Regisztráció Blogot indítok
Adatok
weapon x

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A For Tomorrow előtt még sosem találkoztam Brian Azzarello nevével, a sokat dicsért 100 Bulletsbe is csak most kezdek bele. És mit mondjak, Supermanes ismereteim is csak a filmekre, és az itthon is kiadott füzetekre, Batmannel közös kötetekre korlátozódnak. Ettől függetlenül bennem…..
Geekblog GeexKomix 73. 2014.04.11 10:31:47
Batman: Eternal #1Történet: Scott Snyder, James Tynion IVRajz: Jason FabokDC ComicsA DC-nek már hónapok óta az Eternal miatt nedves a bugyija. Nagyjából az eddigi évi marketingtevékenységüknek úgy a 80%-a erre az új Batman-címre ment el, amit részben a denevér jelenlegi…..
Geekblog Ma 75 éves Batman! 2014.03.30 12:34:08
1939. március 30-án bukkant fel az újságosoknál a Detective Comics 27. (a borítón májusi dátumozású) száma, aminek The Case of the Chemical Syndicate című sztorijában Batman először kente el néhány gazember száját. A sötét lovag a DC Comics egy évvel korábban debütált…..
weapon x 2014.03.31 22:24:06
@kukilopezromero: @MolnarErik:
A Zero Yearnek ehhez nem sok köze van.

A New52 kapcsán újraindított Detective Comics 27. számával (érted!) ünnepeltek, ami egy 100 oldalas 8 dolcsis extra kiadvány lett. Küllemében. Vannak benne jópofa ujjgyakorlatok, meg főhajtások, de elég izzadságszagúra sikerült. (Apropó, valaki lője már le nekem Francavilla négyoldalasának poénját, mert az nem akar leesni.)
A Magyar Képregény Szövetség kidolgozta az Alfabéta-díj új nevezési, jelölési és zsűrizési rendjét. A díj továbbra is az előző év legjobb új magyar képregényeit ismeri el, két kategóriában: kép-regény (önállóan, nyomtatott kötetben vagy füzetben megjelent, legalább 20 oldalas történet) és…..
Geekblog 2013 legjobb képregényei 2014.01.07 08:00:00
Mielőtt még mindenki ijedten kapkodna a telefonhoz, hogy a 911-et hívja (hazai olvasók több szám közül is válogathatnak, de ez ne zavarja össze őket, a 112 jó lesz, ha nem tudják bekategorizálni a vészhelyzet természetét), gyorsan megnyugtatnám őket, hogy összeállítottuk a…..
Alig értek véget az év utolsó rendezvényei, de a Kingpin kiadó és a Kilencedik.hu honlapján már megjelent az információ, miszerint a következő képregénybörzére 2014. március 9-én kerül sor, immár harmadszor az új, kispesti helyszínen. Mi több, már néhány készülő újdonságról is lehet tudni: -…..
Közel fél éve már, hogy elindult a Marvel +-ban az első magyar nyelvű Thor-képregény, az Astonishing Thor című minisorozat. Az eredetileg ötrészes ciklus utolsó két epizódját egyszerre kaptuk meg a lap idei hatodik számában, így most már kiegészült, és ígéretünkhöz híven írunk is róla. Nem…..
Heten vannak már a Horror Cselendzsek, mint a bélontó, fejlevágó gonoszok. Ha jó geekekként hajlandóak vagytok egy hónapig mellőzni szociális kapcsolataitokat (ez nem lehet túl nehéz, nem mintha lennének olyanok), és csak arra koncentráltok, hogy minél több véres, lucskos,…..
Geekblog Let Sleeping Corpses Lie 2013.10.02 06:00:00
Az utóbbi években minden író és rendező, aki hinni akarja magát valakinek, szanaszéttörik az igyekezettől, hogy olyan fogást találjon az új virágkorát (illetve, inkább: divatját… igen, jobb ez így) élő zombizsáneren, amilyet előtte még senki. Valami új megközelítés,…..
Geekblog Vasember 3. 2013.04.24 13:10:48
(spoilermentes) A Bosszúállókban Amerika Kapitány azt a kérdést vágta Tony Stark arcába, hogy mi ő a páncélja nélkül. A zseni, playboy és emberbarát milliárdos válasza ott vicces volt, de a kérdést most egy megalomán terrorista, a Mandarin teszi fel neki, és nem szavakkal, hanem…..
weapon x 2013.04.25 22:02:25
@Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota': Én sajnos haragszom... Tony Starkból Jack Sparrowt csináltak. :(
Geekblog GeexKomix 58. 2013.04.19 06:00:00
Avenging Spider-Man #18Történet: Christopher YostRajz: Marco ChecchettoMarvel ComicsBár ennek a sorozatnak már kijött egy újabb része is, erről mindenképpen meg akartam emlékezni, mert nagyszerű példája annak, hogy mit tud kezdeni egy jó író (Yost általában – nem mindig, de…..
weapon x 2013.04.21 17:31:24
@MolnarErik: Ami (Robin halála) mondjuk egyáltalán nem volt jól megírva, de már önmagában csak azért is megérte, hogy olvashassuk a Batman & Robin 18. számát, ami viszont frenetikusan jó lett.

