Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salvor hardin

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat írtam az elmúlt időben a Jobbikra való átszavazásról. Az egyik nagy dilemmája a 2018-as választásnak ez. De van egy másik dilemma is a jobboldalon, és ez a MSZP-re, DK-ra való átszavazás, különösen az utóbbi. Sőt, egy kiábrándult fideszes számára, még dilemmaként sem tud megjelenni a…..
salvor hardin 2018.04.01 10:23:24
Kedves Katalin!

Bár úgy látom simán megkapom majd a fideszes troll stigmáját (az még nem voltam), de azért mégis leírnám.
Amit eddig csinált (kilépett, megmondta miért, felszólalt néhány rendezvényen) az nagyon korrekt. Magam is keresztény emberként jutottam el odáig, hogy az elmúlt 16 évben a KDNP nevű szervezet tett a legtöbbet a katolikus egyház ellen. /Pénzt nyomott ugyanis zsákszám, de olyan hiteltelen alakokkal, hogy bár ne tették volna. Meg ugye azt már láttuk korábban is a történelem folyamán, hogy sose tett jót az egyháznak ha nagyon sok pénze volt./
Azonban nem kell mindenkinek mindenben megnyilatkozni. A jelenlegi kormánypártok vállalhatatlansága nem legitimál más vállalhatatlan figurákat. Ezzel a cikkel igazolja azt a tételt, miszerint a választói emlékezet három hónapra terjed vissza. Csak kiterjesztette a tételt hónapokról évekre. Mert Gyurcsányt (és most nem azzal szeretném hitelteleníteni, hogy rendszeresen bérmálkozott) és egy általa indított SZDSZ-es embert nem lehet támogatni. Nem lehet egy olyan embert támogatni, aki a véleményszabadság címén örvendezett Hermann Nitsch 1999-es kiállításának. (Az szerintem nem érv, hogy az apja ÁVO-s volt, mert az Ószövetséggel szemben az Újszövetségben a fiú nem vezekel apja bűnéért.) Ő, és főnöke alanyi jogon nem lehet támogatott.
Természetesen lehet azt mondani, hogy ezzel a jelenlegi erők hatalmon maradását segítem, de azért azt is lássuk be, hogy részben erről legkevésbé a választók tehetnek, mert a politikával foglalkozók nem tudnak felmutatni egy reális alternatívát, részben ha létre is jönne egy ilyen, a szivárvány minden színében pompázó koalíció, az fél évet sem érne meg.
Szerintem az a reális, hogy (sajnos) maradnak a jelenlegi kormányzó pártok, viszont a cél az, hogy annyira megszorítani őket, hogy nagyon szűk többségük legyen.
Az átszavazásokra való esztelen (mert természetesen vannak helyek, ahol értelmes alternatívát nyújthatnak egymásnak az indulók) buzdítással csak gerjeszteni fogják az amúgy is meglévő feszültséget. Akár a Fidesz, akár a jelenlegi ellenzék nyer, az első hónapok azzal fognak telni, hogy a visszalépők és a vissza nem lépők egymásnak esnek, hogy ki miatt lett kevesebb a mandátum. Miközben a másik fél röhög a markában.
Sajnos remekül ki van ez találva. És ez a cikk pedig arra jó, hogy egymásnak essenek olyanok, akik amúgy (ha nem is remekül) elvoltak egymás mellett.
A bejegyzés címe eredetileg olyasmi lett volna, hogy "három olyan kiskerti termény, melyek március környékén esedékesek, és melyek azért figyelemre méltóak, mert ugyan értékes, ízletes zöldségek, mégsem gyakori vendégek a hazai veteményesekben", ez azonban vállalhatatlanul…..
Számos tévhit kering az interneten, illetve terjed szájról szájra azzal kapcsolatban, hogy ingatlan vásárláshoz kapcsolódóan kell-e, mekkora összegű és kinek kell adót,- illetéket fizetnie. Mai cikkemben a kérdéskör legfontosabb válaszait kívánom leírni. I. Vevői oldalon megjelenő…..
