Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hakapesszi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Az ingatlanos 2011.04.01 12:01:00
  Különös szakma. Akinek már van néhány lakásfelkutatásra fordított kilométer a lábában, be tudja tájolni a szakma követelményeit és sarokpontjait.   Saját tapasztalatom szerint az tekinthető ingatlanosnak, aki hivatásszerűen fikázza az eladásra váró lakásodat,…..
hakapesszi 2011.04.04 12:02:35
Kétfelé kell választani a lakáskiadást és az eladást. Szerintem az előbbinél sokkal nagyobb szükség lehetne a korrekt közvetítőkre, ott lehetne tényleges feladatuk a közvetítőknek, mint kívülálló harmadik félnek.
Mo-on szerintem az ingatlanközvetítők a lakás eladás-vételnél abszolút megkerülhetők, ráadásul ha az irreálisan magas közvetítő díjaikat is tekintetbe vesszük.
Mint igen tapasztalt eladó és vevő NEM ÉRTEK egyet a ragasztgatás kifigurázásával. Fáradtságos, de rendkívül jól megtérülő munka - nem véletlen, hogy a közvetítők is előszeretettel alkalmazzák. Aki el akar adni, és fel akarja pezsdíteni az ügyét, annak igen melegen ajánlom a módszert!!!
Egyébként három évvel ezelőtt estünk át egy nagy ingatlan adás-vételen. Meghívtam magunkhoz minden nagyobb ingatlanközvetítőt, a végeredmény: 2 cég maradt fenn a szűrőn, velük kötöttem szerződést. És kezdődött verseny: másfél hónapig tartott, én rengeteg energiát öltem az árusításba (naponta frissítettem a netes hirdetéseinket, ragasztgattam, etc.). A magánhirdetésre kb. 50 érdeklődő jött el személyesen, a két cégtől összesen 2. Másfél hónap után adtuk el végül a lakást, 15 százalékot engedve a kikiáltási árból (amivel egyébként - lelkünk mélyén - előre is kalkuláltunk). Akkor nem volt ilyen pocsék a helyzet mint most, de azért már akkor is nagyon pocsék volt...
hakapesszi 2011.04.04 12:10:21
@hakapesszi: Rosszul emlékeztem: két és fél hónap volt az, nem másfél...
    „Háromfajta választás van itt. Első ajtó: professzionális féltékenység. Kettes ajtó: szerzői jogi viták. Hármas ajtó: szexuális zaklatás!” (Carl Elliott: How to be an academic failure?)     Egyesek szerint az írás-olvasás oktatásán múlik…..
hakapesszi 2011.03.30 12:06:33
@Morbus_Hungaricus: Szomorú, hogy a FIDESZ nemcsak hogy nem képes ezen hűbéri rendszeren változtatni, de úgy látom nem is akar, inkább örömmel használja, ami rövid távon bejön, de hosszú távon kontraproduktív.

A helyzet ennél rosszabb. A FIDESZ nem hogy nem akar változtatni, hanem még ront is a helyzeten. A politikai seggnyalás lett számos helyen a tudományos kritérium, ha ebbe nem állsz be, bizonyosan nem jutsz hozzá azokhoz a bizonyos, megbecsült pozíciókhoz... És határozottan úgy látom, a "jobboldali tudomány" (hány ezer idézőjelet tegyek oda???), ebből a szempontból még kirekesztőbb, mint az ún. "liberális". Kirekesztőbb, mert provinciális, és ezért a nemzetközi tudományos életben szinte egyáltalán nincs jelen és kisebbrendűségi érzése van.
Mindebből az következeik, hogy ma Mo-on választani kell: hazai vagy nemzetközi karrier. Ha itthon nem építed ki a kapcsolatrendszeredet, és nem nyaltad ki a megfelelő ülepeket, nincs esélyed a visszatérésre. Vajon mit jelent ez a hazai tudományos élet jövője szempontjából?
A dolog tehát nem hosszútávon, hanem már a legrövidebb távon is teljesen kontraproduktív.
A Fidesz nagyon nagy hibákat követ el ezen a téren (is).
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
hakapesszi 2011.03.24 11:45:46
@inreallife: öt gyerekes anyuka vagyok - 11 éve kapok gyest (mellette viszont -szerencsémre - van félállásom), de én sem értek egyet a három éves gyessel. Nem jó se az anyának, se a családnak, ha - két gyereket figyelembe véve - egy nő öt-hat évet kizárólag gyerekneveléssel - játszótérre mászkálással, háztartással, vásárlással tölt el. Ez egyszerűen az energiák elfecsérelése. A pénz meg semmi. Ez a rendszer a munkanélküliség kezelésére van kitalálva, nem arra, hogy az anyákon segítsen. A két éves gyes meg egyszerűen egy újabb sarc volt. Az egész rendszert alapjaiban kell átgondolni, többféle megoldás létezik, de ebben a legfontosabb elemnek a részmunkaidőnek és a TÁVMUNKának kéne lenni!!!
