Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inreallife

0 bejegyzést írt és 5348 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük azzal, hogy rögzítjük: mindig a hatalmi kérdés (ki nyeri a választást?) a legfontosabb politikai kérdés. Minden más ebből következik vagy ezt követi. Tudom, hogy mennyivel szebb azt mondani: nem, nem ez a fontos, hanem az, hogy miben lenne más, hogyan működne, mit tenne egy, a maitól eltérő…..
inreallife 2020.09.01 14:28:04
@MAXVAL bircaman közíró:
Hat baratocskam, akkor mivel magyarazod, hogy neked mast jelent a siker szo? Mert ez nem ertelmezes kerdese, ahogy felvetetted korabban. Konkretan atdefinialtad a siker szot, a sajat szad izlese szerint. Amugy eleg kozhelyes bullshitet faragtal belole, altalanos fogalmakkal. Kackac. Szerintem nincs meg egy olyan ember, aki igy ertelmezne a sikert. Bargyu, nyalas es a valosagot sem fedi. Tobbre nem telt?

Vilagnezet. Tevedesben elsz, a kulonbozo vilagnezetek megfernek egymas mellett. Az alternativ valosagokkal van problema. Mert azzal ki akarod szoritani, jelen esetben a valosagot. Ra akarod eroltetni a te univerzumodat masokra. Nem fog menni.

En nem gondolom, hogy egy egy ilyen szelsoseges alaknak, mint te lenne baratnoje. Egyreszt olyan durva szorongasi tuneteid vannak, hogy csak na, hozzaszolni sem mernel egy lanyhoz, masreszt az a szinjatek, amit kepviselsz meg ferfi szemmel is devians, a noknek pedig kifejezetten taszito szokott lenni ez a megjatszott felmuveltseg, amit eloadsz. Okosnak akarsz latszani, de nem vagy az. Tavolrol sem.

Az aspergeres temaban, ismerek tobbet es, az egyik osztalytarsam is volt. Egyreszt sosem kerkednek vele, betegsegnek tartjak. Masreszt bar az atlagtol magasabb IQ-val jar, sok teruleten minuszt jelent, ebbol fakadoan tavol all toluk, hogy lenezzenek masokat. Harmadresztkerulik azt a fajta jelenletet, amit te a forumokon kepviselsz. Felolem lehetsz aspergeres, de szerintem ez is csak egy a vagyaid kozul, amivel a benasagodat probalod alcazni. A szocialis analfabetizmus legtobbszor nem egy betegseg kovetkezmenye.

Szakemberek kozul a pszichiater es a pszichologus johet szoba. Az elobbi inkabb a test elvaltozasaiban, folyamataiban ajanlott, tehat mutet es gyogyszer kombinacioval gyogyit, a masik inkabb a lelki bajokkal foglalkozik. En leginkabb ott latom nalad a problemat. Nagyon tultoltd a netes jelenleted, kenyszeresen keresed a konfliktust, fuggoseg is kepben van, ha ennyire erzed, hogy mindenhez hozza kell szolnod. A kommenteles az egy potcselekves. Aki sokat kommentel, az altalaban attol szenved, hogy ingerszegeny kornyezetben el, egyedul. Van olyan persze, hogy az ember raer, mert nincs munkaja vagy ilyesmi, de te pont nem ilyen vagy. Nem kapod meg a szerinted neked jaro figyelmet, mert pont ezert force-olod az interakciokat, epp ebbol gondolom, hogy baratnod nemhogy nincs, az eletben nem volt. Kozben meg folyamatosan bizonyitani akarsz, nem is szukmarkuan fenyezve a tevekenyseged. Ezert kerdeztem a sikert is toled, mert oriasi luzerseg arad beloled.
inreallife 2020.09.01 15:39:25
@MAXVAL bircaman közíró:
Nem kell megsertodni birka, csak dumalunk. Latom meg mindig nem sikerult felfogni. Nincs olyan, hogy liberalis siker, meg liberalis okos meg a tobbi. Ezek a tevkepzeteid. Ahogy a baratnod is, ami mar a feleseged lett. Legkozlebb mondj be legalabb 2 gyereket is, emeld csak a tetet. Attol nem lesz hitelesebb a torzult onkeped.

Nem szoke nokrol beszeltem, hanem arrol, hogy a szelsoseges, vilagtagado nezeteid csak neked vonzoak, masoknak nem. Attol, hogy luzer vagy es egy alternativ valosagba menekulsz, masok oda nem tudnak kovetni. Az a te elkepzelt eleted, ami valojaban nem letezik. Ha lenne ilyen, akkor nem tudnal ott ulni naphosszat a gep elott a birkahangod terjeszteni. Igazabol annal szanalamasabbat, mint behazudni egy komplett csaladot kevesebb dolog van. Lehetne csaladod, de ne haragudj en kizartnak tartom, nemhogy azt, hogy egy no megmaradjon melletted 2 percnel tovabb, hanem azt, hogy emberek kozelebe tudj menni anelkul, hogy azok menekulnenek toled meg a nezeteid elol.
inreallife 2020.09.01 18:20:36
@MAXVAL bircaman közíró:
Nekem is szamitogepes a munkam, de ez nem azt jelenti, hogy 7/24-ben tolom az alternativ valosagrol szolo eszmeimet a tobbi ember arcaba. Van mas szorakozasom is. Az, hogy lealltam veled egy diskurzusra, azt ne munkanak fogd fel, hanem felebarati szeretetnek, hatha osszeszeded a batorsagodat es mersz segitseget kerni. Ha elsz vele, akkor elsz, ha nem, akkor pedig marad ez az egyetlen oromod, luzerkedhetsz tovabb. Te valami harcnak gondolod ezt, a szavaidbol itelve, de az, hogy otthagynak, mert remenytelenulen eset vagy, az nem azt jelenti, hogy te gyoztel es eszmeid hibatlanok. Azt jelenti, hogy nemcsak szanalmas vagy, hanem kimerited azt az idokeretet, amit rad tudnak szanni masok. Valoszinuleg ertekesebb az idejuk annal, mintsem egy vaknak magyarazzak a szineket. Tudom, hogy erre is tudsz irni libsizo valaszt, de azert gondolkodj el, hogy mit ertel el az eletben, es mit gondolnak rolad masok.
"Akik energiát fektettek a gyűlölésembe, ne csüggedjenek, hiszen most kiderült, hogy nemcsak pénzsóvár aljadék vagyok, hanem gyáva is." Fogalmaz hajnali Facebook-posztjában keserű szarkazmussal a tegnap bejelentett, ma lemondott Index-főszerkesztő-helyettes...
inreallife 2020.07.31 11:44:26
Akkor elmondom en, hogy miert gaz. Van egy foszerkeszto, akihez a kollegak ragaszkodnak. Banalis indokkal elbocsatani el lehet, de vallalni kene a kovetkezmenyeket, ami azzal jar. A banalist ugy ertem, hogy "volt" egy olyan indok, amivel be akartak terelni az akolba, de ennek a mogotte felsorakozo szerkesztoseg erejeben bizva ellenallt. A helyzet az, hogy egy joval nagyobb hordereju indok sem biztos, hogy ezt az egysegfrontot megtorte volna, de igy egyenesen fel is tuzelte. A hiba alapvetoen ez volt.

Az egy masik tema, hogy kit es miert akartak a helyere tenni. Nyilvan kellett keresni valakit, aki bar szinten nem vadolhato jobboldalisaggal, de joval befolyasolhatobb, mint az elozo, ne adj isten akar meg oncenzurara is alkalmas, "nehogy baj legyen belole" jeligevel. Szerencsetlen figura azt sem fogta fel, hogy o csak egy atmeneti megoldas lenne, afele kar minimalizalasa, nehogy lelepjen a teljes szerkesztoseg, csak egy kisebb mag tavozzon. Ugy lehet potolni a kiesoket. Ezt ismerte fel szerintem, hogy vele akarjak elvitetni a balhet.

Nem irigyelem az indexet. At kell iranyitani az origos csapat jo reszet, esetleg az ott megirt cikkeket itt is publikalni, ha nem akarjak elvesziteni az olvasok zomet. De azok meg mar lugozott agyuak, nem kepesek iranyvaltasra. Vannak meg alternativ oldalak, de nyilvan nem azokat olvasom, nekem tulzottan balosok, ahogy a jobboldali propagandat sem fogyasztom jo etvaggyal, a baloldalit ugyanannyira nem. Szoval varom, hogy Legyen masik!

Nyilvan az index sem volt tokeletes. De azert en lattam az igyekezetet az objektivitasra, amit mas lapoknal nem tudtam felfedezni. A minosesgi problemak, miszerint helyesirasi hibak, magyartalan mondatok, teves forditasok, meg persze a kedvencem, amikor meter es a lab naluk ugyanakkora mertekegysegnek szamit, ezekbol volt rengeteg. De cserebe a szakmai cikkek politikailag semlegesek voltak, a velemenycikkek pedig visszafogottak. Ha olvassa valamelyik index-es ezt a posztot (tuti, ra vannak most kattanva), azoknak uzenem, hogy a minosegen boven van mit javitani, a tobbi resze az pedig tenyleg a magyar piacon koroket ver barmelyik masik oldalra. Szoval varok. Sok sikert!
inreallife 2020.07.31 13:23:44
@Kánikula:
En inkabb azt erzem, hogy mindenki tullott a celon, mert annyira bizott az erejeben. A fidesz azt gondolta, hogy apro lepesekkel szalamizzak le az indexet, mindig csak egy kicsit valtoztatva, elkerulve a martirkepzest. Azt hittek megtehetik, kicsit orjongenek az ellenzeknel, majd megy minden tovabb es egyre kretenebb cserek reven erik az origot. Nem akartak mar harmadszor is ugyanabba a csapdaba esni. (origo, tv2)

A szerkesztoseg meg mar joideje keszulhetett az elso pisztolyszora, mert kollektivan lelepni csak ugy tudnak, ha megvan mar a koncepcio, legalabbis be van toltve a csobe, hogy mi lesz a kovetkezo lepes. Velemenyem szerint azert ez nem lesz faklyasmenet, de ahogy a jobboldal veri magat, hogy vegyetek mediat magatoknak, ugy most az ellenzeknek is el kell gondolkoznia, hogy beruhaz a most felszabadulo knowhow-ba. Akar nevtelenul is, hogy ne erhesse szo a haz elejet. Na ez az amirol szolnia kene az osszefogasnak. En azt latom, hogy szavakban mindegyik eros, kiall az index mellett, de amikor a kasszahoz kene jarulni, akkor mindegyik a masikra var.

