Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Memento Mori

944 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
. "A magyar mindig vezetőt akar magának. Holott egy valódi demokráciában maga a nép vezet; akik meg a parlamentben ülnek, csak szócsövek, az őket oda delegáló csoport véleményét képviselik. Egy átlagos magyar embernek nincs fogalma a demokráciáról; ha meg mégis, ódzkodik…..
Memento Mori 2019.03.27 19:28:33
@Kata`: Szia Kata`! Lehet, hogy ez a hozzáállás az egyik jellegzetessége a magyarok többségének és mint ilyen, nem valószínű, hogy érdemben változni fog. Önmagában ebből még nem feltétlen következne semmi 'baj' - de ha rossz szándékkal kihasználják ezt az attitűdöt (amire nagy az esély, hisz szinte tálcán kínálkozik fel rá a többség), abból már sajnos a történelemből ismert - és egyre csak ismétlődő - lehangoló fogatókönyvek bontakoznak ki...
Az idézet forrása egy STfangirl nevű felhasználó tavalyi hozzászólása, ahogy írtam is a poszt végén; linket valószínűleg nem lehetett róla direkt módon betenni, különben ott lenne, szoktam 'forrás-megjelölni' :)
Utak Elíziumba Zabálás zavar 2019.02.06 06:32:00
. "Az evészavarral küzdők jó néhány közös alapvonással rendelkeznek. Egyik jellemzőjük az a korai élmény, hogy kisgyermek korukban gyakran etetéssel vigasztalták őket, a felnövekedésük során sem tanulták meg más módon megnyugtatni önmagukat, nem láttak erre mintát, így az…..
Utak Elíziumba A Videoton sztori 2019.02.05 05:06:00
. "A Videoton sztori bemutatja, hogy milyen az, amikor emberek ezreinek a lába alól kicsúszik a talaj. Többségük harminc, harmincöt évet dolgozott a gyárban, aztán egyik nap azt mondták nekik, hogy köszönjük a melót, ennyi volt, menjetek utatokra. De ezek az emberek nem ismertek más…..
. "A modern autokrácia a propagandát használja az elnyomás nyílt formái helyett, mert ez költséghatékonyabb. A módszert a 20. század diktatúrái is alkalmazták, most jobb technológia áll rendelkezésre. ... Egy ilyen rendszerben a vezető dönti el, hogy ki lehet kedvezményezettje…..
. "Az ezoterikusok szerint a most születő generációk sajátos akarati állaggal érkeznek, ők az úgynevezett indigó-, vagy csillaggyerekek. Ezt én érdeklődéssel hallgatom, de hajlok arra mégis, hogy őket is lényegében ugyanabból az anyagból gyúrták, mint a korábbiakat. A körülmények viszont…..
Utak Elíziumba Álló hullámok 2019.01.22 05:38:00
. . ( fénykép )  ..
. "Ha a csapból is az folyik, hogy így kell, sokak hajlamosak elhinni. Pl. hogy léteznek negatív emberek, akiket kerülni kell, mert „energiavámpírok”, és maguk tehetnek a rossz sorsukról ... Azt írják a név nélküli cikkek, hogy az a megoldás, hogy kerülni kell a „negatív” embereket, tehát simán…..
. "Aki depressziós, vagy krónikusan szorong, az nem egy elromlott gép, hanem ember, akinek kielégítetlen alapvető igényei vannak. ... Az embernek vannak alapvető fizikai igényei, étel, ital, biztonságos hely, tiszta levegő,ezeket a fizikai igényeket pedig a jelenlegi világrend minden…..
. "Minden evőeszköznek megvan a kedvenc közlekedési eszköze. A kanálnak a buszok, villának a villamosok, késnek a vonatok..." ( A mészáros ) .  ..
. "Gyakran elfeledkezünk róla, hogy a valóság, ami körbevesz minket, belőlünk táplálkozik és rólunk szól. Élhetünk érzéketlen robotként és haragudhatunk folyamatosan a körülöttünk élő emberekre, kritizálhatjuk és szidhatjuk őket, de sohase feledjük el, hogy minden, ami…..
