Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cateran

0 bejegyzést írt és 396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
Cateran 2020.05.06 00:22:18
@2-More: "de rahedli mas programhoz is kemenyen basztatni kellett a config.sys-t"

Jaaaaj, ez most elohozott par remalmot...Az XMS es EMS memoria modositgasa, meg irq beallitasok....waaaaaa....
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
Cateran 2020.04.05 15:47:03
@Eugene Horse: "hogy nem normális, hazai, fizikai boltból szerezte be"

Aztaqrva....Eddig is sejtettem, hogy Mo. a nyugat segglyuka, de hogy ennyire?
Ja, amugy az Alzatol SEMMIT sem szabd rendelni..meg az amugy nem tul magasszintu magyar webshopok kozt is "kiemelkedoen" szar..(Tudom, hogy a ceg maga nem magyar, mielott valaki razenditene....)
Errol jutott eszembe..jomultkorjaban (januarban) betipliztem 1 boltba, holmi szamitogep alkatreszekert, gondolvan, hogy talan gyorsabban be tudjak szerezni, meg ha nincs is epp naluk...Csutortokon mentem be, elado kozolte, hogy leghamarabb jovo het szerda-csutortokre erkezhetnek meg az alkatreszek....En meg kozoltem vele, hogy 1 hetes atfutassal meg kulfoldrol is siman ideer, ha nem hamarabb....Vicc az az orszag....(elkenyelmesedtem..en ahhoz vagyok szokva, hogy online megrndelem es ha nagyon hamar kell, akkor -extra felarert- bejelolom a "next day delivery" vagy "saturday-sunday delivery" menupontot es masnap megkapom....
via GIPHY Na jó. A Homár járványos különkiadása folytatódik, ma remegő ollókkal írjuk le, hogy 2020.03.18-án Budapesten a Lux Magyarország házhoz megy (HAHA) az idős vásárlókhoz (HA!) azért, hogy bemutassa nekik a vírus elleni védelmet nyújtó (HAHAHA) légtisztító berendezést. Ha valaki hallott…..
Cateran 2020.03.20 23:33:03
@élhetetlen: Haha..nem tudtam eldonteni mi az utosebb....A magyar "ezust allergiapajzs" (leanykori neven anti-allergen szuro) vagy az angol "negativ ion generator"...tiszta Star Wars....Amugy annyira profi termek, hogy a Zepter nemzetkozi oldalan: "Whoops, our bad...

The page you requested was not found, and we have a fine guess why.

If you typed the URL directly, please make sure the spelling is correct.
If you clicked on a link to get here, the link is outdated."

A gyarto oldalan: "Figyelmeztetés: Lehetséges biztonsági kockázat következik

A Firefox egy lehetséges biztonsági kockázatot észlelt, és nem lépett tovább a(z) www.therapyairion.com oldalra. Ha felkeresi ezt az oldalt, akkor támadók megpróbálhatják ellopni a jelszavait, e-mailjeit vagy bankkártyaadatait."

Utos cucc lehetett 2012-ben vagy mikor jelent meg....
A Homár elég sokszor felhúzta már magát az elmúlt 15 évben, hiszen volt mint. Inkorrekt kereskedők, csalók, ügyfelet hülyének néző szolgáltatók, büdös hús, kis faszenes, volt itt már minden. Olyan helyzet, mint a jelenlegi viszont még sosem. A járvány pedig úgy látszik, hogy a pénzéhes, nyerészkedő…..
Cateran 2020.03.16 15:16:47
@KaTe: Nem, konkretan semmit nem er, HACSAK nem vagy fertozott...akkor nagyon hasznos...egyebkent meg a szar es pofon esete (aka adtunk a szarnak 1 pofont vele)

"Maszkok

A szakemberek azt kérik az emberektől, hogy kizárólag az viseljen maszkot, akinek a koronavírus fertőzésre utaló tünetei vannak, hogy megelőzze a továbbfertőzést. Akinek nincsenek tünetei, az ne használjon maszkot."

hu.euronews.com/2020/03/06/koronavirus-mennyire-hatekony-a-maszk-a-karanten-vagy-eppen-a-szures-a-megelozesben
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
Cateran 2020.03.04 04:52:08
@Terézágyú: Inkabb azert, mert kulfoldon vasarolt laptopoknak ritkan magyar a billentyuzete, angol (nemet, spanyol, etc) billentyuzettel es magyar kiosztassal meg gepeljen, aki akar....De ez nem kvantumfizika, csak kis logika elegyitve empatiaval...
Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy…..
Cateran 2020.02.24 01:46:27
@Fotósképző:

A vilagert nem akarnam elrontani a rozsaszin vilagkepet, ami a szemed elott lebeg, de:

A lens bizony lencse..szo szerint "a piece of glass or other transparent material with curved sides for concentrating or dispersing light rays, used singly (as in a magnifying glass) or with other lenses (as in a telescope).
the light-gathering device of a camera, typically containing a group of compound lenses."

