Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iii

15 bejegyzést írt és 5479 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Idestova fél évszázada, hogy fővárosi lakos vagyok. S mert igyekeztem megismerni a szűkebb környezetet, éreztem már magam zuglóinak, hűvösvölgyinek, terézvárosinak, józsefvárosinak és újlipótvárosinak is. Budapestinek még nem. Bizonyára ezzel magyarázható, hogy fejcsóválva olvastam egy…..
iii 2019.07.01 01:04:28
@ben2: Próbáljuk ki.
A választások előtt mindig felmerül bennem, hogy "bennfentesként" írjak egy objektivitásra törekvő cikket arról, hogy hogyan hasznosulhat legjobban (a szavazó szándékai szerint) a választásokon leadott szavazat. Ezt az EP választás kapcsán sem úszod  meg. :-) Szerintem  az alábbi 3 jelölt helye…..
iii 2019.05.22 21:59:17
@MAXVAL bircaman közíró: Anyád picsáját, hülyegyerek. Nem unod még magadat? Bárkit, csak ne fideszest. De Jávor érdemelné meg leginkább.
iii 2019.05.23 12:33:32
@A kiló nem százat jelent.: Nem 4., 3. A kutatások egyértelmáen azt mondják, hogy az LMP nem jut be, Jávor helye viszont valószínű, de billeg.

Zöldként pedig egyértelműen Jávor a favorit, toronymagasan. De persze mindneki szavazzon, amit a szíve diktál.
iii 2019.05.23 12:37:15
@MAXVAL bircaman közíró: Atyaisten! Sürgősen valami M1/HírtTV elvonókúrára kell menned, ez már VESZÉLYES! Háttérhatalmista, Jávor??? hogy jön ide Soros?? Az, hogy Orbán/Mészáros duó felvásárolja az egész országot, nem probléma, egy 80 éves öregember, aki a top 100-ban is alig van benn a világon, vele mindent meg lehet magyarázni. Tudom, meg a szabadkőművesek, a zsidók,... arghhh.
Szombaton kiderült, hogy a Momentum hivatalosan is összefog az MSZP-P-vel és DK-val budapesti szinten az őszi önkormányzati választáson. Bár váratlannak a hír az elmúlt hónapok eseményei után nem nevezhető, azért vegyes reakciókat váltott ki. Hisz a tavalyi választás előtt még teljesen kizárták az…..
iii 2019.04.08 09:55:22
@Fedor:

1. Jó, akkor vedd kiegészítésnek.
2. Az együttesek annyira szeretik a PM-et, hogy pl. a többek között nekik köszönhető Szabó nem csatlakozott hozzájuk, hog meg lehessen a frakció, inkább az LMP-t választotta, majd onnan is kilépett. Ennek sajnos kétirányúnak kell lenni, Baranyi az égvilágon semmi jelét nem adta ennek.

+1 A Párbeszéd természetesen nem áldozta be Jávor Benedeket, hanem ezt lehetett elérni, köszönhetően annak, hogy nem tud a PM elmozdulni az 1-2%-os sávból. A másik opció az Együtt-féle falnak szaladás lett volna. A 3 befutó hely egy kis erőbedobással elérhető.
iii 2019.04.08 09:57:08
@Bravehearth: Sokkal jobban?? Atyaúristen... Mert még van mit szétlopni az országban? Mert még mindig kevés az EMIGRÁNS? Mert még mindig kevés az üresen tátongó stadion? Mér?? Mér??
iii 2019.04.08 10:21:02
@Bravehearth: Ja értem, tehát az, hogy a miniszterelnök szomszédja 7 év alatt az ország leggazdagabb embere lesz (nyilvánvalóan stróman), hogy felvásárolja a fél országot, az mindig is így volt és így kell lennie.

De, azt állítom, hogy ennek véget kell és véget is fogunk vetni. Te csak támogasd a tolvajokat, lelked rajta.

Igen, vannak, akik jól jártak és nem látnak ki a narancsszínű ködből, de az ország jó része elszegényedett. Én például közalkalmazott vagyok, IT-s és 3 éve egy kanyi fizetésemelést nem kaptam és a piaci fizetésekhez képest 50%-nyit keresek.

