Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buta_lúd (törölt)

0 bejegyzést írt és 554 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Segítség balliberális értelmiségieknek)Aki nem tudná, mostanában botrányt kavart egy hatodikos általános iskolai tankönyv, amely szerint "a lányok állítólag könnyebben tanulnak meg olvasni, mint a fiúk többsége, de matematikában inkább a fiúk ügyesebbek." Balliberális…..
buta_lúd (törölt) 2014.10.01 17:14:35
@maroz: Nem a helikopterségedet akartam minősíteni, csak arra akartam utalni, hogy...na mindegy, végül is hh majd szól, ha akar -én meg megyek az ajtó mögé.
buta_lúd (törölt) 2014.10.01 19:04:58
@maroz: Igen, az offságra gondoltam, de nem akarlak ám én eldugítani, csak nem értettem, hogy ha van blogod, meg fb-od, akkor miért itt.
De ha a struktúrák működése, az jó, mert akkor kb. bármi nem-off.
buta_lúd (törölt) 2014.10.05 15:26:43
@Sapika: Én? Mit? Miért?
             Úgy tűnik, nem mindenki szereti Török Gábor elemzését Orbán Viktorról.          Bevallom, elsőre az jutott eszembe, hogy ehhez az elemzéstudományhoz, mintha kicsit kisebb felkészültség is elegendő lenne, mint amennyi a molekuláris biológiához…..
Kakukkfészek Fini 2014.06.15 14:33:47
Immáron "hivatalosan" is abbahagyom itt. Hogy miért, hagyjuk, a lényeg, hogy ha és amennyiben demhed még bennem írhatnék (ezt a demhedést pillanatnyilag sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom), akkor azt a Facebook-on, a saját nevem alatt foganatosítom. Ha valaki nagyon el szeretné…..
buta_lúd (törölt) 2014.09.02 12:06:42
@buta_lúd: De vettem kacsintást is.
buta_lúd (törölt) 2014.09.03 12:48:43
@maroz: Súlyosan félreértésben bajnok vagyok, ezt már sokan mondták.
De te is sú-lyo-san félreértesz, ha azt gondolod, hogy az egész maroz anyagot úgy tekintem, mint kizárólag népnevelő irkafirkákat. Viszont diszkurzusetika(1) ide, szándék oda, akkor is úgy látom, hogy van írásaidban, pontosabban kommenteidben meggyőző szándék(2) hiszen sokszor olyankor is nyomod valakinek, amikor -legalább is számomra- teljesen feleslegesnek tűnik -kivéve, ha belelovalod magad abba, hogy értse meg amit mondasz(2).
És egyébként miért is lenne baj a meggyőzés(2) szándéka? Nálam legalább is nem az. Ugyanígy sosem értettem miért kapálózol az értelmiségi jelző ellen. De kb. mindegy is, tudomásul veszem ezeket, csak gyakran nem bírok ellenállni a szurkálódó kedvemnek. Bár ez utóbbiról nem tudom, hogy mit mond a diskurzusetika(1).
És ha már: azt se igazán értettem, hogy hogyan oldod fel azt az ellentmondást (már ha van nálad), amit sokszor mondogattál, miszerint a dolgok megismerésébe fektetett energiával párhuzamosan nő a kialakult nézet megváltoztathatatlansága (váúcs, de jól néz ki leírva!) –hiszen te láthatóan rengeteg energiát fektetsz egy-egy dolog megértésébe -ami szerintem szuper-, de elméletedből következően folyamatosan veszítesz a rugalmasságodból -amiért viszont kár lenne. A válaszod nyilván az (gondolom ez gyomros a diskurzusetikának:), hogy de nincs ellentmondás, mert ...és itt valami olyan magyarázat jönne, amit én is szinte elhinnék, esetleg megspékelve a súlyosan félreértetteddel. :) Tök 8: vagy tudsz valamit kezdeni így, simán egy kommenttel (tulképp nem izgat, hogy leszarod vagy építkezel belőle(3)); vagy érdeklődsz arról, hogy pontosan mi is van, mert nagyon nem érted, de érdekel; vagy meg akarsz győzni(2), hogy nem látom jól. De akkor meg nem értem félre sú-lyo-san.

Az egyetlen darabos népre hatás is szép szólam, de nálam egy kicsit hamisan cseng, mert mi a helyzet min. a gyerekeiddel? Vagy rájuk sem voltál hatással(2)?