Az ellenzeki politikara valamelyes befolyasolast gyakorlo potentatoknak kene most megoldani a lecket. Kiszedni az ellenzeki partokbol annyi lovet, hogy a masik.hu, vagy a f@sz tudja mi lesz a neve elinduljon, mukodjon. Es mindezt ugy, hogy semmit sem kerhetnek a penzukert, mert az ugyanugy befolyasolas lenne, mint a fidesz csinalja a sajat mediajaban. Jo kis feladat. MZP, karacsony meg a tobbi akikert ossze tudtak fogni az emberek, ossze kene grundoljanak egy alapitvanyt, es arra birni lenyegeben mindenkit, hogy folyamatosan menjen oda a love. Enelkul csak ideig oraig fog az egesz koceraj mukodni, amig a kezdeti lelkesedes, meg forradalmi hevulet helyet atveszi a mit eszek holnap gondolata.
Orbán Viktor tart a karakteres, kitartó, keményen küzdő ellenfelektől, ezért időben igyekszik elvenni a kedvüket attól, hogy ellene induljanak a 2022-es választáson. Tartja magát a városi legenda, mely szerint többször megüzente Karácsony Gergelynek, hogy leszáll róla (és Budapestről), amennyiben…..
inreallife 2020.07.06 15:54:10
@midnightcoder2:
Ezert mondtam, hogy a falvak elok voltak mar minden, csak akasztott ember nem. A fkgp -> mszp -> fidesz eletut pont nem a komcsi utalkozast jelzi. Maximum szavak szintjen. Meg valami torpe minoritasban. Neked a baloldalisag jelenti a kommunizmust, nekem az uram batyam rendszer. A lopas az mar csak a hab a tortan. En azokat utalom, akik nulla kepeseggel, kizarolag a lojalitas szintje hatarozza meg az ervenyesulesuk magassagat. Marpedig a kommunizmusban ez volt a vezerfonal, es a fideszben is ez. Aki egy kicsit tobb, vagy jobb a masiknal, azt el kell nyomni. Aki sajat erobol tud ervenyesulni azt akadalyozni kell kormany es intezmenyszinten. Ilyen orszagban csak azok akarnak elni, akik messze az atlag alatti kepesseggel rendelkeznek. Tehat a fideszesek.

Majd menj mar el egy fideszes rendezvenyre. Nezz mar korbe, hogy olyan emberek ulnek-e korulotted, akikkel szellemi egyseget tudsz alkotni, szellemi kozosseget vallalnal? Csak es kizarolag ilyen arab szamoktol rettego nyuggerek vannak. A szavazason ehhez hozzamennek a orban rasszahoz tartozo voksok, es mar meg is van 2-3 millio kozotti "bazis", amire hivatkozni szoktatok. Latszik a hozzaszolokon is, hogy ki milyen ertelmi szintet kepvisel. Eleg par mondat hozza. A fidesz partolok nem a legelesebb kesek a fiokban. Ritka az, aki ket propaganda mondatnal tobbet tud irni, pedig ez kene legyen a, mondjuk ugy, nemzeti alap a tarsadalomban.

En csunyan megnyirbalnam a valasztojogot, egybol nem azon menne a kampany, hogy migrans-soros-komcsi, hanem az, hogy ki tud jobb oktatast, egeszsegugyet kinalni a lakosok szamara. Melyik part tudja jobban epiteni a humantoket. A fideszes 2/3-ad egy ilyen kornyezetben nem kerulne be a parlamentbe. Amit o kepvisel, az nem ez. Akik pedig rajuk szavaznak, azok meg tenyleg nem latnak tovabb a zsakfalujuk hataranal.
inreallife 2020.07.06 15:56:52
@midnightcoder2:
Aha, csak az aranyok, azok a franya aranyok. Most evente kiadnak 30000 diplomat, a rendszervaltas elott pedig 10 evente adtak 3000-et. Engedtessek meg, hogy a tenyeknel maradva ma sokkal tobb a nyelveket beszelo, ertelmes ember, mint a 20-40 evvel idosebb generacioban. Nem is ertem, hogy ez nalad miert nem evidencia. Parhuzamos vilagban elunk, vagy mi?
inreallife 2020.07.06 17:29:54
@Kivlov:
Jopofa vagy, amikor varosi zsidozol. A fonokod nem gyoz benyalni a zsidoknak, hogy a naci belyeget levakarja magarol, te meg itt nyomod totalban. Kb 6000 zsido el budapesten. Szerintem eleg nagy esellyel, meg sosem talalkoztal senkivel veluk. Attol, hogy valaki orbant utalja meg nem kell zsidonak lenni, sok millio ember kepes ra rasszra valo tekintet nelkul. Ellenben sokkal nagyobb esely van ra, hogy te cigany vagy, hiszen a fideszre szavazol, mint arra, hogy egy az ellenzekre szavazo ember zsido lenne. Tudom a matek nem az erossege egy fideszes szavazonak, pontosabban az sem, mert szamtalan tantargy kihivast okoz nekik az elemi iskola befejezesehez is, de azt te is tudod, hogy mennyi cigany van magyarorszagon, foleg azokban a zsakfalvakban, ahol a fidesz torzszsavazoi bazis el.
Ez a poszt a harmadik része annak a sorozatnak, amiben a feltétel nélküli alapjövedelem (FNA) ellen felhozott érvekre próbálok válaszolni. Az első rész a FNA és a kommunizmus közötti három alapvető különbséget mutatja be, a második pedig arra a félreértésre hívja fel a figyelmet, hogy csak az lenne…..
inreallife 2020.07.02 00:16:14
@nincs1agy:
Erre mar volt modelszamitas es az atallas nem lenne akkora osszeg, ha jol emlekszem 500 milliard minusz lett a vege ugy, hogy a felnottek 100K-t, a gyerekek 50-t kapnanak, cserebe nincsenek segelyek, meg alacsony nyugdijak stb. Az pedig mar nem is tunik egy olyan hihetetlenul elvetemult dolognak a 13 havi havi penzszoras fenyeben, ami nagysagrendileg hasonlo osszeg. Arrol nem is beszelve, hogy egy csomo felesleges adminisztracio rengeteg megtakaritast hozhat az allam szintjen is.

En azt gondolom, hogy a joval szocialisabb europa, meg a kapitalista usa kozott jol lathato a kulonbseg, ki hogyan kezeli a dolgokat. Az usa csak latszolag sikeresebb, nem vesszuk figyelembe, hogy bitang merteku nyersanyagon ulnek, amit europa mar regen felelt az elmult evszazadokban. Nem vagyok benne biztos, hogyha megtisztotagatnank ezektol a szamoktol a gazdasagot, akkor az usaban az atlagos joe jobban elne, mint az unioban az atlagos joe. Ez pedig azt jelenti, hogy meg akkor is megeri kidobni egy jelentos osszeget mihasznakra, ha cserebe parat ki lehet huzni a nihilbol. Ezt hivjak szocialis halonak. Hosszabb tavon tutira megeri.

Nyilvan nem olyan vilagot elunk, ahol mondjuk 30 evre elore lehet tervezni, vagy egy intezkedes reven befektetni ugy, hogy csak 30 ev mulva jonne a haszna. De papiron mukodne, es ezert probalkoznak piloting projektekkel is. Nem azert, mert nem jonnek a szamok, hanem azert, mert rovid tavon nagy a minusz, csak kesobb terul meg.

En sem vagyok egyebkent oda az otletert, plane nem magyarorszagi viszonylatban. Ellenben mindig eszembe jut az, amit az egyik kornyezetvedelmis mondott, hogy amig az emberek eheznek, addig eszukbe sem jut olyan dolgokra figyelni, hogy az eldobott hulladek kornyezeti kart okoz. Es ennek valahol van igazsagtartalma. Ha meg lehet oldani, hogy a lakhatas, 1 kilo kenyer, meg a 2 liter viz biztositott legyen mindenki szamara, mint elvart minimum, akkor ott mar elvarasok is megjelenhetnek.

A nincstelenek nemcsak ujratermelik magukat, sokan lecsusznak. Minel magasabb szinten tudjuk elkapni oket, annal konnyebb lesz termelore forditani oket. A rendszer ereje az egyszeruseg. Az ara az kalkulalhato. Vesztesegek biztosan lesznek, de joval tobb lesz az elonye. Meg az se biztos, hogy penzzel kifejezheto a nyereseg. En azt gondolom, hogy a gyerekek miatt eri meg mindenkepp. Mindegy, hogy mi miatt kerul egy csalad nehez helyzetbe, iskolazatlansag, devizahitel, munkanelkuliseg, a 2 millio fiatalkorubol tobb szazezer nem el emberi mercevel eletnek nevezheto eletet. Rassztol fuggetlenul. A felnottek nem nagyon valtoznak, akarmennyi penzt koltesz rajuk. De a gyerekekbol meg barmi is lehet.
Nos, 2020 van, kicsit eltávolodtunk a járványtól, ami, a szerencsének köszönhetően is elkerült bennünket, és kevésbé sújtott, mint egy dél-európai országot. Ez persze nem jelenti azt, hogy vége lenne, viszont a kormányzati ciklus első felével ideje számot vetni: - Fidesz: A Fidesz kormányzásának…..
inreallife 2020.06.12 17:11:13
Fidesz
Valahogy igy, az elmult fel evben megmutattak, hogy semmit nem tudnak es semmihez nem ertenek. Alkalmatlan miniszterek, fogalmatlan szovivok, delelott olyan nem lesz, hogy bezarjuk az iskolakat, este meg mar a kulcsot is lenyeltek. Total kaosz, dilettantizmus, ellentmondasok, durvan agyalagyult kaderek. Amig az unios penz porgette a gazdasagot, addig csak az ideologiaval foglalkoztak es sutkereztek a "gazdasagi sikerekben", amikor cselekedni kellett volna, akkor meg akkorat csuklottak, hogy egy buszt siman kivontak volna a forgalombol.

DK
Erdekes ez a Gyurcsanyos felvetes. Soha nem hallottam meg azt, hogy valaki azert szavaz a fideszre, mert gyurcsany. Pontosabban akik MINDIG a fideszre szavaznak, azok szoktak ezt indokkent felhozni. Latvanyosan felnek tole. Egy gondolat erejeig jatszunk el azzal, hogy nyer az ellenzek. Akkor hogyan fogod vedeni az allaspontot, hogy gyurcsannyal soha? Vagy mar arra is van 2000 karakter legepelve? Mennyire hiteles akkor egy ilyen kijelentes? Talan az egyetlen ember az ellenzekbol, aki mar bizonyitottan feltorolte a padlot a lokupeccel. Az osszes tobbi fasorban sincs hozza kepest, raadasul sikerult egy olyan partot is felepitenie, ami total huseges hozza, amolyan fideszes modon, es jelenleg ok az ellenzek vezeto ereje. Lehet nagy szavakat hangoztatni, de en pont forditva latom, gyurcsany nelkul, mert a o kezeben van az ellenzek kb fele, nincs kormanyvaltas.

Momentum
Nekem tisztara szdsz3 feelingem van. Fiatalok, lelkesek, idealistak, ez eddig rendben is lenne. Aztan jonnek a hulyesegek, cel tevesztett ideologiak. Nem tudjak, nem ismerik fel a prioritasokat. Magyarorszagnak nem a klimavedelem a rasszimus es a szegregacio a legnagyobb problemaja. Az atlag ember ezeket magasrol lesz@rja. Oktatas, egeszsegugy, korrupcio. Ez 3 ciklusra is komoly kihivas egy kormanynak, mire rendbeteszi es atstrukturalja oket. Helyette ezek meg hulyesegekkel akarnak foglalkozni. Amikor azt mondom, hogy nem tudnak priorizalni, akkor ezt ertem alatta. Inkabb hajkurasznak a szamukra kedves sotetzold ideologiakat, mint a valodi problemakat oldanak meg. Amikor Karacsony Gergely arrol beszel, hogyan kene kiirtani az autosokat, olyankor mindig elgondolkodok rajta, hogy vajon megerte-e a besavanyodott tartospiftat lecserelni, mert az legalabb kiszamithato volt, barmennyire is utaltam a fazont.

