Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paphos

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
paphos 2018.07.09 16:05:04
A cikk hazug összegzése miatt kénytelen vagyok irni. A felelősség az irástudóké mégpedig 100%-ban. A tied és az enyém is. Egyenesen ordas hazugság és határtalan ostobaság a szavazókat hülyének tartani és rájuk kenni azt amit elmulasztottál: oda menni közéjük és "élőben" hatni rájuk. Erre az irni-olvasni tudó, piszokul nagyképű budapesti "értelmiség" képtelen, mert ugye milyen snassz "ezek" között eltölteni pár órát. Aztán amikor eljön az igazság órája, akkor ez a melldöngető értelmiség kiakad, mindenféle csalásról, felelősről rinyál, de önmagát megkiméli, nehogy kiderüljön léhasága, nemtörődömsége.Ha holnap megismételnék ezt a választást, akkor sem lenne sokkal jobb a Marcika-Karácsony-Vona-Gyurcsány-Szél-tengely eredménye. Hogy miért? Mert nincsenek ott ahol a választás eldől. Az ugyanis mindig vidéken dől el, akár tetszik ez, akár nem. Nem a II. kerületben, nem a X.kerületben, nem Pasaréten, nem a Váci utcában s mig ezt meg nem tanuljátok, addig ez igy is marad.Tennivaló lenne bőven: először is el kellene olvasni a választójogi törvényt és a hozzá kapcsolódó jogszabályokat. Másodszor: az ország több mint 10ezer, TÖBB MINT 10 EZER (!) szavazókörében ott kell hogy üljön az ellenzék egy-egy delegáltja, akiket az irástudóknak fel kell készitenie annak érdekében hogy el tudja végezni a munkáját. Készült-e kimutatás arról, hogy a szavazóköri jegyzőkönyveket mely pártok képviseletében NEM irták alá? Vajon miért nem volt delegáltja az LMP-nek, a DK-nak, a Jobbiknak pl. Mesztegnyőn, Gadányban, Szenyérben, Keleviz-en, Hosszúvizen? Folytassam? Ezek magyar települések és ott szavaztak az emberek. Ezek a hülyék? Csak éltek az alapjogukkal és kéretik ezt rohadtul tudomásul venni és meglátjátok: ismét szavazni fognak. Lehet rinyálni, lehet "csalóz"-ne mert az iróasztal mellől az nagyon kényelmes. Na de megmozdulni?
Viszonylag ritkán foglalkozom ezen az oldalon magyar belpolitikával. Azonban a ma reggel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel megjelent interjú egyes kijelentései aktuálissá tették, hogy írjak a választási rendszer változásairól. Miután jó egy év múlva országgyűlési választások lesznek, ez amúgy…..
paphos 2018.04.12 04:29:29
@salapapa: A politikai-társadalmai berendezkedésünk alapja az Alkotmány. A választási törvény az ott lefektetett alapelveknek felel meg. Ami a politikai képviseletet illeti: Ugyan melyik törvény tiltja meg a győzelemre éhes pártvezéreknek azt, hogy felépitsék vidéki szervezeteiket? - mert azok nélkül marad a sápitozás: ez nem demokrácia. Vagy olyan választási törvény kellene a budapesti pártelitnek amely garantálja hogy a vidéki, mucsai szavazók szavazata nem érvényes? Az már demokratikus lenne...