Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wolferl

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tesco számára az volna a legjobb döntés, ha megválna néhány külföldi, köztük magyarországi érdekeltségétől, és erőit a hazai, brit piaci pozíciói megtartására, növelésére fordítaná, legalábbis így látják a Morgan Stanley elemzői. (Forrás: HVG.hu) Az európai…..
wolferl 2014.10.15 22:16:47
@daito: Ez volt itt eddig a legértelemesebb hozzászólás, tele igazsággal.
Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/analytik/2236844798   Ebédidő a munkahelyen. Amit mindenki vár. Na, én utálom. Jólesik persze kis szünetet tartani a munkában, de ha az ebédidő tömbösített, és ugyanakkor kell kivennem, amikor a többségnek, akkor egyáltalán nem…..
„A csúnya épületek, politikusok és kurvák előbb-utóbb mind köztiszteletben állóak lesznek, ha sokáig húzzák” -hangzik el az Eiffel-toronyra, olajmaffiózó szenátorokra és esztrádműsorok sok férjet elfogyasztó díváira egyként érvényes tanítás a Polanski-mestermű Kínai negyedben. Hihetetlen, akár a…..
A Twin Peaks tv-sorozat befejező része átértékelte, mintegy utólag átrendezte az egész addigi sorozatot, azzal, hogy egy szabályos beavatási szertartás rituáléját mutatta be, az egész sorozat történetét egyetlen beavatás folyamatává tette. Így azokat az elemeket, amelyek addig egy hagyományos krimi,…..
wolferl 2014.08.04 14:11:36
Tales from the blog Enemy (2013) 2014.05.29 18:22:10
Dennis Villeneuve legújabb filmje hozza a direktortól megszokott színvonalat. Kiváló rendezés, izgalmas történet, amely talán nem lesz mindenkinek a szíve csücske, de ha bírtad a direktor korábbi filmjeit, akkor ez sem fog csalódást okozni. A filmről a Horror-Filmek.hu oldalon írtunk.  ..
Holdkorong Elrabolva 2012.05.18 20:57:00
Okos és nagyon nézhető akciófilm, de azt kell gondoljam, Luc Besson egyértelműen a 24 hatása alatt forgatókönyvírt. Liam Neeson profi és nagyon rideg, de Jack Bauernél nem lehet ridegebb, és jé, még az elrabolt lányukat is ugyanúgy hívják. Kim Párizsba utazik, ahol felügyeletét…..
Pincekulcsos barátunktól kaptuk a hírt, hogy vannak akik pincekulcs nélkül dolgoznak. Próbáljuk együtt megnehezíteni a dolgukat! Szolgálati közlemény: forró áru a placcon Múlt héten feltörtek egy budai pincét. Elvittek 100-120 palack bort, több lelkes borrajongó éveken át -…..
wolferl 2011.01.11 20:21:11
Égbekiáltó szemétség, borzasztó. Szinte vicces, hogy épp ma este akartam előjönni egy off-kérdéssel, de azt hiszem, pont jól illik ehhez a hírhez.

Szakértő véleményre volna szükségem. Otthon vagyok a borkultúrában valamelyest és iszom is szép tételeket, viszont a muzeális borok piacáról nincsenek szerteágazó fogalmaim. A kérdés a következő. Nem az én történetem, de igyekszem fényt deríteni a valóságra.

Mi van akkor, ha az anyukám szekrényében felfedezek 3 palack tokaji aszút, az 1973-as és 1972-es évjáratból, amelyek 38 évet pihentek egy negyedik emeleti panelben? Azzal nagyjából tisztában vagyok, hogy mennyit érnek az efféle borok, ha rendesen tárolták őket, és jó pincéből származnak. A kérdés inkább az, mit kell tennem, ha ezeket a borokat szeretném értékesíteni vagy bontani. Ihatatlanok? Vagy azért van némi eszmei értékük? Létezik-e olyan hely, ahová bevihetem őket bevizsgálás céljából, hogy mennyit érnek, ha érnek valamit egyáltalán? Vagy pedig annyira kaotikus és megbízhatatlan a lakásban lelt harminc éves tokaji aszúk állaga és minősége és annyira sok rossz palack tűnik elő ilyenekből, hogy nem is érdemes próbálkozni? Még egyszer mondom, egy szakértő véleményét kérném, ő mit tenne a helyemben?

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem én vagyok a tolvajok cinkosa, egyszerűen csak pont most kaptam egy barátomtól a hírt, hogy tényleg rábukkant ilyesmikre anyukája szekrényében és kíváncsi lennék,vajon mit lehet kezdeni vele. Vagy ne is adjunk ötleteket a gonosz erőnek?
wolferl 2011.01.11 21:30:31
Ok@vigbor.hu: oké, köszi, de ki az, aki felbontja a palackokat? amúgy hamarosan lesz képem és küldöm.
Hát eljött ez a pillanat is. Megjelent az első kézbe vehető könyv a fordításomban. A Nyitott Könyvműhely adta ki, a címe A madárevő, Samanta Schweblin írta. Cérnafűzött kötött, védőborítóval. Éljen, éljen! Olvassatok bele itt. Íme a fülszöveg: A Madárevő hipnotikus…..
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
wolferl 2010.04.11 20:14:41
@ginepro: Abszolút megértelek. Ez tényleg durva.
daoldin Vissza a múltba 2010.02.10 23:23:00
Néha elkap ez a csömör, amikor nem dob fel semmilyen zene, legyen az bármilyen izgalmas, vadiúj, korszakalkotó, vagy agyament. Zenepunnyadtság. Az embernek ilyenkor nincs kedve zenét hallgatni, de egyáltalán. A fülhallgató zsinórja elhagyatottan gubancolódik egyre jobban össze a…..
Két nagyobb, ám nem éppen sokat emlegetett tokaji chateau elérhető árú furmintja kerül ma terítékre. Mindkettő jó referenciával érkezett, csalódást nem is okoztak. Végül azért mégis inkább csak félsikert mondanék. A csúcsbor inkább csupán korrektnek mutatkozott, a…..
Minap elpanaszolt vöröscsalódásaim teljesen kifehérítették a dolgos hétköznapokat, amelyek, tudjuk, telnek, múlnak. De a fehérsorozat sem indult könnyen, aztán szerencsére jó hajrával mégsem lett szomorú a happy endje.Somlóval indítottam.Somlói Apátsági Pince, Hilla Cuvée,…..
Ma annyi jó és különleges film lesz, hogy jól tesszük, ha idejében felkapjuk a pizsit és berángatjuk a hűtőt, később úgysem lesz rá időnk. Kezdjük mindjárt az öltözékünkhöz való mulatsággal: a Filmmúzeum bemutatja, mi történik akkor, ha a pizsamagyárban fellázadnak a…..