Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jelenés

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Nehezen vitatható, hogy helyes döntés volt a mostani kormány részéről az államadósság csökkentésére irányuló politikai szándékot - valamilyen formában - alkotmányos szinten megfogalmazni. 2. Vitatható, hogy helyes döntés volt-e a mostani kormány részéről az…..
Magyar Köztársaság vagy Magyarország? Félek, hogy ez a vita is csak a jó öreg logika mentén dönthető el: ilyenes vagy, vagy olyanos? Jó érv, olyan, amelyet minden megjegyzés és kikötés nélkül használni lehetne, nemigen akad. Ha egy adatlapon ki kellett eddig is töltenem a…..
(2008-as évértékelő - azóta csak zordabb lett)A jelenlegi miniszterelnök után eddigi legerősebb kihívója/egykori legyőzője is megszólalt ma este: Gyurcsány Ferenc jó érzékkel nyúlt számos témához, amivel mozgósítani lehet a szavaira amúgy is szomjazó,…..
Japán bálnavadász hajói csütörtöktől nem vadásznak, elhagyták az Antarktisz vizeit. Kaptam erről egy e-mailt Ric O'Barrytől, a tengeri emlősöket védő szervezetek egyikének aktivistájától. Ric nagyon lelkes, és önkritikus. Remek dolog az, hogy a japán kormány visszarendelte a…..
ProgBlog Jézus, a melegfelvonuló 2011.02.15 10:14:00
A rendőrség bölcsen döntött: kinyalja a hatalom seggét, behódol a hatalmon lévők „ideológiájának” (hú, wazze, láttunk már ilyet: pl. a Pártállam idején is!) – és nem engedélyezi a melegfelvonulást.Mi a baj a melegekkel? Pontosabban: akiknek bajuk van velük,…..
Jelenés 2011.02.15 12:18:29
@Raka1885: "
"„Környezeti hatásra” senki sem válik valaki tartósan meleggé"

Ideiglenesen igen? "

Tudtommal a börtönökben ideiglenesen meleggé válik majdnem mindenki.

Szabadulás után meg újra heteró lesz.
Jelenés 2011.02.15 12:29:03
@MTFUN: "Hja, és kihagytam:van pár meleg barátom,és szenzációsan jó fej srácok!"

Ez az ún. díszbuzi érv.
Normális vitában figyelmen kívül hagyandó.
Bayer Zsolti az európai hagyomány végét vizionálja abból, hogy az Európa naptárból kifelejtették a keresztény-keresztyén ünnepeket, ellentétben a muszlim, zsidó stb. vallási ünnepekkel. Ez valóban hiba. Az Európai Bizottság elnézést is kért érte, és azt ígéri megteszi…..
A (névtelen) feljelentés, avagy vamzerkedés története egyidős lehet az emberiséggel, már az ősemberek is bemószerolhatták egymást egy-egy szőrén-szálán eltűnő kőbalta vagy szakóca miatt rejtett barlangfeliratokon, Samu, bazdmeg, az Ötzi vitte el, láttam, itt ökleljen fel egy…..
Jelenés 2011.01.19 12:52:43
@fran7: "Részint remélem, aki tényleg olvasta a Bibliát, az nem a hentelős részeket adja a kisgyermeke kezében, részint remélhetőleg értelmesen elmagyarázza a dolgokat neki."

Mózes I. könyvének negyedik részéig kell várnia a kisgyermeknek az első testvérgyilkosságra (a meztelenség már a második fejezetben megtörténik). Nyilván a Kill Bill keményebb.

Te hogyan állnál neki elmagyarázni a gyermekednek, hogy Káin miért ölte meg Ábelt?
Vajon megérti, hogy Isten genyó volt vele mert nem nézett az ajándékára ami miatt Káin haragra gerjedt és megölte testvérét?

Ha jól emlékszem, valamikor alsóban olvastam el a Bibliát, a kérdéseimre vallásos anyám nem tudott válaszolni.