Az én etikámba simán belefér, hogy nem tekintem feltétlenül magammal egyenlőnek a diskurzusba bevont felet. Tekinthetem egyenlőnek. Tekinthetem többnek, aztán legfeljebb –szomorúságomra- csalódom. Tekinthetem kevesebbnek, aztán legfeljebb –örömömre- döbbenek. És igen, tudom, hogy az előítéleteim befolyásolnak. Ezért is lenne jó minél több új emberrel diskurálni. És ezért is diskurálok olyan kevés már megismerttel.

1 Nem igazán tudom részleteiben mi ez, de most már utánanézek. De csak azért, hogy elmondhassam, hogy igenis népneveltél. :) Arra meg pláne kíváncsi vagyok, mit mond ez a szépnevű dolog a végbélbe feldugott sorjás dávidcsillagról. :)
2 buta_lúdnál (ironikusan és/vagy lehet, hogy helytelenül) aka népnevelés.
3 Igazából a semminél egy kicsit mégis jobban izgat, mert szimpatikus őrült vagy. Megj.: akik szimpatikusak nekem, ők a többség szemében –többnyire- mind többé-kevésbé őrültek, bár jóindulatú őrültek. Én ezt az álláspontot bár sajnálom, de elfogadom és meghajlok a többség bölcsessége előtt. :)
buta_lúd (törölt) 2014.09.04 09:38:00
@maroz: "Szerintem inkább ezt mondtam" -így volt, erre gondoltam.
aka -szigorúan így értettem. Hosszú kommentem végéről lehagytam, hogy nem csak súlyosan félreértő bajnok vagyok, de többszörös porcelánbolti-elefánt okleveleim is vannak.
És írjon valaki valamit utánam is, mert némileg feszélyez, hogy a beszélgetés végén én szerepelek!
           Törökország, Szingapúr és Kína jelentős sikereket ért el. Oroszország esetében nehéz elfeledkezni arról, hogy az energiahordozók milyen mértékben drágultak az elmúlt  évtizedben. Elképzelhető-e az, hogy Orbán sajátos illiberális kísérlete sikeres lesz?…..
buta_lúd (törölt) 2014.08.26 14:57:38
@jotunder: Pont a lényeget, a folytatást lehagytad: "- mondta nevetve, a fanyar vicc pedig nagy tapsot kapott."
buta_lúd (törölt) 2014.08.26 15:13:50
@Edgar26: Barbár alatt gondolom Oroszországot érted. Akkor meg már nem leszünk EU. Ugyanez igaz, ha kínai vazallusokká válunk.
Ha meg Némethon válik barbárrá, akkor úgy is kakukk az EU-nak.
Vagy jönnek az Ottománok? :) Szingapúr meg csak nem ősrobban... :))))))
„Mi pontosan tudjuk, hogy a totalitárius rendszereknek egyetlen ellenszere van: a szabadság és a függetlenség alapján demokráciában élő nemzetek közössége.” – jelentette ki Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a totalitárius diktatúrák áldozatainak…..
buta_lúd (törölt) 2014.08.24 16:55:35
@32FNewYork: Igazi konzervatív nem ebédel olyan korán, pláne nem vasárnap. :)
Erzsébet Cherabinja kettős életet élt, békés kereskedelmi hajónak látszott, de bármikor átváltozhatott kegyetlen kalózhajóvá. Most kiemelik a Temzéből.   A Cherabin Anglia és Törökország között hajózott a Levant Company megbízásából mielőtt - zsúfolásig megrakva…..
Ismét új sorozatot indít a Vincentblog! A holnap bemutatkozó rovatunkban visszatekintünk a múlt század híres gengsztereinek, maffiózóinak életére. Lemerülünk a korrupció, a zsarolás, a csempészet, a leszámolások, a swing, a charleston, a girardi kalapok és a hegedűtokba rejtett…..
buta_lúd (törölt) 2014.08.14 11:46:26
@szempontpuska: Ah.
Pont nemrég néztem újra a Coppola trilógiát, ezért kicsit utánatúrtam + az ajánlott cikkben is Keresztapás illusztrációk vanak, szóval ezért jutott eszembe, hogy méltó dolog lehetne a Bonnanokról egy rész…
Vagy vársz vele 103 évet? :)
Angolul tudó türelmetleneknek: en.wikipedia.org/wiki/Bonanno_crime_family
Vessenek a mókusok elé, de nekem a kelkáposzta lett az új kedvencem. Eddig is nagyon szerettem, de ebben a formájában egy teljesen új dimenzióba juttattam. Lengyelesen, morzsával megszórva. Nincs sok különbség a korábbi kelkáposztáim és eközött a főzelék között. Hiszen itt sem…..
         Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a…..
buta_lúd (törölt) 2014.07.30 11:27:58
@Holger Hartland: Én a kommenteden tudtam mosolyogni, csak nagyon vágytam már arra, hogy írhassak valamit.
buta_lúd (törölt) 2014.08.01 15:45:31
@Holger Hartland: 11-ben látszott esély Orbán bukására? Lehet, hogy a neten úgy tűnt, de pl. a manyup államosítást nem követték nagy népmozgalmak. Vagy a nemzetközi ejnyebejnyékre gondolsz? Azok max. a nem-mégjobban-odarendeződést érhették volna el, nem?
(Hogy mi volt az ELTE berkein belül, arról lövésem sincs.)
buta_lúd (törölt) 2014.08.02 12:38:55
@Holger Hartland: Hát azért 2006-ban mozgalmasabb volt az utca, meg népszerűségvesztés is volt, aztán meg... Igaz, külföldi szájkaratéra nem emlékszem (bár ez nem jelent sokat:), de 2011-ben az EUnak meg voltak nagyobb gondjai, semhogy egy esetleges újabbat kreáljon.
Persze igaz, minden attól függ, mit nevezünk esélynek.
(De tulképp mindegy, hogy az O.kormány 2011-es időközi bukását elképzelhetőnek látom-e, mikor a Kínai ellehetetlenítéséről írtakat viszont nem tartom kizárhatónak.)
A Frazer irodában nyitunk, jönnek-mennek az alkalmazottak, Elizabeth sorra osztja a feladatokat Dunwoodynak és a Drummond nevű írnoknak: levelet írni ide, árut rendelni onnan, a Saratoga legénységének bérét kifizetni, stb., majd további ügyek intézése céljából távozik. Dunwoody a…..
buta_lúd (törölt) 2014.07.31 11:38:32
@Gabba: Ezt értem/gondoltam, csak azt nem, hogy ha Eon annyira sajnálja az öreget, akkor első mérge múltán már a Drummond trükk nélkül is léphetett volna. De hát a SzSz-ek útjai kifürkészhetetlenek!
"Tom Lantos és Imre Kertész, sőt George Soros összes hatalma és befolyása sem elég arra, hogy a tényekkel szembeszálljon " (Szentmihályi Szabó Péter, Magyarország új római nagykövete a Demokratában, 2007. szeptember 6.)..
buta_lúd (törölt) 2014.07.23 09:56:45
@Holger Hartland: Nem gondolom, hogy hátsó szándékkal indítasz, de néhány süketfül reakciót követően is nyomni szoktad és abba már akár egy kis kajánságot is beleláthatok, de ha mondod, én elhiszem,hogy nincs benne.
Ács Ferihez: Lehet ennyi éven át zacskózni? Szerintem nem -vagy kikészül, vagy valahogy elsimítgatja magában a dilemmáit.
buta_lúd (törölt) 2014.07.23 16:56:31
@ulloiut: Még a többi szint is érdekelne, mert simán lehet, hogy vannak, de én csak azt akartam kérdezni, amire tulképp kaptam választ, miszerint szerinted ebben a szituációban kb. igen. Bár érthetem úgy is, hogy nem foglalsz állást, csak megérted jt ingerültségét. Félreértésben nagy vagyok. :)
Számomra pont akkor igazán csüggesztő a patkányozás, ha jt kifejezetten cizelláltan akart fogalmazni. Egyszer pl. J.C.Woodsra gondolt cizelláltan, az se tetszett. :(
Struccság, ha valaki nem akar patkányozni? :((((((

/Külön jól esett a nem azt mondom, hogy ezt állítottad beszúrás:
nem ugyanaz a szint, de én úgy gondolom, hogy még nem tartunk ott, hogy szükségünk lenne patkányozásra ahhoz, hogy kifejezzük megvetésünket./
buta_lúd (törölt) 2014.07.23 19:10:49
@ulloiut: Az árok tisztán tartásával én csak azt a tevékenységet próbáltam leírni, hogy megértem, ha van ahol nem akarjuk betemetni az árkot de azért valamit határozottan jelezni szeretnénk.
