Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asdf

0 bejegyzést írt és 885 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régen voltam már Pécsett, de most úgy döntöttünk ismét megnézzük és nem bántuk meg. Összegyűjtöttem, hogy mi miket néztünk meg. Nyilván, ha gyerekekkel mentünk volna, akkor máshogy alakul a program, de ketten voltunk, a feleségemmel. 5 nap alatt ez kényelmesen belefér, nem kell reggeltől…..
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
asdf 2020.07.15 14:26:28
@ladiskoko: jelentsd be a kormányhivatalnál (oda került a fogyasztóvédelem) 14 napos elállásnál a teljes árat kell visszatéríteni, még ha használva volt a termék akkor is. A kipróbálást, megismerést meghaladó használatból adódó érteékcsökkentést (meg persze az okozott értékcsökkenést, lehagyom ezt az alkatrészt, összetöröm amazt) lehet csak levonni. Ömmagában maga az, hogy a termék fel van bontva és ki van próbálva, egyetlen forint levonására nem ad alapot.
Klímát szeretnél társasházi lakásodba? Tisztában vagy az esetleges buktatókkal? Kellemetlen kérdéseknek jártunk utána a témában...
asdf 2020.07.13 21:02:40
@blaubner: a 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról alapján ha a határértéket meghaladja az okozott zaj, akkor egy éven belül a jegyzőnél birtokvédelmi eljárást indíthat, azon túl már csak a bíróságon.
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
asdf 2020.03.08 12:37:51
@MrZed001: Tényleg, EU mikor akarja bevezetni a JAVÍTÁSHOZ VALÓ JOG-ot? Az se tökély, de azért valami.

Jovore, 10 ev kotelezo alkatreszellatas es 15 napon belul meg is kell kapnod azt, en ezt hallottam. Persze ha heroinaron adjak majd az alkatreszt (mar most is ezt teszik) a hajadra kenheted az egeszet.
Egyik ügyfelünk hosszú évek óta kikéri a véleményünket az energiaracionalizálási elképzeléseiről. A földgáz számlájától szeretne szabadulni, mint sokan mások. 13 évvel ezelőtt napkollektorokat telepített, sorozatunk első részében kiszámoltuk, hogyan alakulna a következő 30 év költsége, ha elektromos…..
asdf 2020.02.28 07:45:39
@sóhegy049: hogy odafönn mennyi UV éri, meg milyen hőmérséklet-változásnak van kitéve, arról meg nagyvonalúan feledkezzünk meg, igaz? Meg hogy 97-ben fellőtt GPS műhold is üzemben van még...
A kérdésre igennel válaszolt két portál, a világnézetileg elkötelezett PestiSrácok.hu és a Mérce.hu. Bár a politikai élet két ellenkező oldalán vannak, nagyjából ugyanazt kifogásolták. A munkatársaik összeszámolták, hogy a Józsefváros című önkormányzati lap december 4-i számában hány fényképe jelent…..
asdf 2019.12.14 20:16:34
@Netuddki.: "azonban igen feltűnő, hogy az ellenzéknek nulla sornyi megszólalási lehetőség jut."

Jutni jutott volna, ha a Fideszes reszleg kivant volna elni a megszolalas lehetosegevel. Nem kivant.
asdf 2019.12.14 21:28:43
@enrikokaruszo: volt egy cikk, ami korbement a polgarmesteri fizetesek utan, nyilvan nem olvastad, jogszabalyi kotelezettseg a fizetessel kezdeni, az alapber pedig szinten jogszabaly altal szabalyozott. Tehat ha piros ho esik, akkor sem csinalhatnak mast, mint az elso ulesen megszavazzak a polgarmester, az alpolgarmesterek meg meg mittomenkik fizeteset, utana csinalhatnak barmit. Guglizd meg a cikket, ha erdekel.