Mszp-Lmp
Ezek a sullyesztobe valok, remelem sose latjuk oket tobbe. Mehet a parbeszed is veluk. Nem fogok sirni egy szabo timiert, ha cserebe eltunnek ezek a karos alakulatok. Masreszt pedig timike is megkeresheti a helyet egy masik partban, az ember szamit, nem a part. Ez igaz a masik ket fokolomposra, hadhazy es bernike ugyanez.

Jobbik
Szerintem totalisan jo otlet volt behuzodniuk a szeljobbrol. Darabra ugyanannyi szavazatot kaptak, megis szinte a teljes ellenzek kinyilt elottuk, es ok is nyitottak felejuk. Vona tavozasaert kar, bar megertem. Igy viszont elkerulhetetlen volt a visszaeses. Prolema van, kihivasok vannak. A szeljobbot kipakoltak a partbol, azok mar a fideszt gyengitik, meglatjuk, hogy jakab mennyire eletkepes es mit tud a romokbol kiepiteni. Ahhoz meg eleg nagyok, hogy eltunjenek, egy masodviragzas siman benne van a pakliban es a centrumban sokkal nagyobb az elerheto tomeg. Meglatjuk.

Annyit kene felfogni az ellenzeknek, hogy gyucsany a jobbik es a momentum az, aki a passzatszelet fujja. 3-an egyutt kepesek a fidesz levaltasara. Az a kerdes, hogy megeri-e nekik szemet hunyni par ideologiai kerdesen, ha merleg masik serpenyojeben a teljesen azsiai ali baba es 4000 rablo levaltasa a cel. En barmit elfogadok, ha orbant megdontik es ezzel az ellenzeki szavazok nagy resze egyet is ert. Budapesten sikerult. 90% felett volt az atszavazas.

A szavazok azt varjak ezektol a partoktol, hogy nyeljek le az osszes bekat ami az osszefogas rovasara menne es valtsak le a fideszt. Barmi aron. Ugyanis a valasztok fizetik az arat, ok pedig ezt az arat meg is akarjak fizetni. A fideszes trollok velemenye nem mervado, sose volt az, ok majd mondjak a maguket. Mostanaban nagyon mondjak. Most az ellenzeki partokon a sor, totalisan ki kell bekulniuk egymassal, ezt varjak el toluk a valasztoik. Ha belgabalyodnak abba, hogy gyurcsatlanitani akarnak, akkor mar jobb, ha el sem indulnak a valasztasokon, mert a fidesz megint tarolni fog. Gyurcsatlanitsanak 4 ev mulva, most fontosabb cel van. Ja es az sem artana, hogy legyen egy olyan kaliber, aki fel tudja torolni a padlot a ramszesszel. Jelenleg nem latok ilyet, jakabnak meg a part iranyitasa sem igazan van meg, feketegyor meg maximum egy szakkort vezet es ok a legnagyobb potentatok az ellenzeknel. Ebbol sok mindent nem lehet fozni, tetszik, nem tetszik, de gyurcsannyal egyutt kell megverni a fideszt. A lehetoseg adott, felrekormanyoztak mindent, latvanyosan hullott darabjaira a valsagkezelesuk, a gazdasagot 2008-nal is nagyobb romba dontottek. Ez rengeteg potencialis protest szavazatot jelent, elni kell vele.
A máskor oly határozott és következetes Orbán-adminisztráció a koronavírus-járvány kapcsán meglehetősen ellentmondásos intézkedésekkel jelzi, hogy válságos pillanatokban megremeg a döntéshozók keze. Az igazi baj mégis az, hogy nem a szakmai szempontok vezérlik a kormány intézkedéseit, hanem a…..
inreallife 2020.05.09 20:30:13
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Kackac, nyuggerek hemzsegnek mindenhol, kijarasi tilalom ide vagy oda. Pont ok szarjak le a legjobban az egesz virusosdi korlatozasosdi jatekot. Mert ok 56-ban golyozaporban is el tudtak menni kenyeret venni. Kb ennyire veszik komolyan. Meg az a par hulye, aki barikadot emelt a bejarati ajto el. A tobbinek nem gond. Kepzeld, ujra beindult a termeles es az emberek DOLGOZNI is jarnak! Szentsegtores mi? Mar csak az a kerdes, hogy lelojjuk oket, vagy inkabb akasszunk?

Egyesek nagyon felultek ennek a panikrollernek a tetejere. Le kene mar jonni onnan. Ha mindenki meghal a nyaron, akkor mi marad az influenzanak?
inreallife 2020.05.09 20:45:58
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azt ugye vagod, hogy a virus halalozasi aranya 0,5%? Az a magyar lakossagra vetitve 50.000 ember. Azoknak 98%-a amugy sem eri meg a telet. Eddig 2000 milliard forint valt fustte, vedekezes cimszoval. Ez 5 darab penztaros lorinc. Hatha igy erted a nagysagrendet. A 800 millios kezeles az lofasz, ehhez kepest. Tenyleg elo kene venni azt a kockas papirt, es meg kene probalni a nullakat nemcsak leirni, hanem fel is fogni.

Bekeidoben siman lemondotok a gyerekekrol, mert tul draga a kezeles, mostmeg semmi sem draga, amikor fideszes nyuggereket kell menteni. Egy 5 eves gyerek elhet meg crika 70 evet. Egy mai 70 eves nyugger mar tulelte azt, amit az atlagnak dobott a gep. Ne a nyuggerekre dobaljuk mar ki a penzt, ha olyan sok van. Tegyuk mar melle a megmentett eleteveket is, ha mar koltsegvetesi tetel. Sose lattam, hogy a NEAK nyilvanossagra hozott volna ilyet. Vagy olyat, hogy a varolistak miatt hanyan halnak meg ido elott, mert arra persze nem volt penz. A toredeke eleg lett volna, hogy eltoroljek a varolistakat, es kifizessek a beszallitoi tartozasokat. Ketszinuek vagytok. Azaz nem, ti ugyanugy politikai szempontok szerint ertekeltek, ahogy a kormany.

Mosdatjatok a szerecsent, aki a valsagkezeloi szaktudasaval kerkedik. Aztan latjuk mit csinalt, romba dontotte magyarorszagot. Ekkorat meg gyurcsany sem hibazott, csunya szamok es emberi sorsok lesznek ebbol. A kozfelhaborodast kivalto bokros csomag 1300 milliard volt annak idejen. Akkor sem erdekelte az embereket, hogy miert kell annyi penzt beszedni toluk, most sem fogjak. Volt valami viruspara 1-2 eve, de ez meg kifogasnak is keves.
inreallife 2020.05.09 21:46:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ugy csinalsz, mintha a vilag minden dolgaban tok mast kene gondolnia a kulonbozo politikai taborokba tartozoknak. Hallo emberek vagyunk! Nem vagyunk egyformak. De az sokatmondo, hogy nehez racionalisan elmagyarazni, hogy miert kell a gazdasagot rombadonteni egy virus miatt. Virusok mindig is voltak es lesznek is. Ettol meg nem kell barlangban lakni.

Ez sokkal inkabb generacios ellentet, mint politikai. Az oregek felnek a virustol, es ezert mindenkit bezaratnanak. Termeszetesen a fiatalabbaknak meg vannak egyeb gondjaik is, nem csak az, hogy ki fogja megetetni a csirkeket az udvarban. A virus csak egy sok kozul. Par nap tappenz es az elet megy tovabb. Ugyse menekultok meg a virustol, elobb utobb mindenki elkapja. Csak addig sok embernek megy tonkre az elete. Mert a realitas most az, hogy minden harmadik embernek veszelyben a munkaja, egy olyan panikroham miatt, ami ra szinte nulla hatassal lenne. Vagy elmeselned, hogy hova kell rakni az 5 meg 7 eves gyereket, amikor mindket szulo munkahelye beindul? Meg nyaron nem lehet taborba kuldeni a gyerkocoket? Mert a nagyszulokhoz nem lehet vinni oket a virus miatt. Az iskolaba nem lehet vinni oket a virus miatt. Nyaralni sem lehet vinni oket a virus miatt. Semmit sem lehet, mert a nyugdijasok felnek a virustol. Ja, a gyerekek fociedzese ujraindult, mert a vezir szerint a foci jo. Furcsa egy virus ez...
A törppicur álnevű kommentelő megköszönte, hogy külön bejegyzésben válaszoltam a kérdésére. Azt firtatta, miként vélekedem a ZDF nálunk nagy visszhangot kiváltó műsoráról. Okfejtésem után kifejtette, hogy nem győztem meg; kitart amellett, hogy a német közszolgálati tévé megsértett bennünket. Azt…..
Államok azért lehetnek, mert az a közfelfogás, hogy ezek az intézkedési területükön élő emberek által megtermelt érték egy (jelentős) részéből -- döntően adók beszedése és a beszedett pénz újraosztása révén -- értéktöbbletet állítanak elő, tehát növelik a társadalmi összhasznot. Furcsa módon (lehet,…..
inreallife 2020.04.24 20:38:21
Roviden, mindenki a sajat zseben. Ossze is lehet hasonlitani a szrencsesebb orszagokkal.

appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=ilc_di04&lang=en

Mindig arra hivatkozik a kormany, hogy a tarsadalamat a csaladok alkotjak. Na ez pont azt mutatja meg, hogy haztartasonkent, mekkora a netto bevetel. Igen, ebben benne vannak az egyedulelo emberek haztartasai, de ott nem oszlik a rezsi meg a tobbi sem.