Pl.: ha Ádám és Éva volt csak, akkor ki az a Hánók, aki gyilkos Káin felesége lett? A testvére lett a felesége? De kb óránként 1 kínos kérdést tettem fel. Lehet hogy matematikát, logikát, fizikát, biológiát stb csak a Biblia után kellett volna elkezdenem tanulni, csak ugye érdeklődő gyerek voltam...
Jelenés 2011.01.19 14:30:16
@fran7: "Részint nem ezt kezded el mesélni a gyerekeidnek, de emlékeim szerint 7 éves koromban nem nagyon akadtam fel az ilyen dolgokon"

Ez van az első néhány oldalon.
Nem 7 évesen, de mondjuk 10 évesen már egy fiúgyerek érdeklődésének megfelelően elolvas minden kezébe kerülő dolgot, legyen az Biblia, csillagászati szakkönyv vagy szexújság.

Én elég hamar kiakadtam az ilyen dolgokon. Alsós voltam amikor fennakadtam azon, ha az időszámítás Jézus születésétől kezdődik, akkor miért nem Január-1 a karácsony . . .

Ja, de akkor már rég tudtam nyulat vágni - beleértve hogy a nagypapám megtanított puszta kézzel megölni (amitől anyám akadt ki legjobban, én szerettem a nyúlhúst).

Az, meg hogy nem Mózes könyvével kezded a Bibliát, akkor mégis mivel? A Jelenések könyvével?
Jelenés 2011.01.19 14:48:14
@fran7: "A Biblia meg nem feltétlenül kronológikus könyv, de roppant realisztikus. Amiért hálás vagyok Istennek."

Csakúgy mint a Ponyvaregény, ami szintén nem kronológikus film, viszont roppant realisztikus. Amiért hálás vagyok Tarantinonak.
Viszont többen betiltanák.
Tegnap valamelyik kertv híradójában láttam nyilatkozni a West Balkán-tragédia kapcsán az illetékes terézvárosi fideszes polgármestert. Hassay Zsófia elmondta az önkormányzat tudott arról, hogy West Balkán körül problémák vannak. Nincsen neki meg az engedélye, csak 10 óráig…..
Jelenés 2011.01.17 21:10:29
@krisztina69: "akkor csak azok a helyek működhetnek, melyek biztonságosak pánik esetén is."

Tehát a Colosseum vagy az óbudai amfiteátrum, mert talán csak az kiűríthető.
Bár az sem teljesen biztonságos, lásd hogy végezte Hanibál tanár úr...
Orbán Viktor szavai alapján úgy tűnik, kormánya végre hozzá mer nyúlni a költségvetés kiadási oldalához is. A lakosságnak ez nyilván nem fog tetszeni, a blogoszférának viszont igen. Heti szavazás-összesítőnk.Hétvégi szavazás-összesítőnkben most azt nézzük meg, hogy mit…..
Jelenés 2011.01.16 13:14:10
@lujo22: "ő sohasem hazudott, még politikai okokból sem"

Várjunk csak, szószerint azt mondta, hogy "sosem hazudtam a zembereknek". Itt definiálni kéne hogy kit tekint embernek, csak a nemzeti oldalt vagy esetleg ebbe még belefér valaki ellenzéki is.
Szekuriti blog 184. West Balkán 2011.01.16 10:10:00
Sajnálatos, hogy ezzel a bejegyzéssel kell kezdenem az új évet, de nem tudok elmenni szó nélkül az éjjeli, West Balkánban történt eset mellett. Ahogy az Index megírta, 3 lány halt meg a West Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel.Nem célom, hogy a West Balkánt, a…..
Jelenés 2011.01.16 12:20:55
@Viner Spicli: "nincs normál portaszolgálat"

Az még hagyján, de láttad azokat a frizurákat?
És a zene! Mint a dzsungel. Nincsenek ülőhelyek, már az öltöny sem kötelező. Hová fajult a partyszcéna..?
Subba KELL: Szíj Melinda táska 2011.01.12 13:35:00
/via fbook/..
Jelenés 2011.01.16 10:48:23
Mostantól, ha bármelyik kanadai rádió játszani akarja a Dire Straits Money For Nothing című slágerét, csak bizonyos feltételek mellett teheti. Egész pontosan a faggot szót kell eltüntetni a 26 éves szerzeményből, amit a homoszexuális emberekre szoktak használni az angol nyelvben.…..
Jelenés 2011.01.15 13:06:58
@satch:

Nem hinném hogy az első emeletes köcsög a magyar rekordstól milliomos lett volna és repülője lenne.