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
asdf 2019.11.24 20:25:31
@BódogBéla: de miert venne barki is utasbiztositast a Ryanairtol? Cipot a cipoboltbol...
asdf 2019.11.25 10:29:57
@TMGBP: azért, hogy ne legyen vita az egy centikkel túllógó poggyászon. Akinek az engedélyezett méretnél 25%-kal nagyobb keretből kilóg a cucca, az így egy büdös szót nem szólhat, ha megbüntetik, mert nem kicsit, hanem nagyon túlméretes poggyásszal kívánt utazni. Így egy vita nincs, innen nem tudsz nyerni szituációt teremtve. (Ugyanúgy, mint ahogy a rendőr is 68-ra lövi be a traffipaxot az 50-es táblánál, nem pedig 51-re)
Sokadszor szaladunk bele, hogy egy normális kézipoggyászért többet kell fizetni a Wizznél, mint amibe maga a repjegy kerül, legfőbb ideje egy csomagártesztnek. A két ultra ajánlatait összevetve az látszik, hogy a kézicsomagnál a Wizz sokkal drágább a Ryanairnél, a 10 kilós feladottnál kisebb…..
asdf 2019.10.30 20:42:50
@irdesmond: "de ha valahol valami rendezvény van, az se igazán a repjegy árakhoz igazodik."

(sajnos csekélyszámú) utazásaim kb. fele koncertekhez kötődik. Ha időben tudod a dátumot, akkor lehet lőni olcsó jegyet (főleg, hogy nekem mondjuk egy európai turnéból majdnem tökmindegy melyik koncertre megyek, a lényeg, hogy olyan helyre menjek, ahol még nem voltam és amit amúgyis meg akarok látogatni, igy kellemest a hasznossal, a koncert mellé kipipálok egy várost -és környékét- is). Idén 4 héttel az esemény előtt vettem egy retúr Milánót 9-ért (ez február végi, ezért volt ilyen olcsó), tavaly 3 hónappal utazás előtt Párizs retúrt 17-ért, tavalyelőtt két hónappal utazás előtt Milánó retúrt 16-ért, de olyan is volt, hogy csak oda jegyet vettem, a visszairánnyal még vártam, mert óóóóóóóó, lesz az még olcsóbb. No, marhára nem lett. Így kényszerűen Hollandiából úgy jöttem haza, hogy átrepültem Pisa-ba 25 euróért (úgysem voltam még ott, amúgy is meg akartam nézni Firenzével együtt) majd 3 és fél nap városnézés után másik 25 euróért jöttem onnan pestre, mázlim volt, a végén még kifejezetten örültem is, hogy így jött ki.
asdf 2019.11.01 12:58:54
@Zabalint: Ez rendezvenyfuggo. Sziget, Forma 1, valami nagy meccs eseten lehet ilyesmi, de ilyenekkel nem elek. En barmikor barhova mentem, hostelben 8-11e/ejszaka, airbnb-ben meg 11-14e/ejszaka aron barmi gond nelkul tudok szallast foglalni.
asdf 2019.11.04 21:31:17
@Zabalint: Ezt en mind elhiszem, ugyanakkor meg soha nem erintett. A korabban irt araknal dragabban en meg eletemben nem foglaltam szallast (es nem is foglalnek, mivel akkor megyek, amikor akarok, ha valami happening miatt bazidraga lenne a szallas, akkor max. maskor megyek, de erre sem volt meg pelda, hogy ilyet kellett volna tennem)
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
asdf 2019.11.01 12:49:31
@ahha: biztosan nincs, en is anyaztam miatta, es filoztam, hogy visszairok nekik, hogy a szamlat nekem jogszabaly alapjan a befizetesi hatarido elott 8 nappal meg KELL kapnom (pl. hogy amennyiben nem ertek egyet a szamla tartalmaval, akkor reklamalhassak, leven a befizetesi hatarido elott tett reklamacio a fizetesre vonatkozoan halaszto hatalyu, a befizetesi hatarido utani eszrevetel ertelemszeruen nem). Nekem is szerda delben irtak, hogy megjott a szamla, fizessem be holnapig (mikozben kitolt fizetesi hataridot rebesgettek). Meg nem neztem meg, hogy latom-e de igazabol most pont le is szarom, nekik raert, akkor nekem is.
