Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prophecy942

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Münchentől körülbelül 35 km-re található Herrsching és az Ammersee nevű tó kedvelt kirándulóhely Bajorországban, érdemes télen is és nyáron is felkeresni! Én is többször ellátogattam már ide. Az Ammersee 15 km hosszú, területe kb. 46,6 km², ezzel a 6. legnagyobb tó…..
Épp a napokban fejeztem be egy Stephen King-regényt, a Tortúrát (rendesen libabőröztem rajta, ajánlom mindenkinek), annak kapcsán jutott eszembe ez a kis filmecske, ami pár éve elég nagy hatással volt rám. Sajnos a hozzá tartozó regényt nem olvastam, de arról még az író is azt…..
Nagy változások vannak a közvetítőállásban, Csárli nincs, mert nem bírja az esőt, vannak viszont helyette vuvuzellák az asztalon, ismeretlen okokból. Az engem egyre inkább Dumb és Dumberre emlékeztető Balázs és Jani maradt, a legnagyobb sajnálatomra, és bejelentik, hogy az idő…..
Nehéz hozzákezdeni ehhez a kritikához. Nem azért, mert úristen nem lehet róla semmit se különösebben írni, vagy, mert nincs mit hozzáfűzni, nem ez az oka. Nagyon is van mit hozzáfűzni, és kell is, és annyi mindent lehet erről beszélni, hogy egy egész nap se elég rá. Mind ezek…..
Természetesen a tegnapi poszt csupán egy gyengécske bolondok napi tréfa volt, idén sajnos csak ennyire futotta. Azért a többségnek leesett a poén, persze vicces volt látni a komolyan vett reakciókat is:) Akkor most vegyük komolyan magunkat! Először is lássuk, hogy milyen záró…..
Hiába duzzasztották az idei évadot 16 részesre, ez a második etap egy nagy lufi. Az eddig történtek lényegét fele ennyi játékidőben is el lehetett volna mesélni. A mostani epizóddal pedig elértük (remélhetőleg) a mélypontot: a semmit ilyen szépen ritkán tálalják. De…..
prophecy942 2014.03.07 15:38:06
@doggfather: Igen, de ott viszonylag nyugis helyzetben voltak, nem állandó futás közben. Milyen szép lenne egy izélés közepette, mikor tíz másodperccel a mámor előtt rohanni kéne (letolt gatyában és bugyi nélkül), mert épp arrafelé akad hörögnivalója egy csapat járkálónak...
prophecy942 2014.03.07 16:27:38
@Ant Rax: Judith egy TÁBORBAN fogant, amikor is viszonylagos biztonság vette őket körbe. Mikor az első évadban a szurdokban táboroztak is, mondták, hogy a járkálók nehezen találják ott meg őket, mert körben a hegyek elterelik a hangokat, Dale bagolyként figyelte a környéket, és amíg Merle oda nem vezetett egy csomó hullát, addig nem is volt gond. De Beth és Daryl ketten vannak, egy erdő közepén. És folyamatos rohanásban. Lehet, hogy találnak menedéket, ahol egy-két napig elvannak, lehet hogy olyat találnak, ahol csak két percig. Most őszintén, megjelent lelki szemeim előtt a jelenet, hogy a csomagtartóban egymásra másznak - mint ahogy itt egyesek várták - aztán bekukkant egy walker, majd elnézést kér a rajtakapott párostól, és közli a többiekkel, hogy majd később visszajönnek még hörögni, most ne zavarják a love sztorit... :). Lehet, hogy lesz valami a két karakter között a későbbiekben, de jelenleg, a folyamatos menekülés közepette aligha.
Tisztelt Mt!   Egy olyan dilemmáról szeretnék nektek írni, ami hozzám hasonlóan sokakat érinthet. 27 éves nő vagyok, az egyetem után hamar sikerült elhelyezkednem, nem a szakmámban, de nem bánom, szeretem a munkámat. Rendezett családi körülmények között nőttem fel, nem voltak…..
Ugyan a mostani epizódban sem láthattunk mindenkit, de a szereplők számát figyelembe véve nem lehet panaszunk, már csak azért sem, mert jöttek újak. Mivel szereplőink nem igazán találkoztak egymással, így maradjunk a jól bevált csoportos felosztásnál. Gyalogkakukk, Kadét és…..