. "Mindenki egyfajta végpontot keres az életében, ahová megérkezhet. Az élet minden területén erre vágyunk : annyi pénzt akarunk, hogy soha többé ne kelljen dolgozni. Olyan párt akarunk, akinél nem találhatunk jobbat. Azt akarjuk, hogy mindenki szeressen és megbecsüljön minket.…..
Utak Elíziumba A kályha hasonlat 2019.01.14 12:14:43
. "Összejöhetek valakivel, akinek a társaságában kevésbé érzem szabadnak magamat, mint amikor egyedül vagyok. Hát, valószínűleg nem fogom azt választani; minek? Hacsak nem félek attól, hogy az egyetlen alternatíva az, hogy egyedül leszek, és akkor feláldozom a szabadságomat azért, hogy ne legyek…..
. . (fénykép)  ..
Utak Elíziumba Kanyargós utakon 2018.11.07 18:03:23
. . (fénykép)  ..
Utak Elíziumba Semmi sem lesz jobb 2018.10.05 09:39:00
. "Az egyik részben el is hangzik egy idézet, amiben rájövünk, hogy miről szól ez az évad: arról, hogy egy sitcomban valójában sosincs happy end - mert ha lenne, akkor véget érne a sorozat. ... Ez az egész évad tanulsága: semmi sem lesz jobb. Nem változnak meg varázsütésre az…..
Utak Elíziumba Lángok 2018.07.18 05:29:00
. . (fénykép)  ..
Utak Elíziumba Hol van az a kéz 2018.07.17 06:03:00
. . (fénykép)  ..
Utak Elíziumba Csak az angyal 2018.07.16 14:56:14
. . (fénykép)  ..
Utak Elíziumba Bennem a fájdalom 2018.07.09 14:58:55
. "Amikor elkezdek kapcsolódni az érzéseimhez, elkezdek gyógyulni. Ahogy elkezdek gyógyulni, lassan kevesebb lesz bennem a fájdalom. Ahogy egyre kevesebb lesz bennem a fájdalom, kevésbé akarok ártani. Ahogy kevésbé akarok ártani, egyre közelebb jön hozzám az Élet."   (Vági Zsolt) .  ..
  . "Jöjjetek hozzám, mindnyájan, akik megfáradtatok, és nehéz terheket cipeltek, és én nyugalmat adok nektek… és az én terhem könnyű" (Máté 11:28, 30) .  ..
. "Mindaddig ugyanis, amíg egy közösség áldozatként tekint magára és úgy gondolja, hogy nincsen kontrollja a saját világára, az a közösség motiválatlan marad, nem fogja képezni magát, nem fog előrébb jutni, hanem csak további tehetetlenségbe, rettegésbe vagy éppen…..
Utak Elíziumba Bárhol otthon 2018.06.08 05:59:00
. "Vannak emberek, akik bárhol otthon érzik magukat. Az egyik éppen a lábamon áll..." :) . ( Huszár Dóra Alice )  ..
. "Csak akkor van szükséged hatalomra, amikor valami ártalmasat akarsz tenni - minden más esetben a szeretet elég, hogy elérd a céljaidat." . ( Charlie Chaplin )  ..
. "Elengedni annyit jelent, hogy térdre borulunk, ujjainkat imára kulcsoljuk és feladjuk. Feladjuk oda, ahová tartozik, ahova való… Letérdelünk és ezzel belátjuk azt, hogy mi mindent megtettünk és a végére jutottunk…nincs több ötletünk, mindent megpróbáltunk. Térdelünk és…..
. "A film egy lehetséges értelmezése szerint a csillámlás egy teszt: azok, akik magukat nem tudták a testüktől és testüket jellemző tulajdonságoktól függetlenül értelmezni, a folyamatos és egyre radikálisabb változások nyomán megszűntek önazonosak lenni, és beleolvadtak a csillámlásba – részeivé…..