Egy valamit nem mutat a tablazat. Hogy ebbol meg lejon az afa merteke. Tehat a magyaroknal 27%, a szlovakoknal meg 19%. Ugy mar meg utosebb.
inreallife 2020.04.24 22:09:05
@HaFr:
Ez a PPS meg PPP statisztikai fogalom es mint ilyen, ezt sokan arra hasznaljak, hogy elrelativizaljak a meglevo kulonbseget. Azert nem szamit egy arszinvonal az osszehasonlitasnal, mert ha a magyarok median netto is 20000 korul lenne, akkor ahhoz igazodna az arszinvonal is. Ezert felesleges megegy valtozot belevinni a dologba, a sorrenden amugy sem valtoztat. De azt vilagosan mutatja, hogy a szlovakok nem hajszallal verik magyaroszagot. Pedig volt ido, amikor meg irigykedtek rank, es magyarorszagra jartak dolgozni tomott buszokkal.
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
inreallife 2020.04.23 01:58:46
@Kataj:
Tekintheted ugy, mint a ver nelkuli forradalom ara, kamatos kamattal megspekelve. Ha verrel es verejtekkel lett volna kihajtva a ruszki blokk kelet europabol, most nem ilyen pozicioban lennenek. Tortenelmi hiba volt, hogy a lampvasakat nem hasznaltak a rendeltetesuktol elteroen. Egyreszt most nem lehet komcsizni, masreszt nem lehetne ugy viselkedni kormanyon, mint egy komcsi. Elmaradt a szembenezes, igy ki kell halnia 2 generacionak (6 honap, 6 ev, 60 ev koncepcio), mire a valtozas eljohet. MEg csak a felenel jarunk, a mai 50 feletti generacionak el kell tunnie a valtozashoz.
inreallife 2020.04.23 08:32:57
@kunzoo:
Pont jol mondta, ahol egy komplett telepules a fideszre szavazott, ott a regi migransok elnek egy halom nyugdijassal egyutt, akik szinten nem az iskolazottsagukkal tuntek ki a tarsadalombol. Fidesz derekhad. Voltal bekemeneten? Megerne elmenni. A koronavirus koztuk 99%-os hatekonysagu lenne.
inreallife 2020.04.23 11:10:09
@reicher:
Ilyen az, amikor hangzatosan szidni akarsz valakit, kozben nem is erted mirol irsz. Es fel vagytok haborodva, amikor le vagytok parasztozva, meg videkizve. Pedig azok a dolgok, amik nektek semmit nem jelentenek, felinformaciokkal, vagy meg azzal sem rendelkeztek rola mutatjak az tobb evitzedes lemaradast. Magyaroszag lemaradasa a nyugathoz kepest a videki lakossag elmaradottsaga, alacsony iskolazottsaga, muveletlensege miatt van. Az ipari parkok GDP termelo kepessege az unios atlag feletti. Csurheted, csavarhatod, a szamok nem hazudnak, az urbanizacio es a vele jaro egyeni es tarsadalmi valtozasok a felzarkozas kulcsa.
Pálinkás József írása   A valóságosan reánk tört koronavírus-járvány felkészületlenül érte a maga kreálta „veszélyek” legyőzéséhez szokott magyar kormányt és a kormánypárt szolgálatába állított államigazgatást. A járvány magyarországi megjelenésekor a kormányfő megpróbálta továbbra is a kitalált…..
inreallife 2020.04.21 12:25:32
@math0:
Azt ugye vagod, hogy ezek az ismert gyogyultak? Tudod egy csomoan tulelik anelkul, hogy nemhogy leteszteltek volna, de meg orvos sem latta oket. A halottak pedig nem tudnak sunnyogni. Nem veletlenul szakertok hasznaljak a statisztikai adatokat, mert meg a churchilli magassagokat is messze alulmulo atlagemberek is ennyire felnotasok ehhez a szep szakmahoz. Csak igen keves ember tudja, mi az a statisztika es mire valo. Te lathatoan nem tartozol kozejuk.
inreallife 2020.04.21 13:47:51
@math0:
Kepzeld, az elso 13 napban meg egyetlen gyogyult sem volt, csak halottak. Az odaig okes, hogy a matekhoz hulye vagy, de azert alap osszefuggeseket fel kene mar tudni ismerni az altalanos iskola elvegzese utan. Orbant sok mindenert lehet utalni, de szerintem kodszurkalas, amit csinalsz. Pontosan hozod az idiota fideszes tukorkepet, egyikotok sem erdemel valasztojogot.
  Isten mintha játszana velünk ezzel a vírussal, mi meg nem figyelünk a segítségre, amit a játékhoz adott.    *** Szinte az eleje óta tudjuk, hogy áldozatait erősen megjósolható körből szedi, és akkora hatalmas mintánk van már a világból, hogy elég pontos statisztikák írják le azt is, kik…..
inreallife 2020.04.20 18:07:45
@math0:
Hulyegyerek, ez nem tunt fel a cikkben?
"Az amerikai gyógyszerészeti hatóság (FDA) engedélye után az INO-4800 nevű szert az elkövetkező hetekben összesen 40 egészséges önkéntesnek fogják beadni Philadelphiában és a Missouri állambeli Kansas Cityben. "

Vagy ha ez a 40 megvan, akkor mar beadhato mindenkinek, kismamaknak, oregeknek, rakosoknak? Ebbol meg a dozist se tudjak megallapitani te sotet allat. Menjel jelentkezz onkentesnek, ahhoz nem kell esz, jo leszel kiserleti nyulnak. Utana meg ki is probaljak, hogy hatott-e gyogyszer, betesznek egy koronavirus gocpont kozepebe, aztan ha kijossz elve es 2 het mulva mar tartani tudod a markod a gazsiert, akkor onnantol mar tudjak, hogy agyhalottaknak beadhato a szer.

De pont linkeltem egy olyan cikket is, ahol az eredetileg tervezett 440 onkentesnek adtak a kiserleti gyogyszert es a 81. utan leallitottak a kiserletet, mert 2-en belehaltak. Csak szolok, hogy azok a gyogyszerek, amik a MASODIK fazist is teljesitik, azoknak a 95%-a elbukik a harmadik fazison.
inreallife 2020.04.20 19:20:14
@math0:
Akar 1 milliot is? Bazz a virus mar tobb embert immunizalt, mint a megfelelo tesztek es engedelyek nelkuli veszhelyzeti oltasod. Egy svajcra sem eleg a te oltasod, amirol meg azt sem tudjak, hogy toxikus, vagy hatasos, de mar oltatnad vele az embereket. Ha 1 db ember is meghal az oltas kovetkezteben, az oltastagado szervezetek olyan municiot kapnak egy eletre, hogy sose fogd tudni beoltatni az embereket, te nagyon hulye. Ezert kell az osszes eloirt tesztet megcsinalni, nem pedig veszhelyzetelni, meg kulon engedelyezni.

Lathatoan te a virustol jobban felsz, mint egy teszteletlen oltastol. Mi ennek az oka? Erre meg mindig nem valaszoltal. Beteges gyerek voltal? Bantottak a szuleid? valami komoly pszichozist szenvedtel el, mert ilyen szintre magatol nem kerul az ember, mint amin te vagy. Pszichologus latott mar?
inreallife 2020.04.20 19:58:08
@math0:
Latom betalalt! :)

A nemetek mar a focit is ujrainditjak 18 nap mulva, akkora ott a karantenszezon. A te draga emberi eleted barmikor hajlandoak felaldozni a gazdasag oltaran. En is megtennem. Nem baj, ha elhullasz, mert amit ma itt produkaltal, az nem semmi. En a koronanak drukkolok, amikor majd kuzdotok, mert itt te vagy a virus, amit pusztitani kell.

Hiaba a kitartasod, azt latom, hogy konkretan a foldhoz is oda tudod lancolni magad, megis te fostad tele a gatyad a virustol. Ez pedig azt jelenti, hogyha nem vagy vagy nyugger, hogy nyapic vagy, csak a neten legenykedsz. Ne is remenykedj, igy meg egy baratnot sem szedsz ossze, soha. Nem tudsz ferfikent viselkedni, csak hisztizel, mint egy kisgyerek, akinek elvettek a karantenos jatekat. Neked eddig se volt jo eleted, ezutan se lesz. Pont nem erdekel az alternativ valosag erzekelesed, ti mar kulon allatfajtanak minosultok. Majd masok elgondolkodnak, hogy meddig hagyjak magukat megvezetni, teged meghagylak a langyos vizedben, amiben a vizelet osszetevoje meghaladja a viz reszet, de arrol jobb, ha nem tudsz. Tovabbi szep napot!
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
inreallife 2020.04.10 01:13:20
@Exploiter:
Mar akkor is voltak hangok, amik azt mondtak, hogy ez tul nagy ar es europa nem kina. Csak meg se hallotta senki sem. Helyette ment a panikkeltes, aminek a WHO allt az elere, hogy karanten, karanten, katanten. Mikor kinaban sem mukodott, hiszen kiszabadult a virus. Onnantol ezt a karantenos dolgot el kellett volna engedni. Europa nem egy cipotalpat futoszalagon gyarto muhely, hogy amikor van aram, akkor termel, mint az okor, amikor meg lekapcsoljak, akkor kussol mindenki a sotetben. Voltak akik nem csak jarvanyugyi szempontbol vizsgaltak a kerdest, hanem komplex gazdasagi, tarsadalmi szempontokat is merlegeltek? Mert orbaneknal ez kimaradt. Ahogy szokott, nem kell ide hatastanulmany, az csak a ballibsi soros fajzatok armanya az igazhitu fidesszel szemben. A fo"ni szolt, hogy nyomni kell a gombot es mar nyomtak is.

Aztan ahogy lenni szokott jott az eso, de jeg alig esett. A termes nagyresze is meguszta. Megis csak kar volt esz nelkul leolni az allatokat, hogy ugyse lesz nekik takarmany. Mert amugy igen latvanyosan es teatralisan lett az aranytojast tojo tyuk feje is benyomva a dezsaba. Sokat nem is rugdalozott, megdoglott szinte azonnal. Most a tomjen zsoti, aki helikopterbol ritkitja a kikotozott renszarvasokat, probalja feltamasztani raolvasassal. Gondolhatod mekkora kasszasiker lesz.

Szerintem 100%-osan ok felelossek a korlatozasert. Ennel joval sulyosabb ugyekben is szembe tudtak fordulni a fosodorral. Ha pedig tenyleg ugy valasztja meg a tanacsadoit, hogy mindegy ki az, csak hulyebb legyen nala, azert is neki kell elvinni a balhet. De szerintem ez meg mindig magyarazhato lenne. Ahogy te mondod, ez egy kozkeletu protokoll volt. Ellenben az, hogy lolonek a lepukkant eromuvet megveszik tularazva, meg a gender marhasagokkal foglalkoznak ahelyett, hogy a kormanyzasuk legnagyobb kihivasara koncentralnanak, az az igazan no comment. Titkositani a belgradi vasutat, arra persze volt idejuk. De a gazdasagi program a mai napig nincs. Ahogy egeszsegugyi sincs. Meg oktatasi. Meg joforman semmi sem. A szakmailag felhigitott allami rendszerek nulla eredmenyt produkalnak. Raadasul rengetegen dolgoznak benne, eszik feleslegesen a adoforintokat.

En azt latom, hogy kormanyzas nincs, a vezer sokkoladva markolja a kormanyt. A tobbi pedig azt nezi, hogy most le kene utni, vagy meg kene itatni valami rummal. Mert az a kurva zatony egyre kozelebb van. Addig cecilia viszi a showt, bar nala meg a tv maci is tobbet ert, az legalabb megmutatta, hogyan kell fogat mosni. Most latszik igazan, hogy 10 evig ezek semmit nem csinaltak, csak elveztek az eu altal beomlo penzek jotekony hatasat. Szolt a misinek, hogy menjen mar be a penzugy miniszteriumba es talajon ki valamit, az meg megkerdezte, hogy jo jo, o bemegy, de a mi a cime? Kb ennyi koze van az egeszhez. Most eppen a szorzotablanal tart, hamarosan meglesz a gazdasagot "megmento" terv. Igazi mestermu lesz. Majd haromszor bejelentik, hogy mikor jelentik be igazabol. Szerintem amcsi mintara meg szines konyv is lesz hozza. Biztos megy a brainstorming, hogy milyen szin legyen, ami eleg nemzethy. Ezt hivja a fidesz kormanyzasnak. A birkak meg bologatnak hozza. De mar nem sokaig, a kapitanynak mar a bokajara csuszott a gatyaja es epp a sajat labat vizeli le. Kiabrandito latvany. Meg egy fideszes gyomor is felkavarodik tole.
inreallife 2020.04.10 01:34:57
@dare:
Tevedsz. Napi 4000 lovast dob le a paci a hatarol. Legalabbis az utolso adatok szerint, azota mar nem is merik megmondani. Velhetoen ez egyre gyorsulva porog, mint billgeci dollar szamlaloja. Az tuti, hogy ado es jarulek kieses hegyek lesznek. Az osztrakoknal napi 16000 ember jelentkezett be munkanelkuliert tuti, hogy magyarorszagon sem kisebb ennel a szam. Legfeljebb kreativabban kezelik a statisztikat, csalt mar ennel nagyobbat is a KSH. Temetni nem temetek senkit, en csak azt latom, hogy a folyamatok igencsak egy iranyba mutatnak. Mikozben a fidesz meg a tagadas fazisnal jar. Mondjuk ok aztan mindent is megcafolnak. Reggel meg nem zarjak be az iskolakat, az csak fake news, delben bejelentik, hogy este bejelentenek valamit, majd eljo az este es bejelentik, hogy bezarjak az iskolakat.

