Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kameszka01

1029 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  azonnali segítséget a kőszegi önkormányzatnak!     Néhány hete írtam egy bejegyzést arról, hogy az Orbán-kormány a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben szemrebbenés nélkül megcsapolja a frontvonalban harcoló önkormányzatok kasszáját. Nem is lenne ezzel semmi probléma, ha nem azt…..
  ez nem volt egy szép húzás miniszterelnök úr!   2020 április első hetében jelentette be az Orbán-kormány, hogy az új koronavírus-járvány okozta válsághelyzet hatékony kezelése érdekében különadót vet ki a bankokra, a multinacionális cégekre és megfelezi a pártok támogatását. Majd…..
  fotó: portfolio.hu   A koronavírus körüli hercehurca most szépen megmutatja mindenkinek, hogy a magyar politikai kultúra még egy ganéjdombon gőzölgő, bűzös köpet szintjén sem mozog. Kezdjük a tényekkel: adjunk hálát a jó Istennek, hogy kicsiny hazánkban ennyi koronavírus szakértő, mindenhez…..
  még szerencse, hogy az ország legrégebbi, ma is Városházaként működő épülete nem kerül kalapács alá   A rendszerváltás után Kőszeg városának 1300 körüli, bérlakásként funkcionáló vagyoneleme szerepelt a vagyoni kataszterben. Ez a szám napjainkra 291-re csökkent. Tovább rontja a helyzetet,…..
  Mészáros Lőrinc és a Vas Népe   A Vas Megyei Közgyűlés azzal a megbízással hozta létre 2013-ban a Vas Megyei Értéktár Bizottságot, hogy vegye nyilvántartásba a megyei és települési kulturális és épített értékeket. Az értéktár bizottság honlapján többek között azt olvashatjuk, hogy a…..
  az új polgármester szerint most nem jó ötlet a hitelfelvétel     2019 decemberében ismét tárgyalta a kőszegi képviselő-testület azt a korábbi, áprilisi ülésén elfogadott határozati javaslatát, amelyben az akkori fideszes többség úgy döntött, hogy az Egészségháztól délre lévő fejlesztési…..
  balról Huber László, jobbról pedig Ágh Péter, aki a háttérből igencsak jól keverte a cinkelt lapokat   Az első képviselő-testületi ülés előtt néhány nappal, az Összefogás Kőszegért Egyesület arról számolt be Facebook-oldalán, hogy Básthy Béla -egy titokzatos idegen számára- tanácsadói…..
  lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: n-e-m l-e-sz-n-e-k a-d-ó-e-m-e-l-é-s-e-k!   Az október 28-ai alakuló ülés utáni első nyilvános ülését tartja a kőszegi képviselő-testület november 28-án, a Városházán. Végre megkezdődik az érdemi munka, az új városvezetés feltehetően néhány napon belül…..
  a Rákóczi utcai kerékpáros nyomvonal   Hetek óta keringenek fotók az egyik népszerű közösségi oldalon azokról a különleges, nyitott kőszegi kerékpárutakról, amelyek finoman szólva is megmosolyogtatóak, sokak szerint mégis komoly funkciót tölthetnek be a jövőben. Alapvetően nincs semmilyen…..
  Jobb oldalamon Terplán Zoltán. Egy székkel arrébb ülök, én vagyok az alpolgármester. Pech. fotó: Németh Iván     A kőszegi képviselő-testület alakuló ülésén gyakorlatilag egyetlen nyitott kérdés maradt, a többit, ahogy Básthy Béla fogalmazott, megoldotta az önkény. A legnagyobb érdeklődés…..
