Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valerya2

24 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meryl Streep miatt kezdtem el nézni, de mindkét főhős (inkább három-négy) játékát élvezettel figyeltem az utolsó percig. Ez tény, meg az is, hogy érdemes volt időt áldoznom rá. Bár a kétely kétely maradt továbbra is, mégis azt mondom, így volt jó. KÉTELY   John Patrick Shanley filmje…..
Valerya2 2016.03.11 11:21:37
@ZorróAszter:

oppsz..lehet, hogy tényleg gyengélkedik a blog.hu? Merthogy nekem sem sikerült egyből feltennem a hozzászólást. Elsőre valahová elszállt.

Rejtély...

Egyébként köszönöm az intézkedést (duplázás ügyben)

:)
Valerya2 2016.03.11 21:03:28
@ZorróAszter:

hmm...hmm...is-is. Fentebb írtam, hogy a filmben érintőlegesen és bizonyos szimbolikus effektek (szél, megváltozott időjárás) és kifejezések, elejtett mondatok utalnak a fekete-fehér világ konfliktusaira, a korabeli helyzetre. Erre nézve leginkább a fekete fiú alakja, mondatai utalnak.

A fő téma a hit és a kétely
Valerya2 2016.03.11 21:08:27
@pettra01:

szia :)

Szerintem érdekes film, totál lekötött. Mint írtam a filmet a rendező írta, naná, hogy a legérzékenyebben, legtudatosabban ő volt képes megmutatni, amit akart.

Az amerikaiak úgy látszik komolyan vették a rasszizmus elleni fellépést és általában komolyan veszik magukat. Tuti, az átlag ember ott sem különlegesen fejlett intellektussal rendelkezik, de valahogy mégsem választanak rosszul. Vagy valami ilyesmi lehet. Teret engednek a fejlődésnek.
Ez sztem sokat számít.

Ami a filmezést illeti, ha beírod a film címét, egy csomó online filmnézési lehetőséget dob fel. Nálam is elő szokott fordulni, hogy a filmnézést regisztrációhoz köti, vagy valamilyen prémium letöltési lehetőséghez. Ilyenkor inkább keresek másikat. Általában találok :)
ExNOLBloggerek ExNOLBloggerek 2016.02.14 18:14:06
Hogy teljes legyen a NOLBLOGos retro fíling, úgy látszik, az ULTRAWEB is műszaki hibának álcázva próbál kiutálni bennünket a szerveréről. Ha ez megtörténik, akkor a cuccot felteszem valamelyik másik ingyenes tárhelyszolgáltatóra, amit majd itt fogok közzétenni (sőt ha lehet, több helyre…..
Mondhatni tényleg távirati stílusban írok a látott filmről, az élmény lázában. Azon morfondíroztam a mozit követően, hogy most én kívülálló vagyok, vagy mi és egyáltalán mennyire lehet kívülálló az ember az összemberi társadalmat, sőt a civilizációt  - fú, de nagy szavak - érintő "szent" és "magas"…..
Valerya2 2016.02.23 08:13:09
@ZorróAszter:

Jó reggelt :)

Áh, nehéz ügy.

Állandóan igazolásokat keresünk - függetlenül attól, hogy szakemberként, magánemberként bonyolódunk helyzetekbe -, ugyanakkor megátalkodottan ragaszkodunk a "tisztasághoz", a tisztához, talán végső soron az örök gyermekihez.

Az az érzésem, a legtöbb bajunk ebből adódik.

Ja, igen. Az Ön "És akkor ki mozgatott kit és miért?" kérdésére válaszoltam.

Ma aktuális mozgatók szervezik az aktuális trendet, úgy mint máskor. Ebben nincs sztem semmi változás, nem ez a lényeg.

Hanem az érdek, az igazolás és a hit fenntartása, ha lehet erősítése.

Szükségünk van rá. A média, az újságírás megerősítéséhez és a saját igazságérzetünk, kontra önigazolásunk vizsgálatához
Valerya2 2016.02.29 14:00:36
@oregembernemvenember:

Régóta mondom, hogy az ún. "propagandafilm", vagy "kurzusfilm" a legnehezebb kihívások egyike. Persze civilként jegyzem meg, de valóban úgy gondolom, hogy aki ezt jól csinálja, az előtt kalapot emelek.