Fellélegezhetünk, egy rész alatt letudjuk, hogy a többi szereplőnek mi lett a sorsa a Börtön Ostroma után. Az epizód felépítése ennek megfelelően nagyon egyszerű: egy csoport feltűnik, majd jön a következő. Visszatekintés nincs, csak előre! Vajon kik élték még túl? Lássuk…..
Éééés csak letelt az a fránya 2 hónap! Gondolom mindenki -hozzám hasonlóan- türelmetlenül várta, hogy hogyan folytatódik a sorozat, hiszen a legutóbbi részben rengeteg minden történt. Ehhez képes egy kissé gyenge kilencedik epizódot kaptunk. Ez többek között annak is…..
Sziasztok!   Elég hülye helyzet állt elő a cégnél, ahol dolgozom. Most pénteken, azaz 20-án karácsonyi bulit tart a vezetés nekünk beosztottaknak egy budapesti étteremben. Ezzel akarják megköszönni mindenki éves fáradozását, mondjuk ez alapvetően szerintem jó dolog, évek…..
VÉGRE! Eddig a nézők többsége jogosan húzhatta a száját az évaddal kapcsolatban, hogy elég gyenge, de ez az epizód kárpótolt mindenért. Sőt, utólag belegondolva nagyon okosan építették fel azt a cselekménysorozatot, ami idáig vezetett. Mert most aztán történtek dolgok…..
prophecy942 2013.12.04 15:28:33
@purga: Legyünk őszinték: akik átszúrnak (tüdőn, hagy hörögjé' bazmeg), plusz rá is lőnek, a tetejében körbeveszi kb ötven éhes walker, annak elég minimális esélye van a túlélésre. A végén a képkocka, amikor a walkerek rothadó lába eltapossa a Félszemű Király sakkfigurát, az szimbolikus volt. A Kormányzó halott. Pont, kész.
Az a tény, hogy egy kisbabának is ilyen véget rendeztek, ütős, az tény. De logikailag érthető (mondom mindezt úgy, hogy néha logikailag megkérdőjelezhető a sorozat, és néhány cselekmény). Úton vannak a szereplők, szétszéledve. Biztos menedék nélkül, étel-ital, felszerelés nélkül. Egy kisbaba, aki felsír, mert éhes, mert tele a pelenkája, az valóságos walkermágnest jelentene. Reménykedem, hogy nem öltek meg egy kisbabát az írók, de ha belegondolunk, lépésnek logikus lenne.
Egyébként nem értem a Kormányzót. El akarja foglalni a börtönt, és bosszút akar állni. (ezt a vak is látja). DE KÖNYÖRGÖM! Ha szétlövik a kerítést - ahogy erre Marlboro Man is rávilágított - oda a biztonság. Ráadásul szétrombolnak mindent, amit a Rick-féle társaság már elért ott (termény, vízkészlet stb). Mellesleg, én a helyében elfogadtam volna Marlboro Man ajánlatát, és mikor már benn vagyunk, nekiestünk volna a társaságnak. Gyorsabb, könnyebb módszer. Azt sem értem, miért az öreg Télapót kellett megölni. (oda a Karácsony, gyerekek). Nem lett volna logikusabb lelőnie a Kormányzónak Marlboro Mant, és ezzel is levágott volna egy fejet, bár így csak jelképesen. Egy vezér nélküli csapat eléggé összezavarodik. Könnyebb vele bánni.
Nagyon jó volt az évadzáró. Az eddigi részek is tetszettek nekem, de ez most... sorolhatnám az elragadtatott jelzőket, de felesleges.
Egyébként feltűnt valakinek a végén hosszasan mutatott fekete kabátos walker nő? Ha emlékeim nem csalnak, akkor ez az a nő volt, akivel Rick összeakadt az erdőben, és aki fel akarta őt zabáltatni a walkerré avanzsált férjével. (a fekete kabát ismerős volt).
prophecy942 2013.12.05 14:36:41
@Bogoj: Szerintem azért volt olyan érzelemmentes a Kormányzó a kislány "kegyelemlövésénél" mert amikor meglátta a nőt, kezében a gyerekkel, rájött, hogy megint elveszített mindent. A kislányt is, akit kedvelt, plusz a nőt is, aki végignézte, ahogy épp lemetéli valaki fejét. Ez volt az a pont, ahogy a Félszemű ismét totálisan bekattant, és elérhetetlen messzeségbe gurultak a gyógyszerei. Ugyanilyen érzelemmentesen gyilkolta le a saját embereit, mert akkor is épp átbillent a törésponton.
