Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ficus

24 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elnézést, egy kis tévedés történt. Orbán nem Chavez, hanem Thatcher, Magyarországon mégsem a fasizmus, hanem a neoliberalizmus tombol. Legalábbis a francia állami rádió veterán sztárriportere, Daniel Mermet szerint, aki nyolcrészes riportsorozatot készített Magyarországról.…..
Orbán Viktor karizmatikus politikus: ebben nem csak feltétlen követői, de gyűlölői is egyetértenek. És Gyurcsány Ferenc? Ő is karizmatikus politikus? Vagy ő már elvesztette a karizmáját? Egyáltalán, mi az a karizma? Honnan jön, és hogyan ismerhető fel? Tényleg el lehet…..
Tavasszal leszavaztam negyedik alkalommal is, a Fideszre, majd sietve külföldre távoztam, levegőt venni. Innen töltögetem a videókat, most éppen Tamás Gáspár Miklóst, meg Debreczeni Józsefet. És már megint a Bogár László jár a fejemben. Az a muksó rám addiktív hatással van.…..
ficus 2010.11.12 14:17:45
@rambo nero: szerintem félreértesz, bár jót röhögtem azon, amit írtál. amit bogár hirdet, azt én itt nem akarom minősíteni, az egész nem erről szól. sőt, sztem a bolondokra általában érdemes odafigyelni. de ha jól megfigyelted, még azt sem mondom, hogy bogár bolond.

nekem az sokkal érdekesebb, hogy hogyan lettek a balos megmondók egycsapásra ugyanolyan világvége próféták, mint amit eddig csak a jobbon lehetett látni.
ficus 2010.11.12 19:57:52
@virág andrás: Szigorúnak tetszik lenni! (A jókívánságokat köszönöm.)
“Az elmúlt néhány évben fokozatosan leomlottak azok a sorompók, amelyek eddig a nagy nyilvánosságban, a mainstream sajtóban mégiscsak ott álltak”  – sopánkodik dolgozatában egy ismert liberális szerző a mindegyre elburjánzó rasszista megnyilvánulások…..
Tök jó, szerintem, hogy a honi webes újságírásban meg aztán a blogoszférában irányadóvá vált ez az új stílus. Mármint ez a jórészt igényesen, meg szellemesen, néha bravúrosan művelt, okosan bulváros (népiesen: "indexes") hangütés.  Az elmúlt években…..
ficus 2010.10.05 23:37:32
@pucros: 1) arról szól, hogy nem kerülöm a forró kását, vagyis nem kímélem a hallgatóságom amygdaláját azáltal, hogy eufemizmust használok, hanem kimondom azt a szót, ami a leghívebben fedi a helyzetet; 4) esetében az érzelmeim kifejezésére egy hangsúlyt közlő tabuszót használok. talán így érthetőbb
ficus 2010.10.05 23:38:52
@Case: erre majd a 2. részben próbálok válaszolni. sztem nem hülyeség, meg még a világ nagyobbik része szerint sem. persze utóbbi nem feltétlen érv, előbbit meg még nem tudod olvasni...
Zajlik a szomorú szemű kutyusok, egyházi kisdiákok és vadmadár-mentők egyszálalékos versenye. Plakáthelyben sincs hiány, hála a lötyögő választási kampánynak. Adóbevallásunkban ilyenkor ismét átböngésszük a magyarországi egyházak bohókás listáját, az utcán és az…..
A kampánycsend olyan, mint a zsidóknak a sabbat, vagy a keresztényeknek a vasárnap. Vagy olyan, mint egy hétvégi családi kirándulás, amikor végre kiszellőztethetjük a fejünket. Vagy mint egy tisztítókúra. Egy kiadós fejszellőztetés után általában úgy érezzük, tisztábban…..
Hogy hívják a feleslegesen felhalmozott, céltalanul tengődő nótaénekest?Pangó Margit - mondja fekacs, mi pedig a nagypapánkra gondolunk, és a lúdbőrzés mellett elöntenek az érzelmek. Az is a régi családi ebédeket idézi, hogy a mester második "viccéből", be kell…..
ficus 2010.03.22 13:45:57
Lehet, hogy kár volt a szabadkőműves Martinovics Ignácra és a pravoszláv Alekszandra Pavlovnára hallgatva bevezetni a piros-fehér zöldet? Maradtunk volna az Árpád-sávnál? Egy londoni bankár szerint legalábbis jobban jártunk volna. Zöld szászlósnak nincs kölcsön Véletlenül…..
