Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Riz Ottó

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pézsma A romlás virágai 2012.12.29 05:01:37
Azóta voltam biztos benne, hogy újra megpróbálják kinyírni a Szimpla kertet és társait, amióta Rogán Antal szeptemberben bejelentette, hogy jól megrendszabályozza a belvárosi mulatóhelyeket. Ez a gumiszabály a drogterjesztés és a prostitúció visszaszorítására hivatkozva…..
Riz Ottó 2012.12.29 14:33:40
@tankaranka: pontosan. Sajnos itt nincs túl sok olyan látnivaló, ami érdekelhet egy külföldit. Kis ország vagyunk a turulos-árpádos történelmünk senkit nem érdekel és nemzetközileg ismert "híres" festményekben sem tobzódunk.

Létrehoztunk azonban valamit, ami máshol nincs, vagy ilyen mennyiségben nincs, ez az, amivel ki tudunk tűnni, ami miatt sokan eljönnek.

Oké, lehet, hogy a fiatal eljön ide bulizni, stb., utána idősebb korában eljön ide és megnézi azt a várost, ahol fiatal korában jól érezte magát. A Szigeten több külföldi említette, hogy most ugyan csak annyi szabit kapott, ami a fesztiválra elég, de tervezik, hogy visszajönnek tavasszal megnézni a várost.

Kell valami, amivel felkelthetjük az érdeklődésüket.

Amúgy nem egy romkocsmában voltam, ahol biztonsági őr a távozásunkkor azelőtt ránk szólt, hogy halkan távozzunk, mielőtt bármelyikünk megnyikkanhatott volna.

@taga20: persze, sokan így gondolják. Ha köp a maci, kijárási tilalom, aztán majd lehet keseregni, hogy tényleg semmi nem marad. A puszta, a gulasch, a turulos hülyeségek ugyanis - fájdalom - senkit nem érdekelnek.

De tényleg, szerintem egy csomó nagyváros van, ahol vannak a belvárosban szórakozóhelyek, ott is megoldják valahogy.
Riz Ottó 2012.12.29 14:51:36
@mizrolist: hát, nem maradt más, ki kell rakni valahova a puszta közepére, bár ott meg az élővilágot fogja zavarni...

Kész vicc, ami ebben az országban folyik. Persze akkor mindenki büszkén hajtogatja a közeli szórakozóhelyek előnyeit, amikor borsos áron kiadja külföldi egyetemistáknak a lakását, vagy árulja a zingatlanpontkomon. Mert amúgy nem sokat érnek azok a régi, lepusztult gangos házban lévő, a keskeny utcák miatt utcaiként is sötét lakások.

Nem egy embertől hallottam, hogy nagyon jó áron tudta eladni a VI. vagy VII. kerületben lévő lakását ennek köszönhetően.
Úgy látszik most már minden évben ellátogat a Szigetre valamelyik legendás britpop-zenekar. Tavaly itt volt a Pulp, idén a Stone Roses, jövőre pedig jön a Blur. Igen, Damon Albarn és csapata lesz a 2013-as Sziget fesztivál főzenekara, szóval végre Magyarország is belesik majd a…..
A Volán diszpécsere szerint az emelt szintű szolgáltatás nem jelent mást, mint hogy a távolsági busz ülő utasokat szállít. És hétfőtől mindezt 10 százalékos felár ellenében. Egy ideje már meglehetős gyakorisággal utazom az Ózd-Budapest vonalon és vissza. Tetszenek tudni: az…..
Míg az amerikaiak többsége a bevásárlóközpontokat rohamozta meg a Black Friday (nov. 23., a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete) alkalmából, addig Cy Kuckenbaker fotós a San Diego-i repülőtéren fényképezett 4 és fél órát. Az eredmény pedig nem…..
Riz Ottó 2012.12.06 22:43:29
Itt a hivatalos 2012-es Sziget aftermovie.Több mint 7 nap, egy több mint 7 perces videóba sűrítve. Így szórakozik, koncertezik, táncol, piál 379 ezer ember. Nézd vissza, és izzadj le újra egy kicsit az augusztusi melegben! forrás: Sziget Festival Official ..
Riz Ottó 2012.11.28 20:57:03
@Kuruttya: Lehet, hogy én fogalmaztam rosszul, azt kívántam jelezni, hogy nem ész nélkül csípőből és csak abból a célból kommenteltem, hogy valamit lehúzzak, hanem megnéztem és kulturált formában próbáltam megfogalmazni azt, hogy nekem nem jött be.