Egyébként szerintem azért Tatát mészárolta le, hogy bosszút álljon Ricken. Igen, fontos volt neki a börtön, és a biztonság is, de mondjuk úgy, csak amolyan másodlagos tényező volt. Neki a bosszú volt a fő célja. És azon a vezetőn akart bosszút állni, aki szembeszállt vele, aki kemény dió volt, nem hódolt be neki, és aki megfutamította a csapatát. Mi volt ennek a legjobb módja? Megölni azt, aki fontos Ricknek, mintegy azt mondva, hogy te vagy a felelős a haláláért. Szerintem ez volt Télapó meggyilkolásának a mozgatórugója.
A múlt heti bejegyzéshez sajnos nem lehet hozzászólni, a jól ismert blog.hu-s bug miatt. Ezúton is szeretnék (még egyszer?) mindenkit megkérni, hogy ha ilyet tapasztalt egy bejegyzésnél, akkor szóljon! Figyelembe véve, hogy minket, szerkesztőket ekkor is enged kommentelni, így nem…..
prophecy942 2013.11.12 07:22:32
A múlt heti részhez hozzászólva:
Engem kissé kiakasztott Rick döntése. Persze valahol megértem, hiszen gondoljunk csak bele... Ha kiderül, hogy Carol a hunyó, ő és Ty hótziher, hogy egymásnak esnek. Ha nem is lesz halálos áldozata a közelharcnak, lesznek akik Carol, és lesznek akik Ty pártját fogják, ergo az eddigi egységes csapat két részre szakad. Ki akar egy éles helyzetben (mondjuk egy zombihorda közepén) épp attól az embertől függeni, aki nem kedvel, mert az ellentétes oldalon állunk? Ugyanakkor Marlboro Man elfelejtette a nemrég még nagy mellénnyel hangoztatott fene nagy demokráciát. Plusz számomra az is érthetetlen, hogy amikor Minicowboy keresztüllőtte a magát megadni szándékozó srácot, kapott némi dorgálást, meg egy buksisimogatást. Holott az is gyilkosság volt, bárhogy szépítjük...
Van egyébként még vele úgy valaki, ahogy én, hogy számomra Afroninja ijesztőbb ha mosolyog, mint mikor rondán néz?
Ami meg Bear Gryllst illeti... szerintem nemcsak Fejős Éva regényeket olvas, de a koszos, tépett rongyai alatt jól elrejtve még egy Hello Kitty tetoválást is találnánk. :)
Ami a mostani részt illeti, annak ellenére, hogy elvileg sok minden nem történt, mégis volt benne izgalom. Várom majd Daryl reakcióját ha kiderül, hogy Carol felült a szopórollerre... A Kormányzó visszatérése priceless! :).
Ja, és apró logikai "baki": az orrán-száján fertőzött vért hányó Gyalogkakukkot Csillagszem akkurátusan csókolgatja, hátha ő is megbetegszik tőle... Mi ez, valami Rómeó és Júlia effektus, apokalipszisre hangolva?
prophecy942 2013.11.15 14:18:58
@Befőtt: Úristen. Ez volt az első horrorfilm amit láttam valamikor a nyolcvanas évek közepe-vége táján. Igen, nekünk is hangalámondással volt meg (eredeti szöveg német volt alatta), és 10 évesen kikönyörögtem anyáméktól, hogy hagy nézzem már meg. Napokig nem mertem utána aludni, de még a lakásban egyedül maradni sem nagyon. Féltem, hogy én is vagy a sütőben végzem, vagy valami még sokkal rosszabb módon. :)
prophecy942 2013.11.16 15:40:05
@purga: Itt fenn van az egész film.
www.youtube.com/watch?v=7lHCYCY96t8
youtube downloaderrel leszedhető, feliratot meg lehet találni hozzá szerintem a neten.