Én Damian karakterét csak a New52 óta ismerem, de amit Tomasi művelt vele, az alapján nagyon megkedveltem. Kíváncsi vagyok mi lesz a sorsa hosszú távon ennek a címnek.
Geekblog Új Acélember előzetes! 2013.04.17 07:01:06
Szokás szerint lélegzetelállítóan jól összerakott Zack Synder-trailer. Ha végre a film csak fele olyan jól lesz, mint azt ez a három perc sugallja... hohó! Egyébként Az előzetes alatt már Hans Zimmer pulzáló, heroikus, monumentális zenéje szól. ..
Geekblog The Walking Dead: 3. évad 2013.04.01 23:49:49
Még a második évad tizedik részében volt egy briliáns kép, ami abszolút definitív a sorozat fő témája szempontjából. Rick és Shane egy autóval tartottak céljuk felé, és utóbbi az ablakon kibámulva lett figyelmes egy zombira, ami a nagy, útmenti mezőn csoszogott lassan,…..
Sokat írunk itt a Mekiről, Burgerről, KFC-ről, de ha kicsit nyugatabbra megyünk, ott már egészen más a helyzet, és például a belga, holland, francia területeken korántsem ennyire egyértelmű a két óriás térhódítása. Brüsszelben elvétve találkozunk McDonald's-szel, sokkal…..
Geekblog Newsflash! (12. hét) 2013.03.24 15:13:56
Úgy néz ki, Robert Redford jegyet váltott a Marvel moziuniverzumába: ha minden jól megy, egy magasrangú S.H.I.E.L.D.-ügynököt játszik majd a CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIERben. A Veronica Mars sikerének sodrában Eric Powell mindenkit megnyugtatott, hogy a pénz, amit a THE GOON…..
weapon x 2013.03.25 21:01:03
@Rusznyák Csaba: Már nem. :D
Geekblog The Punisher 2013.03.12 06:00:00
A 80-as éveket nyugodtan nevezhetjük az amerikai akciófilm nagy korszakának. Az évtized, amely még/már hírből sem ismerte a politikai korrektséget, amikor minden olasz maffiózó volt és minden ázsiairól nyugodtan el lehetett sütni valami gagyi, rasszista viccet, maga volt a…..
weapon x 2013.03.18 18:01:40
@doggfather: Mert a színészek többségükben szarok és/vagy ripacsok, történet nincs nagyon, gusztustalan lila-citrosmárga-babakék fényárba úszik a képernyő, és sajnos amennyire eltalálták Megtorló karakterét, Fűrész éppen annyira mellément. :(
weapon x 2013.03.18 18:02:52
Geekblog GeexKomix 56. 2013.03.08 07:00:00
Age of Ultron #1Történet: Brian Michael BendisRajz: Bryan HitchMarvel ComicsMár két és fél éve annak, hogy a Marvel beharangozta ezt a sztorit, ami aztán csak csúszott, és csúszott, és végül bendis avengerses 9 évének hattyúdala lett. Nem is baj, mert így – legalábbis az első…..
Ahogy telik az idő, ez az egész Marvel NOW! egyre langyosabb. Pedig az első egy-két hónap alapján még egész lelkes voltam, de most már látom, miből is fakadt ez. Míg a DC egy évvel korábban egy hónapra zsúfolta be a teljes rebootját, ami marketingszempontból abszolút kifizetődő…..
weapon x 2013.02.23 19:20:17
Még.

