Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lemonlime

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lassan egy évtizede mást sem hallunk, csak hogy Magyarország népe brutális diktatúrában szenved. Persze, semmi sem egyszerűbb, mint ilyen és ehhez hasonló, súlytalan frázisokat megfogalmazni. Ha azonban nem csupán elvakult érzelmeink vezetnek, de szeretnénk valamivel tisztábban látni, érdemes…..
2020 októberében bejelentette a Showtime, hogy folytatja egy 10 epizódos minisorozat erejéig a Dexter-t, melyhez mind Michael C. Hall, mint a nyolcévados eredeti sorozat készítője, Clyde Phillips visszatér. Az újragondolt Dexter-széria kvázi rebootja lesz a katasztrofálisan sikerült…..
„Áram van bőven, az elektromobilitás problémái máshol rejtőznek” Ezzel a címmel közölt cikket a Focus-ban Frank Henning, aki erőmű mérnök, sok évig üzemi tanács tag volt, párton kívüli, és szabadúszó szerző. 2019-ben jelent meg a német energiapolitikáról szóló könyve, amelynek több értelmű címét a…..
A mozifilmek és tévésorozatok forgatókönyvírói égnek a vágytól, hogy olyan csavarokat vigyenek a történeteikbe, amelyek képkockái örökre beleégnek a nézők tudatába. Körülnéztünk és összeszedtünk ötöt a szerintünk legmegdöbbentőbb fordulatot bemutató alkotások közül. Találunk köztük klasszikusként…..
lemonlime 2020.11.28 15:05:18
Én nagy híve vagyok a spórolásnak. Magam ugyan sajnos nem csinálom, de mindig felnéztem azokra, akik képesek voltak takarékoskodni. Most a Magyar Kormány lett a példaképem, akik klímaügyben a Google Docs segítségével kérdezik ki a Népet a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési…..
  Nem gondolták volna, hogy ez velük is megtörténhet: földdel teli nyílt törések, leszakadt végtagok, szétroncsolódott arcok, nyílt koponyatörések alatt remegő agyvelő. Hozzászólások az azonos című cikkünkhöz...
Az ENSZ és a Világbank készített egy friss tanulmányt, amely a népességnövekedés által megváltozott igények mentén vizsgálta az élelmezés kérdéskörét. 2050-re ugyanis számítások szerint 10 milliárd ember él majd a Földön, amely a jelenleginél 3 milliárddal több éhes szájat jelent majd. De hogyan…..
Teljesítményőrült Forma1-es mérnökök csiszolták a motorjait, hogy a hétköznapok racionális választása lehessen. Szép is lett, jó is lett mindegyik Mégane, de azért az RS Az Egy, Ami Mindent Visz. Renault menetpróbán jártunk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A Budai vár, Sándor-palota, Schmitt "dr" Pál címre érkező leveleket a leendő ex-köztársasági elnök sajnos már nem kapja meg.A doktori cím után azonnali hatállyal elvették Schmitt Pál lakcímét is, és vizsgálat indul, hogy vajon az 1968-as olimpián tényleg ott volt-e,…..
lemonlime 2012.03.30 09:46:23
@kispufi: azért négykarikás játékok, mert 1968-ban az Audi volt a főszponzor. Én már csak tudom, doktoráltam a témából.
 Mándy Iván biztosan szerette volna.            A némafilmes pont az a film, amely megszólítja az átlagnézőt, anélkül, hogy a zsigeri ingereket próbálná mozgósítani: édesen fájdalmas vágyat kelt, anélkül, hogy…..
Nehéz elhinni, hogy az Opelnél pont Astrából készítettek alig 3 éve olyan speciális modellt, amihez ma már nem kapni szélvédőt. Lászlónak pedig ezt mondták 4 hónap keresgélés után, illetvehogy ki kéne fizetni 100 ezer forint szállítási költséget még a 235 ezres…..
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
A kérdésre a válasz elég egyszerű, ha nem történt örökbefogadás, nyilvánvalóan nem törvényes örökös a „nevelt” gyerek, de azért a Zugügyvéd tanulságképpen kiposztolja az ügyet.Üdv!Szüleim 4 éves koromban elváltak, és édesanyám újra férjhez ment nem sokkal…..
Mai poszt mellé óvatosan fogyasszatok kávét, mert a kettő együtt sok lehet a vérnyomásnak. A történet szép példája annak, hogy egyesek külföldi rendszám mögé rejtőzve bármit megtehetnek, legalábbis azt hiszik. Jó lenne, ha nem így lenne és előkerülne a vétkes, elismerné a…..
Az előzés talán a legveszélyesebb, legtöbb körültekintést igénylő manőver. Nem csoda, hogy a legsúlyosabb balesetek nagy része ilyenkor történik. Vannak, akik egyáltalán nem is mernek előzni, míg mások (pl. én is) igyekeznek körültekintően, de esetenként mást megelőzve…..
A Hatodik Elem Szélvész 2011.11.11 00:00:00
A hazai szélerőművek tragikomédiájaPár napja új szerkesztőtársunk megajándékozott minket egy érdekes eszmefuttatással. Az energia egyre inkább olyan témának számít a közéletben (a politikai vitáktól a kocsmai beszélgetésekig), ami nemcsak érdekli az embereket, hanem szépen…..
lemonlime 2011.11.12 00:41:48
@Nagyzee: Szép és jó, csak azt nem írják, hogy hány madár él az Államokban összesen, így ezek a számok nem sokat mondanak.