Sajnos a negyedik évad nagyon hamar eljutott a "leülés" pontig. Mert bár történtek érdekességek, de attól még... Az új ellenség, a Nátha iszonyatos sebességgel szedi áldozatait, hiába égette el valaki rögtön az első két beteget (jó, ez nem pontos meghatározás, de értitek)…..
prophecy942 2013.10.31 14:47:31
@purga: Nos, ha a kiskölyök nem tudja elvonszolni egymagában a halott felnőtteket, akkor talán valaki besegített. Elképzelhető, hogy Carl-Carol kooperációban ment a vérengzés, az is lehet, hogy Carol már csak akkor tudta meg, mikor holtan hevertek, és ő gyújtotta fel a tetemeket. Ami ezt a teóriát alátámasztja, hogy Minicowboy nem sokkal azelőtt kapta vissza Bozont papától a pisztolyt, amelyiken ráadásul akkora hangtompító lóg, hogy egy enyhe lágy szellentés is robbantásnak tűnik mellette. És ha Carol esetleg tudott róla, feltételezhető, hogy azért lettek felgyújtva a delikvensek, mert két szénné égett tetemet senki nem fog boncolgatni meg nézegetni, megnézni, van-e golyó a koponyában.
A motor nem tudom kié volt eredetileg. Kinézem, hogy Merle-é, aztán a kisöcsi "örökölte". :) Nyilván Bear Gryllsben is munkálkodik némileg a bátyja ráhatása, azért annyira nem nézem habzó szájú Ku Klux Klán-lepedős figurának, mint a jó öreg Félkarú Rabló volt. :)
prophecy942 2013.11.01 17:03:42
@chinymie: Lehet, hogy igazad van, de ha belegondolsz, abban is van logika, amit én mondok.
1. Carolnak egy szál kése van. És noha a betegek le vannak gyengülve, nyilván védekeznek kézzel-lábbal a támadás ellen. Ergo, közelharc. Azt pedig a támadó is ritkán ússza meg karcolások, karmolások, kék foltok nélkül.
2. Carol a fertőzés miatt sem nagyon bocsátkozott volna közelharcba, elég egy köhögés, tüsszentés, rálihegés valamelyik náthástól, és azonnal ő is elkapja a kórt.
Viszont a pisztoly tiszta megoldás. És ki kapta vissza nem sokkal azelőtt a fegyvert az apjától? Hát Minicowboy...
De mint mondtam, persze az én logikám sem csalhatatlan...
Múlt héten megismerhettük az új felállást és hogy a lehetőségekhez képest mennyire otthonosan belakták a börtönt. Csak azért, hogy a mostani epizód egy elegáns mészárlással kezdődjön. A találgatásokkal vége, hogy voltaképpen mi is történt a zuhanyzóban: gyors lefolyású…..
prophecy942 2013.10.23 13:06:34
@Horror018: Még ha jól emlékszem az első évadban, a járványközpontban említette Jenner doki, hogy az átváltozás egyénenként más és más időt vesz igénybe. (gondolom függ a seb nagyságától, illetve az artériák közelségétől is, már persze harapás esetében). Van akinél néhány perc, van akinél órák kérdése a zombulás.
Nekem az tűnik fel, hogy döfködik szépen a járkálókat a kerítésen belülről, amik aztán ott rohadnak tovább a drótrács alatt. Nem kellene távol tartaniuk a többieket? Ugyanúgy, ahogy működött a bélfelakasztós-zombiszarral összekenős manőver is Rick és Glenn esetében.
Olyanra is láttunk már példát, hogy frissen elhullott állatokat zabáltak a walkerek. Az a járkáló, amelyik épp átváltozott, még frissnek tekinthető. Egymásnak akkor miért nem esnek neki, megenni az ugyan két lábon járó, de még rothadásmentes húst?
Nekem a piás fekete fickó azért elég gyanús. Mivel említették, hogy Daryl találta az erdőben. Lehet, hogy nem is volt ez olyan véletlen? Lehet, hogy a pasi egy beépített ügynök, és a Kormányzó valahol várja a jelentést, él-e még valaki a börtönben egyáltalán? Azt kétlem, hogy a kiscsaj etetné a walkereket. Éjjel, egyedül, egy szál zseblámpával nem hinném, hogy ki tudna lógni a kóterból.
