Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Firpo hadnagy

455 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai napon az önkormányzat által varrt maszkokat hordjuk szét a Hegyen. Hárman láttunk neki a munkának reggel 8-kor. Az önkormányzat a hétvégén már több utca lakójának átadta ezeket, de ez számunkra is jó alkalom, hogy beszélgessünk arról, miért fontos az otthonmaradás, a kézmosás, a maszk helyes…..
Fejlődés útja Hétfő a telepen 2020.03.26 18:32:20
Naplóbejegyzés munkatársunktól "A telepen tett látogatásom során sajnos azt tapasztaltam, hogy a szél ellenére is többen utcán vannak, csapatokban állva beszélgetnek. Őket kértem, hogy ha nem boltba indultak, akkor menjenek haza, és otthonaikban tartózkodjanak. Elmagyaráztam nekik, hogy miért nem…..
A következő fotókra egy bizonyos Cyril Sneer nevű felhasználó deviantart oldalán bukkantunk. A készítője, úgy tűnik, igazi rajongó, kedves kuzenek. Annak ellenére, hogy a sminkek talán kissé mangás-viaszbábusra sikeredtek, azért majdnem ugyanaz az elegancia, ugyanaz a stílus árad belőlük, mint az…..
Krumplishal Terence Hill 80 éves 2019.03.29 11:13:12
Egy korábbi írásunkat, amelyet Fárosz hajtója követett el pár évvel ezelőtt ajánljuk a mester születésnapjára. Fogadjátok szeretettel, ünnepeljünk együtt! Terence Hill retrospektív Terence Hill 1960-as évek közepe előtt, készült filmjeiről nagyon keveset hallani, a kereskedelmi adók sem igen…..
A nagy művészek csendben távoznak. Szorgalmasan, az utolsó percig dolgozva ment el a rajongók egyik kedvenc magyar hangja, Székhelyi József. Anulu a Kincs, ami nincsből, illetve Girolamo, az Aranyeső Yuccában olyan szerepek, amiket nem lehet felejteni. Minden rajongó kívülről tudja a szöveget,…..
Elkészülni látszik a Slap and Beans játék, amely megidézi a két mester szellemét. Pixelek között haladva élhetjük majd újra a pofonokat és kalandokat a két színészóriással. Hosszú utat tett meg a fejlesztés során a Kickstarter fejlesztő csapata, nem utolsó sorban összegyűjtötték azt a 140ezer eurót,…..
Ma lenne 88 éves Bud Spencer, aki több mint egy éve nincs közöttünk. Persze csak a teste, mert lelke folyamatosan velünk van, filmjei, mondatai legendás mosolya és pofonjai itt csattognak a fülünkben. Rajongók ezrei emlékeznek rá nap mint nap, egy idézettel, egy mozdulattal, majd kacsintanak…..
Krumplishal Óóóó Whitman! 2017.03.22 11:06:00
Erotika nem igen jellemző Bud Spencer és Terence Hill filmjeire, de ha mégis megcsillan valami az sosem megy túl egy bizonyos szinten, gyermekeink szemét sosem kell befogni miatta. Rövid posztunkban igyekszünk felvillantani pár képkockát a teljesség igénye nélkül. Ha mégis kimaradna valami olyan,…..
Firpo hadnagy 2014.03.02 18:23:19
@ROTFL Manó: Azt azért nem mondhatjuk, hogy ezek a jelenetek az erotika és a szexualitás mélypontjai. Ízléses és bújtatott. Pont annyira vannak jelen, hogy ha a gyerekkel nézed, Ő még nem kérdezze meg mi ez. Pont mint a bunyó, senki nem gondolja Bud pofonjainál hogy attól bárki megsérülhet. Így lett kitalálva. :)
Krumplishal Hármas számmal... 2017.03.07 15:01:01
1981-ben az És megint dühbe jövünk című filmből megismertünk valami újat. Egy olyan sportág mutatkozott be az országban, amiről előtte még csak nem is hallottunk. Charlie Firpo a sportág nagy és színes egyénisége Ramón (Jamon?) Serranónak öltözve fallabda szerű játékot játszott. Hogy mi ez a sport…..
Miskolczi László egészen zseniális munkáját tárnánk most elétek. Kiváló ügynök, gyerekkorában rókatejet szophatott. László időt és energiát nem sajnálva összegyűjtötte azokat a helyszíneket, ahol az ikonikus filmek sztárjai megfordultak forgatás közben. A piros jel azt jelenti ahol a helyszín…..
Krumplishal Anoulu 80! 2017.03.05 21:25:37
Sal Borgese ma ünnepelte nyolcvanadik születésnapját! Doktor Spider egy korábbi írásával köszöntjük ezen a kerek évfordulón! (fotó: Molnár László) Lássuk, mit is tud Nynfas, amit mi nem. Nyilván hűséges embere a Görögnek, de minket most ez sem érdekel, mert amit tudunk róla, amit csak fel…..
Krumplishal Filmzene rajongóknak 2016.11.23 11:46:26
Pár héttel ezelőtt elindította webshopját az olasz Digitmovies kiadó, ahol rengeteg Bud Spencer és Terence Hill film zenéit tartalmazó CD-ből válogathatunk. A lemezek az eredeti hanganyagokat tartalmazzák. Összesen huszonnégy lemezt találtunk kedvenceink zenei anyagaiból, elsősorban a '60-as és…..
