Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arqblasio

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Next, next... finish? 2013.05.31 19:44:07
Már éppen lefekvéshez készülődtem, amikor tudomásomra jutott, hogy megjelent az új Opera első előzetese. Pedig már jó ideje elérhető volt a Desktop Team blogon, de ez is jellemzi az utóbbi időket. Olyan régen jelent meg érdemi verzió, hogy már teljesen elszoktam az oldal…..
arqblasio 2013.06.01 18:12:48
@beef: érdekes. 8 giga RAM-om van, ami soknak tűnik, de amikor munka van, akkor simán elfogy. ezzel a módszerrel az SSD-ről HDD-re át lehet rakni a cache-t? (mert ezzel már elértem a célom, nem az SSD megy tönkre az internet becache-eléséből). Egyébként nagyon-nagyon köszönöm a választ! :)
arqblasio 2013.06.03 21:19:37
@beef: @penge: ugyan beef módszere nekem nem működött (ugyan O15 alatt más a cache elérés, de ezzel azért nem vágnak át). Viszont mivel lényegében a motor chrome, innentől kezdve minden chrome tutorial is működik (talán), ez esetben biztos: a parancsinkon target mezőjének végére kell biggyeszteni a következőt: --disk-cache-size=N --media-cache-size=N és ezzel a cache letiltva! így az agyoncache-eléssel nem vágja tönkre az ssd-m, nem emiatt vettem. :) és köszi a válaszokat, innentől elkezdem használni ezt és remélem gyorsan haladnak a régi funkciók implementálásával.
Megjegyzés: Ha a formázás elborzaszt, olvasd a cikket az eredeti oldalon, szabványkövető, Wordpress alapokon. A Google Reader 2013 június 1-én megszűnik létezni, ezt már sokan tudhatják. Számtalan alternatíva, akár webes, akár asztali (egynek az Opera RSS olvasója) felmerült már,…..
arqblasio 2013.05.17 14:11:33
@arqblasio: nem kérdeztem, megvan... Az adblock valami miatt kinyírja az oldalt... (és ez Chrome alatt esett le, amikor az sem nyitotta meg frissen bekapcsolt Adblock-al...) És mindezt csak néhány napja játsza. Visszanyalt a fagyi. :)
Mostanság ritkán jön bármilyen hír az Opera háza tájáról. Sajnos a mostaninak sincs sok köze az új Blink alapú böngésző alfájához, de ettől még elég érdekes hír ahhoz, hogy ezekben az ínséges időkben legyen valami friss is a blogon. Ahogy a cikk címe is szól, az Opera…..
arqblasio 2013.05.13 11:19:00
@Krissz5435: elmondanád, mi a gond a mobilos Operával? nekem teljesen jól működik (és mellette ha meg kell nyitnom/véletlen megnyitom a mobilos Chrome-ot!, nagyon butának tűnik mellette...) Problémája talán az akksikezeléssel van és előfordul, hogy kicsit hosszabb használat után melegedni kezd a telefon, de egyébként minden rendben van vele, szerintem. Szóval? Kíváncsi vagyok, te hogy vélekedsz róla... (Nem kötözködni akarok, hanem kíváncsi, mert nem értem, mire fel a felháborodás...)

Asztalit viszont már én is szívesen látnék, de sajnos hosszabb lesz a szünet, mint gondoltuk... :(
arqblasio 2013.05.13 13:01:45
@Krissz5435: na jó, benchmark-olni lehet, de mindennapi használatban egy Androidos telefonon Facebook és Youtube app mellett miért a böngészőben facebookozna/youtube-ozna bárki? A beépített youtube videó egy oldalba oké, de az többé kevésbé megy is. A chrome annyival csinálja másképp, hogy például a youtube linkeket nem maga akarja erőből bedarálni, hanem kiküldi a dedikált appnak... Ez jó lenne Operából is, eddig erre nem sikerült alapértelmezetten rávennem... De egyébként nálam tökéletesen működik az akksizabálást kivéve, de a tördélés és speed dial (és időnként az offroad) miatt már megéri váltani...
// Ma megjelent végre a mindenki által várva várt WebKit-es Opera, Opera Ice kódnéven. Nevéhez hűen feltehetőleg fagyos hangulatot fog hozni Operás körökben. Aki eddig még reménykedett, most annak most arcára fagy tőle a mosoly. Sajnos. Nem csak az Opera kódja vett 180°-os…..
arqblasio 2013.04.04 12:15:54
H*LYE BLOGMOTOR!!! Először TIMEOUT, törli a hozzászólást, meg sem jelenik, majd megírom újra, erre mindkettő posztolva és most már törölni sem tudom a feleslegeset...