Az ország makroszinten is folyamatosan leszakadóban van, már csak Bulgária van mögöttünk.

És akkor nem beszéltünk még arról, hogy mit csinált a Fidesz az országból, demokrácia és sajtószabadság szinten. Ehhez képest 2010 előtt aranykor volt, Gyurcsánnyal egyetemben, aki nem a szívem csücske.

Igen, az emigránsokra gondolok, akiket nem képes az ország megtartani, aki miatt súlyosbodik a demográfiai válság is.

És arról sem beszéltem, hogy a Fidesz simán hülyének néz mindenkit, a 80%-os médiafölénye birtokában, simán lehet totálhülyeség 7 pontos akcióterveket elővezetni, senki nem tudja a népnek elmondani, hogy marhaság.
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
  Horváth Csaba is hozzászólt az elektronikus jegyrendszer fiaskójához, amivel sikeresen bebizonyította, hogy mindössze két dolgot nem ért: hogy mi történik a fővárosban és, hogy mit gondolnak a választók. Miközben az establishment-baloldal folyamatosan azt mondogatja, hogy de Budapesten még…..
A Kercsi-szorosban kibontakozott orosz-ukrán konfliktus az orosz „lopakodó terjeszkedés” egyértelmű példája. Határozott nemzetközi reakció nélkül tovább tágítja Oroszország mozgásterét, erodálja a nemzetközi szabályokat, destabilizálja Ukrajnát, és gyengíti az euroatlanti szövetségi rendszer erejét…..
iii 2018.11.29 00:34:02
@maxval balcán bircaman: Te síkhülye vagy kisapám. Sokat olvastad a leninista-rákosista brosúrákat, alighanem.
A Sargentini-jelentés már régóta sláger volt mind Magyarorszzágon, mind az egész Európai Unióban. Lehetett érveli az arra valóhivatkozással, lehetett lobogtatni, nem figyelembe venni, teljes politikai stratégiát arra alapozni. A jelentés mindenképpen mérföldkő az Unió és Magyarország történetében…..
iii 2018.09.13 01:34:44
@dorian gray: Miért is kéne a kormánynak védekezni? Egyébként volt lehetősége, ott beszélt személyesen Orbán és számos képviselője.

A lemondás tényleg utópisztikus, de normális demokráciákban ennél sokkal kevesebbért is kormányválság tör ki, az egészen biztos. Orbánnak sikerült kivívnia, hogy 8 év után hungarikumként a 7. cikkellyel fenyegessék meg.

Itt nem az a lényeg, hogy mi lesz ennek a vége. Az kevéssé valószínű, hogy tényleg megvonják a szavazati jogot. Az a lényeg, hogy remélhetőleg ez visszafogja Orbánt és remélhetőleg rádöbbenti a magyar szavazókat is arra, milyen szakadék felé vonszolja Orbán az országot.
iii 2018.09.13 02:22:24
@dorian gray: Csakhogy ez nem az EB és a magyar kormány vitája, itt egy EP bizottság csinált egy jelentést, amit megvitattak és döntöttek róla. Orbánnak és társainak pont annyi idejük volt "védekezni", mint a többieknek.

Hogy mi a Tanács problémája, az a 8 év alatt már többszörösen kiderült, volt lehetősége Orbánnak védekezni ez ellen. Nem tette, szart az egészre.

A tonnányi papír még csak ez után jön, amikor elindul az eljárás.

Nem, a 7. cikkely alapján még nem volt eljárás. Lassúnak lassú, az már biztos.
iii 2018.09.13 10:40:30
@dorian gray: Nehéz fejed van neked. Mit jelent az, hogy érdemben? Ott volt Orbán és érdemben hozzászólt. A jelentés régóta ismert, számosan _érdemben_ hozzászóltak. Leszámítva a magyar kormány tagjait, mert azok sorosoztak és migránsoztak, nekik ez volt az érdemi.

