Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fotdm

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blue Lemon Bakonyi húsgombóc 2016.07.27 20:07:50
"Kérem, a bakonyiban, bármiféle étel is legyen, gomba van. Állítólag azért nevezik így, mert arrafelé sok terem és így kerül bele. Igen ám - toldja meg Ferenc a tudálékos főurak modorában - de a Mátrában a Bükkben, (nem szólva a Zemplénről) talán még több tinóru és rókagomba van egy jó, esős július…..
fotdm 2017.10.10 14:25:45
Most következzen egy klasszikus amerikai kaja - Mac&Cheese - újragondolt, egyszerűsített változata. A krémes tészta igazi csemege a sajtkedvelőknek. Egy kellemes este a kedveseddel, amikor összekucorodtok a kanapén és vágytok valami villámgyors finomságra, de semmi édesre. Ekkor villants egy…..
fotdm 2017.03.28 12:36:26
@karandash: na igen, de bele lehet jönni, és a tészta főzési idejébe még egy plusz próbálkozá is belefér :) nulla gyakorlattal ? a besamel egy alapszósz, az alapok nélkül merész gasztroblogot nyitni. btw nem szeretem az ázsiai konyhát.

a gorgonzolát még olvasztani sem kell, kiváló! bár magában elég intenzív, kér némi cheddart hozzá :)
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
Az RTL egyik jó húzása volt a Master Chef hazai átdolgozásának is tekinthető A konyhafőnök című műsor, ami hamarosan a negyedik évadát kezdi majd meg a csatornán (A konyhafőnök junior is folytatódik majd), de immáron új zsűrivel. A Bors szagolta ki, hogy Fördős Zé mellé új zsűritagokat keres a…..
Epizodisták 2015 legjobb sorozatai 2016.01.03 19:20:00
Másfél év után az első bejegyzés a blogon.... kivételesen rövid leszek: nekem hiányzott, remélem nektek is.   15. Daredevil (Netflix) A képregények alapján nagy potenciállal bír Hell’s Kitchen legismertebb igazságtevőjének karaktere, melyet a több, mint egy évtizeddel…..
Például a fonott csirkemellhez is tökéletes köret a spenótos nudli, illetve annak evolúciója az olajbogyóval (vagy aszalt szilvával) töltött gombóc, de ismerve a hazai köretfelhozatalt (a párolt rizs, a sült krumpli, a krumplipüré és a burgonya krokett bűvös négyszögében), tulajdonképpen bármilyen…..
fotdm 2015.12.08 13:43:53
@Hajdu Imre, Gombos Levente: nem a főzésről vélekedtem, csak a gnocchi készítésről. Nyilván nyudíjasoknak, otthon dekkolóknak jó időtöltés, de ha valaki elfoglaltabb és nincs 20 perce golyókat gyurmázni, az talál jó minőségű félkészt is. Ugyan nem készítettem még, és biztosan jobb, mint a csomagos, de nem vagyok benne biztos, hogy annyival jobb, hogy megérje a befektetett többlet munkát. Míg egy frissen gyúrt tagliatelle előnye a száraz tésztával szemben elég nyilvánvaló, akárcsak pl egy 90-perces hagymaleves szemben a 20-percessel. Jó az oldal, a rántott combos dolog külön tetszett, de ez a recept a 21. században nem túl időszerű, míg pl 20 évvel ezelőtt minden konyhában a szekrény tetején száradt a levestészta. Én inkább a Jamie-féle 30-percesek híve vagyok, hogy a lehető legjobbat kihozni a lehetőségekből, lehetőleg gyorsan. Azért odavág a gourmand életérzésnek, ha a 25 perces kézműves gombócokat valaki képes ketchuppal elfogyasztani, mikor ennyi idő alatt kiváló főételeket lehet mellette összerakni hozzá, de ezen nem akadt fenn Primitív Károly. :)
fotdm 2015.12.08 13:46:25
@Borzasztó Károly: Gondolom tehened is van otthon, hiszen abból finomabb tej folyik, mint a bolti dobozos, nem igaz?
hülyegyerek.
Blue Lemon Rántott csirkecomb 2015.10.06 07:12:04
Elkészítés: 1.) Vegyünk egy csirkecombot. 2.) Húzzuk le a bőrét, 3.) az ízületnél vágjuk ketté, majd 4.) csontozzuk ki. Így: 5.) Innentől kezdve pedig pont úgy kell tennünk, mintha rántott karaj került volna a kezünk ügyébe. Kloffoljuk ki, sózzuk, borsozzuk. 6.) Panírozás (lisztben, tojásban és…..