Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huitziplan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért van az, hogy amikor egy bankautomata beszippant egy kártyát, nem automatikusan a tulajdonos nevére postázzák (címe ugye van a rendszerben), hanem megeszik? Az MKB egy nyilván egyszerűen pótolható külföldi kártya láttán reflexből darabolt volna, de egy teljesen kamu fax…..
Huitziplan 2009.05.06 01:11:44
Senkifia, szerencséd volt. Gondolom bekérték az útlevélszámodat, meg néhány személyes adatot. Ugyanis ha külföldön vagyunk ahol sanszos hogy, kártyás fizetés miatt csak minimális kp van nálunk, és persze ha nem próbáljuk az asztalt ráborítani az ügyintézőre, mikor az esetek 90%ban a a benyelt kártyákat biztonsági okokból húzza vissza a gép, mert voltunk olyan lúzerek hogy elfelejtettük elvenni, akkor kemény utána telefonálások, egyeztetések után kiadják a kártyát, ha 1értelműen meggyőződtek róla hogy a számla tulaj az aki előttük áll. A kártya darálás egyébként azért fontos, mert postán aktív kártyát nem illik küldözgetni, a tiltásnak viszont majdnem mindenütt díjja van, így ha 1 bank talál 1 kártyát az ATM-jében ami nem az övé, akkor nem tiltathatja le (mert az ügyfelet károsítaná 1 tiltás díjjal),aktív kártyaként nem fogja küldözgetni, úgyhogy marad a dara.
Kontár: Ha meg betelefonálsz a bankodba, pont azért javasolják hogy tiltsd le, mert csak úgy vállalnak felelőséget, de nem köteleznek semmire, szíved joga hogy nem tiltatod le, de ha bármi visszaélés van a kártyáddal onnantól futhatsz a pénzed után. És pl. ha a kártyádat azért nyelte el 1 ATM mert leragasztották, akkor ott állsz, hogy a kártyád nincs letiltva, és valaki vígan vásárolgat vele. Nem tudom mi éri meg jobban 5k tiltás díj a szemét banknak , vagy félhavi fizu, egy mélyszegénységben élő honfitársunk segélyezésére.:)
Hogy a posthoz is hozzászóljak:
Ügyes trükk, de ha már ennyire trükkös vagy, legalább ne verd nagydobra, mert tényleg gázos ügy, mivel a kártya a bank tulajdona, így necces a csalás vétsége, de nem értek a BTK-hoz. Bár szerintem ,ha kiadták, akkor sem a fax miatt, valószínűleg letelefonálták a bankoddal a dolgot, és ha már ennyire rá voltál izgulva hogy visszakapd a kártyád, megoldották. Legalábbis remélem. Nem örülnék neki, ha csak úgy 1 hivatalosnak tűnő faxra, kiadnák a kártyámat bárkinek is.
Huitziplan 2009.05.06 19:47:41
@Frucsasz: Értesítés tényleg megy a darálás tényéről.De nem tiltják azonnal a kártyát (csak blokkolják) felveszik a kapcsolatot veled és ha szeretnél másik kártyát csak akkor tiltják le és küldik újra, mert ha mondjuk 1 laza tizest csak úgy ráterhelnek a számládra és emiatt mínuszba is megy, neadjisten hitelkártyáról van szó, ahol a hitelkeret túllépést különdíjjal jutalmazzák, az már lehet reklamációforrás. így nem hiszem hogy csak úgy letiltanák, persze lehet hogy tévedek.Ha meg akarsz új kártyát úgyis letiltod.