Bemutatót tartottak a leendő utasok számára a hétvégén Vác, Monor és Szolnok állomásokon a MÁV-START Zrt. új, 815 003 pályaszámú, Stadler gyártmányú, KISS típusú, emeletes, elővárosi villamos motorvonatával. A hatrészes, két vezetőállásos motorkocsiból és négy betétkocsiból álló vonat engedélyezett…..
    A te lakásod valóban eladó, te tényleg költöznél. Ezt fontos kihangsúlyozni, mert akkor ez a blogbejegyzés neked szól. Nem tartozol azok közé, akik meghallván az idők és a média szavát, kiteszik a legnagyobb értéküket a piacra, (nem írom, hogy el akarják adni, mert nem akarják) hogy annak az…..
asdf 2019.10.09 09:42:38
@I Love Buda: "Mivel kimondottan szeretem és érdekel a szakmám, amikor külföldön vagyok benézek egy egy iroda kínálatába, ha máshogy nem is, de a kirakati fotókat megnézem. Jelzem nincs szégyenkezni valónk."

Nektek lehet, hogy nem (megnéztem pár ingaltan képét, jobb mint az átlag, de azért dupla képek (csak egy lépéssel odébbról készült), ferde képek, értelmetlen sorrend voltak bőven, az értékesítők portréit viszont azonnal cserélném), de azért hirdetési oldalon, ingatlanoshoz tartozó hirdetésben is hegyekben látok okádnivaló képeket (a mobillal csinált katasztrofális panorámakép a teteje), de fotóstopikban is felbukkannak jövendőbeli ingatlanosok (vagy "ingatlanosok") érdeklődni, hogy mit vegyenek, 30-40 ezret szánnak fényképezőgépre, aztán csodálkoznak, hogy az egy nagylátószögű objektív felére sem elég. Én külföldön nem egyszer láttam olyat, hogy amikor az eladó ingatlan ház, nem pedig lakás, az ingatlanos drónnal csinált róla távlati képet a házról, vagy a házról és a hozzá tartozó kertről, esetleges kocsibeállóról, ettől meg a mi ingatlanosaink még nagyon messze vannak (de én drón nélküli, de értékelhető képekkel is beérném).
Már a nemzetközi szaksajtó is azon mulat, hogy a nagyságára és olcsóságára oly büszke Ryanair elkezdett szinte minden Wizz-járatnyitásra ugyanazzal az útvonallal reagálni. Kommunikációs szinten továbbra sem vesznek tudomást a kistesóról, de elég nehéz már tagadniuk, hogy erősen szemmel tartják. Mi,…..
Mi van akkor, ha a szolgáltató azt mondja, megszűnik a tarifacsomag, amit épp használunk és felajánlj egy másikat. A naiv ügyfél feltételezheti, hogy a meglévőhöz hasonlót kínál, az alapos és felkészült ügyfél pedig utánajár az új tartifacsomagnak és feltételeinek. 2019 május 17.én A felhívott…..
via GIPHY Olvasónk sztorija után hálás szívvel emlékszem vissza arra a saját élményemre, amikor nagyon vártam valami apró csomagot, a postás pedig felcsengetett és azt mondta: "csókolom, megint jött valami szar". Na hát a következő sztoriba nem hangzik el sajnos hasonló sem, pedig olvasónk boldog…..
asdf 2019.08.05 19:31:59
@body_andras: "A másik nagy szemétség pedig az, hogy ha hétfőtől péntekig, reggeltől estid dolgozom, akkor szombaton reggel 8tól 12-ig kell eljutnom a levélért abba a postába, ahol gyűjtik ezeket"

Koltozz videkre, es nem lesz ilyen gondod, szombaton NINCS nyitva a posta. Hetkoznap 8-16-ig es kampo. Az, hogy te reggel hetkor mar a vonaton ulsz, du 4-kor meg meg meloban seggelsz, az meg a te problemad. Ha barmi csomag, ajanlott vagy tertis jon, ha nem tudsz valakinek meghatalmazast adni, eselyed sincs atvenni. Az, hogy kedden, csutortokon csak 10-tol nyisson a posta, szerdan meg 2-kor zarjon, csereben szombaton nyitva legyen barmennyit, akar ket nyomorusagos orat is, az termeszetesen elkepzelhetetlen.
