Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Otherself

86 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mentőexpedíció egy rendkívül szorosan, pontosan és jól átgondoltam elkészített film, aminek három, egymással összefüggő oka van. 1. A filmnek egyetlen felesleges jelenete sincs     Igen látványos teljesítmény, hogy egy 141 perces mozinak minden egyes jelenete előrébb…..
Otherself 2015.10.03 09:47:53
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: nos ermm.... nem tudom, én elmentem rá moziba -_-
About Me Hős6os (Big Hero 6, 2014) 2015.01.22 15:17:37
Ha eddig még nem tetted meg, előbb ezt olvasd el. - vannak a filmben olyan momentumok, amelyek nem túl meglepőek, de azért lelehetne spoilerezni, én viszont nem teszem meg -  A Disney animációs stúdiója az utóbbi években stabilan jó filmeket produkált, melyekben mindig volt valami…..
Nem is fűznék különösebb kommentárt a listához. Természetesen csak olyan filmekből válogattam, amelyeket láttam is, amelyekre nyugodt szívvel mondhatom, hogy jók, és amelyeket bárkinek ajánlani mernék, filmezési szokástól függetlenül. Sajnos most is, mint minden évben, sok…..
Mint azt már néhányan tudják rólam, van ez a hobbim, hogy mérhetetlen mennyiségű anime sorozatot nézek. Sokszor eszembe jutott már, hogy rendszeresen írni kéne róluk, de be kellett ismernem, hogy nem is szeretnék, és nem is érdemes. Azt hittem, hogy ez talán azért van, mert a…..
- én nem spoilerezem le a fordulatot, de vigyázz, mert jelentősen ront az élményen, ha valaki mégis elszólja magát - Ritkán esik meg az emberrel, hogy beül a moziba egy viszonylag kevésbé bereklámozott filmre, majd egyszer csak döbbenten ráeszmél, hogy amit lát az annyira…..
About Me Az átlagos nap 2014.09.27 15:19:33
A srác egyszer csak arra a hosszan elnyújtott gitárhangra kapta fel a fejét, amely egész nap kitöltötte a gondolatait, de sehogy sem bírt rájönni, hogy melyik számból van. Este viszont, miközben szokásos pénteki italát kortyolgatta a haverokkal, meghallotta a zenedobozból…..
 Filmkritikai nézeteimről. - a cselekményből nincs mit lespoilerezni, a poénokat viszont direkt nem lőttem le - Egészen tiszteletre méltó, ahogy a Marvel az utóbbi időben a filmjeivel bánik. Na nem mintha szuperhősös blockbustereik nagy művészeti alkotások lennének, alapjaiban…..
Filmkritikai nézeteim. - spoiler? na ne viccelj már... - Megjegyzés: ennek a kritikának a nyelvezete nem éppen kifinomult, de kiválóan illik a filmhez. Ugyebár az a nagy probléma a nagyköltségvetésű amerikai filmekkel, hogy mivel borzasztóan sok pénzbe kerülnek, a megtérülés…..
Filmkritikai nézeteimről. - nagyon spoileres, mert részletesen elemzős írás - Megjegyzés: a filmet eredeti nyelven láttam, ezért a tulajdonneveknek nem a magyar megfelelőjét használom. A Lego-kaland az a film, aminek egyáltalán nem kellett volna jól sikerülnie. Mármint a stúdió…..
Filmkritikai nézeteim. - minimális mértékben spoileres - Térjünk is rögtön a lényegre.  A legtöbb néző valószínűleg nem fog rájönni, hogy pontosan miért is tetszett neki A holnap határa, aki meg bele akar kötni, annak könnyű dolga lesz, mert a filmben – nem éppen…..
Kritikai nézeteimről. - konkrét spoiler nincs, de írok a befejezés következméyeiről, ami elég sok mindenre céloz - Van egy olyan közhiedelem, miszerint a kritikusok jobban szeretnek csak azért rossz véleményt adni egy filmről, mert az olyan beállítottságú kritikákat többen…..
About Me Godzilla (2014) 2014.05.17 14:55:39
Előszó filmkritikai nézeteimről. - spoiler minimális, viszont pár jelenetet teljesen leírok - Az utóbbi időben, mikor is meglehetősen sok látványfilm került a mozikba, felfigyeltem arra, hogy laikus nézők hogyan és mi szerint értékelnek blockbustereket a különböző fórumokon.…..