De a dühödt csákányozás oda vezet(ett/het), hogy esetleg velünk egyetemben leszakad az árokfal és vergődésünkön jókat röhög az árok túlpartján álló csapat.
De azt állítod megfontolt dühöngésről van szó. Hát kár, ha így van.

Az volt az egyetlen szóbeli instrukció mikor lapátolni tanítottak, hogy: lazán, faszán. :)
                 "Az, ami a Lipótváros szívében, a Szabadság téren, a 2014. július 19-éről 20-ára virradó éjszaka történt, nem olyan súlyos, mint az, ami a magyar vidéken, főleg Északkelet-Magyarországon megy végbe a romákkal és az egész országban a négymillió…..
buta_lúd (törölt) 2014.07.22 12:16:28
@netukki: Daróczi beszédét lehet valahol olvasni?
    ..
buta_lúd (törölt) 2014.07.13 12:00:55
@Kettes: Sőt, az álom-poszt (!) alatti hozzászólásból kiindulva még az is lehet, hogy tényleg ott, őt és azt csinálni látta. :)
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
buta_lúd (törölt) 2014.06.16 16:52:25
buta_lúd (törölt) 2014.07.01 11:32:39
@sárospataki lány: :)
Nem kispályázol az álmaidban.
A mai napon került hivatalosan is átadásra Koppenhágában a „The Snake” névre keresztelt új kerékpáros híd. A dán város, amely a kerékpáros közlekedés egyik élharcosa, folyamatos infrastrukturális fejlesztésekkel igyekszik még bringásbarátabbá tenni Skandinávia…..
            "These two memory régimes have been on collision course, overwhelmingly because the general proposition – that all those affected were victims – directly counters the Jewish identity narrative that claims recognition for the paramountcy of the Holocaust and the victims of…..
buta_lúd (törölt) 2014.06.18 11:58:06
@Holger Hartland: Off1: "Igazad van - csak nem biztos, hogy érdemes ezzel (mármint a kommentelő-szelídítéssel) ennyit foglalkozni." Ezért aztán át is tértél a hergelésükre, legalább is már-ahol... Off2: És akkor Cakirt nem tudta megvenni a Brazil-lobbi, vagy csak ennyire rafkosak, hogy még a látszatra is vigyáznak?
buta_lúd (törölt) 2014.06.19 16:05:53
@Holger Hartland: Hát, a Mandineren néha eléggé felhergelsz néhányakat. Nehéz nem úgy nézni, hogy nincs benne szándékosság. Persze nem mintha zavarna, de azért néha furcsállom...vagy csak irígykedem.
buta_lúd (törölt) 2014.06.20 13:23:55
@Holger Hartland: Off: Nekem úgy tűnik, ott a visszaszólásaidon gyakran hergelődnek.

(On: Segítsetek. Ha az ADL kérdőíven a a probably-t valószínűlegnek fordítom, akkor a 4-es kérdésre én nemmel válaszolnék. Ha talánként akkor meg igennel. Igaz, akinek abban az őrületben odaveszett valakije, akkor azt is empátiával fogadom, ha érzésem szerint "túl" sokat beszél róla. Szóval akkor mindenképpen nemmel kellene válaszolnom?
És a posztírónak ez "a van elképzelésem, de" kitétele olyan...olyan...Magyar Nemzet és társais.)
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték…..
Vendégszerzőnk, Peter Griffiths, Magyarországon élő és dolgozó brit állampolgár cikke. * Adam Smith, „A Nemzetek Gazdagsága” legendás szerzője, a mára ikonikus „láthatatlan kéz” elméletének kidolgozója valószínűleg forogna a sírjában, ha látná, hogy mi folyik most…..
buta_lúd (törölt) 2014.06.03 19:13:32
@Holger Hartland: Ha így írod le a magyar jobboldal fent-középen-lentjét, a baloldalról pedig nem részletezve, de szintén lesújtó véleménnyel vagy, akkor nem sokan vannak, akikről nem rossz a véleményed.
( Persze, persze, biztos "csak" a "politikusokról" beszélsz :)
buta_lúd (törölt) 2014.06.04 10:43:35
@Holger Hartland: Ez most egy olyan értem, hogy értedből fakadó értenem kéne duplagondol válasz? Mert ha csak azt jelenti, amit elsődlegesen jelent, akkor nem értem, pontosabban tévedsz. Abban feltétlenül lehet igazad, hogy esetleg nem értelek meg, ezért is kérdezek.