Egyébként meg dögöljön meg az összes gyűlölködő dájörsztréces köcsög is meg az a sok fasszopó köcsög aki megvágja a videókat.

A sok köcsög képtelen felfogni hogy manapság már a pánszexualizmus a divat:
divany.hu/intim/2011/01/14/ha_lefekudnel_a_barataiddal_panszexualis_vagy/
Cooper bácsi (ezerszeres RJB) jól kiakadt, további kommentárt nem is fűznék hozzá.Ez jobb, mint a petróleum vs. benzin téma, szerintem! (saját felfogásomban ez bréking, mivel fordítás útján létrejött átütő természettudományos felfedezésnek voltam tanúja)Ma - 2010. aug.…..
Jelenés 2010.12.24 21:06:41
@magyar bucó: "a sárgarézben nem ezüst, hanem cink van. "

Tééényleeeg?

"The Shakespearean English form of the word 'brass' can mean any bronze alloy, or copper, rather than the strict modern definition of brass"

en.wikipedia.org/wiki/Brass

Na jól van, metallurgiából ennyi elég volt mára, odakúszom a fához és eszem még szaloncukrot és mandarint. Csak nehogy félrefordítsam és ne mandarin hanem valami más alfaja legyen.
"Kedves szerkesztők!Pár képet szeretnék beküldeni a cicánkról "Egy doboz macska" címmel. Ha aranyosnak találjátok, ki tudnátok rakni?A macskánknak Agi a tisztességes neve, de így szinte sosem hívjuk. Legfőképpen a cicára hallgat. Köszönettel:Farkasné Pataki…..
Jelenés 2010.12.16 21:05:28
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
Jelenés 2010.12.01 23:56:15
@Muad\\\'Dib: "Mindig minden az ő pénze, és mindig minden dolgáért, vagyontárgyáért az állam a felelős és az állanak kell karbantartani. "

A bankszámlám az én pénzem. A pénztárcám is. Ja, tök önző vagyok. Minden adót befizetek, az utakat használom, autóm megjavítom ha defektet kapok.

Nem kérek túl sokat az államtól, csak hogy a tulajdonom hagyják békén.
Na ezt sem kaptam meg.
Várhatnak a mnyp-mre.

El sem mondom, hogy kire szavaztam (nem meggyőződésből), mert hülyének néztek :(
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Jelenés 2010.12.01 19:58:34
@egyorrú: "A mnyp-ak 10000 ft -ból 450 ft-ot vonnak le működési ktsg -re . "

A befizetésekből ennyit vonnak le, de a teljes bentlévő pénz költsége nyilván jóval alacsonyabb...

Ö, mennyibe is kerül, ha kiveszel átlag bankkártyáról 10eFt-ot?

És mennyi a várható nyugdíjad a befizetéseid arányában?
Ja, hogy arról senkinek fingja sincs?
Jelenés 2010.12.01 19:58:35
@Nikosi: "Én választhattam 98-ban? "

98-ban nem választhattál, az 97-ben volt.
Akkor a pályakezdők nem választhattak, de nem jártak rosszabbul, sőt, jobban.

Mivel 8% a *saját számlájukra* került.
Ami csak az övék (olvassátok Matolcsy törvénytervezetét, abban is ez szerepel).

Most ezt a magánszámlát elkommunizálják.
Kár volt elmennem szavazni tavasszal :(
Geológusokat, oceanográfusokat, biológusokat és ökológusokat hívott össze a NASA csütörtökön tartandó sajtótájékoztatójára. Az űrügynökség fontos asztrobiológiai bejelentésre készül, ami meghatározó lesz a földönkívüli élet nyomait kereső kutatások…..