Az ünnep fogalma zavarba hoz. Két gyermekem van, az első már érti és értelmezi, ami körülötte történik, én pedig még mindig nem tudom, miért is ünnepelünk. Most nem a közhelyes témát szeretném előrángatni: hogy legszentebb ünnepeink üresek, a vásárlásról szólnak és…..
Liberális minimum újratöltve Az El Mondo által is megkavart Minaret-vita, a Kertész-beszólás, a Bogár-kinyilatkoztatás és a sületlen Debreczeni furcsa katyvaszként örvénylett a gyomromban a metrón. Pár perces öklendezés után, kluttyogó hangok kíséretében bukkant ki a…..
Beszélgetés Madarász Istvánnal, a Budapest. Get Engaged imidzsfilm rendezőjével   El Mondo: Isti, nagyon nagy sikere lett a Budapest imidzsfilmednek. Naponta tízezer ember tölti le a YouTube-ról. Számítottál erre? Őszintén szólva, nem. E.M.:…..
 Szombati sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Gyurcsány Ferenc és a fa, Demszky Gábor és a sírkő. A második videó eleje csak erős idegzetűeknek! Elnézést a sok kamerarángásért: az vesse ránk az első követ, aki egy Iványi Dülledt Szemű Mesebeli Tojómadár…..
Bizony sokan ácsingóznak arra, hogy lecsapdossák a keresztények által jómagasra felküldött labdákat - ezt már előző sokkoló videós bejegyzésünkben is említettük. Liberális újságírónak csemege a szexbotrányba keveredett televangelista, pláne ha homokos. Ilyen ínyenc falat…..
Amit bizonygatni kell, az már ugye rég rossz. A "mi is tudunk bulizni!", pláne a "mi tudunk csak igazán" kínos védekezőpozíciójából most kitámadunk. Pontosabban kitálalunk. Jól tudjátok, hogy itt az El Mondóban nagy örömmel szedjük ízekre a karámon…..
A KDNP most igazán jófej lehetett volna, de azt hiszem, ezt elbaltázták. Nem nagyon, de kicsit. A párt uborkaszezonra időzített bejelentése a vasárnapi munka tilalmáról úgy hangzik, mint az egyszeri cserkészparancsnok vezényszava, aki laza akart lenni, de nem bírta megtagadni…..
El Mondo blog The Ultimate Smartass 2007.01.27 11:08:00
The direct use of force is such a poor solution to any problem, it is generally employed only by small children and large nations. (David Friedman) -Hölderlin ist ihnen unbekannt?-kérdezte dr. K.H.G., miközben a lódögnek a gödröt ásta. -Ki volt az?-kérdezte a német őr. -Aki a Hyperion-t…..
Some people are like roses, you strip them of their petals to find nothing. Egyesek olyanok, mint egy rózsa, ha letéped a szirmait, semmi nem marad. Amerikában mindig minden olyan furcsa fénybe kerül. Ha az ember ilyen, vagy olyan, akkor nagyon ilyen, vagy olyan. Ha vicces vagy, ezt…..
El Mondo blog Sörártámogatás 2006.11.27 09:38:00
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerda esti ülésén megtagadta az ingyensör mérésére vonatkozó népszavazási kezdeményezés hitelesítését. "Egyetért-e azzal, hogy vendéglátó üzletek vendégeinek a sörért ne kelljen fizetniük?" - áll egy magánszemély, K.…..
Lord’s Gym, szabadon fordítva az „Úr konditerme” a neve az újszerű vállalkozásnak, mely a keresztény lelkigondozás és a testépítés ötvözésével hódít (hol máshol, mint) Amerikában. Az alapötlet Doug Bird, egy Roseville nevű kisváros lelkipásztorának…..
Elképzelésem nincs, honnan szalajsztották ezt a micsodát. Mondunk olyat valaha, hogy szórakozáció? Vagy elmélkedíció? Netán szarakodáció. Ugye, hogy nem? "A regény valós és fikciós elemeket sző egybe, így végül az ember nem tudhatja, hol ér véget a kitaláció, és…..
Ki lakik ott keleten? / Morális Forradalom Panda. / Ki segít, hogyha gondod van? / Morális Forradalom Panda. / Ki mondja meg, hogy mit lehet? / Morális Forradalom - szün - Panda. Morális forradalom van vagy zavargások? Céltalan autóborogatások, szélsőjobboldali hőzöngés vagy egy…..