Ismétlem, ez nem az EB által indított kötelezettszegési eljárás, ez egy bizottsági jelentés, tökmás műfaj. Kötelezettszegési eljárás számtalan van még a magyar kormány ellen is (meg a lengyel és majd mindenki ellen különböző ügyekben).

Az unikum itt a 7. cikkely alapján indított eljárás, aminek a vége a szavazatmegvonás is lehet.
Aki már élt (és gondolkodott is) a szocializmusban megtanulta, hogy vannak a hírek, de azok háttere sokkal érdekesebb lehet, viszont a legtöbb esetben a valódi történet több hír összevonásával rajzolódhat ki. Szóval lehetett akár így is! Jobbikot még a választások előtt 661 millió forintra…..
iii 2018.07.16 13:30:06
@Szél Bernadett börtönben van már?: Libsinek, ja. Az angol rendszerben is vajon a konzervatívok kezében van a BBC, az egész helyi sajtó, a rádiók 90%-a? Vajon létezik ott a győzteskompenzáció? Vajon létezik ott a gerrymandering? Vajon a konzervatívok kezében van a választási bizottságok, a médiatanács?

Gyűlöletről pedig ne beszéljél, haver, hiszen ezt óriásplakátokról harsogta és harsogja most is a kormány, közpénzből, plusz az állami milliárdokkal kitömött sajtó és média.
Betöltötte a 18-at Uj Péter valaha készült legcsodálatosabb írása, "A nagy WAP-blöff", ami mai szemmel visszanézve őrületes tévedés, pedig van benne igazság bőven. Az évforduló örömére elvisszük a cikket egy nosztalgikus körre. Hiszen már szabad...
iii 2018.04.07 00:38:01
@fynndafrail: Ja, alázat és visszafogottság, mint az 5. sz. Fidesz-tagkönyv tulajdonosának. Például, de sorolhatnék másokat is.

Na lapozzunk...

UP egy zseniális újságíró, az ő kedvéért (és Bacher Ivánért) vettem régen a Népszabadságot), ma már inkább főszerkesztő. Ezt a cikket ő is említette már, mint kapitális balfogását.
Nyomoznak a volt miniszter és a Fidesz ellen is...
iii 2018.03.19 00:42:58
@nyezega: Elképesztő, az ilyen faszkalapok, mint te, miatt leszünk Belorusszia és nem Ausztria.
iii 2018.03.19 00:46:16
@dare: Ez hülyeség, az MSZP és a DK (+Párbeszéd, Együtt) sem harcolt ellene, hiszen az érvénytelen szavazásra biztatott és az is lett. Ugyanis a kérdésfeltevés értelmetlen volt eleve. Most se foglalkoznak a migránskérdéssel, mert az hamis kérdésfelvetés, és ez a Fidesz utcája.
A Vezér dicsősége leáldozott: ünnepi beszédében eredményről nem tudott, a problémákról nem mert beszélni, dörgedelmesen megfenyegetett 8 millió magyart és láthatóan élvezte, hogy - életében talán utoljára - közel százezer emberhez szólhat. Aztán az emberek hazamentek, jött a fagy, leesett a hó,…..
iii 2018.03.19 00:35:27
@Ekrü: és egy ilyen hülyeség alapján nem kell valakit megválasztani? Az nem probléma, hogy szétlopják az országot és hazudnak pofátlanul, az a baj, hogy megiszik egy viszkit? Az egész egyébként csak Vágó állítása, akiről meg van a véleményem és ő nem tényező.
iii 2018.03.19 00:37:07
@Lehetnék én is: Na most akkor mit mondjak Orbánról? Karácsony már bizonyított egy városnyi kerület élén, hogy képes rá. Orbán soha nem bizonyított, mégis kormányfő lett anno. Nem ez számít, hanem hogy milyen országot akarnak építeni. Orbán már megmutatta.
iii 2018.03.19 00:37:49
@Ekrü: Ja és nem muszáj Gyurcsányra szavazni, hálistennek.
    Piotr Szczęsny lengyel vegyész 2017 október 29-én hunyt el, miután 10 napig eszméletlenül feküdt a kórházban. Szczesny október 19-én gyújtotta fel magát a Tudomány és Kultúra Palotája előtt Lengyelországban, így tiltakozva a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságoság (PiS) politikája ellen.  A…..
iii 2017.11.19 16:37:06
iii 2017.11.19 16:37:58
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A felbújtók kormányon vannak, ahogy nálunk is.
iii 2017.11.20 00:06:18
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Neked agyadra ment a kormánypropaganda. Ez már súlyos, pszichiáter kell hozzá.