@penge™: Mikor álltok át a Wordpresses oldalra? Őszintén, sokkal kultúráltabb és jobban kezelhető egy Wordpresses blog, mint ez a ......
arqblasio 2013.04.04 12:20:11
@fatal: Akkor ez a különbség. Itt egy giga ram még a procihoz. Persze, van még mit javítani, de az irány itt szerintem jó lesz. A régivel mindig is az volt a problémám, hogy a kezelőfelülete még a régi S60-as telefonokhoz volt tökéletes, éritőképernyő nélkül. Az E51-en imádtam, amíg ki nem halt alóla a telefon. Itt már túlbonyolított a dolog. Az egyedüli furcsaság a beépített visszagomb hiánya még mindig, nem áll kézre az androidos vissza használata a visszalépéshez, pedig jogos felvetés, az összes más app ezt használja jellemzően, de egy böngészőben ez még szokatlan... :)
arqblasio 2013.04.04 13:29:48
@penge™: most a következő pár napban nem ígérek semmit, de amint lesz időm, megpróbálok utánajárni, hátha sikerül. Bár nagyon gyanús, hogy simán csak az áruházhoz visz és nem az Opera szervereihez.

A Wordpresses átállást meg szerintem lépjétek meg. ;) Az oldal ahogy néztem, gyakorlatilag kész, működés közben meg lehet még csiszolni, a gondok úgyis csak akkor jönnek elő, ha vannak. Ide meg kiraktok egy linket, hogy elköltöztetve és kész! ;) Akkor majd mindenki megy oda, ha már nincs más választás, így csak a halogatás lesz belőle.
Tipp: Ha neked is bántja a szemedet ez a csúnyán formázott szöveg, elolvashatod itt is. Természetesen a kommenteket ez alá írd, mert az az oldal még nem aktív. Igen, valóban. A verziószám: 14. Úgy gondoljuk, hogy az Opera Presto-ról WebKit-re történő váltása amit néhány hete…..
arqblasio 2013.03.13 10:41:53
@summoner: az ICE egy teljesen új UI, ezért is volt nekem elsőre furcsa ez a béta; de gondoltam, nem sikerült implementálni azt a fejlettebb gesztusvezérlést, így maradtak a hagyományos vonalon.

Viszont akkor most azt nem értem, mi a bánatért futtatnak (újra) LEGALÁBB két mobilos programot (normál és ICE, emelett akkor talán majd mini?)... Vagy az ICE csak valami cégen belüli garázsprojekt? Szóval nekem ez a túlzott széttördelés furcsa...

Az asztaliról meg örömteli hír, hogy keményen dolgoznak, de kíváncsian várnánk legalább egy listát arról, hogy mi marad és mi szűnik meg... Pár dolgot már elárultak, de jó lenne tudni többet, még akár a Labs kiadás előtt.
Update:További fejlemények: Úgy néz ki, hogy a zoom slider is megmarad. (forrás) Sajnos nem mutatnak túl sokat, de a semmitől ez is több. Håkon Wium Lie véletlenül vagy direkt egy eredetileg CSS3 bemutatónak szánt oldalon kiszivárogtatta a WebKites Opera néhány screenshotját. A…..
arqblasio 2013.02.25 23:25:46
@Cawington: Köszönöm! Mondjuk az eredeti videóhoz képest itt kevésbé tűnik egyedinek, korszakalkotónak (bár a gesztusvezérlés ezeken a képeken nem mutatható meg). A UI nagyon szép, egyszerű (bár sokban a Chrome-ra hasonlít). Ha sikerült pár gondolatot beemelni a korábbi változatokból és a bemutatott koncepcióból (keresés, gesztusvezérelt navigálás, előzménykeresés); várom az új elsődleges böngészőm mobilra.
Az eredeti koncepcióból látszik, azért ők is elmentek a hagyományos irányba, bár vártam volna, hogy abból az eredeti csupasz felületből hogyan csinálják meg a teljes böngészőt.
Viszont látom elérhetőségről még nem nyilatkoznak, sajnos a cikk is csak annyit említ, hogy hamarosan letölthető...
arqblasio 2013.02.26 12:00:40
@penge™: Félre ne érts, nem panaszkodok! Csak képeken túl működőben is szeretném látni a kicsikét. És ez előremutató is lehet. Ha ezt sikerül ütősre megcsinálniuk, akkor talán kevésbé kell félnünk az asztali kiadásától.

Sajnos Androidra idáig nem találtam használható böngészőt. A Sense beépítettje nekem nem jött be, a Chrome buta, az Opera Mobile meg itt nem nyújtott annyival többet funkcióiban (mint s60-on), hogy a felhasználói élményt ellensúlyozta volna.