Amúgy meg vesszenek a macskák, mert irtják a madarakat :))
És akkor a sok unalmas, drága sportautó után nézzünk egy kis közszolgálatot. És értsük meg végre a Gymkhanát – Magyarország jelenlegi legmenőbb raliversenyzője segítségével.   Előző adásaink: BMW M5, Bódi Sylvi, Velodrom – tctv3 2. adás Nissan 370Z vs…..
lemonlime 2011.11.06 00:18:22
@Pötyike Pont: hja, van annak már 10-20 éve is, hogy a székely elment a Daciájával "Magyarba" szerencsét próbálni. A Dákwágen persze nem bírta a kiképzést és lerobbant. Emberünk félrehúzott egy parkolóba, felnyitotta a motorháztetőt és rutinos mozdulatokkal nekilátott gyógyítani. Akkor érkezett egy pesti dáma és hangosan megjegyezte a férjének: "nézd, drágám, az oláh hogy belebújt a Dáciájába!". Emberünk meghallotta, kibújt az olajból és válaszolt: "oláh a te anyád büdös sváb p***ája!". Kár, hogy nem voltam ott, megnéztem volna a képét :))

Amúgy remek a műsor, de azt a gim-izét kihagyhattátok volna, mert a csapból is az folyik. Szerintem nem gond, hogy különböző kategóriájú autókat próbálgattatok, világnézettől függően bármelyik alternatíva lehet (nem újszerű Cee'd - 10 éves 7-es BMW összehasonlításáról van szó, ahol a fenntartás összege nagyságrendileg különbözik),
Nagy gázra kitekeri a kormányt a kezedből, de hatszáz forint egy tankolás. Kipróbáltuk, tetszett, mégis aggódunk...
lemonlime 2011.11.04 11:59:33
@joetaylor: épp erről van szó. Ez az egész egyelőre az olaj nélküli közlekedésről szól, minden más (olcsóság, környezetbarátság) csak marketingrizsa. Soha nem lesz (tartósan, mindenkinek) olcsóbb a közlekedés, mert ha holnap a Jótündér a kezünkbe nyomná az egy óra alatt feltölthető, 2000 kilométert kitartó aksit, akkor arra és/vagy az áramra vetnék ki az adót. Az állam soha nem fog lemondani az autózókból kipréselt adókról. Adó mindig lesz, csak nem a benzinre, hanem az áramra, hidrogénre vagy bármire, ami hosszú távon nyerő lesz.
Belsőség Csak tudnám... 2011.10.30 13:00:00
...mi került ezen a sávtartó automatikán 282500 forintba? ..
lemonlime 2011.10.30 17:47:17
@gyvy: hát ezaz. Az enyémben csak ABS van és kellett pár tízezer kilométer rutin, hogy gyakorlatilag fölöslegessé váljon. Hasonlóan, akinek ESP-je van, már kanyarban sem lassít, ha nem belátható, akkor sem.

Ezek a kütyük vészhelyzetre vannak, nem arra, hogy rájuk bízd magad. A gyáraknak szigorúan megtiltanám, hogy a marketingkampányban emlegethessék őket. Ha valóban a biztonság lenne a cél, nem sujkolnák az emberekbe, hogy az autó lassan elvezetgeti önmagát, neked már nem is kell figyelni, csak lazíts...
Mire érdemes figyelni a bankkártyánkkal kapcsolatban? Jobb helyen van-e a pénz bankkártyán, mint a pénztárcában? Sokakat biztosan nem hagy nyugodni a kérdés, hiszen amint megérkezik a fizetés vagy ösztöndíj, rohannak egy összegben felvenni a pénzt. Azt kevesen vonják kétségbe,…..
autózz! Májusi hókotró 2011.05.21 12:44:00
Hétvége van, süt a nap, menjetek kirándulni, de előtte gyorsan fussátok át M levelét, és próbáljatok meg választ találni kérdéseire. Az izraeli autós kérdésre én sejtem mi a lehetséges megoldás, és itt a sofőr nem a márkára gondolt, de majd meglátjuk Ti mit…..
Egy okos burzsuj persze nem a tömeghatás alapján választ úti célt, de figyelembe veszi azt. (Legrosszabb esetben legfeljebb azért, hogy elkerülje.) Így mindenképpen érdeklődéssel olvassa (ő is) a világ legnagyobb utazási oldalának, a TripAdvisor-nak idén immár a harmadik…..
Mandiner blog Puskát tölts! 2011.04.06 07:01:00
„Kedves életének ezt valaki nem vallja, Dicsősséges nevű hírét az utálja, S hazája oltalmát semmi jónak tartja.” (Rimai János - Katonák hadnagya)   Pósán László javaslata, miszerint a Magyar Férfiembereknek minimális katonai kiképzést kellene kapniuk, nem…..