlandó beleadni a pénzt a negyedik dreadnoughtra, hogy ha a negyedik teljesen magyar építésű lesz. (Azelőtt a predreadnoughtokból 3-mat készítettek egy-egy hajóosztályból, ezzel az osztállyal akartak áttérni a négyes megoldásra).

Éppen ezért más kazánok és turbinák kerültek a hajóba, amelyek egyébként jóval jobb hatásfokúak voltak. (A többi hajó teljes gőz mellett kb. két óra alatt "megették" fejlesztett gőzt, a Szent István tovább bírt volna teljes gőzzel haladni). Ugyanezen okok miatt lett két hajócsavaros három helyett.
Mi a bajom azzal, hogy Orbán Viktor lepaktált Putyinnal Paks bővítése ügyében?Mindenekelőtt felháborít, hogy mindezt gyakorlatilag titokban, egyeztetés, előkészítés, hatástanulmány nélkül tette. Ez ugyanis a szakma, a civilek – és általában a teljes lakosság –…..
kamuregélő 2014.01.23 19:09:49
Tipikus dezinformáló cikk hatásvadász képekkel és egyetlen egy téves gondolatból van levezetve (hogy Paks fogja adni az energiatermelés 80%-át).

1. Nem bővítés, hanem a meglévők cseréje. 2032-2037 között szépen leállítják a meglévő négy blokkot, ezzel kiesik 2GW-nyi termelés a magyar gazdaságból. Ezt pótolná a két új blokk (illetve megtoldaná még majdnem egy meglévő reaktornyival.

2-3-4. Innen kezdve már bukik a második érved. Másrészt ugyanúgy maradni fognak a meglévő erőművek (illetve, abból is 1-2 csereérett), arról nem is beszélve, hogy egy atomerőmű kizárólag alaperőműnek jó, csúcserőművi feladatokra továbbra is alkalmatlanok. (Erre legjobb a gázturbina, mert könnyen felpörgethető - mellesleg nemrég adtak át egy 400MW-s gázturbinás egységet itthon.)

4. Egyébként oroszok viszik a kiégett rudakat vissza. (Miért van olyan érzésem, hogy idővel azok még valakinek nagyon sok pénzt fognak érni?)

A képekre meg: a két hűtőtornyos képhez meg csak annyit fűznék hozzá, hogy roppant hatásvadász, ahogy ereszti ki magából a felhőket és szennyezi a környezetet...
...vízgőzzel. Az persze, hogy olyat csak oda építenek, ahol nem tudják az erőművet valami nagyobb víz mellé rakni (legyen az akár foszilis, akár nukleáris), azt most hagyjuk.

Paks bővítése/cseréjét meg annyira nem a semmiből jött, hogy 2009-ben 330 igen szavazattal (10 tartózkodással és 6 ellenszavazattal) megszavazta a Parlament.
kamuregélő 2014.01.23 19:12:49
@zobod: Naja, csak kérdés, hogy mennyi CO2 kvótát kell majd hozzá venni...
Kerekerdő Lakói Morbid Update 2013.10.11 12:00:00
kamuregélő 2013.10.18 00:38:53
@jk88: Nem lehettél túl figyelmes, íme, nyágicok: kerekerdo-lakoi.blog.hu/tags/b%C3%A1r%C3%A1ny

Zsidók meg senkit nem érdekelnek. (Igaz, nem esküdnék meg arra, hogy nem kapták még meg a sarat).
 Akik nem tanulnak a múltból arra ítéltetnek, hogy újra átéljék azt. Kivételesen nem  jó öreg Patyomkin cirkáló lesz soron, hanem a magyar honvédség, ha már ígértem.  A Magyar Honvédség különleges műveleti képessége nem tekint vissza nagymúltra. A feladat megkezdésekor Különleges Műveleti…..
kamuregélő 2013.01.13 20:43:43
@Sunsetjoy: "meg a link-rövidítések teljes hiánya"

És a linkrövidítében mégis mi a faszomé jó? Azért, mert pár gyökér kitalálta, hogy ez a trendi?