Ugyanezt eljatszottak egy csomo mindennel. 2% lesz az eves gazdasagi novekedes, mert ok jol utana szamoltak. Mondtak ezt a kijarasi korlatozas bevezetese utan. Kicsit elszamoltak magukat. Hiaba szoltak, hogy -5 es -10 kozott lesz az a szam, amit keresnek, de ok meg nem jarnak a minusz szamoknal, most az osszeadas van soron, lolnek van 400 milliard, meg hozzacsapunk szazmilliardot az 500 milliard. De a hiany is ilyen. 2,7%-ig engedik el. Mondja az egyik hulye. Tobb lesz az. Cafoljak. Aztan szol neki a masik hulye, hogy bazz az csak 5%-os gdp novekedesnel lenne igaz. Most mar a 10%-os hiany is a pakliban van.

En ezek utan azon csodalkozom, hogy ki az aki nem egyenesiti a kaszajat? Annak mi kell hozza? Mert azert ez mar a nekrofiliat is kenterbe veri. Betegnek beteg dolog mind a ketto, de azert mindennek van hatara, meg az univerzumnak is. Mondjuk a fideszes hulyesegben azert nem vagyok biztos. Szerintem nyugodtan elezd a kaszad, legfeljebb fuvet nyirsz a taobol felhizlalt focistaknak, nehogy szegenyeknek szugyig ero fuben kelljen focizniuk a sok tizezer euros berukert. Azt ugye vagod, hogy ok nem buktak a forint gyengulessel egy fillert sem? Micsoda szerencses alakok ezek! Meg focizniuk sem kell erte. Mondjuk az eddig sem ment, de legalabb imitaltak.
inreallife 2020.04.10 01:55:41
@havrilla:
Nem vagyok benne biztos, hogy akkora komak vagyunk, ha igy koszonsz be. De latom masoknak ennel utosebb introval adtad tudtara, hogy megjelentel. Csak igy tovabb! Uriember nem csibesz!
 Tegnap és ma erőteljesen megugrott sajnos mind az új fertőzöttek, mind a halálos áldozatok száma. Orbán mára ígért döntést a kijárási korlátozásokkal kapcsolatban, de ez a döntés nem született meg...
inreallife 2020.04.09 17:39:39
@sóhegy049:
Elobbre. A heti dontes meg azt jelenti, hogy amikor a Fritzek szolnak, hogy kell golyos csapagy valamihez, akkor a magyar megy a gyarba es nekiall golyos csapagyat termelni. Annyit, amennyit megrendelnek es fizeti utana az adot.

Amugy ebbol is latszik, hogy a magyar kormanynak semmi nincs a kezeben. Se terv, se cel, teljes a tanacstalansag. Sodrodnak, az illiberalizmus, amit a gazdasagi novekedes tartott a viz felett mara teljesen elsullyedt. A kicsi virus bevitt egy ovon alulit az europa fekelyenek.
inreallife 2020.04.09 20:27:44
@MEDVE1978:
Akkor szerinted csak penz kerdese a vakcina kifejlesztese? Akkor mi a fenenek finansziroznak 4 ceget is? Mondjak meg, hogy mennyi penz kell, es akkor holnapra kesz a vakcina. Vagy megse igy mukodik, es evekig tart majd a fogocska a virussal?

Valljuk be, eleg nagy hazardjatek lenne azert kuksolni es ehezni a bedeszkazott ablakok mogott, mert valaki azt mondta jovore, amit itt sokan januar 1-nek vettek, lesz egy a vilag 8,5 milliard lakojanak elerheto vakcina es vege lesz a "remalomnak". Mi van akkor, ha megse lesz, es a szomsszedok elkezdik egymast oldosni a kajaert? Ugyanis az ehes embereket kevesbe szoktak erdekelni az irt es iratlan szabalyok.
inreallife 2020.04.09 20:31:45
@a nagy hohohorgász:
Az ugye megvan, hogy a fovaros nem penzt kapott, hanem elvontak tole. Az onkormanyzatok semmit sem tudnak tenni, nincsnek se korhazaik, se orvosaik, akik elvegeznek a vizsgalatokat, de nyugodtan hidd azt, ha ettol jobban alszol.

En inkabb a fonokodre vagyok kivancsi, mert a fulke forradalmarok a sajat zsirjaban megsutik, ha itt gazdasagi visszaeses lesz. Mondjuk zsirja van rendesen, izzad is a csuti cig@ny, hogy mihez kezdjen.
Orbán Viktor évindító sajtótájékoztatója első ránézésre rengeteg mindenről szólt, ám lényegében semmi újdonságot nem tartalmazott. Sokan új elemként értelmezik, hogy a miniszterelnök elismerte pártja vereségét az októberi önkormányzati választáson, ám ez körülbelül olyan gesztus volt, mint amikor az…..
inreallife 2020.01.12 01:51:17
@6.Lenin:
Inkabb az donti el, hogy hany db komcsi nyugger szagolja majd alulrol az ibolyat, mint te. Evente 120.000 ember hal meg, az 2018-tol szamitva cirka felmillio ingyenelo, bekamenetes kriptaszokeveny. Bizony, a fideszes jelzo mar reg nem a fiatalokat jelenti, hanem a dogmatikus, alkereszteny, rendszervaltozas veszteseinek a gyujtoneve. Kihalnak a picsaba, luzerek voltak egy atmeneti szakaszba magyarorszag tortenelmeben. Statisztaltak az elbaszashoz, az oktatas es az egeszsegugy leepiteseben. Remelem te is kipusztulsz 2022-ig, feleslegesen etetnek teged, vensegedre mar teljesen leepultel szellemileg, kar beled a kaja. Mellesleg munkasorkent a bortonben lenne a helyed. Ugynokaktakat kene forgatni es ugyanugy levadaszni az osszes komcsit, mint anno a nacikat. Megneznem hany fideszes kocsog paraszt indulna el moszkva fele...
  Bizonyára mindenki ismeri azt a viccet, melyben a szegény földműves bácsit elviszik repülni, és a végén, mikor megkérdik tőle, hogy "no, bátyám, milyen volt?", akkor az utolsó mondata az, hogy "arra viszont végképp nem számítottam, hogy mindez a nyakamba is ömlik". Hát valami hasonló érzés…..
inreallife 2019.11.30 00:05:42
@VT Man:
Karacsony egy partszovetseg jeloltje, aki tortenetesen nyert. A partszovetseg az igazi hatalom birtokosa. Karacsony alol 2 perc alatt kimegy az elnokseg, ha a partokat elkezdi basztatni. Meg a partok is ugy vannak vele, hogy egy momentumos nem tud beleszolni egy dk-s kinevezesebe. Jogosan, hiszen semmi koze hozza, hogy egy masik partban kit es hogyan tolnak elore. Ezt majd a valasztok elintezik.

A fideszt is kicsnaltak pesten, amikor kiderult, hogy nem az emberek akaratat hajtjak vegre, hanem a megalomaniajukat eltek ki es szetbasztak a varosligetet. Meg olimpiat akartak sozni a fovarosiak nyakaba, amikor nem kertek belole. Meg minden utcasarokra stadiont epitettek. Kozben szo szerint rohad az egeszsegugy, az emberek meghalni jarnak a korzahba gyogyulas helyett. Aki azt mondja, hogy a varolista az normalis dolog az egeszsegugyben, ahol a beavatkozas idopontja a kulcskerdes a szovedmenyek sempontjabol, az nem normalis. Miert halnak meg vilagrekord aranyban magyarorszagon az emberek rakban? Mert mire vegigalljak a tobb honapos varolistat, addigra attetes rakkal mar menthetetlenek. Tessek irjal szep szamokat, amivel ezeket cafolod. A halottak szama elegge fix es megbizhato.

Az oktatas is romokban. Korlatozzak a foiskolakra jelentkezest, amiota csak hatalomra kerultek. A tankotelezettseget is visszavittek a 18 evrol 15-re. Utana meg csodalkoznak, hogy a pisa teszteken brutalis zuhanas utan minden europai, vagy a peremen levo orszag is magyarorszag elott van. Egeszsegugy es oktatas ellenes a fideszes politika. 22 eve a legalacsonyabb a gdp aranyos raforditas az egeszsegugyre. A lorinc 400 milliardjabol 2 szuperkorhazat is epithettek volna. Miert nem tettek? Meg a penz is megvolt ra. Vagy a kover laca meg a szajer joska romaniai birtokai? Igy akarjak visszacsatolni, hogy fel erdelyt felvasaroltak? Ezek fu alatt olyan vagyonra tettek szert, hogy te a kozeleben sem leszel az eletben soha.

Ezektol ne varj semmit. A masiktol se varj tobbet. Amig arra erdemesebb nem jon, addig 4 evente el kell kuldeni mindegyiket. Az mszp talan mostmar vegleg kiesik a parlamentbol, az fidesznek is ez a sorsa lesz. Ketten egyutt elcsaltak a rendszervaltast.
Lassan egy héttel ezelőtt volt 100 éve, hogy Horthy Miklós bevonult Budapestre, és tetemre hívta a "bűnös várost". Ezzel együtt fellángoltak az érzelmek mind a két oldalon, de vajon melyik oldalnak van igaza? Ha ennyire egyszerű lenne a kérdésben igazságot tenni, akkor valószínűleg nem Horthy Miklós…..
inreallife 2019.11.29 14:48:47
Horthy inkabb egy szimbolum volt, semmint valos jogkorrel rendelkezo es elo ember. Annyira rahatasa volt a dolgokra, mint egy hajoskapitanynak kormany nelkul. Jottek a hullamok es problat helytallni becsulettel. Megyozodesem, hogy akarki is lett volna akkor a kormanyzo, ennel csak rosszabb kifutasa lett volna a dolgoknak. A nemet megszallas evekkel korabban megtortent volna, es a vegge ugyanez lett volna, kozunk nem lett volna a gyozelemhez.

En inkabb azt emelnem ki, amin amugy is sokat megy a vita, hogy a nyilvanvalo oriasi nyomas ellenere tenyleg szembeszallt es leallitotta a zsidok deportalasat. Mindenki tudja, hogy ez mikent hatott a nemet "szovetsegesekre". Azon csodalkozom, hogy elve meguszta. Szerintem pont emiatt erhetne legkevesbe szo a haz elejet, amikor kellett esznel volt, es az osszes meglevo tekintelyevel fellepett. Masnak ennyi sem lett volna.

