Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IИDOMITUS

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Azt már régről tudjuk, hogy hozott anyagból IИDOMITUS milyen klassz, meg még klasszabb dolgokat épít. Na de mi van, ha csak úgy nekiesik a kockakupacnak? Lesz belőle mondjuk egy összkerekes erdészeti kamion. Mikor majd már jól eldobtad az agyadat, akkor majd kapcsolj: "Ja, hogy mindez…..
IИDOMITUS 2012.04.22 18:46:21
Köszönöm a dícsérő szavakat, örülök, hogy tetszik.

@Sam. Joe: @backdraft: @artuditu:
Az alap elgondolás ez volt:
www.1-87vehicles.org/images/12_east_coast_meet/joe_enriquez/kw_c500_flatbed_mammoet_lf_lg.jpg
C500-asnak indult, és ez lett belőle.

Megcsináltam szögletesben is a sárvédőt, de nem igazán tetszett, és nem tudtam úgy elhelyezni a lámpát, hogy az jól nézzen ki.

@hatvannyolckilencvennégyeske: A rács azért lett ilyen, mert ilyet még nem láttam, egy darabig nekem is furcsa volt, de megszoktam. A következő kamionomon egy ennél is rendhagyóbb megoldás lesz.
Előbb utóbb mindannyiunkat utolér az az életállapot, melyben nem csak a génjeinket örökítjük át, hanem kedvenc hobbinkra is próbáljuk rávenni a következő nemzedéket. És ahogy számomra a kommentekből is kiderül ez a pillanat sokunknak már eljött vagy nincs is messze.Alapvetően…..
IИDOMITUS 2012.03.26 10:00:03
@Kozi73: Engem érdekelne, egy listát tudsz küldeni. acs.lacika(kukac)gmail(pont)com
IИDOMITUS 2012.03.26 20:27:30
@Kozi73: Ok úgy is jó. Köszi.
Pár éve a kis unokaöcsém születésekor némi csalódással vettem tudomásul, hogy a 6 hónapnál fiatalabbaknak nem lehet már legót venni. Emlékeimben az élt, hogy Duplo-vonalon mindig voltak egészen babás szettek (ebben alighanem tévedek, de 1983-tól egészen biztosan szerepeltek a…..
A hanyatló nyugat a messzi keleten kitartóan próbálkozik a béketábor vívmányainak átvételével! Hát nem szemérmetlen lopás az észak-koreai játékipar vívmányát, a mintacsaládok jutalomfalatját csak úgy lemásolni, és a déli kapitalisták által kizsákmányolt tömegek elé,…..
IИDOMITUS 2012.02.09 14:26:17
@tutuka:most, hogy néztem nekem is kérte.
A listából válaszd ki az Oxford Blocks-t, és utánna a link is bejön.
IИDOMITUS 2012.02.09 14:38:46
@tutuka: Nekem sem működik mindig, néha bejön, de van hogy csak hibaüzenetet kapok.