(optikai) lencse: "Optikai lencsének nevezünk minden áttetsző anyagból (általában üveg, vagy műanyag) készülő, két gömb-, vagy egy gömb- és egy síkfelülettel határolt, a fénysugarakat irányítottan befolyásoló lemezt."

Az "ellovok par kepet" nem mai kifejezes a magyar nyelvben, nem is tegnapi...Az, hogy te meg nem talalkoztal vele, sokat nem szamit (bar biztosan nem tudom, erosen ketlem, hogy az angol shootingbol szarmazna...Inkabb onnan, hogy a kezdeti fenykepezogepek lovesszeruen csattantak es villantak hasznalatkor...)
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Cateran 2020.02.09 20:05:28
@brand_boy: Ha nem volt mar linkelve 100x, akkor egyszer sem....

www.mnb.hu/bankjegy-es-erme/informaciok-kereskedelmi-szervezetek-szamara/tajekoztato-a-fizetesi-forgalmi-celu-forintbankjegyek-es-ermek-elfogadasi-szabalyairol

"Nagyobb mennyiségű érme elfogadása

Amennyiben egy vevő a vásárlás során – akár több címletből, összesen - 50 darabnál több érmével szeretne fizetni, a kereskedő nem köteles azt elfogadni. Nagyobb mennyiségű, azaz 50 darabot meghaladó érmét csak a hitelintézetek és a posta kötelesek fizetésül elfogadni. A kereskedők saját üzletpolitikájuknak megfelelően dönthetnek arról, hogy vásárlóiktól elfogadják-e az 50 darabnál nagyobb mennyiségű érmével való fizetést."
Cateran 2020.02.10 12:22:26
@Egri2: Szerintem ne matekozz..fempenzeket, ermeket SULYRA szoktak merni, nem tart 5 percig sem, HA kulon vannak valogatva (mar legalabbis a vilag boldogabbik felen... "Just ask for money bags at the counter, sort the change at home yourself and put the coins in their corresponding bags. In each bag, you will have to collect:

£1 in coppers

£5 in 5p or 10p coins

£10 in 20p or 50p coins

£20 in £1 or £2 coins

Take these into the bank and the teller will be able to weigh them to check you have the right number of coins, then credit them to your account.")
Cateran 2020.02.10 15:13:51
@Fakanál69: Mert a szamlalas mikentje volt a kerdes zsenikem....Amugy meg a belinkelt szoveg irja, hogy bankfuggo, mig az altalam linkelt resz ALTALANOS....remlik mar valami, vagy rajzoljam le..De majd ha raboksz 1 adott bankra angliaban, osszehasonlithatjuk
Rosszul hangzik a címbeli mondat? Rosszul bizony! És lehetséges, hogy így járjon valaki? Megkérdeztük. Sziasztok! Aug. 22 én vásároltam a Telenornál egy Samsung Galaxy S8+ készüléket. A telefon IP68 szabvánnyal rendelkezik, szóval por és vízálló. 2 napot használtam, 2.napon…..
Cateran 2017.09.20 01:02:11
Ennyi baromsagot..ott ultok a zinternet (sic!) elott, de egynek sem volt annyi esze, hogy legalabb az ip68 szabvanynak utananezzen...(a grammarnaziknak es egyeb okostojasoknak..angol laptop, szoval nem, nem lesz magyar billentyuzetkiosztas, mert helybol le is pippantanam magam az ossze-vissza levo karakterektol)

"Az IP68 szabvány a telefon (vagy bármilyen más elektromos szerkezet) por- és vízállóságát jelöli.

Az első számjegy a mechanikai behatolástól való védelmet jelöli. A második számjegy pedig a vízállóság mértékét.

Minél nagyobb értékűek a számjegyek, annál komolyabb védelemről van szó.

Európában általában 10 jegyű skálákon mérünk egy-egy tulajdonságot. Érdekes, hogy az IP szabvány azonban nem ilyen, az első számjegy maximum 6-os, a második számjegy pedig maximum 8-as lehet.

