Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-md-

473 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elégedetten seperhetjük le a kezünket, a munkát elvégeztük, én leírtam, az olvasó pedig ha gondolta, elolvasta. Hálával tartozok mindenkinek, aki az elmúlt fél évben segített, vagy legalább nem gátolt, ilyenek sokan voltak, köszönöm nekik. Remélem, aki olvasott, inkább…..
Beváltottam magamnak tett ígéreteimet, vettem pár apróságot, meg amit ismerősök kértek; elsétáltam a Porta Garibaldihoz is, amit még csak messziről, meg egyszer egy kocsiból láttam. Szép nagy, van rajta Ágota-szentély is. Pakolászok. Elleptek a külföldi lányok tegnap, persze,…..
Bementem ma tizenegyre, ahogy kérték, a titkár meglát, boldogan lobogtatja a papírt, mint a vörös zászlót. Nézem, isteni, ez így tökéletes, és hol a másik? A másik? A másik, az értékeléssel, stb. Hol van? Hát neki csak ezt az egyet adták. De a főnökasszonynak világosan el…..
Olasz, akcentussal CLVI. Újság 2011.03.04 15:15:41
Főnökasszony ugye azt mondta, vagy ma, vagy holnap elkészíti nekem a papírokat. Jó, akkor ma bemegyek értük. Hát igen, talán meglesz mára is. Balek voltam, mert ez nagy betűkkel azt jelenti, hogy „Hülye vagy te az eszeddel? Dehogy lesz kész! Csak hazudok, hogy enyhítsem a…..
Igazából még a „kis” jelzőt sem érdemelné meg, elmondom, mi volt. Ugyan mindenki azt mondta, hogy délelőtt menjek, mégsem akartam bemenni kilencre, mert csak mondják, de akkor még nem kezdenek sehol. Tízre bementem az egyetemre, mert még Adorno vizsgalapja csak félig volt…..
Olasz, akcentussal CLIV. Törökök 2011.02.24 23:00:26
Nehezen keltem ma, de muszáj volt korán, mert le kellett írnom mindazt a rengeteget, amit az előző két napban lehetett olvasni. Ez – műhelytitok – néha igen sok idő, és tudom, nem is mindig sikerült úgy megszerkeszteni, hogy szórakoztató legyen. Sercan szombaton hazajött,…..
 Mivel tegnap a hektikus nyitvatartások ellenére sem teljesítettem rosszul, és majdnem mindent láttam, amit csak szerettem volna, mára csak egy palermoi nevezetesség, a Castello della Zisa maradt. Reggel korán keltem, kimentem nyitásra a szépséges mór várban gyönyörködni.…..
Táskányi motyómmal, a hajnali négyötvenes busszal fél nyolc felé értem Palermoba, a sziget legnagyobb városába. Mindig van egy bája a hajnali városnak, amikor csak a pékek, meg a 24 órás ügyfélszolgálatosok dolgoznak; mindenkinek ajánlom pl. Damaszkuszt hajnali négykor,…..
Ma elbás eső csapott le a városra, nekem meg utat kellett törnöm legalább az egyetemig, hogy Adorno vizsgájának utolsó részletét is letudjam. Az itt vásárolt nem beázós cipőm beázott. Miért kell az utcán lennem, amikor percenként villámlik? Beevickéltem az egyetemre, a kisprof…..
Ma megértettem a főnökasszony belső szisztémáját, a Tervet, amihez hasonlóról Eco beszél a Foucault-ingában, úgy is mondhatnánk, összeállt a bolygók sora, mint Disney Herkulesében, és Hádész előtt megnyílhat az út az Olümposzra. Így már könnyűszerrel lezárom itteni…..
08:49 Megérkezek a kilencórás vizsgára. 09:12 Megérkeznek a spanyol Erasmus-osok a kilencórás vizsgára. 10:18 Megérkezik a tanár a kilencórás vizsgára. Nem a megbeszélt terembe. Nem is tudom, mikor ásítottam akkorákat, mint a 246-os terem, Militello cellája előtt ülve. A…..
A két óra alatt szerencsére minden tisztázódott. Megyek be háromra, előttem tíz lépésre bandukol Adorno a karavánjával, a kisprofokkal, és háremével, a főnökasszonnyal. Hallótávolságból csak a jelre fülelek („… és ma jön a magyar is, háromra beszéltük…..