Számomra a fikázás negatív töltetű szó, olyasmit értek alatta, amikor valaki ész nélkül "lő" mindenre, ami "mozog".

@tommybravo: én kinn voltam ezen is és nekem abszolút nem a pörgősség jutott a videóról az eszembe. Inkább úgy csináltam volna, hogy a gyorsabb zenéket válogatok, sokkal több tömeg (koncert)jelenetet és két aláfestő zene közé néha bevágni magát a koncertet és a tömeg hangját.

Az pedig kifejezetten szerencsétlenül jött össze, hogy - főleg a videó elején - megpróbáltak vicces embereket mutatni, akik mögött a háttérben látszott az üres placc, az, hogy mindössze néhány ember lézengett a háttérben. Hát ez sem a pörgést jelképezte számomra...
Még a tavaszi délfrancia túrámon jártam egy egészen különleges műhelyben, ahol olyan szakmát űznek, amit szinte már sehol a világon. Egy kopottas üzemcsarnok egy kis vidéki városban, tele nagyon furcsa gépekkel, amik zakatolnak, tekernek, kattognak, steam punk romantika szinte. És…..
Riz Ottó 2012.09.06 21:36:27
@szomorutojas: Engem is érdekelne.

@Emődi Tehéntánc: Nekem is Mostar ugrott be :)
A cikk nagyon jó, kedvet csinált, hogy megnézzem a műhelykét, ha arra járok.
Fotó: Coctails (Vár) és Tschöppy (Szent István Park) Szeretettel köszöntöm a szurkolókat, a Városnegyed-bajnokság második fordulójában. A verseny célja: megtalálni Budapest legszerethetőbb lakókörzetét. Az elő szakaszban összeszedtük a 16 indulót, melyek zömét Ti,…..
Riz Ottó 2012.08.20 02:50:24
@vörösbor: sajnálom, hogy így jött le, nincs bajom a Várral, de lakik ott barátom és ismerek olyan embert is, akinek a munkájából kifolyólag van ismerete a Vár alatt húzódó barlangrendszer miatti instabilitásról és azt is hallottam, hogy a csőrendszer borzasztó állapotban van. Régen nézegettem arrafelé lakásokat és lebeszéltek róla. A házakat meg látom, az ablakok méretét is látom, nekem kevés lenne a fény ott. A tömeg és a rendezvények valószínűleg engem is zavarnának.

Sokat és szívesen járok fel a Várba fotózni, sétálni, én is büszke vagyok rá, de én Budának jóval nyugalmasabb és kevésbé beépített részén laktam és nyilván ahhoz viszonyítok.
Riz Ottó 2012.08.20 21:47:18
@vörösbor: Nem tesz neki jót a forgalom, az biztos. Egyébként minden ismerős külföldit felküldök oda elmélyedni, de én pont nem akkor szeretek felmenni, amikor turistaszezon van, télen pl. nagyon hangulatos az a mély csend, ami ott rátelepedik a kis utcákra. Sokszor egy lélek sem kószál ott rajtam kívül és a sűrű, hideg levegőn átdereng a kis lámpák fénye.
Malek Andrea, Mező Misi, Caramel, Somló Tamás, Blake Shelton, Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine, Tom Jones, will.i.am, Seal, Keith Urban. A látszólag eklektikus lista tagjaiban egy közös pont van: mindannyian a The Voice című énekes tehetségkutató valamelyik formátumának…..
Riz Ottó 2012.08.07 16:17:59
@AnnaKarenina: Talán szakmabeli, de az is lehet, hogy olyan ember, akinek nem Caramelnél kezdődik a zene. Azt gondolom, hogy jó esetben olyan előadó lehetne zsűritag, aki jóval többet tett le az asztalra, mint Caramel. Ahhoz, hogy az önjelölt sztárocskákat zsűrizze valaki, azt gondolom, hogy nagyon jól kell ismernie a szakma minden csínját-bínját, szükséges tapasztalat is, sőt nem árt, ha esetleg valami köze volt már korábban az instruáláshoz. Az, hogy pár éve megnyert egy ilyen játékot és készített pár sablonos dalocskát, még kevés.

@zolij: szerintem nem véletlenül nem vállalták.
Nemcsak Orwell világában dúl a demokrácia, hanem kicsi hazánkban is. Eddig is sejtettük, hogy nem minden gyermek születik egyenlőnek, de most már tudjuk is – már az első években sem mindegy, kinek milyen (és mennyire) funkcionárius a papája vagy a mamája, a luxus együtt jár a…..
Riz Ottó 2012.08.05 23:57:46
@Mohamed: neked is nyomorult lelkivilágod van, hogy más gyermekének lemészárlását kívánod...
Riz Ottó 2012.08.06 21:19:18
@vamvend: "Tipikus, nem tudok smmit egy ügyről, de okos vagyok hozzáállás."

