Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dapol

10 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne ess pánikba! Ha gond van, olvasd figyelmesen végig az alábbi tudományt. Ha akkor sem világos, kommentálj, és segítünk. Segítség és gyakori kérdések, Foci-vb 2010 Mi kell, hogy lássam a vb-közvetítést? Egy átlagos PC vagy Mac, átlagosnak mondható szélessávú internettel, flash playerrel. Ez egy…..
dapol 2010.06.14 20:47:02
Magyarország mindig is bigott hely volt: sok hülye a Facebookon azon siránkozik, hogy megfogták szegény őzikéket és a csomagtartóba rakták, biztos fájt nekik.Hát nem, nem erről van szó! Magyarországon vadgazdálkodás folyik, a területileg illetékes vadásztársaságok jogosultak…..
Pesti majmok, bekaphatjátok - ha valaki Pesthez nem kötődő élethelyzetben ilyet mond, semmi gond nincs, egyszerűen hülye. Ha viszont egy városi újság ilyen címmel jelentet meg főszerkesztői jegyzetet, akkor ott valami valakinél nagyon csúnyán bekattant.Egy nagyon rövid és nem túl…..
HamPLÓ Ismerősök közt? 2009.09.20 17:48:00
Biztosan én jártam túl régen erdőben, de a minap egy kirándulás alatt olyan furcsa élmény volt, hogy a turistaúton szembejövő ismeretlen emberek hangosan ránkköszöntek. Először azt gondoltuk, biztos valami klub vagy tábor kirándul, ahol elvileg mindenki összetartozik (mindenféle…..
WRC2009 / Sebastien Loeb / Háttér Az utóbbi években az augusztus 20-i budapesti rendezvények egyik csúcspontjává nőtte ki magát a Duna fölött zajló látványos repülő show. Ez az esemény bármennyire is népszerű, normálisan semmi keresnivalója nem lenne egy WRC oldalon. Ami miatt…..
  Welcome to Paradise - fogad a felirat, miután a Kunság Volán klasszikus Ikarusa végigrodeózta a Simontornya-Dádpuszta etapot. (Dádpuszta, nem pedig Dábpuszta, hiába hangzana bármennyire jól, és hiába ragaszkodik ehhez a változathoz annyira a Kultúra.hu tavalyi írása.)…..
Az intelligens tervezésről szóló javaslat után újabb tanterv-módosítási kérelem érkezett az Oktatási Minisztériumhoz: a Magyar Jedi Mozgalom Képviselőcsoportja (MAJMOK) azt szeretné elérni, hogy a tankönyvekben ezentúl az Erő szerepeljen, mint a világ legfőbb…..
Kenderzsupp Partidrog lenne a fű? 2009.02.12 17:39:00
Egy újabb zseniális kutatás megállapította, hogy 2002-2006 között az amerikai és az európai tinédzserek is kevesebbet füveztek. Ez szerintük egyenes összefüggésben állt azzal, hogy kevesebbet jártak bulizni, és így az ismerőseikkel kevesebbet füvet szívtak. (Ilyeneket…..
Ma reggel az egyik hírportálon nézelődtem, mikor az oldalsó sávban az alábbi felhívást pillantottam meg:FELJELENTŐPackázik veled a tanulmányi osztály? A prof helyett rendre évfolyamelsők tartják meg az előadást? Semmiért cserébe húzzák le rólad a tandíjat? Sírva jár…..
Öngyilkos kísérletet követtem el a legutóbbi kétnapos összetartáson. Gondoltam, mégiscsak hét magas beosztású, vérprofi szerkesztő ül a társaságban, tartok egy kis vetített képes sajtónyelvi eszmefuttatást, hátha érdekli őket.A powerpointos majomkodás első…..
B-oldal Országimázs Zoltán 2009.01.13 10:22:00
Lüktetés - ahogy a szambában is van valami, amit több mint 20 év zenével való foglalkozás után sem fogok felfogni, hacsak valaki el nem magyarázza. A csárdásba is bele van kódolva egy olyan pulzálás, amit az egész világ megérez, de csak az érti, aki itt született. (Tehát nem…..
dapol 2009.01.13 11:41:09
w Gázolás 2009.01.07 06:45:00
Reciklálunk, simán. Itt a tavalyi hó.Ukrajna is, Oroszország is pontosan ugyanott terül el, mint egy évvel ezelőtt. Akkor épp arról folyt a rendkívül színvonalas diskurzus, hogy miért kell nekünk Déli Áramlat, biztosan el lett adva az ország megint a ruszkiknak, és különben is…..