38 évesen elhunyt Selmeczi Borbála, aki éveken át vezette Duna TV Dunáról fúj a szél című műsorát. Selmeczi György lánya a Kolozsvári Magyar Opera munkatársaként tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2009-ben a Hárman Erdélyben című dokumentumfilmet szerkesztette, a Zenei Műhely című…..
salvor hardin 2017.05.23 19:37:03
@Attilajukkaja: igen. Értékes volt. A műsorai értéket közvetítettek. De ha nem igy lett volna, kérdésed akkor is bántó lett volna.
Néma és béna az ellenzék: csupán néhány tízezer pedagógus hallatja hangját az ország, a jövő generációk egyre inkább szolgalétre szorított többsége érdekében. Sem béremelésre, sem munkateher-csökkentésre ne számítsanak a tanárok – foglalja össze a Magyar Távirati Iroda alapján (?) az ATV…..
Lehet, hogy legizgalmasabb találmányaink és új eszméink lesznek az emberiség sírásói? Összegyűjtöttünk nyolc alkotásunkat, amelyek esélyesek lehetnek erre. Csak remélni tudjuk, hogy nem szabadítjuk magunkra a végzetet. 1. A borganizmusElőször Aszimovnál, majd a Star Trek…..
salvor hardin 2015.06.12 09:30:51
Piroslap Megbukott volna a bojkott 2014.04.07 20:31:04
Több demokrata publicista írta az elmúlt hónapokban, hogy bojkottálni kellene a vasárnapi választást. A számok azt mutatják, hogy nem sok értelme lett volna ennek. Akkor 43 százalékos részvétel mellett alakult volna egy olyan parlament, ahol a Fidesznek csak a Jobbik az ellenzéke. A…..
Fideszfigyelő A nap trollja a KDNP 2014.01.15 03:49:06
Az ellenzéki összefogás hírére a Fidesz rákezdett arra, hogy abban nincsenek "új arcok". Ez elég könnyen cáfolható, ha megnézzük az összefogás két legnagyobb erejét. Az MSZP listáján az összes volt miniszter közül egyedül Hiller István van befutó helyen, Lendvai Ildikó…..
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
  Elkezdődött az őszi kampány, ami ráadásul jóval közvetlenebbül érinti majd az Urbanistát, mint a tavaszi. A legérdekesebb választási ígéreteket természetesen követni fogjuk, itt van máris az első: a Jobbiknak ugyanis "célkitűzése, hogy az Országgyűlés, a…..
Schmitt Pált tegnap meghallgatta az MSZP-frakció. Szűcs Erika volt munkaügyi miniszter megkérdezte tőle, hogyha az emberek embere szeretne lenni, akkor mit gondol a kormánytisztviselők indokolatlan elbocsátásáról, és aláírta volna-e a Fidesz-KDNP által elfogadott törvényt.Erre…..
salvor hardin 2010.06.29 10:25:40
A mai magyar futballvalóságban élve szinte hihetetlen, hogy megtörtént, de az egyik topbajnokság stabil tagjának számító – bár most épp kiesni készülő – gárda szombat óta honfitársunkat köszöntheti mint a klub színeiben legtöbbször pályára lépett játékost. Ő…..
Az előző bejegyzésben azt próbáltam meg bemutatni, miként állhat elő olyan helyzet a 2010-es választás után („első forgatókönyv”), hogy a Fidesznek kétharmados parlamenti többsége legyen. Röviden azt mondhatnánk: nehéz, de nem lehetetlen. Egy politikai…..
Nem fordult még elő, hogy magyar DJ bekerült volna a DJMag TOP100-as listájára. Nos, a héten ez is megtörtént, a történelmi tettet Myon és Shane 54 (utóbbi Császár Előd művészneve) hajtották végre. Nagy indulatok kavarognak a TOP100 DJ lista körül, sokan imádják, sokan…..