Gioviale teatros vizsgájára a kis hölgy adatai alapján csak hetvenhatan vártunk ma reggel. Ezt a névsorolvasás meg is erősített, amiholaz én nevem még el sem hangzott. Odafurakszom, Laura, az információs Laura megismer, dejó, menjek oda. Rimini szobája, ő is ott van, még nem mondott…..
Tanulok. Holnap vizsga...
Olasz, akcentussal CXLV. Utóágota 2011.02.14 00:14:27
Már egy hete szemezek egy kiállítással a városban; holnap be is zár, így gondoltam, nem halogatom tovább, és megnézem. A Kereskedelmi Kamara székházában tartják, szuper fasiszta épület, sajna nem a szebbek közül, de a kiállítás a lényeg: Enrico Benaglia képeit látni…..
Giovialéhoz olvasgatom a Brechtjeit, de hogy színesebb legyen az élet, változatos aláfestő zenékkel szórakoztatom magamat. Beethoven hetedik szimfóniájának kacifántos harmadik tétele festi le legjobban mostani hangulatomat. (nem a kép, a zene!) És még egy röpke ajánló a mai…..
Ma kilenckor Militello vizsgája, storia moderna, a vizsgalistán persze nincs rajta, hol, jó, nem baj, még év elején felírtam, hanyas a szobája, megkeresem, aztán meglátjuk. Megtaláltam, vártak már ott egy páran, de pontos volt, sőt, előbb is kezdte. Azzal, hogy kinek volt…..
A reformáció olasz aspektusáról tanulok; semmi érdekfeszítő, hacsak az nem, hogy Kálvin Genfjét Ginevrának hívják olaszul, ami vicc, mert az nekem Arthur király nője, meg Sárkány és papucs. Bemásztam ma délelőtt a könyvtárba, a drága könyvért. Miután a katalógusban nem…..
Olasz, akcentussal CXLI. Epe 2011.02.09 22:13:42
A főnökasszony természetesen nem mondta, hol, és mikor lesz pontosan Adorno vizsgája, csak azt, hogy ma lesz. Jól van, rendben, kifényesítem magamat, ha életem reklámfilm lenne, csillanást is kaptam volna a fogamra a vágószobában, és bementem kilencre, abból kiindulva, hogy a többi…..
Azt nem is mondtam, tegnap kopognak, és ki van az ajtóban, ha nem Eren, a régi török szobatársam. De ugye ő elköltözött a városba, valami albérletbe, most meg mackó van rajta, és bár az itt népviselet, csak nem vette át. Sercan, az új török szobatársam elmagyarázta később,…..
Kényszerkeresztény hétvégémet színházzal zárom. Odafelé leszólított egy alig egyméter néni, leszólított… inkább becélzott, és amint odaért mellém, elkezdett beszélni hozzám dialektusban. Sajnálom, signora, de nem értem. Ekkor egy cseppet olaszosabb verzióban…..
Kedves hallgatóink! Ma február ötödike, BULI VAAAAAN! De előbb olvassunk egy kicsit A szentek életéből: „[Szent Ágota] A szicíliai Katániában született előkelő szülők gyermekeként. A fiatal, Krisztus szeretetére vágyó leány túlságosan hamar a kéjvágyó helytartó,…..
Olasz, akcentussal CXXXVII. Pláza 2011.02.05 23:27:29
Előbb kelt a török, mint én, és nagyon készült valamire, mert mintha a rituális tisztálkodásra utaló mozzanatokat láttam volna félálomban. Készülsz valahová? Az Etnapolisba. Ezt még asszem nem mondtam, ez néhány falura innen egy hatalmas modern bevásárló- és…..
Ez az egyik figura, akiről a halálhidas Rimini dolgozatát írom. Franca Valeri alkotta meg a karaktert a rádiókabaréban 1949-ben. Ha valaki látta Lattuada – Fellini közös rendezésében A varieté fényeit, ott volt egy szerep szerint magyar koreográfus (a szereplőt Micinek…..
Vihar van, az égzengés ébresztett, de mire aztán rendesen felkeltem, már tiszta volt az ég. Volt annyi eszem még tegnap, hogy egy kicsit nyomozzak a többi diák után, mi a véleményük a hiánycikk könyvekről. És lám, siker, mert az egyik jólélek letette a fénymásolatokat a Carpe…..