Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wolferl

42 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tesco számára az volna a legjobb döntés, ha megválna néhány külföldi, köztük magyarországi érdekeltségétől, és erőit a hazai, brit piaci pozíciói megtartására, növelésére fordítaná, legalábbis így látják a Morgan Stanley elemzői. (Forrás: HVG.hu) Az európai…..
wolferl 2014.10.15 22:16:47
@daito: Ez volt itt eddig a legértelemesebb hozzászólás, tele igazsággal.
Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/analytik/2236844798   Ebédidő a munkahelyen. Amit mindenki vár. Na, én utálom. Jólesik persze kis szünetet tartani a munkában, de ha az ebédidő tömbösített, és ugyanakkor kell kivennem, amikor a többségnek, akkor egyáltalán nem…..
„A csúnya épületek, politikusok és kurvák előbb-utóbb mind köztiszteletben állóak lesznek, ha sokáig húzzák” -hangzik el az Eiffel-toronyra, olajmaffiózó szenátorokra és esztrádműsorok sok férjet elfogyasztó díváira egyként érvényes tanítás a Polanski-mestermű Kínai negyedben. Hihetetlen, akár a…..
A Twin Peaks tv-sorozat befejező része átértékelte, mintegy utólag átrendezte az egész addigi sorozatot, azzal, hogy egy szabályos beavatási szertartás rituáléját mutatta be, az egész sorozat történetét egyetlen beavatás folyamatává tette. Így azokat az elemeket, amelyek addig egy hagyományos krimi,…..
wolferl 2014.08.04 14:11:36
Tales from the blog Enemy (2013) 2014.05.29 18:22:10
Dennis Villeneuve legújabb filmje hozza a direktortól megszokott színvonalat. Kiváló rendezés, izgalmas történet, amely talán nem lesz mindenkinek a szíve csücske, de ha bírtad a direktor korábbi filmjeit, akkor ez sem fog csalódást okozni. A filmről a Horror-Filmek.hu oldalon írtunk.  ..
Holdkorong Elrabolva 2012.05.18 20:57:00
Okos és nagyon nézhető akciófilm, de azt kell gondoljam, Luc Besson egyértelműen a 24 hatása alatt forgatókönyvírt. Liam Neeson profi és nagyon rideg, de Jack Bauernél nem lehet ridegebb, és jé, még az elrabolt lányukat is ugyanúgy hívják. Kim Párizsba utazik, ahol felügyeletét…..
Pincekulcsos barátunktól kaptuk a hírt, hogy vannak akik pincekulcs nélkül dolgoznak. Próbáljuk együtt megnehezíteni a dolgukat! Szolgálati közlemény: forró áru a placcon Múlt héten feltörtek egy budai pincét. Elvittek 100-120 palack bort, több lelkes borrajongó éveken át -…..
wolferl 2011.01.11 20:21:11
Égbekiáltó szemétség, borzasztó. Szinte vicces, hogy épp ma este akartam előjönni egy off-kérdéssel, de azt hiszem, pont jól illik ehhez a hírhez.

Szakértő véleményre volna szükségem. Otthon vagyok a borkultúrában valamelyest és iszom is szép tételeket, viszont a muzeális borok piacáról nincsenek szerteágazó fogalmaim. A kérdés a következő. Nem az én történetem, de igyekszem fényt deríteni a valóságra.

Mi van akkor, ha az anyukám szekrényében felfedezek 3 palack tokaji aszút, az 1973-as és 1972-es évjáratból, amelyek 38 évet pihentek egy negyedik emeleti panelben? Azzal nagyjából tisztában vagyok, hogy mennyit érnek az efféle borok, ha rendesen tárolták őket, és jó pincéből származnak. A kérdés inkább az, mit kell tennem, ha ezeket a borokat szeretném értékesíteni vagy bontani. Ihatatlanok? Vagy azért van némi eszmei értékük? Létezik-e olyan hely, ahová bevihetem őket bevizsgálás céljából, hogy mennyit érnek, ha érnek valamit egyáltalán? Vagy pedig annyira kaotikus és megbízhatatlan a lakásban lelt harminc éves tokaji aszúk állaga és minősége és annyira sok rossz palack tűnik elő ilyenekből, hogy nem is érdemes próbálkozni? Még egyszer mondom, egy szakértő véleményét kérném, ő mit tenne a helyemben?

