Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P. kisokos

58 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tegyünk, ha nem érjük el az államilag támogatott ponthatárt az egyetemen, főiskolán, de mindenképp tanulni szeretnénk? Ha a szülők anyagi helyzete nem engedi meg vagy egyszerű csak tudatos felnőttként a saját büdzsénkből szeretnénk gazdálkodni, de diákmunkával nem elég a…..
Az egyik legfontosabb feladata tudatosítani a fiatalokban az öngondoskodás fontosságát, hogy idősebb korukra legyenek megtakarításaik. A pénztárak egyelőre korlátozottan érik el a fiatalokat, de az öngondoskodás tudatosításával változni látszik ez a tendencia. Ennek a…..
Az Erste Bank új, kisösszegű és személyre szabható megtakarítási számla konstrukcióval rukkolt elő. A szolgáltatás mellett egy kötvénnyel is megjelent a bank, mely tartós befektetési számlán (TBSZ) vagy nyugdíj-előtakarékossági számlán (NYESZ) keresztül adókedvezménnyel…..
A megváltozott piaci környezetnek megfelelően az Erste Bank Hungary személyre szabott szolgáltatásokat nyújt a kkv-k számára. A bank célja az, hogy a kkv szegmensben az elkövetkezendő években meghatározó szereplővé lépjen elő. A pénzintézet digitalizálással és innovációval…..
Kivételes akciót indított a MasterCard és a We Love Budapest: a szervezők fejenként 10 ezer forintot adnak félezer jelentkezőnek szórakozásra. Cserébe mindössze élménybeszámolókat kell írniuk, a legkreatívabbakra pedig a kampány után is számítanak a szervezők.   Közös…..
Az Erste Group a bankolási szokásokról készített egy átfogó nemzetközi elemzést. Kiderül, hogy a magyarok még mindig leginkább a bankfiókban intézik pénzügyiket, ám a fiatalok vevők az olyan digitális megoldásokra, mint a netbank, a mobilbankolás, illetve az okostelefonokra…..
Napra pontosan 222 évvel ezelőtt, 1792. április 2-án került forgalomba az első dollár az Amerikai Egyesült Államokban. Az amerikai pénzverde első termékének a korai definíció szerint 24.057 gramm tiszta ezüstöt kellett tartalmaznia.    ..
  Az új és innovatív Erste MobilePay alkalmazásnak köszönhetően a forint alapú bank- vagy hitelkártyával rendelkező erstés ügyfelek, adatok hosszadalmas megadása nélkül, mobiltelefonjuk segítségévelpostai sárga és fehér csekket fizethetnek be a telefonnal egyszerűen,…..
Egy, az Ifjúság Világnapja (március 24.) alkalmából készült friss felmérésből kiderült, hogy a szülők szerint a sportnál csak a nyelvtanulás fontosabb és a felnőttek 80 százaléka hasznosnak vagy inkább hasznosnak tartja az újonnan bevezetett, mindennapi iskolai testnevelés…..
Minden háztartás kerülhet olyan helyzetbe, amikor hirtelen pénzre van szüksége, de a családi kasszában nincs elegendő pénz. Ebben az esetben érdemes a bankhoz fordulni, a személyi kölcsön ugyanis gyorsan, egyszerűen igényelhető. Ugyanakkor fontos, hogy csak akkor kérjünk személyi…..
A személyi kölcsön gyors, könnyen felvehető, ezáltal a legnépszerűbb hitelek egyike. Nem mindegy azonban, hogy mennyit fizetünk, a bankok több kedvezményt is adnak, amelyeket érdemes kihasználni. (Forrás: www.gazdasagiradio.hu) A jegybank szeptemberi adatai szerint a személyi…..
Bár hozzászokhattunk, hogy számos dolog rendszeresen emelkedik, azonban akadnak ellenpéldák. Ilyen például a személyi hitel, amely három év alatt jóval olcsóbb lett. Egy átlagos hitelt ma már havonta átlagosan 2 ezer forinttal olcsóbban megúszhatunk, mint három évvel ezelőtt.…..