Nagyon örülök a Spotlight sikerének, ma reggel olvastam, hogy a legjobb film díját nyerte a 2016-os Oscar-gálán.

Asszem, még egyszer megnézem :)
Valerya2 2016.02.29 14:56:17
@oregembernemvenember:

na ja, a Saul fiáról nem szabad megfeledkezni, mi az hogy! Nagy öröm ez nekünk és igaza van Röhrig Gézának, a film főszereplőjének, aki azt mondta, nagy szükségük van örömre a magyaroknak. Pontosan tudja, ismeri a honi hangulatot.

(sóhaj)

Milyen új site-ról van szó? Az exNolbloggeres ajánló megszűnik?

Szóljatok, előre is köszönöm :)
Erről a filmről már rengeteget beszéltek, tele van vele a világsajtó - ideértve a hazait is - szóval csak röviden. Megnéztem és nem bántam meg. Ez egy igazi sztárfilm, ám a legjobb értelemben. Aki teheti, ne hagyja ki. Életre szóló élmény lehet és nem "csak" vizuális értelemben, bár a film képi…..
...meg kell adni. Pedig újdonsággal nem szolgált, nem sokkolt rémületes effektekkel, mégis. Lélektani dráma volt a javából. Olyan mozit néztem a minap, amire mindenkit rábeszélek, pedig nem lesz jó kedve a végén. Ez az amit garantál a rendező. Alejandro Gonzalez Iñarritu filmjét néztem…..
Több filmben láttam annál, hogy ne emlékeznék meg születésnapjáról. Talán sorolni sem érdemes, annyira ismertek. Egyet muszáj kiemelnem. Nem tudom hányszor láttam e lelki analízist, vagy terápiát? Még ezt sem döntöttem el a filmmel kapcsolatban, melynek címe, szellemisége összefonódott a szülinapját…..
NOLKA FILMES BLOGJA Nolan és.. 2014.11.12 21:59:34
...a mi Karinthy Frigyesünk mintha összebeszélt volna, valami időtlen, földönkívüli klubban. Ja, hogy ez elvileg lehetetlen, hiszen Nolan még él és virul? Nem tesz semmit. Az átéltek hatása alatt, a moziból kifelé jövet nem találtam ezt hihetetlennek. Christopher Nolan legújabb…..
  Egy tökéletes közönségfilm - amihez a franciák mindig is nagyon értettek. Ugye így van? Életrevalók - Egy őrült jó szórakozás és mélyen vágó dráma egyben. Nem csoda. Minden adott itt ahhoz, hogy szívet, érzelmet nyisson. Szerintem aki ezt a filmet látta, egyetért…..
Egy filmes legenda születésnapja van. Michelangelo Antonioni kult-rendező. A filmért rajongóknak nem kell külön bemutatni. De talán még szélesebb körben sem. Minden idők egyik leg-leg filmjével a Nagyítással nálam elérte, hogy magányos, árnyas ligetek mellett elhaladva -…..
    ..Mintha közelebb jöttek volna a csillagok- törte meg a csendet Philippa…” -azután az elvarázsolt est után, amivel Babette a párizsi szakácsnő kápráztatta el a puritán lelkészlányt, nővérét Martinát és a vendégeket. Azon a minden képzeletet felülmúló vacsorán…Norvégiában a jeges hegyek közé…..
SZUPERSZTÁR ÉS MÁGUS "Javier Bardem színészdinasztiából származik, húszéves volt, mikor első nagyobb filmjében, a Lulúban játszott. 1992-ben került először reflektorfénybe a spanyol határokon túl a Sonka, sonkával, amiben Penélope Cruz volt a partnere." Életrajza…..
Két ember áll a ház sarkánál...Mindketten ugyanarra figyelnek...Mindketten ugyanattól félnek....Ellenségek....   ***   *** ..." Busó idegesen leskelődött. Erőltette a szemét, a mezőn túli bokrosokat, erdősávokat pásztázta, de csak kutyákat látott a távolban, falkában…..