Fel akarták robbantani Gaskót. Mondjuk cseppet sem csodálkozom, hogy a potenciális utasok lassan vérprofi terroristákká válnak tehetetlenségükben. Mert ahogy telnek a napok, úgy gyűlnek az indokok a sztrájkra, és ha netán az első meg is oldódna (esély egyenlő a nullával), akkor…..
A menetrendből nem könnyű rájönni, hogy nem kell Pesten átszállni. Ismét a most már életbe lépett, persze a sztrájk miatt még sohasem működő menetrend lesz a témánk. Ám ezúttal egy egyértelműen pozitív változást szemelünk ki. Ez pedig a közvetlenül Pécsről Miskolcra…..
Addig halogattuk, hogy a tíz új bevásárlóközpont mellett bemutassuk a tervezett bővítéseket is, hogy mire összekaptuk volna magunkat, már le is fújták a Westend 2. építését - legalábbis a Napi Gazdaság cikke szerint. Mint írják: A Váci 1., a Palazzo Dorottya, a Klotild Palota…..
WRC Face to Face Már gurulnak... 2008.08.29 14:30:00
Új-Zéland Rally 2008 /3 Shakedown Amikor a versenyek gyors egymás utánban következnek, nincs ideje elbizonytalanodni, de még csak elgondolkodnia sem az embernek. A szezon első fele így telt el. A három hónap kihagyás viszont vegyes, várakozásokkal teli állapotot idézett elő. Arra…..
Az én első autóm semmiképpen sem felel meg így utólag a most elképzelt autónak. Egy csodaszép, bilikék Cinquecento volt, de annyira imádtam mégis, hogy hihetetlen. Megbízható volt 9 éves létére, nem fogyasztott sokat, ha kellett, vitte tartósan a 130-at. Semmi más nem számított…..
 A tegnap kirobbant, titkosszolgálati és nemzetbiztonsági elemekben gazdag ügyről ma újabb részleteket tudhattunk meg.  Szilvásy György invitálására ülésezett a nemzetbiztonsági kabinet, Dávid Ibolya pedig sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a trónjára törő…..
A UPC Szőke kapitány műanyag parókájába kapaszkodva emelkedett ki először a szürke reklámmasszából. A kapitány és az őrült tudós csetléseit szívesen nézték az emberek, még ha sokszor nem is értették, pontosan mit is reklámoz nekik a kábelszolgáltató. A Kárpát-medence…..
dapol 2008.09.12 13:57:01
Ha a dánok elleni meccsről nehéz volt valami okoskodót írni, a stockholmi  misszió értékeléséről pláne. A játék képe alapján két formán kívüli ellenfél, magunkhoz képest összefogott játék, a vége mégis fogcsikorgatás. Ezúttal az egy pont langymelege sem…..
Az önök intézményének létrehozása abból a feltételezésből indult ki, hogy a magyar egészségügyi ellátás színvonala nem megfelelő, és az intézmények ill. a meglévő hatóságok (pl. ÁNTSZ) alkalmatlanok a helyzet megváltoztatására, a jogszabályok betartatására.Mint…..
Az ikontervezés, ahogy én látom kísérletező időszakát éli: a képernyőfelbontás drámaian megugrott és az ikonok is vele nőttek. A Vistával bejött a csillogó, üvegszerű megjelenés. Másrészről még mindig a régi jó pixelekből állnak össze és a 16x16-os méretet is széles…..
Eddy lemondó arccal üldögélt a székében és azon gondolkodott, hogy mi a fenéért ette ezt a kékinges kis yuppiet ide a fene. Elrontotta az egész napját, sőt talán az egész hetét is pedig még csak kedd volt. Mert ez ilyen, idepofátlankodik és elrontja a játékát. A 752-es…..
dapol 2008.06.09 16:51:29
:P