És - némi SPOILER - lehetett látni a következő rész promójából, ahogy a másik fekete nő, aki szintén híján van a robitussinnak, és köhög, mint egy régi Trabant, simán besétál az elkülönítőbe, ahol nyitott cellaajtó mellett köhögik ki a tüdejüket a betegek. Gratulálok a logikához. Nemcsak besétálni lehet simán (ezek szerint ki is, akkor is, ha már megzombulsz), de a nyitott cellaajtókkal lehetővé teszik, hogy aki frissen kerül be, azonnal egy esetleg azóta elhalálozott, de már új életre kelt walker ebédje legyen....
prophecy942 2013.10.23 13:52:41
@doggfather: Mindenki fertőzött, tehát így is úgy is visszatér aki meghal, a harapás csak felgyorsítja a folyamatot. Ott sem a harapás a végzetes, hanem a következtében fellépő szepszis.
Az ősz jelenlétét mi sem bizonyítja jobban, hogy a lehulló levelek mellett a zombik is szépen hullanak a képernyőn. Igen, az American Horror Story után a The Walking Dead legújabb, negyedik évada is elstartolt! Először is kezdjük a szokásos ki-kicsoda…..
prophecy942 2013.10.16 18:25:30
@doggfather: Igen, tényleg érdekes. :) de hát muszáj volt új karaktereket behozni, akiket aztán ki lehet irtani. :).
Azért az erdőbeli csaj-jelenet is meredek volt. Rick otthagyta őt is, meg a már járkálóvá avanzsált pasiját is, hagy hörögjenek meg zombuljanak együtt, és hagy szórják tele a megyét a testrészeikkel. :). Mellesleg, Marlboro Man nem túl következetes. Stoppos gyereket otthagyja az út szélén. Most egy vadidegen nővel végiggyalogol a fél erdőn - ahol mellesleg bármikor egy hordányi walker zúdulhat a nyakukba - hogy segítsen. Szegény meghasonlott lélek és elme. :)
prophecy942 2013.10.21 16:09:03
@purga: Igen, pont erre írtam, amit írtam. Hogy mintha mindenki egy időben fertőződött volna meg. Nem látunk nagyon olyat, hogy némelyikből már csak egy halom paca lenne, a másik meg hozzá képest még friss hús (szó szerint). Javarészt az oszlás ugyanazon állapotában van az összes walker, ami azért így elég érdekes... Plusz, ahogy írtam, az ő jelenlegi állapotukban - az oszlás ilyen mértékénél - már mind vaknak kéne lennie.
A Romero-féle Holtak napjában egy tudós, aki a zombikon kísérletezett megállapította, hogy az oszlás mértéke olyan szinten változott meg, hogy a teljes lebomlás 10-12 évet is igénybe vehet. Lehet, hogy a W. dead készítői ezt vették alapul...
Csak eljutottunk a végére. Gondolom mindenki erre várt már hetek óta, hogy a finálé lesz-e akkor durranás, mint a második évadé. Összejön-e a Nagy Összecsapás a két tábor között? Na és persze kiknek jött be a tippje, hogy mely szereplőket nem fogjuk a negyedik évadban…..
Horror-Mirror The Walking Dead 3x10 2013.02.19 20:16:00
Nagyon úgy tűnik, hogy kár volt ennyit várnunk az új részekre, mert míg a legutóbbi idegesített, addig ez csak simán unalmas volt. Vélhetően majd az utolsó epizódban megint kapunk valami adrenalin bombát, aztán várhatunk félé évet... No de ne szaladjunk ennyire…..
hogyvolt X-faktor 3x14 - 6. döntő 2012.11.22 14:00:00
Szinte hihetetlen, de közelítünk a verseny feléhez, ma Nórika minden adandó alkalommal emlékeztet minket, hogy már csak hatan lesznek a műsor végére! Ez a remek hír máris javít a kedélyállapotomon, látszik a fény az alagút végén. Bejátszásokkal nyitunk, Miki kicsit váratlan…..