A megjelenésről több cikk több dátumot emleget. Van aki a MWC idejére teszi, van aki csak az első negyedév végét emlegeti. Mindenesetre az bíztató, hogy idáig csak néhány kósza vándor írt cikket róluk (eddig egy francia és egy spanyol a MWC-ről), így hivatalos bemutató még talán nem is volt. Reménykedek! :)
arqblasio 2013.02.26 22:38:10
@ZeGa: Köszönöm a linket.

Ma felkerült Engadget-re is egy cikk az MWC-ről. A szoftver még pre-beta, és kicsit még bugzik. Kiadott változatot hamarosan ígérnek, de ez nem egy MWC-s kiadás, hanem valamikor később, egy érettebb verzió (ahogy levettem a cikkből). Szóval egy kicsit várni kell.
Itt az idő, hogy búcsút vegyünk a Presto motortól. A mai napon az Opera Software bejelentette, hogy az Opera felhasználóinak létszáma elérte a 300 milliót. Ezzel egy időben egy már korábban sejthető lépést is hivatalossá tettek, miszerint az Opera hamarosan Presto-ról Webkitre…..
arqblasio 2013.02.14 15:31:06
@penge™: Köszönöm a válaszodat, reméljük a legjobbakat.
Remélhetőleg ezzel a váltással majd sikerül kicsit megindulniuk (nemrég néztem, hogy az utóbbi időben sikerült a 2-3 %-os részesedésük alig 1 % fölé letornászniuk, és ebben nagyrészt sajnos a Prestohoz kötődő gondok lehetnek a hibásak).
A mobilos böngésző után remélhetőleg már többet tudhatunk, hogy mennyire sikerül innovatívnak lenniük; bár első ránézésre nagyon merész és jó irány! Ha nem fog akadozni, fagyni; azonnal böngészőt váltok androidon. :)
Frissítés: A változáslistából a fejlesztők kihagyták a Levelezőt érintő változásokat. Utólag beletették, így ez a post is frissült. A mai előzetesben megérkezett az eddigi legnagyobb, - és egyben utolsó - nagyobb frissítése a HWA-nak a 12 béta kiadásáig. Ez pedig nem…..
A mai előzetes egy új, fix pontos értékeket (hosszúság, font méret, stb.) egységesítő megoldást mutat be. A régóta húzódó, kerekítési problémák is megoldódtak. Valamint 69 egyéb Core javítás, melyek a Core javításoktól már megszokott módon (mivel a szakkifejezések miatt…..
Változások listája (Desktop): Linux alatt, bekapcsolt hardvergyorsítás mellett jobban működnek a témák DSK-352093 Összeomlás, mikor olyan fület zártunk be, ahol a csillag menü nyitva volt DSK-352120 Nem lehetett bezárni a csillag menüt miután mappákat nyitottunk…..
Az Opera mindig is első volt az innovációkban, most sincs ez másképp. Mivel a hardvergyorsítást bármennyire szeretnék, nem lesz benne a 12-ben (íme az indoklás Rijk-től), ezért leporolták a régi terveket és elkezdték a megvalósításukat. Esetünkben elővették az Opera 9.0 TP-t…..
arqblasio 2011.09.29 17:32:15
@penge™: a HWA első labs build szerintem csupán trükkös. elsőre nekem omlott, de ahogy illik (1 másodperc után). később (volt közben egy Win-újra, értelemszerűen a legfrissebb driverekkel) meg teljesen használható állapotú. természetesen ahány harver, annyi lehetőség; valószínű ez tart sokáig...

"Van már olyanunk, hogy opera:gpu (bár még üres) és egy
opera:config#GPU%20Style%20File is.": ez mit akar jelenteni? kezdik előkészíteni a HWA megjelenését? vagy ez még független attól, mi lesz benn a véglegesben?