  Amit Lázár János mondott, azt a többség így gondolja. Főleg a férfiak. Aztán ebbe halnak bele idejekorán, a versenyzésbe és abba, hogy azt hiszik, nem elég értékes emberek, ha nincs elég pénzük. Ez a magyar férfiak egyik legnagyobb problémája. Ezt kimondani…..
hakapesszi 2011.03.22 11:32:02
@heima_: szerintem meg az a kérdés, hogy egy közeg (ország, társadalom, cég, közintézmény, főnök, etc.) mit vár el, milyen kvalitásokat támogat és erősít, és ezzel szemben miket folyt el, vagy éppenséggel gyűlöl zsigerileg... - egyszóval: mit jelent ma Magyarországon, hogy "életrevaló"???
hakapesszi 2011.03.22 12:57:05
@heima_: Itt Londonban (ahol most élünk), azért lehetne egy-két történetet hallani arról, hogy az "életrevalóság" mennyire idő- és főleg, helyfüggetlen dolog... Hány és hány ember találja meg itt a számítását, akiknek Magyarországon egyébként teljesen kilátástalan volt az élete (mármint szakmai téren). Ők, akik egy idegen országban helyt tudnak állni, saját hazájukban meg kudarcok sora érik őket, akkor most életrevalók, vagy sem?
hakapesszi 2011.03.22 13:42:40
@heima_: Ez elvileg igaz is lehetne. Csak vakság nem észrevenni, hogy ma Mo-on ennél sajnos többről van szó. Ez egy nagyon veszélyes tendencia, ami szerintem nem is olyan hosszú távon nagyon nagy bajokat fog okozni az országnak.
Csak egyetlen példa (azért írom le, mert nagyon szíven ütött). Feladtunk egy hirdetést, hogy Londonban gyerekfelügyeletet keresünk. Elképesztő mennyiségben jöttek a levelek, pedig nagyon kedvezőtlen feltételeket tudtunk csak kínálni. Jelentkezett egy frissdiplomás tanítónő is, aki három hónapja tanított egy iskolában. Kérdezem én: mi kell ahhoz, hogy valaki három hónap után mindenáron menekülni akarjon a rábízott gyerekektől, és attól - a szerintem igen nagy és felemelő kihívástól - hogy azokat a gyerekeket írni-olvasni megtanítsa??? Persze, ha közelebbről megnézünk egy magyar iskolát, illetve azt, hogy ott milyen feltételek mellett kell a tanítónőknek dolgozniuk, annyira nem is kell csodálkozni. Valóban: az "életrevalóság" teljes hiánya egy ilyen iskolában éhbérért gályázni. Csak hát mélységes tragédia van ebben az egészben...
És akkor jön egy Lázár, aki szövegel sikerről, meg gazdagságról...
Mandiner blog Biszkut a fa alá 2010.12.11 08:31:00
  A Biszku-film hatására szuper üzletasszony vált belőlem, így aztán igyekszem minden bőrt lehúzni a filmről.   Tehát ez reklám, és nyugodtan nyafogjatok, de vegyétek is meg a DVD-t, amit most adtunk ki. A MOKÉP nagyon kedves közreműködésével még a…..
hakapesszi 2010.12.13 09:25:16
@tyto: Én érteni vélem, amit mond. Szakmai igényesség mindenek előtt, egyébként Almásy nekem is nagy kedvencem, a dokumentumfilmjei azonban művészfilm-igényességűek. Amit a fenti kollégák csináltak az egyszerűen más műfaj, sokkal inkább újságírás, mint művészet. Mindazonáltal ennek is megvannak a maga szakmai követelményei, amelyeknek a szerzők csak részben feleltek meg. Mert volt egy zseniális és nagyon aktuális kérdésfelvetésük (sikerük ezzel magyarázható, és ezt kár lenne elvitatni tőlük), kár, hogy a kidolgozás nem sikerült túl jól, hiszen - ha jól tudom - először csinálnak ilyet. Úgyhogy két dolog a tanulság számomra:
1. El kéne fogadni hogy van egy ilyen sajátos dokumentumfilm-műfaj, ami sokkal közelebb áll az újságíráshoz, mint a művészethez. Ezért a művészvilágban élő filmesek lenézik, míg az újságírók és a közélettel foglalkozók a művészeket, hogy a társadalmi/közéleti/politikai kérdéseket nem látják elég élesen. Talán ezt a köztes műfajt is tanítani kéne, és akkor ilyen színvonal-béli hiányosságokkal ritkábban találkoznánk olyan filmekben, amelyek viszont aktualitásuk révén sokkal többekhez el tudnak jutni, mint az igazán nagy dokumentumfilmek (ahogyan újságot is többen olvasnak mint szépirodalmat).
2. Nagyon zavaró itt is, hogy a szakmai kérdés politikai kérdéssé válik.
hakapesszi 2010.12.13 09:29:58
@khmmm: Almási