Ezt a rasszizmus dolgot feszegetni sem erdemes. Abban a korban nem az a fajta szalonrasszizmus volt, ami manapsag divik. Tombolt a nacionalizmus az egesz foldon. 21. szazadi fejjel szinte erthetetlen, de abban a korban ez teljesen elfogadott es termeszetes volt. Kb ugyanez megy most az usaban, dontik le az allamalapitok szobrait sorban, mert neger rabszolgakat tartottak annak idejen. Mai szemmel megitelni ezeket nem kicsit ambivalens.

Kulonben is, az egyhaz pusztitasahoz kepest a vilaghaboruk vesztesege a fasorban sincs. Az adott korhoz ismerni kell az adott korszellemet is. Egy szimatszatyor nem ad kello ismereteket ennek megitelesehez. Meg a torteneszek is keshegyre meno vitakat folytatnak rola. Az atlagember ehhez maximum a sajat meggyozodese szerint tud viszonyulni, mert meg a felmuveltsege sincs meg hozza.

En nem tekintem a nemzet elvesztojenek a kormanyos urat, de korszakalkoto tehetseg sem volt, ahogy itt egyesek beallitjak. Felolem barki allithatna szobrot neki, de az biztos nem lenne elegans, ha pont Budapestre kerulne az a szobor, epp a fent emlitett tetemre hivas miatt. Valszeg nem maradna sokaig a helyen. Mondjuk Szegeden sem, meg Aradon sem. Vigyetek felcsutra, akkor legalabb a zarandokok feldobnak a kisvasut forgalmat.
Hogy elfogadhatatlannak tartom-e azt, hogy szinte lehetetlen vitát nyernem 50-70 éves pöffeszkedők ellen, mert nekik nem kell a kinyilatkoztatásukat érvekkel alátámasztaniuk – nem vitás: igen; s rendkívül zavar, hogy sokáig magamban kerestem a hibát, mert nem értettem meg, hogy oké, kislány. Ha…..
inreallife 2019.11.25 02:38:37
Bar a te definiciod szerint en nem tartozom az "elozo" generaciohoz, de a vedelmukben azert megjegyeznek par dolgot. Ez egy tarsasjatek, lassan 10 milliardnyian jatszanak benne. Minden generacionak megvan a maga feladata, amivel tobb kevesebb sikerrel megbirkozik. Akar dekadokra is oszthatod, ha jobban tetszik. Neked lehet, hogy a globalis eghajlatvaltozas a legnagyobb problemad es erre tudod, es akarod forditani az eleted nagy reszet a tarsadalom megannyi tagjaval, de azert voltak itt mas huncutsagok is, amit az elozo generacio elsikalt neked, hogy egyaltalan aggodni tudjal.

Eloszor is, telelovoldoztek muholdakkal az eget, jobban mondva az urt. Kulonben odaig nem jutnal el a felismeresben, hogy neha hidegebb, neha melegebb van. Sokkal szubjektivebb lenne az egesz megitelese (igy is nagyon az), adatokkal nem nagyon alatamasztva. De eleg az is, hogy nincs szogesdrot a hataron. Meg van internet, napelem, elektromos auto, meg a joeg tudja mi. Ezeket az eszkozoket is mind megkaptad, hogy nekiallj annak a problemanak, amit a te generaciod vesz a nyakaba. Ezeket azoktol kaptad, akiket most keszulsz, ha nem is lenezni, de minimum a sajat szintedre rangatni. Erzesem szerint pedig feletted (felettunk) vannak.

Ha egy tanacsot megfogadsz, akkor legyen az, hogy sose ragadj ki egy komplex rendszerbol egy db tenyt es az alapjan vonj ertekiteletet, mert most ezt tetted, hanem probald meg osszesegeben nezni a dolgokat. Ha egy generacionyi idot nezunk (30 ev), eg es fold a '90-es evek a jelen kozotti kulonbseg.

Boven sokat tettek, csak mas teruleteken, mint amit most felrosz nekik. Csak egy nagyon szuklatokoru, szigoruan csak egy reszteruletet erinto nezopontbol lehet csak igazsagod.Az meg kit erdekel, mikor mindenki az osszkepre kivancsi? A te generaciod tele fogja nyomni urszemettel a fold koruli palyat. Ki fogja eltakaritani? Nyilvan az utanuk jovo generacio. Tenyesztett genmodositott virusok, azt se gondold, hogy az utolso darab kobalt kozetert, vagy epitesre hasznalhato homokert, nem fogjatok szetcseszni a mostani kornyezetet. Szet fogjatok. Meg sok mast is. Csereben meg lesz "orok elet", meg egyeb nyalanksagok.

Inkabb arra figyelj, hogy hasznos legyen az, amivel foglalkozol. Marmint legyen tarsadalmi haszna. A jovot mar sokkal inkabb te alakitod, mint az elotted levok. A korrekcio folyamatos. En inkabb attol tartok, hogy az iskolazottsag csak papiron tunik jobbnak, jegy es vizsgacentrikus lett a valodi tudas es muveltseg helyett. Feltudas, es felmuveltseg, vagy meg annyi sincs. En ezt generacios problemanak latom. Ez barmennyire is hihetetlen a jolet hatasa, egy csomo motivaciot megszuntetett. En a helyedben peldaul erre is jobban figyelnek.
Orbán Viktor kizárólag az erőben hisz. Ez persze csak a belpolitikájára vonatkozik. Külföldön ugyanis inkább hízeleg, alkudozik, ígérget, ott az erő alkalmazása nem hoz túl sok eredményt számára. De ez az állítás igaz lesz a közeljövőben itthon is, hiszen minden valószínűség szerint az ellenzéki…..
inreallife 2019.11.16 21:06:22
@math0:
Szerintem a fidesz most nem merne egy elorehozott valasztast tartani. Ekkora a baj. A tobbit gondold hozza.
inreallife 2019.11.16 21:28:14
@Borondot jol pakoljatok be lippsik:
Mire kell figyelni, a kovetkezo fideszes is kabassza a bret az asztalra? Gondolom neked ennyi eleg is hozza, es megszavazod. Legyen ez a te nyomorod. Elegge lefutott jateknak tekinted gyort. Szerintem nem lesz az olyan egyszeru futam, mint gondolod. Bencsikek mar nyuszitenek, hogy a fidesz 38%-ra esett a belso felmereseik szerint. Akkor, ha a kutyaknak meg a mi hazanknak nagylelkuen 10%-ot adunk, az ellenzek 50% felett van. Igy nehez lesz. Elmultak azok az idok, amikor 40%-kal 2/3-os eredmenyeket lehetett domboritani. 50% alatt bukas van. 22-ben is. A varosok szavazatai nelkul a megyei listakban is eppen 50% fole sikerult kerulnie a fidesznek. (52-65% kozott) Ha a varosokban is szavaznak, eleg sok megye lemegy 50% ala. Az pedig tudod mit jelent, te komcsi ivadek paraszt? Hogy szopni fogtok. Orbanek visszaszorulasa a falvakba egy olyan tortenet, ahonnan nincs tovabb hatralni. ahol az IQ szint meghaladja 70-et, ott a fidesz mar bukni fog. Parasztfalva, te vagy orban utolso remenye.
inreallife 2019.11.16 23:50:46
@Borondot jol pakoljatok be lippsik:
Gyakorold a megszolitast paraszt. Ha kersz valamit, mutass alazatot jobbagy. A foldesurad nem tanitott meg az alazatra?
Eltelt kb. egy hónap az önkoris Fidesz-szopás óta - Gyászberényben, Pöcs úr birodalmában a megsemmisítésig halmozták az alkalmatlanságot - és nincs válaszuk az okokra. Szánalmasan nem mernek szembenézni a valósággal. Van némi mellébeszélés, Kövér hozta megbuggyant formáját, a közpénzből kitömött,…..
inreallife 2019.11.16 15:14:36
@teéjesenmindegy:
Az egy program volt, nem elore lefizetes. Mogotte ott volt a magyarazat, hogy miert es mibol tevodik ossze, itt csupan annyi, hogy adunk nektek bozske utalvanyt, hogy szavazzatok rank. Nem kell, hogy megertsd a ketto kozotti kulonbseget, nem varom el a jelszavakat skandalo fajtadtol. Csak rogziteni akartam, hogy nalam ez is a valasztasi csalas kategoria. Te gondolhatod maskepp, de hala az egnek az ilyen paraszti mentalitas kezd kihalni magyarorszagrol.

Gondolom az se bantja a szemecskedet, hogy meszaros lolo 4 ev alatt egy komplett 4-es metronyi vagyont lopott ossze, mutyistul, tularazassal egyutt. Szerintem a 4-es metro szep lett, meg akkor is, ha dupla aron epitettek meg. A lolo vagyonanak az elvezeti, vagy a hasznossagi erteket meg tudnad nevezni? Te mit elvezel benne, hogy nem egy 5-os metro lett belole peldaul?
inreallife 2019.11.16 16:23:59
@teéjesenmindegy:
Ezert mondtam, hogy neked mindegy mit mondok. Te nem megerteni akarod a veresegetek okat, hanem jatszod tovabb a szereped, hogy de hulyek vagytok, nem ugy kell szavazni, ahogy csinaltatok, hanem a fideszre kell, mert az a kanaan. Kit akarsz atverni? Eleg tudatosan szavaztak a fidesz ellen az emberek. Csak onmagadat csapod be, ha azt hiszed ez a csokott mutatvanyod eleg lesz a kozhangulat megforditasahoz.

Aki azt szeretne latni, hogy az osszes kormanytag fel van logatva, azt hiaba probalod a belsos szolamaitokkal megszolitani es jobb belatasra birni. Itt az onkorrekcionak lenne helye. Na annak nyomat sem latom. Se a kormanyon, se a jobbagyhordan, aki itt kommental. Nem baj. Hergeljetek csak tovabb a nepet, ennel tobbet lathatolag nem tudtok.

A kormanyzas arrol szol, hogy a nep mit szeretne, nem arrol, hogy a kormany mit szeretne tenni a neppel. Amig egy iranyba mutatnak a dolgok, addig okes, de amikor mast akar a nep, mint a kormany, akkor azt illene eszrevenni. Eszrevettetek? Hogy stilszeru legyek: Lofaszt! Gyere, nyomd tovabb fullban a kretent! :)
inreallife 2019.11.16 20:52:31
@CSOKKI MÁLNA:
Csak a parasztok szavaznak a fideszre. A polgarok az ellenzekre szavaznak. Magadat minosited a partallasoddal. Pontosabban lehetsz meg krumpliert megvett cigany vagy bozskeutalvanyos nyugger. Kihagytam valamit? Esetleg oligarcha, de azok nevesitve vannak. Egyebkent nem nezem ki beloled a foldturast, mert ahhoz sincs eszed. Mivel partolod a lopast, ezert cigany lehetsz. Igazabol nem erdekel, hogy ki vagy, mi vagy. Epp eleg baj az neked, ami vagy, szenvedj tole mashol, ne nekem, ne ide jarj sirni a tyukszaros eleted miatt.
Szavazzatok az esélyes ellenzéki jelöltre, tökmindegy, hogy ki az! Nem érdekes, ha néhány éve még gárdista egyenruhában masírozott, netán részt vállalt bukott szocialista kormányokban, szidta/dicsérte a cigányokat, a zsidókat, a liberálisokat, vagy éppen a kommunistákat. Csak a közös ügy létezik:…..
inreallife 2019.11.14 18:51:59
@CSOKKI MÁLNA:
A fidesz lett az uj fkgp, az orban az uj torgyan. Jaszberenyhez mit szolsz? Magadhoz tertel mar? Az egy 30.000-es varos. Soros csinalta ezt veletek, vagy az urlenyek? Elmondod, hogy az emberek miert latjak a szalasit idezo nacit jobb valasztasnak a fidesz regnalo polgarmesterenel olyan szinten, hogy a foldbe dongoltek? Biztos lehetsz benne, hogy az osszes liberalis is jobbnak latta. 62%.

