Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plomb

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szerencsejáték Zrt. a néhány napja indított kampányában „a felelős játékszervezésre, a hazánkban illegálisan működő, a játékszenvedélyen nyerészkedő, önkorlátozást nem gyakorló online póker- és fogadási oldalak veszélyeire, kiskorúak…..
plomb 2010.11.26 00:34:53
@Szerencsejáték Zrt:

Elképesztő módon nincs összefüggés a magyarázatuk és az eszközeik között. Az online póker szolgáltatók (kiváltképpen azok, ahol az Önök által képviselni kívánt legszélesebb réteg is jelen van) mind alkalmazza az önkizárás, a befizetési limit és a tét korlátozás lehetőségét. Továbbá egy cikkükben kimutatásokra hivatkozva állították, hogy a Sz.Zrt. forgalom kiesését nem a válság és a játék kedv csökkenése okozza, hanem a nemzetközi online piac térhódítása. Ezzel Önök elismerték közvetlen érdekeltségüket az ügyben.
Továbbá ha nyomon követték a póker megítélésének vitáit és változását az elmúlt években, akkor láthatták, hogy lép ki ez a játék az illegalitásból és válik elfogadottá/szabályozottá. Felelős gondolkozással beláthatták volna, hogy értelmetlen szembe menni a trenddel és valótlanságokat állítani.

"A kampány középpontjában nem a póker vagy az online játék áll, hanem a felelős, legális játékszervezés.."
- Amennyiben reklámjaik tájékoztató jellegűek, miért a vesztés áll azok középpontjában?
- Miért egy pókerre hajazó játékon keresztül ábrázolják, miért nem például ruletten?
- Ha nem is az online játék a probléma, akkor miért nem egy kaszinózás alkalmát ábrázolják, ahol ténylegesen 'ingyen' itatják az embert? Tehát nem, hogy felelősségre nem szólítanak fel, de még
elő is segítik a szerencsétlen helyzetek kialakulását. Ez ellen miért nem lép fel az Sz.Zrt?
plomb 2010.11.27 02:06:23
@Szerencsejáték Zrt: Kimondottan csalódott vagyok, hogy válaszuk teljesen felületes és javarészt hiányos. Ilyen hozzáállással senkiben sem fogják a felmerült kétségeket/aggályokat elmulasztani. A válaszomat Önökhöz mérten én is rövidre fogom:
- Az 'Apu veszít' reklámjukban nem merülnek fel az adózási problémák, és Apu vagyonát nem az adóhivatal viszi el büntetésből, ezért a drámai ábrázolás hiányos, így könnyen téves következtetések vonhatók le. Magyarán félrevezető.
- Még mindig nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy miért állították, hogy az online termekben nincs mód a felelősségteljes játékra? Ez félrevezetés.
- A Pokerstars.com-on 4846$-t adományoztak a játékosok a vörösiszap sújtotta térség és lakosainak megsegítésére, amelynek összegét a cég megduplázta, így 9693$ került kiutalásra a Magyar Kármentő Alapnak. Nem reklámnak szántam, csak szemléltetésül.