A legnagyobb magyar portálok is megírták, így az Index is, hogy a hétvégén egészpályás adathalász támadás indult a magyar neten. A csalók a legnagyobb magyar szolgáltatók nyereményjátékának álcázott popup üzenetekben próbáltak adatokat kicsalni a naiv netezőkből. Van UPC-s is, mi egy Telekomosba…..
asdf 2019.07.31 19:40:53
@Peti817172M: nem popup volt, hanem redirect.
Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon…..
asdf 2019.07.10 23:34:14
@Fekete Krindusz: ez biztosan varosi legenda, hiszen sem a fogyved hatosagnak sem a felugyeletnek nincs az egvilagon semmi dolga sem az alival sem a wish-sel. Ott a kinai hasonlo szervekhez es a kinai birosaghoz lehet fordulni (sok szerencset), nekik kizarolag hazi ceggel kapcsolatban van jogkoruk eljarni. Mar egy nyamvadt emaggal is csak az europai fogyasztoi jogok izejehez lehet menni, mert roman vasarlas, ahhoz a magyar fogyvednek semmi koze.
asdf 2019.07.10 23:35:53
@juhaszvik1: "Nem tudom, hogy egyesek miért állítják azt, hogy az étterem hazudik. "

Ha te nem erzed ugy, akkor a bullshit detektorod kalibralasra szorul :P
asdf 2019.07.11 08:28:04
@Karipapa01: arra próbáltam rávilágítani, hogy te azt írtad, hogy megvette a vizet, azt csinál vele amit akar. Ez így igaz, a vizet vette meg. Nem pedig a vizet és az üveget. Tehát hétköznapi értelemben mégsem csinál vele azt amit akar, elfogyaszhatja, áttöltheti a saját kulacsába, akármi, de üveggel együtt nem viheti ki, mert az üveg nem az övé.
Biztosítós sztorijaink általában a káreseményeket követően íródnak, amikor a csalódott ügyfelek konstatálják, hogy nem vagy nem olyan mértékben kártalanítja őket a biztosítójuk, mint amire számítottak. Zs.-ék el sem jutottak idáig, mert már akkor felhúzták magukat, amikor…..
Újabb bizonyíték arra, hogy a csilivili animált honlap egyáltalán nem garancia arra, hogy mögötte valódi, megbízható webshop működik. Olvasónk megjárta a Mediumbutorral, mi összeszedtük, hogy a honlapon mi minden lehetett volna baromi gyanús, és megkértük tanácsadóinkat is, hogy a szakvéleményükön…..
asdf 2019.02.19 09:17:14
@nikkel odeon: kartyaval fizetes != utalas.
Miért nem működik jól a látássérültek érdekvédelme? Egy olvasói levelet kaptunk, melyet szerkesztve adunk közre. Az illető nem mocskolódni vagy vádaskodni szeretne, hanem csupán leírja amit önmaga megtapasztalt, mint egy látássérültek érdekvédelmével foglalkozó szervezet alkalmazottja. A történethez…..
Ahogy az várható volt, élnek az ultrák a maguk teremtette lehetőséggel, újra keményen büntetik a túl nagy kézicsomaggal érkezőket a kapunál. Leginkább Budapesten és a Wizz Air. Írtunk eleget idén a két ultrafapados, de különösen a Wizz csomagszabályainak állandó változásáról, de utoljára azzal…..