Egyébként pedig köszi a múltkori listát, egy része már megvolt! :)
arqblasio 2011.10.04 21:28:50
@penge™: mifene? tavaly az extension-bejelentés, egy évre rá meg a 12-es ütőkártyái? akkor ezért nem kaphattunk eddig semmit. (a verziószámozás meg akkor mégsem olyan gyors, mint ahogy egyesek nyavalyognak, egy év egy verzió. sőt fel lehet fogni akár Opera (20)12-nek is ezután? :D)
Nem, a cím nem elírás, még csak nem is áprilisi tréfa (főleg, hogy szeptembert írunk). Egyszerűen annyi történt, hogy az Opera Dragonfly csapata az 1.1(.1) után áttért a gyorsított kiadási ciklusokra. Ezt annál is inkább megtehetik, mert - mint bizonyára már mindenki tudja - a…..
Megjelent a 11.5x ágból a második RC. Csak kisebb javításokat tartalmaz a korábbihoz képest, pontosabban nem csatlakozott az Opera bizonyos weboldalakhoz. Letöltés (Opera 11.51 RC2) Windows RC Mac RC Linux/FreeBSD RC ..
Egy kis játék így a nyári szünetben: lássuk kitaláljátok-e, melyik kép melyik böngészőt rejti :) Fedezzétek fel ti is az internet rejtelmeit! Forrás: 9gag.com..
arqblasio 2011.08.16 20:29:26
imgur.com/bI3lk
ezt nem teljesen értem, elvileg az opera nem támogatott Google nagybácsi által, de a script szövege számomra kicsit fura... :D
arqblasio 2011.08.16 21:18:54
@penge™: pff. :)
a nemtámogatásra nem mondok semmit. Bár azt nem értem, hogy miért nem lehet támogatni, ha tudják, hogy előbb-utóbb úgyis valaki megszereli...
A mai snapshot számos Core javítást hozott, emellett új HTML5 implementációkat és M2 továbbfejlesztéseket. Főbb változások: HTML5 Microdata támogatás Hálózati javítások (latency) QRESYNC támogatás az IMAP kliens részére A QRESYNC támogatás arra jó, hogy az ezt…..
8 nappal a 11.50 kiadása után máris itt az újabb hal verzió. Az előző változatot több, mint 32 000 000-szor töltötték le. A cég most egy olyan halat választott az új, 12.00-s verzió kódnevéül, amely a leggyorsabb trópusi hal a világon, mégpedig a Wahoo, magyar nevén…..
arqblasio 2011.07.08 11:18:28
@penge™: a LastPass problémáról tudtam. értelemszerűen a kockázat nagyobb, de gondolhatod, hogy a rendszert sem Pistike hackerkedésére tervezték... egyébként meg átlagos magánemberként (a netbank és hasonló dolgokon kívül) nem hiszem, hogy bármidre bárki is kíváncsi lenne... de javíts ki, ha tévedek.
Hát igen. a szinkronizációnál, ha ezeket behozzák (mert nem kell hozzá kéthavi újratelepítés, elég csak egy telepítés egy új gépre, stb...), ebben a tekintetben nagyságrendekkel a mezőny előtt járnának...
arqblasio 2011.07.11 20:51:19
nem pont témába vág, de itt vannak tömegével operások... :)
a saját honlapomba (
www.blasio.co.cc) próbálom beleoperálni a google +1 gombot, de az opera (nekem) valami miatt nem rendereli ki (chrome és ie9 igen, firefoxom sosem volt...)
meg tudja valaki erősíteni esetleg cáfolni? köszönöm előre is!
Bő egy hónapja annak, hogy több éves fejlesztés után napvilágot látott az Opera webfejlesztő eszköztára, a Dragonfly. Azóta a programozók mély hallgatásba süllyedtek, és látszólag elégedetten dőltek a hátra a megfeszített munkát követően. Nyilván így is volt, de a…..
arqblasio 2011.06.17 22:53:39
@Med1on: EZ MEG MI??? enyhén gyorsabb csak a cucc... miért ilyen magasak akkor az alapértékek? ez megint valami elcseszett marketing??? :)
arqblasio 2011.06.18 21:27:54
@penge™: köszönöm a kimerítő válaszod. számomra a megfelelő sávszélesség és erős gép okán így érzetre nagyon nagyot gyorsult a vas...
egyébként nem ezen értékek más alapbeállítása okozza más böngészőknél (pl chrome) az oldal bevillanásszerű betöltését?
A fejlesztők bemutatták az Opera 11.50 alfáját, amely három nagyobb fícsört tartogat a számunkra: Opera Next, ami a Chrome-os Canary build megfelelője. Jelszó szinkronizáció Gyorshívó kiegészítők Az Opera Next lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre használj stabil…..
arqblasio 2011.05.03 23:42:07
@Mesmoryser: a caniuse.com-on már a 11.50-nél a webgl nem támogatott (a korábbi 11.50 próbát a 12-höz írták...)
ha valóban olyan pontosak az előzeteseik, akkor most sem kell rá várni... (bár remélem csak amiatt van ez, mert az első 11.50 nem tartalmazta ezt alapból)
Magyar Opera A nap képe 2011.05.01 18:15:00
Kommentár nélkül... ..
arqblasio 2011.05.02 21:52:15
@cousin333: bejelentve hivatalosan is:
a következő verzió 11.50. Ugorják a 11.20-at...
Változások listája (Core): CORE-36785 (Összeomlás, belső erőforrásra mutató media elemet használó widgeteknél) CORE-37264 (Összeomlás a futura-sciences.com, seoptimise.com, mitosyfraudes.org és további oldalakon) CORE-37270 (Összeomlás tabs API-t használó kiegészítő…..