Előszó filmkritikai nézeteimről. - spoiler nincs, de célzás van - A Pókember reboot körül kialakult viták többnyire arról szólnak, hogy ki melyik széria főszereplőjét preferálja. Én személy szerint jobban szerettem Tobey Maguiret a szerepben, egyszerűen jobb színésznek…..
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. - a film címe maga is egy spoiler, szóval nincs mitől tartani - A túlélő egy valós események inspirálta háborús film az Afganisztánban 2005-ben megesett Red Wings hadműveletről, mely során négy SEAL katona feladatul kapja egy tálib hadvezér…..
About Me Oldboy (Oldeuboi, 2003) 2014.04.14 18:56:12
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. Bosszú-trilógia első része - A bosszú-ura. - kész csoda, de sikerült úgy beszélnem a végéről, hogy nem lőttem le a poént - A Olboy a bosszú-trilógia második, nem véletlenül leghíresebb darabja, mivel akkora csattanó van a végén, amit csak…..
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. - örvendessék az Úr: nulla spoiler - Megérkezett a Marvel első idei blockbuster csodája, a Phase Two utolsó filmje - legalábbis ami az alapkaraktereket illeti. A három post-Avengers film (Vasember 3, Thor 2, Amerika kapitány 2) mindegyikén érződik a…..
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. Bosszú-trilógia második rész - Oldboy. - nincs benne spoiler, de azért néhány dologra utalok benne - A bosszú ura Chan-wook Park kultikus bosszú-trilógiájának első része. Ez sokaknak talán nem mond semmit, de ha megjegyzem, hogy a sorozat második…..
El se kezd, amíg ezt nem olvastad el!!! Képes vagyok olvasni az emberek gondolataiban. Még most tisztázzuk le a következőt, nehogy félreértés essék: ennek az naplónak a legfőbb motivácója a pénz és a hírnév. Nem mintha nem lenne bennem vágy, hogy hatással legyek másokra vagy…..
About Me Előszó Rin-hez 2014.04.01 00:34:01
Érdekes dolog történt velem a minap. Miközben e-mail-eimet olvassgattam - pontosabban miközben a szokásos spam halmazt takarítottam el - egy olyan levélre bukkantam, amit más éppeszű ember talán el sem olvasott volna. A következő képpen volt megcímezve: "Mások gondolatainak…..
About Me Jégvarázs (Frozen, 2013) 2014.03.29 13:12:20
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. - a spoiler inkább a film üzenetét írja le, nem a konkrét cselekményt - A Jégvarázs a tavalyi év legtöbbet vitatott animációs filmje volt, valószínűleg azért, mert 2013-ban nem született kimagasló, mainstream produkció a műfajban, köztük ez…..
About Me 47 ronin (2013) 2014.03.26 17:30:43
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. - lespoilerezve, nem mintha ez bármit is számítana - A 47 ronin a filmkészítés azon klasszikus esete, amikor egy film se nem elég jó, se nem elég rossz ahhoz, hogy ne legyen végtelenül unalmas. A Need for Speed legalább gyalázatosan gyenge, így…..
About Me Mocsok (Filth, 2013) 2014.03.26 17:21:38
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. enyhén spoileres, a vége poént nem lövöm le, csak jellemzem, plusz jelenet leírás Ilyen az, amikor tökéletesen eltalálják egy film címét. Bruce Robertson (James McAvoy) skót rendőrnyomozó, aki kollégáival a hamarosan várható előléptetésért…..
About Me Need for Speed (2014) 2014.03.16 10:59:38
Ezt előbb olvasd el - lehetőleg. Videojátékról készült filmek kapcsán gyakran felmerül a kérdés, hogy általában ezek a filmek miért nem jók? Erre elég egyszerű a válasz, csak ezt nem szokták felismerni: a videojátékok története nem jó, többnyire filmek által már…..
About Me Filmkritikai nézeteim 2014.03.16 10:59:23
Az internetnek köszönhetően sokan próbálkoznak filmkritika írással. Ezzel nincs is semmi gond, mert habár emiatt sok meglehetősen rossz írás születik, legalább könnyebb felismerni, hogy milyen hibákat vétenek leggyakrabban a kezdő kritikusok. Szerintem az átlag kritikusokkal az a…..
About Me Blog 2.0 - Felvezető 2014.03.15 15:07:51
Pár hónapja történt, hogy ismét ránéztem erre a blogra és visszaolvastam korábbi bejegyzéseimet. Meglehetősen kínos élmény volt. Nem mintha bánnám, hogy anno belekezdtem, ott és akkor szükségem volt rá. De visszaolvasni az akkori, nyersen őszinte, depressziós gondolataimat…..