Elmondhatjuk tehát, hogy egy IP68 telefon a lehetséges legnagyobb mértékben por- és vízálló.

Szilárd tárgyak szerkezetbe jutása elleni mechanikai védettség (porállóság)
0: Nincs védelem
1: Nagyméretű szilárd tárgyak ellen védett (>50 mm)
2: Közepes méretű szilárd tárgyak ellen védett (>12 mm)
3: Kisméretű szilárd tárgyak ellen védett (>2,5 mm)
4: Apró méretű szilárd tárgyak ellen védett (>1 mm)
5: Por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett)
6: Teljes mértékben védett por ellen

Víz elleni védettség (vízállóság)
0: Nincs védelem
1: Függőlegesen cseppenő víz ellen védett (pl. kicsapódó víz)
2: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 15 fokban)
3: Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban)
4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
8: Víz alatt folyamatosan használható a gyártó által megadott ideig (1 m-nél mélyebben)"
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Cateran 2017.08.24 00:15:18
@Свобода: Szerintem olyan nagyon ne torjon bele.."közel ötször keményebb, mint a legjobb minőségű acél"..ez az obszidian....
Cateran 2017.08.24 00:59:12
@Castle Black: Tenyleg? A hozzavetolegesen sarki hidegben? Also hangon 5-6000 kaloria naponta, csak, hogy ne faggyon szet a segged..(es ez a mi vilagunk modern ruhaival es felszerelesevel).ha ne adj isten aktivabbnak kell lenni (harc pl) akkor jo lesz 10-12000-nek is....
Mindig meg kell állapítsuk, abból csak baj van, ha a vásárló válogat, igényei vannak és önálló akarattal rendelkezik. Így nem lehet random rásózni mindenféle terméket, amit nem is rendelt meg, de a kereskedőnek épp az került keze ügyébe. Legalábbis levélírónk szerint a Gumi Park elég nehezen képes…..
Cateran 2016.07.15 13:01:16
@gabors:
Komolyan? Megis mifele helyen laksz, hogy se pincetarolo, se erkely, se semmi, ahol az esetleges nagymeretu dolgaidat tarolhatod, amiket nem hasznalsz, de kidobni sem akarsz?
Van, aki kisétkű, van, aki csak spórolna és azért kérne gyerekmenüt. De vajon jár nekünk ilyen egy izgága kiskorú nélkül is? Tisztelt TH! A mai napon  - június 25 – ellátogattunk a Moszkva – ma Széll Kálmán – téren nyílt új hamburgerezőbe, a ZING-be. Megjegyzem, a tér felújítása előtt egy jó kis…..
Cateran 2016.07.10 19:47:38
Eloszor is trukkos dolog a hamburgert nem Fine Diningnak titulalni, foleg, hogy a tobbseg meg a neten sem latott elegansabb ettermet...(hogy ne legyen nagy titok, Michelin csillagos ettermek es foszakacsok menujen is megtalalhato...ertelemszeruen nincs azonos szinten 1 mekivel..bovebben: uk.businessinsider.com/best-burgers-at-upscale-restaurants-2015-8?r=US&IR=T Ja, a legdragabb hamburgerek 5-6 szamjegyuek es nem forintrol beszelek..bar az mar inkabb a rongyrazas kategoria es/vagy 1 egesz falunak keszul 1 darab:D Bovebben: www.esquire.com/food-drink/food/a36581/most-expensive-burgers-in-the-world/)
Masodszor, hacsak nincs ra konkret rendelet az adott etteremben, kimondottan retardalt dolog nemet mondani a vendegnek (nem azert, mert mindig igaza van..hahh fraszkarikat van mindig igaza:D) Egyreszt, mert jo esellyel a kisebb bevetel helyett a semmi bevetel lesz a nyero, de legalabbis rossz szajizt hagy maga utan az ilyen pitianerseg (ha meg a kaja is szar, az duplan rossz szajiz:D)
Harmadreszt, bizony van minosegi gyorsetkeztetes, csak az nem a meki es tsai...(az ritkan gyors...a minosegi is kerdeses)
A poszternek alapvetoen -szerintem- igaza van a gyerekmenu megtagadasat illetoen, de amugy....(jo, mondjuk beszedhibas pincer sem tul szerencses, de az inkabb esztetikailag nem okes) Ilyenkor azonban azonnal, akar az etkezest megszakitva kell problemazni. Altalaban igyekeznek a vendeg kedveben jarni, akar 1 uj adaggal ingyen es bermentve (mar legalabbis azokon a helyeken, ahol en jartam es gond volt, mindig kaptam valami kompenzaciot..szerencsere nagyon ritkan fordult elo)