  Vajon ki ülhet öt évig Básthy Béla jobbján? Holnap kiderül!   Október 13-án, Kőszegen is lezajlott az önkormányzati választás, az eredményt tudjuk, a számokat ismerjük. Bár sokan bíztak a csodában, a meglepetés elmaradt, győzött a Fidesz-KDNP támogatásával induló Básthy Béla. Második helyen…..
  fotó: facebook.com/OsszefogasKoszegertEgysulet   Megmosolyogtató, hogy egyre több olyan hamis próféta hirdeti magát a facebookon, akik azzal hitegetik a kőszegi lakosságot, hogy ők bizony rendet vágnak a kőszegi hulladékgazdálkodás területén tapasztalt kaotikus állapotok körül. Van egy rossz…..
  1-es szavazókör: 2-es szavazókör: 3-as szavazókör: 4-es szavazókör: 5-ös szavazókör: 6-os szavazókör: 7-es szavazókör: 8-as szavazókör:   Polgármesterként csak velük tudom megvalósítani az elképzeléseimet! Köszönöm!   -rk-..
  a kép illusztráció   Információim szerint Kőszegen pénzt szedtek be az egyik botrányos állapotban lévő belterületi utca felújítására Huberék. Többen tudni vélik, hogy az utca lakóinak 100.000 forintot kellett leperkálniuk, cserébe egy 5 centiméteres záróréteget ígértek nekik a városvezetők.…..
  néha azért is bele kell néznünk a tükörbe, hogy eldöntsük, a visszanéző arccal tudunk-e még azonosulni (fotó: Bogdán Ferenc)   A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és…..
  az Összefogás Kőszegért Egyesület a kőszegi civil szféra meghatározó résztvevője, a kőszegi közélet megkerülhetetlen szereplője fotó: ugytudjuk.hu (balról Rába Kálmán, jobbról Harkai Norbert, az egyesület vezetője)   A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről…..
  a kép a 2018-as országgyűlési választások egyik kampány grafikája   A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a…..
  Munka közben. A fotó hat évvel ezelőtt készült.   A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a rabakalman.blog.hu-n, kérem,…..
  A Kőszegi Egészségház épülete fotó: murosbau.hu   Polgármesterként mindent el fogok követni azért, hogy a kőszegiek a lehető legjobb egészségügyi ellátást kapják városunkban. A fenntartható életmód és egészséges táplálkozás népszerűsítéséért internetes kampányba kezdünk, célom, hogy a…..
  a 2014-es országgyűlési választások kampányfotózásán   A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a rabakalman.blog.hu-n,…..
fotó: plenocao.com.br   Azok a bel- és külföldi turisták, akik szívesen utaznak kutyájukkal, általában olyan úti célt választanak maguknak, ahol kis kedvencük is jól érzi magát, amíg a gazdi kikapcsolódik. A kutyabarátok száma évről évre nő Magyarországon is, a legtöbben már nem gazdasági érdekből…..
fotó: Béli Balázs   Kőszeg városa az Alpok lábánál terül el, ezzel gyakorlatilag ajándékba kaptunk egy olyan lehetőségekben gazdag természeti értéket, amelyet városunk a mai napig nem tudott megfelelően kihasználni. A Szabó-hegy kiváló terep a bakancsos turizmus, az ökoturizmus, az adrenalin…..
    Jövőnk tudatos alakításában az ifjúság meghatározó szerepet tölt be, ahogy XVI. Benedek pápa néhány évvel ezelőtt fogalmazott: a fiatalok a béke építői, nevelésük a jövő záloga. Sajnos hazánk a fiatalok egyre magasabb önmegvalósítási igényeinek kielégítéséhez nem (vagy alig) kínál alkalmas…..
  Zánka napjainkban   A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a rabakalman.blog.hu-n, kérem, fogadjátok barátsággal! L.G.:…..
  Mögöttem a város, előttem a jövő! fotó: Bogdán Ferenc   Amikor Kőszegen utak vagy épületek azonnali felújítására van szükség, akkor mindig ugyanazt a választ kapjuk: nincs rá pénz. Ennek viszonylag egyszerű oka van. Városunk adóbevétele és állami támogatása éppen annyi összeget tesz ki, mint…..