Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánkbán

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Brexit hisztizőknek ajánlanék figyelmükbe egy angol mondást az EU-ról: "A franciákkal a lényeget kivéve semmiben nem értünk egyet, a németekkel mindenben egyetértünk kivéve a lényeget." Kontinentális gondolkodással az angolok nem érthetők meg, mert az európaiak - benne a magyarok - egyszerűen…..
Abszurd országban bármi megtörténhet. Még az is, hogy az el nem költött fizetésed vissza kell adnod a munkáltatódnak. Olvasom a hírt, hogy a 2013-as, SZÉP-kártyákra utalt fizetésekből mintegy 1 milliárd forintot nem költöttek el az emberek, így ez a pénz lejárt, a…..
A rendszerváltás legfőbb célja volt az, hogy lehetőség legyen arra, hogy az emberek nyugati módon éljenek. Ez elsősorban a szabadságot és a nyugati bérezést jelentette. A szabadság tekintetében (majdnem) sikerült is elérni minden elérhetőt (bár egy külön dolgozatot megérne,…..
Bánkbán 2015.03.08 19:15:24
Gratulálok ehhez a bloghoz. Szerintem alapvetően jól fogja meg a kérdést. Érdemes azonban kicsit kiegészíteni, és tovább fűzni a megkezdett következtetést.

Kiegészítésként annyit, hogy a bizonytalan környezet nem kizárólag a rossz helyi irányítás következménye, hanem maga a tény, hogy egy idegen környezetben kell indítani és működtetni a vállalkozást. Mindezért van szükség extra profitra. Vagy másképp fogalmazva ezért drágább a tőke itt.

Tovább gondolva a blogban írtakat: Világos a leírtakból, hogy az alacsony bérért nem a Lidl alkalmazott tehet, hanem a rossz kormányzás. Mit fog az alkalmazott tenni? Tanulni, szavazni, stb már késő neki. Elmegy tehát oda, ahova mehet, s ahol megfizetik a munkáját. -Először a képzettebbek indulnak, mert ők vannak leginkább birtokában annak a tudásnak, ami szükséges egy új országban munkát vállalni. S először azok, akikre leginkább szükség van külföldön. Nem véletlen, hogy ezek pont az orvosok nálunk. Autógyártáshoz ugyanis ide lehet hozni a gyárat. De a beteg ember ott beteg, ott kell segíteni rajta. Ide meg azok jönnek, akik nálunk is rosszabb helyzetben vannak. (S akiktől úgy retteg mostanában a kormány.) De valójában mégsem állnak meg itt. Szabadok a határok, megy hát oda, ahova mi is megyünk.

Nos, ez szerintem a tragédiánk. Elmennek a legértelmesebbek, legképzettebbek, legértékesebbek. Maradnak a gyengék, képzetlenek, gyerekek, betegek, öregek. Ez az, amit nem szabadna engednünk.
A kampány eddigi legijesztőbb, leghülyébb és legkárosabb ötlete bukkant fel az év elején: minden magyar állampolgár alanyi jogon kapjon x mennyiségű pénzt az államtól, mert csak. Az eredeti javaslat itt megtekinthető. Akik nem érnek rá átlapozni, azoknak egy zanzásított…..
Akárhogy is fáj időnként a közszolgálati média vezetésének, az MTV-t már csak az idősek nézik. Talán mert megszokták, hogy az állami egyes a fontos tévécsatorna, talán, mert idegesíti őket, hogy Antal Imre és Kudlik Juli helyett a többi adón mostanában az a műsor, hogy…..
Naiv ügyfélnek márciusban átvették 150 ezer forintos foglalóját, aztán azóta se ablak, se pénz.Naiv ügyfél nem túl jó állapotú lakásában elérkezett az ablakcsere ideje. Mikor a pénz összegyűlt és megvoltak az árajánlatok, Naiv ügyfél kiválasztotta Sz. Józsefet…..
Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya ennek is köszönhető.…..
Bánkbán 2011.01.19 19:27:06
@Bepes Elek: Miért hivatkozol itt erre a mostani statisztikára? Mit igazol ez? A helyzet az, hogy Te vagy az, aki tájékozatlan! Nem elég tudni, hogy van ilyen, bele is kéne olvasni! Például azért, hogy megértsd! Mert például ha elővennéd az aktív korúakról szóló statisztikát, kiszámolnád, mi lenne, ha azok is dolgoznának, akik most nem teszik, és nem is tanulnak, akkor ráébrednél, hogy honnan a hiány. S bármilyen furcsa, szerintem a nyugdíjas nem lehet ellenség. Mint ahogy a fiatal sem. Sőt, a gyerek sem. Még akkor sem, ha irigyled tőle az ingyen villamosjegyet. A tény pedig, hogy esetleg ennek megvonása bizony nem hoz majd semmit a konyhára. Mert akkor majd nem utaznak, vagy esetleg nem ezzel. Az egész ingyen jegy ügyes majdnem ingyenes marketing fogás. Ugyanúgy, mint a falusi körhintán volt a "katonáknak gyerekeknek féláron". Semmi nem indokolja sem azt, hogy legyen, sem azt hogy nem, csak az, hogy aki megadja, nyer vele szimpátiát, aki elveszi, az meg az ellenkezőjét, és mást nem. Ettől azt remélni, hogy a rosszul szervezett BKV a hozzá nem értő velejéig korrupt 'vezetőivel' majd megjavul, vagy egy szemernyivel is javul, hááát enyhén szólva illúzió.
Bánkbán 2011.01.19 19:53:32
@krisztina69: Nem tudtam, hogy csak 1 aktív utazik, a többi nyugdíjas. Nekem egyébként mindegy, legyen igazad., Vidéki vagyok, biciklivel járok, ha 65 leszek, akkor is így lesz. Sajnállak benneteket, hogy reggel nyomorogtok a buszon, loholtok a büdös, lerobbant fővárosban. S nagyon szeretném, ha javulna a helyzet. Mert végül is az én fővárosom is.
Bánkbán 2011.01.19 20:18:01
@Utó Pista: És? Majd ha ott leszek nyugger, akkor így lesz nekem is. Ha meg itt, hát akkor meg így. Gondolom, azok nem farháton élnek..
Magyarország újabb leminősítése miatt a parlament költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezte Varga Mihály, a testület fideszes elnöke. A politikus szerint a Standard & Poor's, majd a Moody's adósminősítésével a kormány feltette a koronát eddigi…..
Bánkbán 2010.12.07 11:11:38
@Akitlosz: Nagy tévedésben vagy. A Fidesz ugyanott él, mint mi. Tudnia kellett volna. A fő probléma itt van: index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/matolcsy_kis_abra/
Szerinted aki ilyeneket hord össze az alkalmas egy ország gazdaságát irányítani?
A János kórházról olvashattunk már rosszat és jót is itt a blogon. Ezúttal sajnos ismét egy szomorú esetről szól az aktuális poszt. Levélírónk édesanyja majdnem két hétig nem kapott infúziót, melynek következtében veseelégtelenség lépett fel nála és ez végzetesnek…..