De szerencsére itt van nekik jó példának egyből dán partnercégük, a Királyi Posta. A sztori tanulságos, olvasónk, András ráadásul nagy megkönnyebbülést okozva egyáltalán nem akart belefolyni a rettenetesen közhelyes "na tessék, itthon minden szar, bezzeg nyugaton"…..
Cateran 2016.06.17 20:38:09
@The Crazy One négypontnulla:
Mondjuk 1 futarszolgalattol..mit ad isten a DPD pont ilyen...Az 1 dolog, hogy nem volt a magyar DPD halozataban, de a DPD halozataban igen (lokal? nem, global? igen..) De nem is ez a lenyeg....elvallaltak 1 szallitast (tokmindegy milyen tarscegen keresztul, a belso kommunikaciojuk es logiszitikai rendszeruk nem az en vagy posztolo gondja) problema merult fel (tokmindegy milyen..meg vis maiornal is ki kell kohogniuk legalabb annyit, hogy "bumm, szivtal!") es baxtak megoldani...
Hozzatennem, hogy az angliai DPD-tol el vagyok ajulva, epp csak, hogy nem fizetik ki helyettem a csomagot (sajna:D) Tenyleg le a kalappal a DPD UK elott, nagyon profik 1 rossz szavam nem lehet rajuk :)
Nem akartam elhinni - valójában persze tudtam, hogy igaz, és a Hírcsárdát megint jócskán túlszárnyalja az élet - a hírt, miszerint a kormány emlékművet állít Magyarország 1944. március 19-i német megszállásának. Megvártam, míg kijön az online Közlönyben, és hát igen,…..
Cateran 2014.01.05 02:06:07
@Kandeláber:
A pestisnek vagy a pestis aldozatainak allitottak emlekmuvet? Komolyan ennyire szajba kell ragni, mi a kulonbseg valaminek az emlekere es ugyanannak a dolognak az aldozatainak az emlekere allitani valamit? Pl: nem mindegy, hogy megemlekezunk a nemi eroszakrol vagy a nemi eroszak aldozatairol....Gondold csak el..."Az elmult 10 ev nemi eroszakjainak emleket allito, Budapest akarhanyadik keruletben felallitando emlekmu.." Felirat az emlekmuvon: "Ez az emlekmu az 2004-2014 kozott elkovetett nemi eroszakoknak allit emleket" Nos, hogy hangzik? "Kicsit" mas, mint a "nemi eroszak aldozatainak", nem?
Vastagbőr Csak NERőgépek lesznek 2012.10.02 09:01:00
Tegnap reggelre Orbán rendkívüli kormányülést hívott össze, amire eddig csak árvíz- és az iszapkatasztrófa kapcsán volt példa. Most viszont természeti csapás nem sújtja hazánkat, úgyhogy csak tippelgettük a miértet. Matolcsy bejelent egy újabb csomagot? Jön a Széll Kálmán…..
Cateran 2012.10.02 19:00:25
@Ádámka Auditore:
Neked ugye fingod nincs sem a pszichologiarol, sem a szerencsejatekokrol (vagy ugy altalaban a jatekelmeletrol)? Ha azt hiszed, hogy jatekpenzben (vagyis tet nelkul) bloffolni es jatszani ugyanolyan, mint elesben, valodi penzzel (azaz tettel kocaztatni) akkor sotetebb es naivabb vagy, mint a sokeves atlag. Kb olyan, mintha azt mondanad, hogy rally szimulatorral es valodi rallyautoal elesben menni ugyanolyan.
Masreszt: En voltam jatekfuggo (rulett ami azt illeti) szoval nekem senki 1 szot se szoljon, aki 20 meterrol latott 1x 1 gepet. EN dontottem, EN vertem seggere a penzemnek roppant gyorsan, AZ EN KIBASZOTT FELELOSSEGEM VOLT AZ EGESZ....Mondjuk leszoktam rola, meglepoen egyszeruen:D De senki sem tartott pisztolyt a fejemhez, vagy zsarolt mashogyan, hogy jatszak vagy ne jatszak.
Cateran 2012.10.03 00:11:09
@Ádámka Auditore: Huu es ez mibol jott le? Marmint, hogy beteg vagyok? Ha nincsenek eziranyu tapasztalataid, akkor minden amit irsz vagy mondasz suket duma. Mintha pornofilmek megtekintese utan nyilatkoznal, arrol, hogy milyen a szex....elmeltileg ismerheted, de gyakorlatilag BULLSHIT a teljes tudastarad.
Olvasgasd:www.emberbarat.hu/index.php?content=bs
Biztos sokan összefutottatok már vele, de ezt a képet érdemes többször is megnézni. A Kreatív Online cikke itt elolvasható. A magam részéről csak a Közgépről szólnék pár szót ennek a beszédes képnek, és a Top2 Simicska-Nyerges páros kapcsán. Nem azt, hogy ismét egy…..
Cateran 2012.07.12 04:00:53
@jpmjpm:
Azert ha mar net elott ulsz, kicsit tajekozodhatnal a "modern" magyar eladhato technologiakrol...
pannon-info.hu/oekologia/11-oekologia/157-a-magyar-kormanynak-nem-kell-magyar-elektromos-auto