A srác leírta, hogy miért gyújtja fel magát. Mi köze ehhez Sorosnak???
Teljesen mindegy mit gondolok Botka Lászlóról. Gyurcsány-ellenessége szimpatikus is lehetne, ha hitelesnek tartanám. Balos fordulata szimpatikus is lehetne, ha hitelesnek tartanám. Éppen ezért sorozatos bénázásait sajnálhatnám is, de tulajdonképpen sosem hittem benne. Az ellene indított támadást…..
iii 2017.10.03 11:41:01
iii 2017.10.03 11:43:55
@Leskovics: de ez mitől lenne rákosista?

És volt számos szimpatikus oldala: például hogy határozott, vezetőképes, döntésképes, őszinte. Orbán Viktor hiába sármos figura, ha egyszer protodiktátor lett belőle.
A választásokra ráforduló őszi ülésszak első napján Orbán Viktor Vona Gábort nőkhöz hasonlította (egészen pontosan azt mondta, hogy a kormányzáshoz komolyabb eszköz kell, mint egy szemöldökcsipesz, ismét élesítve ezzel a Habony-művek kitalált rágalmazását a Jobbik elnök homoszexualitásáról), Kósa…..
iii 2017.09.20 12:04:06
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Baromság. Értelmes ember ilyet nem mondhat, ez a plebsnek szóló propaganda.
Reflektor Végre! 2017.09.08 11:22:47
Szél Bernadett nem egyszerűen az egyik kispárt miniszterelnök-jelöltje. Nem is a legerősebb kispárt miniszterelnökjelöltje, hanem az ellenzék legalkalmasabb miniszterelnökjelöltje...
Vágó Gábor (jelenleg magánszemély) népszavazást kezdeményezett egy csokor kérdésben, melyek közül a választási bizottság egy darabot engedett át: az állami cégvezetők fizetésének maximalizálásáról szólót. Sajnos az egész egy hatalmas blődli, egy ostoba pótcselekvés: gyakorlatilag elköltünk több…..
iii 2017.08.02 13:52:25
@Első Kézből: Szerintem ez érdemi. Nem én vagyok a troll.

Úgy egyébként meg ezek csak kifogások. Bármi, amivel meg lehet akasztani az Orbán-rendszert, jó. Ez a kérdés nem tökéletes, messze nem az, de ezt engedték át.

Ami a fizetést illeti, ami a neolib pártok fő érve, semmi akadálya a köztisztviselői alapbér felemelésének, sőt, az ellenzékkel történő megegyezés esetén a szorzó megemelésének.
iii 2017.08.03 12:02:26
@paragrafus: Ezt azonban 2/3-os törvény szabályozza. Mint írtam, a köztisztviselői alapbér felemelésének, sőt, az ellenzékkel történő megegyezés esetén a szorzó megemelésének nincs akadálya.

@Első Kézből: ha ilyen defetistán állnánk hozzá, akkor soha semmit nem lehetne csinálni. Amúgy meg mesélj arról, a DK-féle CEU-s népszavazást azt hogy gondoltátok? Arra bezzeg milliók mennének el. Ja.