Mivel lövésed sincs, ki vagyok és mivel foglalkozom, ezzel most magad jellemezted találóan :D
Mi az amit a karszalagunk után először megkaparintunk a Szigeten? Nem, nem az első korsó sör, (bár ezt valószínűleg sokan cáfolnák), hanem a programfüzet. Tegye fel a kezét, aki volt valaha a Szigeten, és nincs otthon neki emlékben legalább egy programfüzet! Így a huszadik Sziget…..
Riz Ottó 2012.07.20 20:41:05
@Tomi from Space: amit mondasz, abban sok igazság van, de hidd el, az elektronikus zenei táborban is legalább annyi csóró van, főleg, mivel az most divatosnak számít és van olyan réteg, aki nem annyira tájékozott zeneileg, csak azt eszi, amit az arcába tolnak. És most a csajágaröcsögei dizsiben is tucctuccot tolnak.

Meglepődnél, hogy mennyi magasan iskolázott és nagyon jól kereső ember imádja a metált és a punkot. Csak azok nem feltétlenül jönnek ki a Szigetre, hanem mennek Nova Rockra, Rock am Ringre és társaira, mert ott kiszolgálják őket a pénzükért.

Nagyon sok jómódú barátom jött ki anno Iron Maidenre, Sex Pistolsra, Toy Dollsra, Motörheadre, csak utána húztak haza, mert kb. annyi volt az összes koncert, ami lekötötte őket.
Riz Ottó 2012.07.20 22:30:07
@Malachi: ahhoz képest, hogy jubileum, gyenge a felhozatal. Szinte csak ismétlés.
Nemrég olvastam, hogy ha Peking volt a magyar sport Trianonja, akkor London lesz a Don-kanyarja .A héten többször néztem a Junior Atlétikai VB közvetítéseit Barcelonából.A riporterek elárulták, hogy a magyar csapat 22 versenyzővel képviselteti magát a VB-n. Az erősebb MASZ szinttel…..
Riz Ottó 2012.07.15 22:04:05
@taknyos nyomoronc: A Kossuth teret rendbe kell tenni?

Szerintem nincs azzal semmi olyan probléma, ami ne várhatna min. 10 évet, akár több évtizedet is. Ebben a helyzetben felesleges pénzkidobás, sajnos nem az egyetlen.
Kár tagadni, az Orbán-kormány két éves ténykedésének nem csak a mindenhol megénekelt nómenklatúra a közvetlen haszonélvezője. Megalapozott szakértői becslésem szerint, melyet az ujjamból szoptam, tehát megbízhatóbb, mint bármelyik Századvég-prognózis, körülbelül…..
Riz Ottó 2012.06.04 23:00:46
@csbaly: "az igaz... de akkor is itthon fogyaszt, jóval többet, mint mások, a családja is itthon fogyaszt, itt vesz lakás a kölykeinek, itt ad nekik pénzt egy vállalkozásra, hogy a saját lábukra álljanak és ide fizet adót, még ha csal is valamennyit... azért ez lényeges különbség, nem?"

Te egy MSZP-SZDSZ kormányzás idején is ennyire megengedő és elnéző lennél, ha egy szoci-szadesz-közeli cég vinne mindent?