Attol, hogy a zsakfalvakban hemzsegnek a hozzad hasonlok, az keves lesz meg magyarorszagon is. Lengyelorszag egy agrarallam. Magyarorszag akarmennyire is azt hiszed nem az. Az emberek tobb, mint a fele varosokban el, es a GDP 5%-at adja a mezogazdasag. Hulyesegek kozott problasz meg osszefuggest talalni, targyi tudas nelkul. Mi koze lenne egy lengyelorszagi valasztasnak magyarorszaghoz? Ha ott 10%-kal nyer a kormanyzo part, az magyarorszag +5%-ot jelent? Vagy mi? Mutasd mar meg a matekot mogotte, mert nekem ez eleg hasrautesnek tunik. Nektek csak a hitetek van, de az is szar es semmit sem er. Raadasul mar el is vesztettetek. Azt hittetek a fidesz verhetetlen. Mondjuk ugy, hogy 2019 a legsulyosabb fidesz veresegek voltak mind europaban, mind magyarorszagon. Hasznalhatod a szomagia osszes fortelyat, a narancsos bukta sutes most az evszazad uzlete, jo nagy lett a kereslet ra.
inreallife 2019.11.14 19:54:08
@CSOKKI MÁLNA:
En nem esek pofara, nekem nem toluk jon a fizetesem, hala az egnek. Itt azok esnek pofara, akiknek a hitukon kivul mas nincs, amibol meg tudnak elni. A sok zsakfaluban elo jobbagy, na azok pofaraesnek majd. Keszulj Gyorre paraszt. Meglatjuk tudtok-e a faszkalappal egy szintu jeloltet inditani. Kivancsi vagyok utana, hogy milyen magyarazatod lesz megint. Amugy MZP nagyobb aranyban gyozott es mar nem fideszes a testuleti tobbsege sem. Ha neked ez gyozelem, akkor sok ilyen gyozelmet kivanok neked.
inreallife 2019.11.15 11:44:56
@Dread Naughty:
En nem tehetek rola, hogy egy varos kozepen te vagy a legnagyobb paraszt az orszagban. Nem attol vagy paraszt, hogy foldet tursz, hanem attol, hogy olyan korlatoltan gondolkozol, mint aki sosem hagyta el a faluja hatarat. Amig azt hiszitek, hogy a drogosok es a kurvapecerek kozott dol el a valasztas, addig nem is fogtok elorebb jutni. Mit gondolsz Jaszberenyben mi tortent? Megvalsztottak egy Szalasi fan-t, a fideszes helytarto helyett. Hogy magyarazod ezt paraszt? Borkain en csak rohogok, mert egy balfasz, aki nemcsak lopott, de meg ki is teregette a lofaszt az asztalra. Megmutatta, hogyan elnek a fidesz nertarsak.

Nem nekem volt kinos, hanem a fidesznek. Ne hidd, hogy azert tavolitottak el, mert te vagy en azt akartuk, hogy eltunjon. Nem az szamitott. Fenyt kapott es kellemetlen volt a fidesznek. Azert a valasztast meg megcsinaltak vele. Majd a gyori ismetlesnel meglathatod, hogy mennyire volt tuti a strategia. A sokadik bukast eredmenyezo dontes 2019-ben. Vak hittel mentek a vezer utan, pontosabban a lovon poffeszkedo foldesur utan csoszogtok a porban ti jobbagyok es szenvedtek vereseget, barhova is mentek. Igy nehez lesz gyoznotok, az aktivistaitok is dezertaltak, eldobaljak a jaffas zaszlotokat, megtagadjak a hamis isteneket. Baj van komam a hazatok tajan, ez a te reakciodbol is latszik. A nep keszen all a tovabbi buntetesre. Vedd fel a komcsi fideszes kituzodet es menj vegig pesten. Ha meguszod 10 pofon alatt, akkor ugyes gyerek vagy. Ne a bokor aljabol csaholj.
Régóta tudjuk, hogy Orbán Viktor környezetében csak néhányan engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy olykor beszóljanak a rendszernek. Ilyen az egykor szebb napokat megélt showman, Fábry Sándor, aki most is kicsit odapiszkált a Fidesznek. Egy nyilatkozatában a napokban épp azt magyarázta, hogy az…..
inreallife 2019.11.12 18:21:34
@nemecsekerno_007:
A 21. szazadban az olyan fogalmak, mint nemzeti minimum, meg hataron tuliak reg meghaladottak. B+ europaban elunk, mindenki oda koltozik, ott dolgozik, el, ahol jol erzi magat. A nemzet mar nem all egyebbol, mint hagyomany, kultura es persze a nyelv. En is az eredeti hataron tul elek, akkor nekem sirnom kene, hogy a magyar kormany alljon ki mellettem? Kuldjon penzt? Ha nem tetszik valami, maris 100 km-rel arrebb koltozom azt kesz. huszad rangu problema ez.

A masik oldalnak is megvannak ezek a huszad rangu problemai, mint a buzifelvonulas, meg a ci@nyok integralasa. Ezek a minoritasoknak fontosak, az emberek tobbseget hidegen hagyja. Ha egy kormanyprogram errol szol, az eleve szar. Ugyanaz, mint a nemzetieskedes, csak pepitaban. A fontos dolgokra kene koncentralni, mint oktatas meg egszsegugy. Az osszes tobbi nem kormanyzati feladat. En az egyhazi tamogatasokat is megszuntetnem, de a zsido karpotlast is. Tul vagyunk mar 19. meg a 20. szazadon is, eleg volt abbol, hogy tul vannak tolva ezek a pozitiv diszkriminativ elemek. Egyikre sincs szukseg, tul sok volt mar. Ne legyen kivetelezes, az lenne az igazi. Addig csak latszatkormanyzasra fogja futni.
inreallife 2019.11.12 22:51:47
@hoplita:
Udv, regen lattalak! :)
Latom nem kedveled a kecskekkel fajtalankodo cicafiut. Kepzeld a 6. lenin geci bevalltotta, hogy nem is magyar, de nagymagyarkodik, meg fideszkedik. A birka meg eddig bolgar volt. Ilyenek ezek a fideszcsicskak, gyulevesz horda. Magyar nincs is koztuk mar, csak migrans. A konkurenciatol felnek, kapaszkodnak a tyukszaros eletukbe.
inreallife 2019.11.13 14:29:32
@Ki viszi karigeri után a biciklijét ?:
A bencsik nevu uszito azt mondta a bayer nevu uszitonak, hogy a belso felmeresek alapjan 38%-ra esett a fidesz es nagyon kivancsi, hogy masok mit mernek, mert nem ertik, mi tortent. Ha meg levonjuk belole az afat, mint tarlosnal (a 18 plusz helyett -7, az 25%-nyi tevedes), lassan mar a momentum es a dk is egyedul megelozi. 52%, mikor volt az? Megyei listan a varosok nelkul. Azt tudtad, hogy magyarorszagon az emberek fele varosokban el, es azok nem szavazhattak a megyei listakra? Homaly testver, surgosen kezdj el kutakodni, hogy mi a valosag, mert lathatoan pont ugyanugy tatogsz a meglepetestol, mint a megmondoembereitek.
Beszélgetünk tegnap délután Gézával a magas részvételi adatok hallatán és úgy érezzük, ebből bizony inkább fideszes taknyolás lesz. De azért elég nagy hátast dobunk, amikor megjelenik az eredmény.  Alapesetben egy városból, egy eredményből nem célszerű messzemenő következtetéseket levonni. Ami…..
inreallife 2019.11.13 08:09:14
@Célkereszt:
Nemcsak a kereszteny vonallal voltak igy. A magyarok utaljak a ruszkikat is, de ezt is le akartak tolni a torkukon. A vasarnapi boltzarral egyutt. Ne feledjuk, hogy most fog a manyup hullamokat vetni, amikor elmennek azok, akiknek mar kiados penzuk volt benne. 20 eve volt a bevezetes, akkor a 47 ev felettieknek javasolt volt a belepes. Most kezdenek majd igazan hianyozni azok a penzek. Az unio ellenes kiszolasokat sem kedvelik a magyarok, megis allandoan az megy. Internetado ellen is tuntetni kellett. Meg a rabszolgatorveny ellen.

Egyaltalan nem azt csinaltak, amiert meg lettek valasztva, hanem azt, amit megalmodtak maguknak. Persze most vakaroznak, hogy miert nem szeretik oket? Meg mit kene mashogy csinalniuk? Szerintem ez a hajo elment. A szavazoik ugyanugy megvannak, de olyan szinten felhergeltek az ellenzeket, hogy mar keresik a lehetoseget, ahol buntetni tudnak. Meno lett a fideszt szopatni. Kiszabadult a szellem a palackbol, ezt mar nem tudjak visszatomkodni. Itt nem arrol van szo, hogy ki fog nyerni, vagy gyozni. SEMMIT sem kell mar csinalnia az ellenzeknek, orbanek mar most elvesztettek a '22-es valasztast. Nem az ellenzek fog nyerni, hanem orbanek buknak, ahogy az mszp-szdsz 10 eve. Mi maradt beloluk? Nem sok. Az szdsz hala az egnek a szemetdombon, az mszp hajszallal a kuszob felett, de lehet az se lesz meg 22-ben. Vegre. Mehet utanuk a fidesz is.
Az örömteli demográfiai hírekkel nem szokott valahogy foglakozni a média, csak a ketyegő nyugdíjbombával, sőt nemzethalál víziójával és hasonlókkal riogatnak rendszeresen. A jövőt illető demográfiai kihívásokkal persze érdemes foglalkoznunk, de vessünk egy pillantást erre a meglepően kedvezően…..
inreallife 2019.11.04 15:42:45
@midnightcoder2:
Nem allami feladat a nyugdijasok eletben tartasa, csak sokkal kenyelmesebb. Ez a csaladok feladata lenne. Az allam csak segit. Magyarorszagon meg csak 80 eves a nyugdijrendszerm elotte is eltek emberek. Lathatoan nem mukodik jol, egyszerubb lenne megszuntetni, mint fenntartani. Be se kellett volna vezetni.