A kórházban van világítós röntgen és sztetoszkóp.
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
Nem is olyan régen volt, hogy a Brandenburgi kaput boncolgattuk Architecture témakörben. A készlet kapcsán beindult a kollektív agytröszt: vajon mit lehetne kis hazánkból megépíteni hasonló stílusban? Bár a felületes szemlélőnek úgy tűnhet, még messze vagyunk a célegyenestől,…..
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
6894eske cuccaira eddig is csak hatalmasra meresztett szemekkel bámultam (mozdonyból Nohabot, traktorból Dutrát épített, kritikát meg a legjobb elfogultsággal írt), és a legújabb alkotása miatt sem kell szégyenkeznie, sőt. Ki mondta, hogy nem lehet szép kamiont építeni 4…..
Csoporttársam, Marc küldött két fotót erről az autóról.Mivel a hátuljáról egyértelműen kitalálható, mi ez, ezért azt akkor mutatom meg, ha kitalálta valaki. Határidő: az F1 futam vége...
IИDOMITUS 2011.06.26 08:18:42
Létezik akkora LEGO-kereskedő, akinek a kedvéért (és nyilván: a pénzéért) simán kiad a cég egy speciális készletet. A 3221-es kamion Toys 'R' Us kékbe borult és kapott egy játékboltot maga mellé, hogy legyen értelme a szállításnak. Egy jó kis kockaáruházas készlet…..
Az egyik legszebb valaha magyar síneken járt mozdony a NOHAB. Bár a modell orra lehete jóval markánsabb, nekem ez még így is csodaszép. A MÁV M61-es granada_turnier (6894eske) keze műve. Az alapvetően ciki szockó járműipar talán legalja volt a Zaporozecs. A mi utcánkban…..
IИDOMITUS 2011.06.08 14:42:49
IИDOMITUS 2011.06.08 20:13:45
@ainex: Köszi
Bár sokan nem értitek miért pörgök a témán, továbbra is meggyőződésem, hogy a legón kívüli világ legfontosabb hazai legós mémjét, a Mizut – melynél egyébként sem született komolyabb széles e hazában mostanáig –, figyelemmel kell kísérnünk. fotó: Barnie Rap,…..
IИDOMITUS 2011.06.07 21:09:31
@tutuka: Megkaptam én is egy párszor.
A legénybúcsúmra hozott az öcsém egy zenészt, vele is el akarták játszatni, de még időben megakadályoztam.
Mondjuk hallottam aznap éjszaka, de az már nem nekem szólt.
IИDOMITUS 2011.06.07 21:29:14
@tutuka: Köszönjük szépen!
Ha csak én lennék kamionbuzi, betudnám az elmebajnak, de be kell látni: nagyon sokan vagyunk, akik ha kockát látunk, addig rakjuk, míg kamion formát nem ölt. Sokszor eltöprengtem már azon, hogy miért pont kamiont építünk, hiszen ezeken a füstölő, lomha, böhöm állatokon nincs…..
A múlt heti young and cool posztunk után Ági vette a bátorságot és küldött nekünk egy ősrégi képet magáról (természetesen legóval).  De vajon melyik Ági? Úgy megörültem a képnek, hogy hétvégén – ha már úgyis meglátogattam a nagymamim – lőttem egy képet…..
IИDOMITUS 2011.05.31 20:55:42
@Yooha: Háááát, nem vagyunk valami sokan arról a környékről:(
Amióta fejembe vettem, hogy gyerekkorom kedvenc - illetve áhított - készleteit ismét - vagy végre - beszerzem, rendre sok fejtörést okoz, hogy a 25-30 éves matricák vagy katasztrofális állapotban érkeznek, vagy egész egyszerűen hiányoznak.    A célobjektum (6634 Stock…..
IИDOMITUS 2011.05.17 11:20:46
@ainex: Nekem is vannak hasonló problémáim, most vettem egy 6663-ast és elég rossz minőségben vannak rajta a matricák, már ahol rajta van. Ezt mondjuk tudom pótolni valami octan matricával. A fehér kamionomhoz például csináltattam. Megrajzolni én is szeretem őket, ahhoz is én készítettem, a dekratőröm meg kinyomta 150Ft-ért. Abban igazad van, hogy nagyon kevés scan-t lehet használni, nekem is újra kellett rajzolni a cargo logos matricát, ami a 7994-es szettből származik.
IИDOMITUS 2011.05.17 19:01:26
@Medoro: Azt meg tudom oldani, hogy kinyomassuk a matricákat olyan nyomtatóval ami körbe is vágja. Én is úgy csináltattam, a legújabb alkotásomra. Ha felkerül a blogra megnézheted milyen minőség. Nekem jelenleg nem tetszik, az eredetinél egy kicsit rosszabb a minősége, de 1-2 hónapon belül újat vesz a srác.
Ha van rá igény, akkor szedjünk össze egy pár nyomtatnivalót, megcsináltatom, és megnézitek, hogy megfelelő-e a minőség.
Ismét érdekes tartalommal jelentkezett Japánból András / 安德拉希. Ezúttal 1984-es Diablock katalógusokat küldött nekünk, melyhez egy bontatlan készletből jutott. Mielőtt bármit is írnék, nézzük az első oldalt!Érdemes teljes méretben megvizsgálni!Hoppá! Amit…..
Annyiszor pedzegettük már a kérdést (legutóbb itt és itt), hogy ideje egyszer és mindenkorra eldöntenünk, hogy menő-e eltakarni a kockákon a bütyköket, vagy sem? Lehet hogy azt sem érted miről beszélek? Nyugi, nem kell értenedned a néha idegesítő legós tolvajnyelvet ahhoz, hogy…..
Bár a facebook oldalunknak örvendetesen sok lány rajongója van (például te is?), a felnőtt-legózás alapvetően mégiscsak férfidolog. Nem véletlen hát, hogy az autós posztjaink különös sikernek örvendenek, vagy hogy más blogok is épp az autók végett nyúlnak legós témához,…..
Dísz klémer: Még mielőtt bárkinek kedve szottyanna kukacoskodni, a poszt nem arról szól, hogy mi hajtja a LEGO vonatot (a gravitáció, az ujjunk, egy kulccsal felhúzható mechanika, elemes vagy trafóból táplált villanymotor), az egyszerűség kedvéért csak a három legnagyobb…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
IИDOMITUS 2011.03.31 22:00:24
@Darth Brick: Ok rendben, és hogy oldjuk meg?

@zsok: Debrecenben vettem a Piac utcai játékboltban.
IИDOMITUS 2011.04.05 14:23:33
@Darth Brick: Írtam neked üzenetet. Már nem aktuális a horgász törpe? Mert akkor felajánlom újra itt.
Bármilyen furcsának is tűnik, már egészen kicsi gyerekkoromban is foglalkoztam a legózással kapcsolatos teoretikus kérdésekkel. Egész pontosan egy dolog izgatott nagyon – nem is értem, miért csak most kerül ki ez a kérdés a blogra –, hogy van-e összefüggés a…..
Skandináviában a kompok éppúgy a tömegközlekedés megszokott eszközei, mint nálunk a buszok, ahogy a hosszú, szabdalt tengerpartok miatt a hajózás is jobban hozzátartozik a mindennapi élethez, mint a főként szárazföldi országokban. Volt szerencsém megfordulni…..
Több szavazás eredményével is tartozunk a múlt hétről.  A kedvenc benzinkutatokról szóló eredménye egy nagyon kicsit meglepett. No nem azzal, hogy mely kutak értek el a dobogóig (bár én a 6397-et én oda vártam), hanem azzal, hogy az én kedvencem csak a harmadik lett.…..
IИDOMITUS 2011.03.01 19:27:31
@ainex: Mennyire jól nézne ki a 3180 tartálykocsi, shell színekben.
IИDOMITUS 2011.03.01 22:25:29
@ainex: Én arra gondoltam, hogy a zöld részeket kicserélném sárgára. Szerintem az is megtenné.