83 éves korában meghalt Robert Vaughn, amerikai színész. Az Oscar-díjra is jelölt színész a Hét mesterlövésszel lett világhírű, Lee szerepében. Jelölését azonban nem ezért, hanem A fiatal philadelphiaiban nyújtott alakításáért kapta. "1932. november 22-én született New Yorkban, Robert Francis…..
A Hableány nem is tudja, hogy milyen sokat köszönhet Széchenyi Istvánnak. Ha anno a gróf nem szorgalmazza a Tisza megszabályozását, akkor a Hableány se épülhetett volna meg. Nem tudom, vették-e a lapot, de ezzel az erőltetett körülírással akartam érzékeltetni, hogy a mostani célállomásunk…..
Az Egyesület a magyar szinkronért oldalán találtuk az interjút Ujréti Lászlóval, akit Terence Hill gyászbeszéde kapcsán kérdeztek. Az oldalról megtudhatjuk a szinkron hátterét is.  "Földi Tamás - az Active Kommunikációs Kft. vezetője - ötlete alapján elkészült Terence Hill gyászbeszédének magyar…..
Az Active Kommunikációs Kft. Bujtor István műtermében elkészült a beszéd szinkronizált verziója is, amelyben ismét Újréti László volt Terence Hill magyar hangja...
Krumplishal Kincs, ami nincs 2016.07.07 17:48:16
A BluGeek blog szerzőjétől kaptuk az alábbi ajánlót. A blog írója Valkyr81, régóta rajongója Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek. Nemrég hozzájutott a Kincs, ami nincs Blu-ray kiadásához, amiről írt egy alapos elemzést, tesztelte a lemezt. Nekünk tetszett az írás, és az ajtónk mindig nyitva áll…..
Vida Krisztina, a Klisé Bár egyik működtetője, a Facebook oldalunkra posztolt egy eseményt, amely felkeltette az érdeklődésünket. Krisztináék ugyanis filmvetítéssel és klasszikus BS-TH filmzenékkel színesített péntek estét szerveznek július 8., 20 órára. Az időpont talán nem a legszerencsésebb,…..
Firpo hadnagy 2016.07.03 13:07:51
@scuynat: A legénység sajnos nem tud menni a fesztiválra. Ezzel a programmal vigasztalódik.
Terence Hill is köszöntötte barátját a búcsúztatón Rómában, a temetési szertartáson. A videó olasz nyelvű, de a hangulat miatt mutatjuk nektek.  UPDATE: Egy kedves rajongó Füléné Gábor Ildikó lefordította a beszédet! "Bud mindig egy mondatot ismételgetett: mi sohasem veszekedtünk. De nem csak…..
Az olasz REP.TV jóvoltából:  13.40 - az ünneplő tömeg előtt kihozták Bud Spencer koporsóját a templomból  13.45 - vastapssal köszönnek el a rajongók a Mestertől  13.55 - elindult az elhunytat szállító autó Amint újraindul a közvetítés, adunk élőképet.  A korábbi felvétel itt tekinthető…..
Rajongók között roppant népszerű Bob és az ő falatozója. De ki is volt  Bob? Sajnos már csak múlt időben tudunk róla beszélni, hiszen az apró termetű, jóravaló fickó megformálója, Bobby Gale 2010. január 22-én elment közülünk. 1916. május 9-én született, vagyis pont ma 100 éve. Nem volt sok filmje,…..
Krumplishal Hasít az őrjárat! 2016.02.12 20:34:41
A nézettségi versenyben általában sajnos rosszul álló közmédia végre talált egy sikeres műsort, amivel jól teljesít. Ehhez Terence Hill Alpesi őrjáratához kellett nyúlniuk, amivel a teljes lakosságot tekintve odaértek a kilencedik helyre. Terence Hill sorozatát ezen a szerdán 510.000 ember nézte,…..
Hosszan tartó betegség után elhunyt a leginkább a Szomszédokból ismert "közértes Marika", azaz Némedi Mari. Mi rajongók is jól ismerjük hangját, hiszen számos Bud Spencer és Terence Hill filmben kölcsönözte a hangját szereplőknek. Elsőként 1967-ben az Isten megbocsát, én nem... című filmben szólalt…..
Elhunyt Versényi László, több mint 1200 színész magyarhangja. Számunkra több szerep miatt is fontos, de talán a Bűnvadászokból emlékszünk rá legszívesebben. Ebben a filmben kétszer szólal meg, először a vendéglős hangját kölcsönzi, majd a hőn szeretet Pingvin hangján szólal meg: "Languszt, ala…..
Krumplishal Plakát 2016.01.21 08:17:21
A plakátfiú blogján újabb remekművek taláhatóak, a rajongóknak kötelező. Nem tudjuk honnan ez a lelkesedés Bódits Marcellben a blog szerkesztőjében, de azt gyanítjuk kiskorában rókatejet szopott! Fogadjátok szeretettel az egyik kedvencet, a többiért pedig látogassaatok el blogjára. Ezt megtehetitek…..