Rohadt idegesítő, amikor egy linkre rá kell kattintani, hogy megtudd, mi van mögötte, mert
1) a szerző nem tüntette fel, hogy az mi
2) linkrövidítés miatt az sem látszik, hogy hova vezet
3) mellesleg nem picit lehet megszívni azzal, ha a várt tartalom helyett valami más, esetlegesen kellemetlen meglepetést kap az ember a képébe.

Az egész linkrövidítéses baromság a nyomi twitter miatt kezdett el terjedni, azelőtt érdekes módon afelé tendált a webes ipar (nagyon helyesen), hogy a linkből kiderüljön, hogy mégis mi lesz mögötte.
Múlt heti hír volt, hogy alig készült el a Fable: The Journey, a fejlesztő Lionheadtől (ami ugyebár Microsoft-istálló) elküldték az emberek tíz százalékát. A cég úgy kommentálta a lépést, hogy ez bevett szokás a játékiparban, és tényleg nem egyedi az eset. 2010-ben…..
kamuregélő 2012.10.28 18:44:44
@algi: Ezzel te már feltételezed, hogy nagyobb cég több projekttel és nagyobb anyai háttérrel. Több projektet valamiből meg is kell finanszírozni.
KZ vette a fáradságot, és átnézte az (azóta elfogadott?) új Btk. tervezetét, és kiválogatott belőle néhány információbiztonsággal kapcsolatos részt. Mivel jogi témákhoz buta vagyok, ezért kommentár nélkül közlöm ezeket, aki ért hozzá, szóljon hozzá! N A segítségével…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Akkor ugye bármiből lehet, ami bonyolultabb, mint a kő-papír-olló vagy az amőba. A klasszikus torpedójátékot másfél órás popcornnmozivá felfújó film újra divatba hozta a kamutrailer műfaját, most egy Tetris-filmé jött ki éppen, és esküszöm, nem tűnik szarabbnak, mint egy…..
BuheraBlog Hírek - 2012/19. hét 2012.05.13 22:06:00
A Te Bankod Még a Subbát is megjárta bra felfedezése (a tükrözésért thx Gabucionnak!), mely szerint a yourbank.hu kint hagyta az OTP-vel folytatott SZÉP kártyás tranzakciók naplóit a weben, így gond nélkül lehetett böngészni, milyen értékben és kinél fogyasztottak a kedves…..
kamuregélő 2012.05.24 23:17:14
RockWood1911:

Na most amit én látok:
- Egyrészt normális esetben jobb helyeken a sajtószóvivő vagy egy kéviselő nyilatkozik, arccal, névvel, ezért tartják.
- Abban az egyben igazad van, hogy az OTP nyilvános dokumentációját ide keverni nem túl szerencsés. Csak azt nem értem, hogy nálatok mit keresett publikusan.
- Ilyenek, hogy tanlogs könyvtár a webroot alatt erős nokomment kategória.
- Különösen pikáns a web_demo nevű könyvtár. Miafasz?
- Miért, nonprofit szervezetnek nincs bevétele? Még egy társasháznak is van bevétele, költségvetése, kiadása és egy nonprofit cég is tud termelni. Annyi a különbség, hogy nem a profitszerzés a cél.

"Attól hogy egy php programnak URL-je van attól az még nem publikus :-D
Attól hogy még egy szerveren van, attól még nem publikus"

Lófaszt nem az. Egy ügyvéd megpróbálhat ilyen nonszensz dologgal védekezni, amelyet egy hozzánemértő bíró még el is hihet, csak egy szakember körberöhögi. Az, hogy nekem gyakorlatilag semmilyen védelmet nem kell kikerülnöm, a rendszer önmagától listázta, az nemhogy nem BTK §300/C-t nem sért, hanem egyenesen felveti a hanyag kezelés gyanúját. Nem "hackolással" meg fenyegetéssel kell itt pörögni, hanem fület-farkat behúzni elkussolni mélyen, hogy ekkora trehány, hanyagul összehányt szarra bízzátok az emberek adatait. Az ilyen üzemeltetőket és fejlesztőket kellene gyökerestül kiírtani az IT szakmából és akkor talán még a (valódi, hozzáértő) PHP-s fejlesztőket (figyelem, nem phpistukák!) sem nézné le automatikusan mindenki. Na meg lehetne normális rendszergazdákat is találni.

