Regisztráció Blogot indítok
Adatok
facsiga_1

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
retro gastro Retro hét a Lidl-ben 2010.02.26 06:42:00
    A Lidl áruház nagyon dicséretes módon meghirdette a retro hetet, ami a tegnapi nappal megkezdődött. Természetesen már tegnap reggel ott jártam, hogy beszerezhessem azokat az alapvető termékeket, amiket gyermekkorom óta nélkülözni kényszerülök. A retro polc a…..
facsiga_1 2010.11.07 02:32:02
Elolvastam jópár hozzászólást, és azokat az édességeket egyikben sem láttam, amik nekem a legjobban hiányoznak a mai napig is.
1 Alpesi tejcsokoládé (ez szerintem finomabb volt, mint a Boci v. a tibi)
2 Piros celofános mikuláscsomag (ez ugyan nem konkrét édesség, inkább csomagolási forma, ami most épp aktuális lenne, ha lenne)
3 Ami szintén aktuális: egy bizonyos csoki mikulás, amit nemnagyon tudok leírni, mert már rég láttam. kb. 17 cm magas és mintha ovális ívű szakálla lett volna, földig érő kabáttal az alján és az ujjakon fehér prémmel, íves zsák volt a kezében, egyébként pedig barátságos és színvonalas grafikával, ami manapság nem igazán jellemző.
4 Ugyanez vonatkozik egy nagyobb mikulásra is, ami 30 cm magas volt, és az előbb említettnél talán még szebb is volt a grafikája. Ez viszont egy igazi nagyszakállú (mint Gandalfé v. Dumbledoré) Mikulásmágus volt :-).
5 Húsvétkor pedig egy nagyfülű fekvő, aránytalan, de ettől eltekintve viszonylag élethű csokinyúl.
6-7 Ezen kívül pedig volt két lábon álló húsvéti nyuszi is, aminek az egyik füle lekonyult. Ebből mintha kétféle lett volna (talán fiú és lány).
8 És még egy, a bárány. Ez is viszonylag élethű, és szép ünnepi külsejű.
Ezek ugyan majdnem mind külsőségek, mégis hiányoznak ünnepek környékén. És ezek mind igazi csokiból készültek, nem bevonómasszából.
Még egy ráadás, ahogy az ünnepek eszembe jutottak. Az alufóliába és papírba csomagolt szaloncukrok is. De talán én magam is tudnám reggelig folytatni a sort, mert eszembe jutott a régi Sió baracklé; abból viszont nem a csomagolás hiányzik (épp ellenkezőleg). Hanem az íz!
Egy beszélgetésben felmerült egy fekete cicás, narancssárga papíros csokiszelet. Ha valaki emlékszik, és tudja írja már le a nevét...
off: Úgy vettem észre, valaki összekeverte a Vukot és a Kis Vukot, talán ezért csodálkozott, hogy valaki leszólta a Kis Vukot. Azt hiszem ő említette a Kukori és Kotkodát is.