1975-ben Amancio Ortega és felesége Rosalía Mera alapította meg a Zara márkát, a spanyol La Corunaban. Ortega úr eredetileg Zorba névre szerette volna keresztelni a céget, ám ez a név már le volt védve, így jött a Zara. Kezdeti kétfős személyzetéből (felesége és ő), mára…..
Az önkéntes pénztárak jó teljesítményükkel igyekeznek alátámasztani, hogy az öngondoskodás egyik legjobb alternatíváját jelentik. Az önkéntes kasszák taglétszáma a jó hozameredmények mellett a jövőre életbe lépő adóváltozásnak, valamint az öngondoskodás felé forduló…..
Az Deloitte cég évről-évre rangsorolja nagyobb európai labdarúgó ligák bevételeit. Idén sem volt másképp. Bár a kontinensen még mindig érzékelhető a recesszió, ez nem zavarta a legnagyobb klubokat. A könyvelő cég több mint két évtizede elemzi futball klubok bevételeit.…..
A bajba jutott lakáshitelesek megsegítésére létrehozott, a kezdetben nagyon összetett jogosultsági feltételek mellett lassan felpörgő Nemzeti Eszközkezelő (NET) beindult. A társaság augusztus elején közzétett adatai szerint július végéig 7300 lakás vásárolt meg, ezzel közel…..
Nyilván mindenki azonnal rávágja a választ, de számolni azért érdemes: egy család, amelyben mindkét szülő a magyarországi átlagkeresettel (nettó 150 ezer forint) rendelkezik, a második gyerek megérkezése miatt az eddigi, 15 millió forintért eladható lakásából egy nagyobba…..
A lakáshitel felvétele, törlesztése során számos pénzügyi szakkifejezéssel, mutatóval, kalkulációval találkozunk, vannak köztük fontosabbak és kevésbé fontosak. Van köztük egy mutató, amiről mindenképp érdemes beszélni – ez pedig az ingatlan terhelhetősége (LTV =loan to…..
A magyarok átlagosan 14 769 forintot tudnak havonta félretenni, ami 2,5 százalékos növekedés az előző évhez képest, és lényegében stagnálást jelent 2011-hez viszonyítva – derül ki az Erste Group megbízásából készített nemzetközi felmérésből. A megtakarítási…..
Ismét itt a PénzÜgyes. Gyere és teszteld pénzügyi ismereteidet és nyerj egy Samsung Galaxy Tab-et!https://www.facebook.com/penzugyikisokos/app_211260699010100 ..
A lakáshitelezés jogszabályokkal van körbebástyázva, hogy a rendszer egészségesen működhessen, ne szaladjon el senki alatt a ló. A lakáshitel alapparaméterét is jogszabály mondja ki: a forint jelzáloghitel összege legfeljebb a hitel fedezetét jelentő lakás forgalmi (piaci)…..
Ha nagyon röviden kellene válaszolni, a válasz az, hogy minél rövidebb időre vegyük fel a hitelt, így hamarabb megszabadulunk a tehertől, és kevesebbet fizetünk a hitelért, olcsóbban jövünk ki. De persze ennek ára van, mégpedig a magasabb havi törlesztő részlet. Ugyanez…..
Ha tévét vagy élelmiszert vagy egyebet vásárolunk, akkor jól felfogott érdekünk, hogy a legolcsóbbat találjuk meg a piacon. így van ez a hitelnél is, ezért felvétel előtt érdemes szétnézni, melyik banktól kaphatjuk  a legjobb feltételeket. A többi termékkel szemben a…..
Ahogy a korábbi bejegyzésekből kiderül, a lakáshitel futamideje alatt előre nem látott problémák miatt nehéz helyzetbe kerülhet a lakáshiteles, ebben az esetben tartalékaiból, családi segítséggel, esetleg pluszmunkával kell megoldania a hitel finanszírozását. Nem volt szó…..
A pénzügyi termékek tengerében akad egy, amely évek óta az egyik legvonzóbb tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul lakáscéljaink megvalósításában, ezen belül a hitelfelvételben is kulcsszerepet játszhat. Ez pedig a Lakástakarék-pénztári megtakarítás. Igaz, csak lakáscélra…..