@jocibmx: Én vagyok a másik, akinek bejött a New52. Mindig is érdekelt a DC, de sosem tudtam hogyan fogjak hozzá. Az elmúlt egy évben viszont 100+ új füzetet vettem, hála a relaunch-nak. Nem mondom, hogy mind tetszik, de legalább el tudtam kezdeni valahol. :)
Eljött a február és vele együtt a Valamilyen Hivatal is!  Ebben a hónapban minden pénteken közzéteszünk egy epizódot Lőrinczi Balázs sorozatából, a hónap utolsó péntekén pedig - az aktuális rész mellett - letölthetővé tesszük mindegyik részt cbr illetve pdf…..
„All this time, running from walkers, you forget what people do.”(Akik az első két évadot már látták, azoknak spoilermentes.)Dale előző évad végén bekövetkezett halála nyilvánvalóan nem csak azért volt fontos állomás a sorozat életében, mert egy főszereplővel megint…..
weapon x 2012.12.05 20:22:16
Abban mondjuk egyetértek @doggfather:-el, hogy Michonne reakciója kicsit eltúlzott volt a sorozatban. A képregénybeli megaláztatások sokkal jobban indokolták a Governor iránti gyűlöletét.

Carl viszont meglepően jó a sorozatban, bár Kirkman a jellemfejlődését jóval előrébb hozta a képregénybeli Carlhoz képest.
weapon x 2012.12.06 06:05:48
@Rusznyák Csaba: De, simán lehet. Nem nagyon tudom függetleníteni magam az eredetitől ez esetben, pedig próbálkozom.
A képregényben például Rick telefonos mókája olyan szépen fel lett építve, itt meg egy részen belül összecsapták: jó'van, bekattant, menjünk tovább.
...Werewolfrulez! Ez a zseniális felhasználónévvel rendelkező fiatalember, amennyiben elküldi nekünk a postacímét, kap tőlünk egy rakás ritka horrort (a tavalyi győztes is villámgyorsan, hat hónap elteltével kézhez kapta őket!) Gratulálunk! A versengést emitt tekinthetitek át...
Bár nálunk nem rohangálnak jelmezes gyerekek az utcákon édességet kunyerálva, mégis szívünkhöz közel állónak érezzük Halottak napja előestéjét. Így idén is megemlékeznénk eme jeles napról, egy rövidke képregény formájában, ami ráadásul új alkotónk, Barta Szabolcs…..
Kint, az ablakon túl, a globális felmelegedésnek köszönhetően rohadtul nincs ősz, így mindenféle, az ítéletidőt megidéző szóképem felesleges lenne, szóval fuck it. Eljött ím újra az október, és vele a Geekz messzeföldön híres horror cselendzse. A szabályok: október 31-e…..
Közzétették a szeptember 27-30. között Belgrádban megrendezett Salon Stripa pályázat végeredményét. Összesen 287-en neveztek, közülük messze a legtöbben Szerbiából (175), utánuk a horvátok (17), bosnyákok (14), irániak (13) és magyarok (9) következnek. Bár a nyertesek nagyrészt a hazai indulók…..
weapon x 2012.09.28 14:28:04
Fullfájvpanelz.
Itthon mikor lesznek láthatóak ezek a képregények?

@Pádi: Közkeletű rövidítéssel bosnyákok. :D Egyébként meg gratula!