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem én vagyok a tolvajok cinkosa, egyszerűen csak pont most kaptam egy barátomtól a hírt, hogy tényleg rábukkant ilyesmikre anyukája szekrényében és kíváncsi lennék,vajon mit lehet kezdeni vele. Vagy ne is adjunk ötleteket a gonosz erőnek?
wolferl 2011.01.11 21:30:31
Ok@vigbor.hu: oké, köszi, de ki az, aki felbontja a palackokat? amúgy hamarosan lesz képem és küldöm.
KönyvesBlog Woody vagy nem Woody 2010.12.16 08:00:00
A Woody – Allenről. Beszélgetések Stig Björkmannal Európa Könyvkiadó, Budapest, 2010. 548 oldal, 3800 HUF   A legnagyobb talány Woody Allennel kapcsolatban, hogy ő vajon maga a való életben is olyan ember, mint az általa alakított karakterek, vagy pedig semmi köze a…..
Hát eljött ez a pillanat is. Megjelent az első kézbe vehető könyv a fordításomban. A Nyitott Könyvműhely adta ki, a címe A madárevő, Samanta Schweblin írta. Cérnafűzött kötött, védőborítóval. Éljen, éljen! Olvassatok bele itt. Íme a fülszöveg: A Madárevő hipnotikus…..
A Herta Müller: A róka volt a vadász Cartaphilus Kiadó, 2010, 276 oldal, 2295 Ft   A kötetről szóló másik recenzió itt található. Talán nem véletlen, hogy 2009-ben a Svéd Királyi Akadémia a romániai forradalom huszadik évfordulójára éppen Herta Müllernek…..
KönyvesBlog Vajdasági kult 2010.10.15 08:00:00
A+ Végel László: Egy makró emlékiratai Jelenkor Kiadó, 2009, 286 oldal Nem akarom elkiabálni, mégis van egy olyan határozott érzésem, hogy megtaláltam az év könyvét. Elképesztő, hogy folyamatosan olyan szövegekre bukkanok, amelyeket korábban nem ismertem és hirtelen…..
KönyvesBlog Esti részegség 2010.06.10 10:41:00
Esterházy Péter: Esti Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2010, 406 oldal, 3490 HUF A   Esti Kornél én vagyok – írta Bovaryné. De kicsoda Flaubert? És kicsoda Esterházy Péter? És egyáltalán, van nekünk irodalmi hősünk? Úgy értem, nemzetközileg hitelesítve, ahogy van a…..
Amosz Oz: Rímek életre, halálra Ford.: Stöckl Judit, Európa Könyvkiadó, Budapest, 2010, 120 oldal, 2200 HUF   Bevallom, most találkozom először Amosz Oz izraeli íróval. A Rímek életre, halálra című kisregénye nagyszerű önreflektív próza, ahol a szerző valóság és…..
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
Illetve, aki elolvasta már a Csirkejáték című regényét, az pontosan tudja, ki volt a csütörtökön elhunyt író. Én tavaly találkoztam vele. Nem gondoltam volna, hogy ismeretlen remekművek lapulhatnak még a magyar irodalomban. Azt hittem, minden lényeges regényt ismerek, nem mondhat…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
wolferl 2010.04.11 20:14:41
@ginepro: Abszolút megértelek. Ez tényleg durva.
C+ Kertész Imre: Haldimann-levelek Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2010, 228 oldal, 2690 Ft.   Az a gyanúm, hogy ez a könyv ismét komoly vitákat válthat ki, már ha egyáltalán valaki elolvassa a végérvényes választási elbutulás közepette. Én megtettem, mert Kertész Imre…..
wolferl 2010.03.25 22:57:31
Köszönöm a hozzászólásokat. Csak két megjegyzés:

@fransancisco: "mert ezek a nádasok, esterhazyk, kertészek igencsak megtámogatott jelenségek"

Nem hiszem. A jelenség inkább az, hogy összeesküvés-elméletként tekintünk egy-egy nemzetközileg is elismert magyar szerző sikerére. Pedig csak arról van szó, hogy valami összejött nekik és tehetségesek. És még valami: túl tudtak lépni a provincializmuson. Ez közhelyként hangzik, de tényleg így van. Amit példának hozol, Aranyt és Berzsenyit Kiss Józseffel szemben, az egyrészt sokkal bonyolultabb és szerteágazóbb irodalomtörténeti probléma, (bár Arany mellőzött lett volna?), másfelől, szerencsére az elmúlt évtizedekben sok érték helyére került és az értékítéletek is finomodtak, a 150 évvel ezelőtti szempontokhoz képest is.

Szerintem ma épp Nádas és Esterházy tölti be azt az esztétikai szerepet, amelyet valamikor Berzsenyi töltött be, hangozzék ez bármilyen durván is, de így van. Berzsenyi a maga korában felülemelkedett a maga prvoncializmusán, ahogy Nádas, Esterházy vagy akár Kertész is teszi (meg persze még sokan mások, sorolhatnám remek kortársainkat).

És végül:
@Pikszi: "József Attila manapság egy értékes brand, ellentétben Adyval például."

Egy darabig én sem foglalkoztam Adyval, de kell néhány év hozzá, hogy belássuk, Ady legalább olyan nagy, mint JA. Ezt halálosan komolyan gondolom. Hosszú évek kellettek hozzá, de már biztos vagyok benne. Némi bor, derű és bölcsesség, meg egy kis fájdalmas élettapasztalat és olvasói múlt, illetve életkor: és kőkeményen belátható, hogy Ady ugyanakkora "brand". Olvassátok el újra! Óriási a fickó!
daoldin Vissza a múltba 2010.02.10 23:23:00
Néha elkap ez a csömör, amikor nem dob fel semmilyen zene, legyen az bármilyen izgalmas, vadiúj, korszakalkotó, vagy agyament. Zenepunnyadtság. Az embernek ilyenkor nincs kedve zenét hallgatni, de egyáltalán. A fülhallgató zsinórja elhagyatottan gubancolódik egyre jobban össze a…..
Néhány hete halt meg Jerome David Salinger, amerikai író, a Zabhegyező című klasszikus kultregény szerzője. Bár ez a tény, ha morbid akarnék lenni, mondhatnám, szinte semmit nem jelent, hiszen az elmúlt évtizedekben úgy tűnt, mintha már nem is élt volna. Nem akarok belefogni annak…..
Mi lehet a szerdán elhunyt J.D. Salinger fiókjában? - találgat a világ arról, hogy a Zabhegyező évtizedek óta nem publikáló írója milyen műveket hagyott hátra fiókjában, pontosabban széfjében. Maradtak-e hátra befejezett, de meg nem jelent kéziratok, esetleg mesterművek, vagy…..