asdf 2018.12.31 11:48:17
@CyberPunK: az emberek hulyek. Ennyi. Megszokasbol, utana nem nezesbol, lazasagbol utaznak, pedig amit kapnak infot, ott feheren-feketen le van irva, hogy mit vihet fel es mit kell leadni. Par honapja Parizsba repultem, ket gep indult kb. 20 perc kulonbseggel, az egyik valami legacy, a masik Ryanair (ami persze Parizs alsora). Kb. 6 utas jelentkezett a badogkaramban a legacy tarsasag utasai kozul, majd koppant, hogy rossza helyen van, rohant hanyatt homlok vissza, de mivel a fapados volt a kesobbi, valoszinu keste is le a gepet (es ennek persze megvolt a parja is, valami 8 koruli ember rohant a legacy-tol a badogkaramba es epphogy beesett gate close-ra). Pedig kivulrol faek egyszerusegu dolog, hogy Air France-os jeggyel nem megyek Ryanair pulthoz, de hat latod, 4 dolgonak kell egyeznie (legitarsasag, jaratszam, uticel, indulasi ido), hogy egy adott kapuhoz menjen az ember, aztan megis 3-5% elcseszte. Semmi dolga a GVH-nak itt, figyelmetlenek az emberek, ennyi.
asdf 2019.01.01 20:19:01
@szépjuhászné: de minek veszel meg tavaszra jegyet tegnap? 2-3 honap mulva pont raert volna olcsobbert.

@lenörd hofstadter: nem basznak at, es eddig meg nem basztak at egyszer sem. Eddig mindig az tortent, aminek kellett, egyszer volt egy masfel oras kesesem es ennyi. A miert jarok fapadosokkal pedig annyi a valasz, hogy 20, max 25e Ft-nal huzom meg azt az osszeget, amt egy retur jegyre hajlando vagyok kolteni, es igy sem a repulojegy ara a gatja annak, hogy mennyit utazom (nem a repjegy a draga, hanem a szallas meg a belepok).
Régóta tudjuk, hogy a fapados légitársaságok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól. Ezek sorába remekül illeszkedik a Wizz Air újítása: a reptéren vásárolható check-in előremenős jegy, amiben persze nem a pénzért gyorsabb sorba…..
asdf 2018.11.14 20:07:22
@Facelessbook: ez jo, csak mivel sokan nem szeretnek szopatni magukat a repterre valo korabban erkezessel, a checkinpultos sorban allassal, az esetleges lopassal, az erkezo repteren pedig a csomagra valo 5-15 percnyi varakozasra, igy erosen megnovekedett az igeny a priority-re; am ennek szama limitalt, valami 90 koruli gepenkent, ezt pedig eloszor karacsonykor, utana meg kb. majustol a nyaralasi idoszakban fixen ki is fogjak utni az utasok, ergo lesz olyan, aki venne priot, de mar nem tud, mert eladtak az osszeset, es igy kenytelen feladni a csomagjat.
asdf 2018.11.14 20:17:06
@nyúúúlacska: a masik oldalrol nezve pedig: ha nem lenne fapados, lehet, hogy tizevente egyszer repulnek csak (esetleg akkor sem). Igy meg akar olyan "elmebetegseget" is csinalhatok, hogy kiugrok Hollandiaba egy egynaposra az egyik kedvenc zenekarom lemezbemutato koncertjere, mert 7.5 ezerbol megvolt a returjegyem Eindhovenbe.
Friss konkrét esetek nyomán talán nem árt újra megnézni, mi jár és mi nem az utasnak, aki nagyon megszívta. És mit kell tenni, ha ráfáztunk?  Pár nap alatt három olasz reptéren hagytak ott hazafelé készülő magyar utasokat is az ultrafapadosok, közös bennünk, hogy nem gondoskodtak az…..
asdf 2018.11.01 21:29:56
@Kolompár Magneto: azzal a hülyeséggel szemben, amit leirtál, a valóság a következő:
azon nem szabvány méretú LEVÉL(!!!) küldeményeket, melyek nem férnek bele a postaládába (32,4 x 22,9 x 2,4 cm) a posta tavaly január óta nem veszi át levélküldeményként (hiszen valljuk be, ezek kb. sosem voltak azok), hanem kizárólag csomagként adhatóak fel. Emiatt arra lettél "kötelezve", hogy (a levélnek semmiképp nem minősülő szemüveget) csomagként add fel. Az meg annyiba kerül, amennyibe. Az égvilágon semmi köze nem volt ennek a kivivéshez/ki nem vivéshez, csak annyi történt, hogy most már nem lehet levélnek hazudni a csomagot.