Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ulrezaj

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Richard Wilkinson, a Nottinghami Egyetem Társadalmi Epidemiológiai Tanszékének nyugalmazott professzora egy a TED szervezte ülésszakon elmagyarázta, hogy a szociális egyenlőtlenség hogyan rombolja az emberi társadalmat, mennyire károsan hat nemcsak a leszakadó rétegekre, de a…..
Ulrezaj 2011.11.04 20:50:00
@Modor Tibi: pusztulok a röhögéstől :DDDD
A Persol a filmekben hagyományosan a felnőttesebb karakterekre szeret termékelhelyezés-szemüveget adni, nagyjából a Mastroianni-McQueen-tengely mentén. Úgy látszik, valamelyik PR-es kitalálta, hogy érdemes kitörni a skatulyából - egy üzletileg nagyobb skatulyába.   A…..
Nézve a szerdai EP vitát és az azt követő népnemzeti ömlengést, valamint a hazaáruló kritikák tömegét, bekapcsoltam a törökgábor™ modult és megpróbáltam szenvtelenül, érzelmeimtől és értékeimtől elrugaszkodottan elemezni a tényállást. Sajnos a TG modul nálam…..
Ulrezaj 2011.01.21 14:35:36
@jotunder: elgurult a gyógyi?

@ulloiut: lmgtfy.com/?q=veres+feles%C3%A9ge+cig%C3%A1nyoz

Ahogy te is mondod, minden pártban vannak olyanok, akik visszavezetnek bármit a világméretű zsidó összeesküvésre, de nem hinném hogy a Fideszben ez nagyobb probléma lenne mint az MSZP-ben (vagy egy átlag német pártban, mert -- breaking news -- Németországban is probléma a rasszizmus és antiszemitizmus, csak a németek lelkiismereti okokból szeretnek másra mutogatni). A baloldali sajtó persze egész máshogy tálalja azt, amikor Oszi cigányozik, mint amikor Zuschlag zsidózik, nyilván nekik létérdekük, hogy a rasszizmus elleni fellépés ballib monopólium maradhasson.

Ahhoz képest pedig, hogy nem vagy maszop-szóvivő, ugyanazok a minták bukkannak fel a bejegyzésben mint TZS legelkoptatottabb paneljeiben, a Fidesz antiszemita, rasszista, miattuk durvult el a hazai közbeszéd, a baloldalnak tulajdonképpen igaza van stb stb.
Ulrezaj 2011.01.21 15:05:57
@ulloiut: onnantól kezdve hogy a Fidesz néppárttá vált, megjelent egy csomó olyan ember is a közelében, akinek nem kellene. Ha én indítok egy sajtóterméket, és abban elkezdek szaloncigányozni, mellette viszont pl az LMP politikáját, döntéseit stb támogató színben tüntetem fel, akkor mi a konklúzió, hogy az LMP rasszista párt? Egyáltalán mitől kötünk egy adott sajtóterméket X párthoz, ha a főszerkesztő vagy újságírók pártszimpátiája tetten érhető akkor az már az X párt lapja?

A focis metafóra jó, ha jól értem akkor kis rasszizmus nem rasszizmus? :)

A szövegértésem lehet hogy tényleg nem a legjobb, nekem az jött le az írásból, hogy a Fidesz egy nem szalonképes párt, mivel "hozzá köthető" sajtóban rasszista cikkek/elszólások vannak. Jól értem?
Ulrezaj 2011.01.21 16:03:25
@ulloiut: a "mindketten tudjuk" nekem kicsit kevés mint érv, a kérdés az volt mi alapján kötsz X párthoz Y sajtóterméket. A "mindenki tudja", "köztudomású, hogy" és társai utáni részt általában felesleges is elolvasni, így terjed a hülyeség szándékos manipuláció révén (lásd Kende könyveit, minden harmadik bekezdés valami hasonló fordulattal kezdődik, aztán ezt az olvasók 90%-a tényként kezeli).

Azzal a résszel még egyet is értek, hogy BZS elmebeteg és kártékony, valamint hogy jó lenne ha nem publikál(hat)na többet. Én is elítélem mint embert és újságírót (esetleg adjam írásba két tanúval hogy elhidd nem "maszatolok", vagy ragaszkodsz az MSZP-sémákhoz, és csak ismételgeted hogy ez nem elég, nem volt elég korán valamint amúgy sem őszinte az elhatárolódás?). Viszont a Magyar Hírlap, Echo és a többi hasonlóan beteg médium egybemosása a Fidesszel kártékony, manipulatív dolog.

"A kis rasszizmus nem annyira vészes, mint a sok/nagy rasszizmus. A kis bomba nem annyira vészes, mint a nagy bomba."

Hát itt viszont tényleg nem értünk egyet. Ez vezet oda, hogy néhány önjelölt véleményformáló eldönti, hogy ki is a rasszista, mi az ami belefér (a mi kutyánk kölykébe csak nem rúgunk bele, ha ő cigányozik az csak elszólás, nem is úgy gondolta), és mi az ami nem. Legyen egységes mérce, ha nem akarunk bizonyos gondolatokat megtűrni, akkor azt ne lehessen terjeszteni, függetlenül attól hogy ki mondta vagy írta le.