Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filologus

5 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PPKE-BTK SzóSz blog Kézcsók 2009.08.18 20:01:00
Ebédhez készülődsz. Rögzíted a gyöngyfűzést, amin dolgozol, amikor a húgodat hallod, amint a konyhából kikiabálva megkér, hogy tisztítsd ki a lefolyót. Megborzongsz. Jól tudod, mire gondol. A fürdővízzel együtt lefolyó haj- és szőrszálak – már persze amelyek…..
 Levél Évinek a messzi Finnországba „Most képzeljük el, hogy egy angyal megjelenik itt a kör közepén és megsúgja nekünk, csak nekünk, hogy hétfőn délben eljön a világvége. Mit csinálnál a hátralévő 3 napban?”Valahogy így tette fel Zoli a kérdést (nem…..
Filologus 2009.09.04 23:59:51
PPKE-BTK SzóSz blog Gólyatábor 2009.09.03 23:08:00
– Mondjunk áldást az Úrnak! – Istennek legyen hála!   Befejeztük a zsolozsmázást. Ültünk a hazafelé tartó gólyavonaton két folyósó felőli székben, és néztük egymást. Zsófin is látszott, hogy nem akármilyen négy nap van mögötte, én meg egyenesen ki…..
Frizbi, Biblia, táncház. Ez a három dolog, ami először eszembe jut a SzóSz-ról. Az első emlékeim egyike a repülő korong. Szaladni utána pedig azóta kedvenc időtöltésemmé vált. Végre egy sportolási lehetőség, ami megmozgat, önfeledten szórakoztat és kikapcsol... Ami a…..
Tóta W. Árpád írt egy karácsonyi bejegyzést egy éve, amelyben felhívta a figyelmünket az ókori Mithras-kultusz és a kereszténység közötti számtalan megdöbbentő hasonlóságra. Ha jól értem, a bejegyzés gondolatmenete kb. az volt, hogy 1. A Mithrasz-kultusz egy mese, ahogy azt…..
PPKE-BTK SzóSz blog Ima-témák 2008.12.03 20:00:00
Kedves mindenolvasó,  Mivel egy keresztény közösség vagyunk fontos megemlékeznünk olyan dolgokról is ezen a helyen, amik valóban fontosak nekünk. Például az imatémáink. Először is egyetemista közösség vagyunk és most ez a legnehezebb időszak közvetlen a vizsgaidőszak…..
Prológus:- A zenekar neve „Talitha kúmi”, amit Jézus SZÓSZerint így mondott. Benne van a Bibliá-ban. Hogy hol, azt keressétek meg! […] Az est témája a kontraszt. Háromszor három dalt fogunk játszani; az még bölcsészek között is kilenc. A harmadik hármas előtt…..
 Talán már el is felejtettünk a nyári hónapok aprócska, távoli villámháborúját, mikor volt már... De nincs mindenki ezzel így, pl a grúzok még nem feledték:Tavaly nyáron találtoztam először egy valódi grúzzal. Igazából érdekes volt a kapcsolatunk: már többször…..
PPKE-BTK SzóSz blog SzóSz-est 2008.10.27 00:55:00
Tradíció. Mint közösség életében kialakulnak, akár szándékosan, akár véletlen szokások. Talán a leggyakoribb formája ezeknek a szófordulatok, becenevek talán: egy-egy ügyesebb szóvicc, vagy mókás szituáció folytán valami rögzül, ami aztán folytonos felidézés során…..
PPKE-BTK SzóSz blog 2007.09.04 17:32:00
Túlélőcsomag I: A Katolikus-Protestáns szótár   Egy felekezetközi (értsd ökumenikus, csak benne vannak a nem-történelmi kis szekták (egyházak) is) közösség lévén nagyon fontos, hogy bár különböző lelkiségi háttérből jöttünk egy Urat szolgálunk. S bár nem akarunk…..