Vagy a jó öreg kettős mérce befigyel?
hogyvolt Éden hotel - 2x42 2012.05.16 08:00:00
Turisták vannak a hotelben, kérem szépen, kettő is, Norbi és a rettentő frurfuval bíró Fruzsi, akik (ó jaj) elragadnak majd két versenyzőt, és ettől Hiper először sírógörcsöt majd rohamot kapott, és perszehogy Érzelemnélküli Bárcáskurva Naiván vezette le a dühét. Naominak…..
Riz Ottó 2012.05.15 23:08:12
@vécés jóska: persze, mert az korrektebb, ha beveszik a többiek mocskolódását és kirakják Tüncikééket
Riz Ottó 2012.05.15 23:18:10
@baileys: persze, hiperék lerohanták őket :D
hogyvolt Éden hotel - 2x41 2012.05.15 05:00:00
Az utolsó előtti hét kezdődik a mexikói bolondokházában, amiben T69.2 múlt heti bejelentése szerint több párválasztás már nem lesz, jöhetnek a személyes szívatások, az egyéni harc, párok szakadnak majd ketté és szét, ó jaj. Féliker Csíra után Bettinát is megszívatta, és most Naomival kavar, nem egy…..
Riz Ottó 2012.05.14 22:31:24
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: Fruzsi és Andrej (asszem, a srácban nem vagyok biztos)
Riz Ottó 2012.05.14 22:32:13
@Riz Ottó: haha, Norni. Nekem olyan Andrejes
Riz Ottó 2012.05.14 22:35:32
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: nem tudom, honnan szedtem :DDD
hogyvolt Éden hotel - 2x40 2012.05.11 06:58:00
Itt az újabb kiválasztás a nyakunkon, én speciel kurvára nem tudnék Hiperrel egy fedél alatt élni, így azon munkálkodnék, hogy húzzon a picsába de minél gyorsabban, viszont én nem vagyok Papucs Levente sem, aki vagy nagyon türelmes típus, vagy csak ezzel a taktikával akar bemasírozni a döntőbe, és…..
Riz Ottó 2012.05.10 22:19:46
@busifa: 100%

Andi is borzasztóan ellenszenves, irritáló
Riz Ottó 2012.05.09 22:35:14
hogyvolt Éden hotel - 2x34 2012.05.02 04:00:00
Tegnap a Brokit és Hipert istenítők is kaptak egy adagot kedvenceik igazi énjéből, az egyik a csaján vezeti le a lelkiismeret-furdalás miatt érzett frusztrációját, a másik meg a papuccsá taposott lakótársba rugdosott bele lelkesen, sokszor, miközben úgy rázta be a picsáját…..
A morgás joga Álomháború 2012.04.27 10:19:00
A kormány és a 18 évesek háborúznak. Álomháborúznak. Mert mit is akar a kormány? Megmondani, ki mit tanuljon és mi legyen ha nagy lesz. És mit akarnak a fiatalok? Saját álmaikat követni, tudásukat, tehetségüket a legjobban kibontakoztatni, komparatív előnyeiket kihasználni. Az…..
Riz Ottó 2012.04.27 13:58:26
@Alfonse: Ha ott lesznek barátaid, ott választasz párt, ott látod azt, hogy tisztességes munkával előrejutsz és nincsenek húsbavágó megélhetési gondjaid, a gyereked meg már eleve oda születik, akkor azért elég sok dolog átértékelődik. Ma már nincsenek távolságok, ugyanolyan gyakran láthatod az itthoniakat, mintha pl. Kőszegen születtél volna és most Budapesten élnél.

Nagyon szép a hazaszeretet, de ha itthon megnyomorodsz, gürcölsz és nem jutsz egyről a kettőre és egy megreccsent, megkeseredett ember leszel, mindenféle elfogadható életkilátás nélkül, akkor érdemes elgondolkodni a kivándorláson.
Riz Ottó 2012.04.27 15:21:07
@Flúgatlan: hagyjuk már ezt az "én adómból" dumát, jó esetben a diák szülei is fizetnek adót, mindenki igénybe vesz valamit, ami közpénzből megy, csak lehet, hogy X mást, mint Y.

Gondolom, te sem akarnád, hogy a gyereket itthon vegetáljon, mikor külföldön sokkal jobban elismernék és megfizetnék...
Riz Ottó 2012.04.27 17:04:24
@slowMotion: azért vicces a Közgázt és úgy összességében a vidéki egyetemeket leszólni...van olyan képzés, ahol egy vidéki egyetem lazán megelőzi minőségben a fővárosit.
hogyvolt Éden hotel - 2x30 2012.04.25 06:30:00
Ketten jöttek tegnap a hotelédenbe, két luvnya, hogy Hiperre a frász jöjjön, és még jobban belemásszon Papucs ánuszába, persze ezt csak képletesen tessen felfogni, nem próbálta fel kesztyűbábnak, mint Kemény Henrik Vitéz Lászlót annak idején. A két új közül az egyik Andornak…..
hogyvolt Éden hotel - 2x24 2012.04.13 06:00:00
Na, újabb hét végére értünk, Csíra visszatért, Műanyag ment, Melák meg két napja bömböl a hotelben. A Műanyagot kibaszarintó ÚjNiki eddig csak azt érte el, hogy Naiva legszívesebben szíjat hasítana a hátából, mert Brokival masszíroztatja magát. Hiper Omár és ÚjPéter is…..
Riz Ottó 2012.04.12 22:12:36