vagy

www.bitport.hu/megoldasok/vilaghiru-lehet-a-magyar-3d-technologia

vagy

www.trademagazin.hu/ceg-es-szemelyi-hirek/ujabb-magyar-termek-kapott-vilagszintu-elismerest.html

Csak kicsit korul kellene nezni, meg persze nem szarni az egeszbe magasrol a la magyar kurmany
Cateran 2012.07.12 13:58:39
@BPO654: Szerintem a toke rendelkezesre allt volna, csak fontosabb volt/van/lesz a haveroknak elpasszolni, mint kozep es hosszutavu befektetesekbe olni.En annak a hive vagyok (nem kicsit radikalis) amit az egyik ismerosom mondott: a Parlamentben elvenni mindenkitol a mobiljat es akiknek a neve szerepel a keszulekben: vagyonelkobzas es borton vagy kivegzes, termeszetesen a Parlament teljes karaval egyutt.....
Vastagbőr Szolgáltak és védtek 2012.07.04 09:01:00
Múlt hét szerdán megszületett az első fokú ítélet a West Balkán-ügyben. A bírónő azonban azt is megemlítette, hogy a rendőrök is mulasztottak, amikor nem mentek ki a telefonhívásokra, amiket csatoltak a peranyaghoz.Vasárnap Morva Krisztina feljelentést tett a legfőbb…..
Cateran 2012.07.06 03:42:52
@Ironfist: Ezen hangosan felnevettem:D Te komolyan tanarkepzobe jarsz? Nem gyenge:D Tenyleg nem erzed mennyire hibas az ervelesed? Kvazi kijelentetted, hogy mindenkinek mindent tudnia kellene, mert barmikor szukseg lehet valamilyen adott informaciora (jelen esetben mi a helyi kozutkezelo elerhetosege)
Elforditott STOP tabla: potencialisan halalos baleset okozasara alkalmas szituacio, melynek elozmenye, hogy valaki "megrongalta" (de legalabbis fizikai behatassal volt ra) a biztonsagos kozlekedest biztosito forgalomszabalyozo jelet. Hat ha az esetlegesen halalos balesetek megelozese nem a rendorseg dolga, akkor nem tudom mi.....
Cateran 2012.07.06 13:49:49
@Ironfist: " Szóval, igen, nem árt azért, ha az embernek megvan a helyi közútfelügyelet száma is, mert kresztáblával, utakal kapcsolatos dolgot nekik kell bejelenteni. "

Utana valoban modositottal tudakozora....Amugy szep dolog ha valaki tanitani akar, az a nem mindegy hogyan:)
"Franatolo János, a Magyarországi Munkáspárt 2006 akkori elnöke egy 2004. május 1-jén Pécsett tartott szakszervezeti rendezvényen a zakója hajtókáján egy nagyjából 2 cm átmérőjű ötágú vörös csillaggal vonult fel, majd a helyi televíziónak nyilatkozott; a vörös csillag…..
Cateran 2012.06.29 06:12:12
"1993. évi XLV. törvény

a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról

A XX. század szélsőséges politikai eszméi Európában és Magyarországon a hatalom erőszakos megszerzése és kizárólagos birtoklása útján olyan diktatúrákat hoztak létre, amelyek semmibe vették az emberi jogokat és magyar állampolgárok tömeges kiirtásához vezettek.
Az Országgyűlés abból kiindulva, hogy az említett szélsőséges eszméket magukénak valló államok, szervezetek, mozgalmak jelképeinek használata fájó sebeket szaggat fel és összeegyeztethetetlen alkotmányos értékeinkkel, az alábbi törvényt alkotja:
1. § A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény a következő 269/B. §-sal egészül ki:
„Önkényuralmi jelképek használata

269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet
a) terjeszt;
b) nagy nyilvánosság előtt használ;
c) közszemlére tesz;
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.
(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.
(4) Az önkényuralmi jelképek használata esetén el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették.”
2. § Ez a törvény a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba."

