Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palatum

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heti Sámán Fogy a magyar 2010.07.18 21:19:00
Ezzel a rémhírrel vagyunk tele. Nem születik elég magyar. (el)Fogyunk. Demográfiai mélyrepülés. Lesz itt kihalás. Én pedig másképpen gondolom, de ne menjünk annyira előre. Mielőtt tovább haladnánk, néhány adatot közölnék. Kezdjük Magyarország demográfiai grafikonjával,…..
palatum 2010.11.28 14:18:34
Üdv,jó a blog, lényegében egyetértek az itt elhangzottakkal, leírtakkal.
A népességfogyáshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor kimegyek az utcára és belém köt az, akit megkérek, hogy ne az út közepén cseverésszen a merdzsójában, vagy a BKV-n (ahol ugyebár több százan utazunk -> stressz, majd alább) egészen véletlenül sikerül valakinek neki menni, vagy a sarkára lépni, mire bocsánatot kérek, ő meg lekurvaanyáz, na hát akkor valahogy azt gondolom, hogy nincsen szükség 10 millió magyarra.
Na már most, korábbi biológiai tanulmányaim során éppenséggel tanultunk is ilyen szitukról, csak azok az állatok világában történtek meg.
Pl.: 1. A már említett önszabályozó rendszer -> ausztrál nyulak, meg békák esete.
2. Stressz, mely természetes módon, azaz hormonálisan állítja le mondjuk a majmokban a párzási hajlamot.
3. A szülők fals egyedeket hoznak létre, pl.: buzi cinegék, akik kínjukban (mert stresszhelyzetben születtek), a maguk neméhez vonzódnak (->lásd SZDSZ, melegfelvonulás, ...ezért nincs bajom a buzikkal, csak hagyjanak békén).
A stresszt pedig mi váltja ki? Például a helyszűke a territóriumon belül, a kajahiány stb.
Párhuzam: helyszűkében vagyunk (lásd BKV).
A furcsa csak az, hogy az ember, mint gondolkodó lény nem hagyja a természetet érvényesülni, hanem felülbírálja azt. Kezeli a demográfiát, kezeli a stresszt. Hmm. ...és mégis fogy a magyar.

Üdv mindenkinek és elnézést ha hosszú voltam.