Segítek: a népszavazásnak, sőt még a népszavazás lehetőségének is hatalmas jelentősége van, ez lehetőséget teremt a szavazók mobilizálására. Egy kivívott népszavazási lehetőség még akkor is fegyver, ha a választások utánra tolódik.
 Talán mégis van remény arra, hogy bíróság elé állhatnak majd a korrupt magyar politikusok, mert civil szervezetekkel a háttérben elkezdte működését a Közérdekvédelmi Központ. Az Együtt-PM európai parlamenti képviselője, Jávor Benedek kezdeményezésére létrejövő szervezet nemcsak feltárná a gyanús…..
Megvan az a jelenet a Blöffből, amikor Vinnie Jonesra rátámad 3 ütődött gengszter MÁSOLAT feliratú pisztollyal? Majd a kőkemény Vinnie a maga sajátos stílusában kiosztja őket, hogy mégis miben gondolkodnak két ilyen játékfegyverrel a kezükben, miközben az övére az van írva: Desert Eagle…..
iii 2017.06.07 11:23:25
@nicheblog: Oda fognak állítani egy jelöltet. Jobb lett volna egy előválasztás, az igaz. De mint írtam, ezek a jelöltek nem a semmiből jönnek.

Nagy valószínűséggel nem fog 2014 megismétlődni, mert most nem lesz egy közös lista.
iii 2017.06.07 11:49:35
@Kampfer: Ott kezdődik, hogy nem migránsok, hanem menekültek. Migránsokat nem kell befogadni. Arról van szó, hogy vagy beszopod a Fidesz-propagandát (amely ugye szembemegy olyan libsikkel is, mint Ferenc pápa), vagy éppenhogy te vagy az a törzsközönség, aki vevő a "migránsellenes" gyűlölködésre.

Aztán a blogok márcsak ilyenek, a kommenteket azért írja be az ember általában, hogy arra válaszoljanak. Ha téged ez nem érdekel, ezzel csak magadról állítasz ki bizonyítványt.
iii 2017.06.07 12:04:44
@nick papagiorgo: Hát ez vaskos hazugság. Nem csípem az SZdsz-t, de a Fidesz 2010 után fél év alatt ellopta azt a pénzt, amit az Szdsz valaha is ellopott. Mondj pl. egy olyan szdsz-közeli vállalkozót, aki százmilliárdos nagyságrendben kaszált folyamatosan a közbeszerzéseken a szocik idején. Szocit se tudsz, ugyanis annak idején volt valamelyes egyensúly.

Azért a pénzért, amiért annak idején Tocsikot meg Zuschlagot levarrták, le se hajolnak a fideszesek.
Van egy alapvető probléma az ellenzék kormány ellenes harcával: nem lehet megnyerni. Elég könnyű ilyet állítani, hiszen épeszű ember nem reménykedik a 2018-as kormányváltásban, szóval ez eddig egy elég olcsó cikk, de ennél azért tovább mennék: szeretnék rávilágítani, hogy az ellenzék ott harcolt,…..
Pártok Kis türelmet kérünk! 2017.04.26 01:58:51
Hamarosan.....
Mikor először hallottam az alapjövedelemről, bevallom tetszett. Persze ez természetes, egy Fausti ajánlat mindig csábító, hiszen ez a lényege. Alapjövedelem! Megjutalmazunk és mindezért csak annyit kell tenned, hogy megszületsz és leszel. Mint a tengerimalac a terráriumban. Én majd gondoskodom a…..
Ass blaster Gondolatok. 2017.04.02 17:39:42
  Arról van szó hogy az utóbbi hetek élményeinek hatására megfogalmazódott bennem néhány gondolat amit most közzéteszek.  Nem akarom már tovább spilázni ezt a "melósból színházi szerző" témát, meg a "hogy élem meg" lerágott csontot. csak egy kicsit elidőznék a mű megszületésén amibe akkor láttam…..
iii 2017.04.11 09:33:10
@MaxVal BircaMan HJCD: Besz*rok rajtad. Mondjuk akkor ők is janicsárok? Orbán és a fél Fidesz-vezérkar pedig rejtett Soros-ügynök, az egész hercehurcával csak el akarják titkolni a tevékenységüket?!

Az őrületnek vannak fokozatai, valóban.
iii 2017.04.11 13:16:06
@MaxVal BircaMan HJCD: Te nagyon tájékozatlan vagy, haver, vagy csak tetteted a hülyét. Néha le kéne jönni az M1-híradóról, káros az agyra.

www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ
iii 2017.04.11 13:18:07
@MaxVal BircaMan HJCD: Már miért okozna káoszt? Most nem okoz?