"attól hogy az eredeti gyári pack szerint megmaradt egy könyvtár elnevezése, még nem demo. "

Végül is... Aztán majd jön a következő rendszergazda, mert a mostanitok is megunja az amatőrködést és letúrja a francba, "az csak demó volt, nem?" felkiáltással. Van oka, hogy miért nem demo-nak, test-nek, vagy hasonlónak szokták nevezni az éles rendszereket. És annak is, hogy miért az amatőr balfaszok csinálnak csak ilyeneket.

"Gondolod hogy nekünk kellene auditálni az OTP szoftverét? "

Miután ti üzemeltetitek, nektek a production rendszeretek, IGEN. Házi feladat. Szerinted, ha gáz van az IT rendszerrel, még ha egy külső komponens, nem engem, mint IT-ért felelős embert vesznek elő először melóhelyen?

"baráti körből azok lettek ám kiválasztva akiknek van felsőfokú végzettsége is - tehát nem hóhányó szakmunkások programoznak ..."

"Ilyen kamu adatokkal ne csodálkozz hogy behal... mondom mégegyszer: nem a YBHU írta a sourcet...

Ezen kijelentésekkel csak és kizárólag annyit árult el, hogy lófaszt nem értesz az egész szakmához. Talán nem kellene itt okoskodni, mert csak a YB hitelét rontod.

Ui.: Egyáltalán tudod mire jó a munin?
kamuregélő 2012.05.25 13:26:14
@RockWood1911: Nézd, lehet ezt maszatolni a végtelenségig, attól még pontosan tudom jól, hogy kik és kik nem követnek el ilyeneket, mint ahogy az itt megszólalók nagyja.
Még mindig Mass Effect 3, mert még mindig forrnak körülötte az indulatok. (Aki lemaradt volna róla: itt a játék vége körüli balhé röviden összefoglalva, itt pedig spoileresen ki lehet beszélni a befejezéseket, amelyek erősen megosztották a rajongókat). Az új fejlemény az, hogy…..
kamuregélő 2012.03.27 02:21:33
@Melkor78: Mi volt mégis merész? Hogy a CE-sek többet kaptak? Ugyanez volt Zaeeddel, csak akkor a marketingesek egyértelműen képesek voltak egyértelműen közölni, hogy ez mi.

Kár a műbalhéért.
Van ez a botrány, ugye (már ha ezt annak lehet nevezni), hogy a Mass Effect 3 befejezése sok rajongónak csalódást okozott. Nagy igény mutatkozott ennek kibeszélésére, ezért nyitok egy külön posztot, hogy ne más posztok alatt gyűljön a sok offtopic hozzászólás, ami esetleg még…..
kamuregélő 2012.03.25 17:02:31
@moli: Jaj, ez az első napos DLC műbalhéval elmehet mindenki a sunyiba. ME2-nél is volt 0day DLC, ott volt a Cerberus network meg Zaeed karaktere, szóval mindenkinek STFU, bocs, hogy valami pluszt akartak adni a gyűjtőit vásárlóknak. Ha már itt tartunk, inkább úgy kellene hozzáállni, hogy örülj, hogy nem vagy kizárva teljesen. :)

(Amúgy a marketing részét tényleg elcseszte a Bioware, mert gyakorlatilag sima DLC-ként jelentették be, és nem CE extrának.)
 Az utolsó jelentősebb háború, a porosz-francia óta Európában a boldog békeidők honoltak. Kisebb csetepaték keleten, az Ottomán Birodalom határán, gyarmati felkelések letörése, kolonizáció előfordult (az Oszták-Magyar Monarchia is ekkor jutott gyarmathoz Kínában), marakodás Ázsiában a konc felett,…..
Vegyünk egy nagy levegőt, és fogadjuk el: annak ellenére, hogy a blog szerzőinek körében nem volt átütő siker a Minecraft, valami zsenialitás biztos van benne, ha már eurómilliomos lett belőle egy szimpatikus svéd fiatalember.  Azt is megértem, hogy a Lego-gyár úgy működik,…..