  Haragom, elégedetlenségem, tehetetlenségem egész tengere öntött el. A sok összegyűjtött, rejtve hordott MIÉRT, a rengeteg válaszra váró de sokszor megválaszolhatatlan kérdés most mind egyszerre ömlött az arcomba és én legyőzve, elkeseredve a reménytelenségtől, most nem tudom mit…..
Eredet / Christopher Nolan filmje    Hurrá!!   Kiáltottam fel a kétórányi izgalom végén a moziban, persze magamban. Felgyulladtak a fények, ...aztán felsóhajtottam: Végre!  Christopher Nolan, imádlak! *******     ******* Lehetünk fejlett komputerek már és lehetünk világot igazgató…..
Brenda Anne Blethyn (lánykori nevén Brenda Anne Bottle( 1946. február 20-án született Ramsgate-ben (Kent, Anglia).Az angol színésznő dolgozott színházban, televíziós produkciókban és mozifilmekben. Kétszer jelölték Oscar-díjra, kétszer SAG-ra, kétszer Emmy-re, és háromszor Golden Globe-ra. Egy…..
Tetovált lány   "Mindenki  egyforma lehetőségekkel indul....Értsd meg! Nem segítettél neki? Mit tettél Lisbeth? Mit tettél? Semmit....azt kapta amit megérdemelt...." Vajon milyen múlt és micsoda tapasztalatok mondatják evvel a 150 cm-es hackerlánnyal e szavakat a…..
Három nő, három sors, mindez három idősíkon elbeszélve. Megdöbbentő, letaglózó dráma. Minden hazugságban élőnek veszélyes gyógyszer...de kötelező. Az író ezért a regényéért irodalmi Pulitzer-díjat és Faulkner-díjat kapott. A mű motivációját Wirginia Woolf angol írónő élete, halála…..
  Ezt a nagyon sikeres drámáját Molnár Ferenc 1909-ben írta. A XX. Század elejének Budapestje jelenik meg mesésen és zseniálisan. Molnár Ferenc virtuózan szövi egybe az álmokat a realitással, a fényeket az árnyakkal…szóval mindazt, ami a főváros fénykora jelentett és…..
Van életrajz, amire kiváncsi vagyok/volnék. Van amire nem. Legtöbbször nem érdekel annyira, vagy tudatosan kerülöm a rajongott személyről szóló információkat. Miért? Nos, jól bejáratott magyarázataim egyike: Jobb, ha némely csillag távol van tőlünk…fenn, a messzeségben…..
NOLKA FILMES BLOGJA PSOTA IRÉN 2014.09.18 09:35:58
  Nehezen válogattam fotót. Pedig rengeteg készült róla. Annyi arca van. Fiatal és kevésbé fiatal szerepeiben, magánéletében és színpadon, filmen. No, mindegy. Egyet kiválasztottam kezdésnek, egy másikat a végére. Nézem a szemét, a pillantását. Mélyre hatoló, léleklátó. Születésnapja közeleg…..
 Milos Formant is megihlette a téma.  Nagyszerű filmben mesélt erről a fikció és legenda, valamint a valóság határán egyensúlyozó történetben.A film valódi főszereplője nem a címszereplő, hanem Antonio Salieri, aki a kor legjelentősebb udvari zeneszerzője , a császár…..
egyszer volna egy óránál több időm . Sóhajt a melós !   Az idő pénz ! Versenyfutás az idővel...meg ilyenek jutottak eszembemiközben néztem az In Time (magyar címe: Lopott idő- hogyan lehetett pont ezt a címet adni a filmnek? Rejtély) című…..
Mindegy volt neki.Játszi könnyedséggel alakított drámai szendét,  primadonnát és tragikát. Bűbájos komikaként vagy előkelő nagyasszonyként egyaránt magas minőségben művelte imádott hivatását. Apropó...apácának készült..ez komoly. Nagy teljesítménynek gondolom, hogy…..
"Hol kezdődik és hol ér véget egy tábornok - egy katona - önbecsülése?" "A tekintetem nélkül mégsem mehetek ki az utcára.."  Két mondat egy filmből. Hirtelenjében ezek, órákkal a mozi után. Az egyiket a főhős, a másikat egy abszolút mellékszereplő mondta. Egyikük német,…..