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..
Egy kutya, egy szobanövény, és egy hajléktalan életét is megmentette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy kedd reggeli sajtótájékoztatón. Úgy tűnik, Budai Bernadett kormányszóvivő összeesése óta a kormányfő csak jót cselekszik.A rendkívüli sajtótájékoztatón a…..
salvor hardin 2009.02.03 08:54:45
@Kangörény_: szentpétervári iskolában a gyerekek játszanak az udvaron. a labda kirepül a kerítésen. arra jön egy kopasz, szakállas bácsi és visszadobja a labdát. a tanítónő erre elsírja magát. amikor kérdezik, hogy miért sír, akkor a következőt mondja: gyerekek. látjátok milyen kedves ember ez a lenin elvtárs! ő dobta vissza a labdátokat. pedig közétek is lövethetett vona.
Az alábbi történetcsokrot Ztf bocsátotta a rendelkezésünkre. A kvázi balesetekből azt látni, hogy a biciklisek gyakran nem tudják elképzelni a közlekedési szituációt az autós/gyalogos szemszögéből, hogy amíg ők begurulnak valahova, és átlátják a helyzetet, a közlekedő…..
salvor hardin 2009.01.20 13:51:58
@kolbászoszsömle: bocs. igazad van. vagy talán mégse teljesen. én éltem itt vidéken is bp-n is. ilyen méretű frusztrációt csak a fővárosban tapasztaltam. csak a fővárosban jutottam el odáig, hogy inkább nem biciklizek, és csak a fővárosban sikerült autósként felbaszni magamat bicajoson (váci úton befelé a külső sávban szembe jött egy biciklis)
A 127 Ft-os gázt a lenti levél szerint mostanában 163 Ft-os áron adja a Tigáz, és ha a fogyasztó megkérdőjelezi ennek jogosságát, kikapcsolással fenyeget. Édesanyám november óta folytat meddő vitát a Tigáz ZRT-vel, mely úgy indult, hogy a „tisztelt" cég úgy gondolta,…..
  A politikusok lopnak, lebzselnek, reprezentálnak. Ez a kép alakult ki róluk, s most itt jöhetne egy hosszú felsorolás a nevekkel. Ami nem botrányszagú, az jó, ha mínuszos hír lehet csupán; ez a mai média valóság. Pedig. Ádvent időszakában (miért pont akkor) megmozdul valami…..
salvor hardin 2008.12.02 14:22:37
Egyszerű egysejtűek vagyunk, ezért kevés dolgot szeretünk jobban, mint a furmányosan, lakossági módszerekkel meghekkelt corporate oldalakat. Ezért hozott örömet ebbe randa szerda reggelbe Emese levele: azért ez undorító,és ha bele gondolok, hogy ezt az oldalt gyerekek is nézik... ez…..
Kettős Mérce Darwinista a KDNP? 2008.06.12 15:27:00
Rétvári Bence a fő ifjú kereszténydemokrata elutasítja az azonos neműek családmodelljét, a biológia rendjére és a természetes gondolkodásmódra utalva. Mi van? Jézusom? Csak nem Darwinista gondolatok jelentek meg a fiatal KDNP-s képviselő agyában? Ezek a szavak nekem nem a…..
  Emlékezetem szerint tanári pályám alatt háromszor fordult elő, hogy a végzősök valamiféle útravaló ajándékot kaptak, kb. másfél évtizede Csomor Lajos könyvét a Szent Koronáról, az Orbán-kormány időszakában egy kétkötetes olvasókönyvet, a harmadik pedig most van…..
Egyre több, tettlegességig fajuló történetet írtok meg nekünk. Múlt héten a zebrán átsétáló gyalogosok közé tolatott szándékosan egy bekattant nő, Frank California pedig egy verésnek volt szemtanúja, csak mert szerencsétlen gyalogos vesztére szólni mert a nála kb. kétszer…..