End of story es az EU kapja be..evvan....
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
Cateran 2012.03.28 13:24:02
@ati27:
Nos..talan ne pedalozz a buta szoval, ha nem tudod a kulonbseget az unintelligens es a muveletlen kozott...
A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál más néven "Berlinale", az egyik legfontosabb 'A' kategóriájú filmfesztivál Európában és a világon. A fesztivált minden év februárjában rendezik meg 1951 óta. A versenyben azok a filmek indulhatnak, melyek a fesztivál kezdetét megelőző 12…..
Cateran 2012.02.25 02:14:19
@sárkányfő:
Nem tolem tudod, de a Sorstalansag 5 dijat nyert es tovabbi 3 helyen volt jelolt....Tudod, google a baratod, wiki a baratnod:)
Cateran 2012.02.25 02:16:35
@tesz-vesz:
Logikai hiba: Ha mar kiderult, hogy artatlan, akkor nem kell vedeni...
Tegnap megérkezett az éhségmenet a Kossuth térre. A múlt héten indult menet 200 kilométert gyalogolt a hóban-fagyban, Miskolcról Budapestre. A "Munkát, kenyeret" transzparens elég egyértelmű, Borsod megyében se munka, se kenyér ...a Rózsadombon lakó kormánytagok, képviselők meg…..
Cateran 2012.02.15 13:45:18
@==T==:

47000 huf egyetlen esetben lehet tobbe-kevesbe eleg: ha valami viz mellett 1 satorban elsz.. ez esetben a rezsi keves, az etel esetleg kifoghato a folyobol.tobol,akarmibol, tisztalkodas adott....Ebben es csakis ebben az esetben -esetlegesen- igaz lehet a kijelentes..Nincs mas lehetoseg, a legkisebb haziko, lakas szobacska rezsije is feleli ezt az osszeget (vagy legalabbis tetemes reszet)
Vastagbőr Minden forint számít 2012.02.07 11:01:00
Vajon hogy lehet az, hogy a munkánk megbecsülése a béka segge alatt van, és már az emberek nagyobb többsége kíván minket a pokolra a pártunkkal együtt? - vakarhatják a képviselők az imázsjavító brainstormingon a fejüket. "Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej" - skandálhatná a…..
Cateran 2012.02.09 18:51:25
@iii: Atyauristen:D Nem akarom osszetorni az almaidat, de a mikulas nem letezik..az angyalka sem...
"Van fogalmad arról, hogy mit kell átlátnia és véleményeznie egy parlamenti képviselőnek? Mondjuk dönteni arról, hogy legyen-e 2500 milliárdért új atomerőmű vagy ne legyen?"
Neki semmit..azok a szakertok, akik velemenyeznek..es ok azok akik alapjan dont(ene) a p[olitikus..de hat penz beszel...
A tegnapi MTVA-közleménnyel lezárult a "Lomniczi-ügy": "Az MTVA a hírműsorban bekövetkezett hibával kapcsolatban a vizsgálatot lefolytatta. A megfelelő személyi konzekvenciák megtörténtek. A folyamatszabályozást áttekintette, és garanciális elemek állnak…..
Cateran 2012.02.03 13:13:59
@Zuzu Petals:

A "francba" is szitokszo, sot meg a "fenebe is" csak enyhebb, mint a tobbi..ilyenforman a fidesz is lehet szitokszo, mint a hazug, gerinctelen ember szinonimaja (vagy majd idovel azza valik:D)
Tavalyhoz hasonlóan idén is kitesszük az álomfő beszédét, hátha esetleg valaki véletlenül vagy netán szándékosan kihagyta éjfélkor. "Tisztelt Honfitársaim! Magyarok az országhatárokon belül és szerte a nagyvilágban! A szertartásoknak különleges, varázsos erejük…..
Cateran 2012.01.02 04:15:57
@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Mi a zavarobb? A zabszem a seggedben vagy a sotetseg a fejedben?