De meselj, milyen jol mukodo nyugdijrendszerek ismersz, amik megfelelnek a 21. szazadi kihivasoknak?
inreallife 2019.11.04 16:30:23
@nemecsekerno_007:
Ha megadoztatod a robotokat, akkor nem fogjak bevezetni. Lathatoan nem hemzsegnek az utcan a robotok igy sem, pedig tudnanak szorolapot is osztani, sok esz nem kell hozza. Tehat olyan sok adot nem fogsz szedni belole. Minel magasabb adokulcsot teszel ra, annal kevesebbet fogsz beszedni belole.

Ja lenne leszokni errol, hogy masokkal akarod eltartatni magad. A gyerekeket a szulei eltartjak jobb esetben. Ugyanez forditva mar korantsem akkora evidencia, itt bejon, hogy kinek milyen volt a neveltetese. Mondhatnam minosegnek is. Az biztos, hogy a tarsadalom sosem akart eltartani tobbmillio nyugdijast. Az egesz nyugdijrendszer halott, megszuntetni kene, nem foltozgatni. Csak ki fogja megmondani a nyuggereknek?
Az akkori reményekből kinek több (Mészáros Lőrinc és vidéke) kinek kevesebb (összes többiek) maradt. de attól még szép és fontos nap volt 1989. október 23. Aki akkor még nem élt annak azért érdekes ez az akkori Magyar Nemzet, aki már tudatosan figyelt a világ dolgaira, annak meg biztosan azért...
inreallife 2019.10.24 15:39:06
@6.Lenin:
Te ocska budos besugo. Menj ki a terre, es ott makogj a ciganyoknak, majd jol levernek, te paraszt. Elobb allitjak beled a kest, mintsem megszolalnal, jobbagy. Ne legyel buszke arra, hogy munkasor voltal, mert csak a nyugdijad magas, az erkolcsod nulla. Pont annyi, amennyit emberkent is ersz, paraszt.

A paraszt partnak nincs tobbe tobbsege Budapesten. Sirjatok parasztok!
inreallife 2019.10.24 16:12:57
@Sir Bates dö Hól:
Erdekes egyebkent. Most nyomatjak ezt a kiegyezes dumat is, de gfg azt hiszi, hogy a felheccelt tomeg valtotta le a messias embereit. Igaz odaig mar eljutott, hogy most a centrum fele kell huzodni. Ezert is haklisak arra, hogy lejobbagyozzak oket, mert a centrum kifejezetten utalja ezt a jelzot. Ez a parasztoknak van kitalalva, akik a foldesurat szolgaljak.

Pont ezert az eddigi arokasok, most hirtelen elkezdenek temetni az arkot, hogy kozepre tudjanak huzodni, akinek meg esze van, az elesen megkulonbozteti magat a jobbagyoktol. Ezt talalta ki az agytroszt. De orban ugyis leveri a poharat, mert az a cigany nem erti mi az a konszenzusos politika. Bayerek meg ott rettegnek, hogy meddig birja ki, amig megint atmennek negativ kampanyba, mert csak azt ismerik, a karaktergyilkossagot.

A legnagyobb poen, hogy ott lamallaltak, hogy nem tudtak semmit se mondani az osszefogasra, mert meg a nevuket sem tudtak. Ez azert fontos, mert ha nincs nevuk, akkor nincs mit lejaratni. Ha koaliciokent hivatkoznanak magukra, akkor azt tamadnak, ha osszefogaskent, akkor azt. Ha sehogy sem hivatkoznak magukra, csak az orbant akarjak megdonteni, akkor nem tudnak fogast talalni rajtuk. Teny, hogy az elso es legfontosabb programpontjuk a rezsim megdontese. Az allami media megszuntetese, a tao megszuntetese. Maris tobbszaz milliardos sporolas tortenik. Az ugynokaktakat is elokelo helyen kezelnem, hogy a sok budos komcsi rajukegjen, egyszer es mindenkorra. Ez mar boven eleg egy olyan kormanyprogramnak, amit mindenki tamogatni tud, a polgari lakossag az mogottuk van.

A paraszt partnak nincs tobbe tobbsege Budapesten. Sirjatok parasztok!
inreallife 2019.10.24 18:34:42
@eszti.....:
Az a problema, hogy ok minden naluk okosabbat ki akarnak irtani, pusztan irigysegbol. Ebbol a fidesz, irigykednek masokra, a sajat nyomorukert mindig mast tesznek felelosse (soros, migransok), mert ok nem birnak szembenezni azzal, hogy a hianyos neveltetesuk es oktatasuk minden bajuknak a forrasa. Tenyleg nem maradt mas, amitol jol ereznek magukat, csak az, ha mindenki mas szenved. Jobban, mint ok. Mert akkor valakinek erzik magukat. Ezert ilyen szanalmasak.

Ezert kene cenzus-hoz kotni a valasztojogot, vagy legalabbis korlatozni. A tomegdemokraciakban a mai tomegmedia mellett egyre kevesebb terep jut a minosegnek, mindent letarol a mennyiseg. Ha a 18 even aluliak nem szavazhatnak, mert hulyeknek tekinti oket a mindenkori hatalom, bizony akkor meg kene vizsgalni, hogy ez a biologiai mutato a legmegfelelobb korlatozas a hulyek kizarasara, vagy sem. Mint az a ciganygyerek, aki mondogatta, hogy bizonyitsak be, hogy a borkai azt tette. Egy 15 eves gyerek egeszen biztosan ertelmesebb nala. Onnantol velemenye lehet, csak nem fog szamitani.

A paraszt partnak nincs tobbe tobbsege Budapesten. Sirjatok parasztok!
Orbán Viktor éppen azt fejtegette, hogy a Fidesz megnyerte az önkormányzati választásokat, amikor a független ellenzéki országgyűlési képviselő odalépett, és egy táblát tartott elé. Orbán megpróbálta elvenni a táblát, de nem tudta. Végül Kövér embereinek (update: fideszes képviselőknek!) sikerült.…..
inreallife 2019.10.23 12:15:29
@Sir Bates dö Hól:
Ezzel magyarazzak, hogy a fidesz miert bukott ekkorat a varosokban. UGyanis annyira melyre vittek a kommunikaciot, hogy elerjek a legsotetebb paraszti retegeket, hogy nem tudnak reagalni a politikai valtozasokra. Vezenyszoval iranyitanak. Ahogy a hadseregnel is, egyszerre nem tudsz kiadni tobb vezerszot, mert zavar tamad. Most az ment, hogy az alkalmassag mindenek felett. Ennyi az agyi kapacitasa a jobbagyoknak, nem tudnak tobbet befogadni, mert elveszik az elobbi. Marpedig sokszor kell elmondani nekik, hogy megjegyezzek es almukbol felkelve is azt tudjak mondani.

A varosok nepe viszont gondolkodik. Jo-e nekunk, hogy elvette az allam a korhazakat? Mit nyertunk vele? Ugyanugy termelik az adossagot, pedig nem ezt igertek. Jobb lett az ellaltas? Megszunt a varolista? Hadhazy szavaival elve, Lofaszt. Az iskolak allami kezbe kerultek. Jobb lett az oktatas? Dehogy. Fel lettek ujitva az iskolak? Modernizaltak oket? 20 eves geppark van meg mindig bennuk, CRT monitorokkal? Vagy digitalis tananyag van tabletekkel, hogy a gyerekek ne 10 kilos taskaval kozlekedjenek? A fidesz megbukott a 21. szazadbol. Egy dinoszaurusz part lett, nagyra nott, de mar semmit nem tud, csak uvolteni. Ez nyilvanvalo lett mar mindenkinek, akinek nem gumicsizma van a laban.

A paraszt partnak nincs tobbe tobbsege Budapesten. Sirjatok parasztok!
inreallife 2019.10.23 17:19:16
@atomic power 1986DucaDuca:
Gratulalok, sikerult ket dolgot is belekeverned, az egyik az allamadossag, ami a franc tudja milyen koze van a magyar netto berekhez, a masik a ppp, ami arszinvonalat jelent es megint semmi koze a keresetekhez. Ertem en, hogy meg akarod magyarazni, hogy ezek a szamok, amik a veres valosagot mutatjak, az miert is jo, de nem jo. Az emberek nem azt erzik, hogy nekik olyan kurva jo lenne. Hiaba az 5%-os GDP novekedes, ha nepstadion epul belole, mert a hozzaadott erteket faszan emelik, a gazdasagi haszna meg kimutathatatlan. Hogy lesz ebbol a GDP-t rohadtul megemelo beruhazasbol az embereknek haszna?

Mondjuk hasonlitsuk egy hazfelujitashoz, a most mar nem is tudni mekkora koltseget, 200 milliardban megall? A ket penzt ugyanugy elkoltod, ugyanannyit emel a gdp-n, de az egyiknek lesz onnantol egy kezzelfoghato hatasa, a masiknak semmi. Vagy mondok mast. Leeg a sportcsarnok. Felepitesz egy ujat. A leeges eredmenye hol jelenik meg a GDP-ben? Nyilvan sehol. Pedig nem mindegy, hogy epitesz megegy sportcsarnokot es 2 lesz, vagy a regi helyere egy masikat. Nem erted a GDP fogalmat, azert dobalozol vele ilyen nagylelkuen.

Majd szolj, ha uj kifogasokat talaltal ki, addig meg tanulj paraszt, tino lesz beloled!

A paraszt partnak nincs tobbe tobbsege Budapesten. Sirjatok parasztok!
inreallife 2019.10.23 18:39:32
@atomic power 1986DucaDuca:
Oreg ne realitivizalj. A magyar netto berek faszan mutatjak az orszag helyet az unioban. Hadovalsz itt osszevissza, hogy forintban mennyit nottek. Raadasul mar megint az atlagot citalod, mikor mar mondtam, hogy azok torzitott szamok. A bruttoval eteted a neped, mikozben a netto szamit. Tudod, pont azert keszul az eustat, hogy osszehasonlithatoak legyenek az orszagok. Es az egyseges modszertan meg azt is mutatja, hogy a csatlakozas ota mit produkalt az orszag.

Tudod, az emberek olyanok, hogy hazaviszik a penzuket, ami nem atlag es nem brutto. Aztan abbol vasarolnak, kifizetve a vilagbajnok afat. Amiket te osszehordtal, az kormanyzati sikerpropaganda, de a mogottes szamok mar nem azt mutatjak, hogy az emberek barmivel is jobban elnenek. Ezert bukik orban. Pedig aztan iszonyat mennyisegu europai unios forrast kaptak 2007 ota, amibol gyurcsanyek alig koltottek. Az osszes tobbit megcsapolta es elverte faszsagokra a fidesz. Amitol a GDP nott, de az emberek nem eltek jobban. Ez itten a problema.

Egy jobb kormany ebbol sokkal tobbet kihozott volna, ezert a buntetes. 2007-ben ugyanakkora volt a median netto haztartasi bevetel, mint 2016-ban. Csak kozte egy Marshall csomagnyi penzt kuldott az EU. Nem igaz, hogy ez nalad nem bassza ki a biztositekot. Ennyire ne legyel mar korlatolt, mert erre nincs mas magyarazat a lopason es a haszontalansagon kivul.

Persze a falusi parasztok csak azt latjak, nid ma' epu't ide egy stadion. Tegnap me' nem vo't itt. Ennyi. Es akkor orul, hogy van a falunak stadionja is a templom mellett.

A paraszt partnak nincs tobbe tobbsege Budapesten. Sirjatok parasztok!