De én sem haragszom Önre, Nida kapitány. :)
buta_lúd (törölt) 2014.06.04 14:57:10
@Holger Hartland: Phűűű. Megkönnyebbültem.
Eredeti válaszodat vigyorogva olvastam, de -tekintettel a Komoly Időkre- bevillant, hogy akár igaz megbántottságot is érthetnék belőle, azt meg nem volt szándékom elérni.
De minden jó, ha a vége jó!
„Európa, Magyarország és egy nemzetek feletti demokrácia projektje” címmel Budapesten tartott előadást Jürgen Habermas, a világhírű neomarxista filozófus, szociológus. (Az előadás itt tekinthető meg magyarul.) Habermas több könyvében is foglalkozott az EU válságával, az…..
Cenzúra!!!, kiált a sok költő, és káeurópázik egy kicsit. Cenzúra esete forog fenn itten, az EU keleti végvárán. Vagy itten,  a putyini unió előretolt őrhelyen. Szóval itten, de hogy ez most melyik is, az majd csak április hatodikán fog eldőlni. No, akkor lássuk, hogy mi is a…..
buta_lúd (törölt) 2014.03.11 09:39:18
@Holger Hartland: Ejj, be értetlen kend! Hát hogy kereste azt a pénzt? Há' ellopta tőlünk!

Egyébként arra kiváncsi lennék, hogy ennyire rafkósak voltak ezek a Labancz lányok, hogy tudták azt, hogy így egy csomó ingyenreklámhoz jutnak?
(Az milyen duma már, hogy márc15-re Pilvaker címen szerveznek társas összejövetelt, meghívnak rá egy csomó éhező poétát, de nem lehessen politizálni... Mint amikor Alföldi dec1-es színházátengedési tervét követő felháborodást követő magyarázatában azt bírta mondani, hogy de hát ő ezt nem gondolta...)
Vagy a szlömösök fondorkodtak inkább? :)
buta_lúd (törölt) 2014.05.29 17:10:02
@maroz: Melyik kommentből gondolod, hogy ciki a depresszió?
Amúgy nálam nem. Inkább szomorú -már ha nem csak olyan szenvelgős-széplelkes típusú, hanem komoly.
           Szilyzálódom.    Kálmán Olga megőrült.        E sorok írója szívesen felrúgná Orbánt, Szakályt, Schmidt Máriát. Ha valaki megdobálja az Orbán-féle emlékművet, esetleg nem kaszinótojással, akkor én nem fogok nyafizni. Schiffer András elmondta, hogy…..
buta_lúd (törölt) 2014.04.11 15:24:54
@fradra: kakukkfeszek.blog.hu/2013/12/08/mar_megint_a_bajnaik_jartak_jol/fullcommentlist/1#c21227523
(kakukkfeszek.blog.hu/2013/12/08/mar_megint_a_bajnaik_jartak_jol 16.54-es hsz és folytatása. Néha félrevisz a közvetlen link, és ha már ennyit dolgoztam kommentem visszakeresésével...)
Nem tudom, másnak eszébe jutott-e, de idén lesz 10 éve, hogy Magyarország EU-tag lett, ami egyike szerintem azon kevés jó dolognak, ami a hazánkkal az elmúlt 100 évben megtörtént. Most, alig pár nappal a választás előtt vajon hány emberben ötlik fel, hogy vasárnap arról is…..
buta_lúd (törölt) 2014.04.04 16:20:47
@sárospataki lány: "Ez ugyanis az alantas anyagi félelmekkel romboló, igazi sátáni propaganda." -írod.
Nemzeti érzések: legbensőből fakadó, nemes érzésekre ható eszmény. Anyagi félelmek: alantas, sátáni propagandára okot adó.
Ez de durva.
buta_lúd (törölt) 2014.04.04 16:46:25
@sárospataki lány: Igen, ilyesmik.
Most már csak azt kéne számomra végignyálazás után bemutatni valakinek, hogy mikor, milyen célra, mennyi pénzt tolt a pannonmagyarság határon túlra.
Mert azért csak nem úgy volt, hogy 2010-ig semmi, aztán meg minden tuti. De lehet, meggyőzhető vagyok.
buta_lúd (törölt) 2014.04.04 16:48:34
@sárospataki lány: Értem. Ne haragudj, ha fogalmazásommal valami rosszba kevertelek.
Egy kis fogyasztóvédelmi nyafogás, mindenkitől előre is elnézést kérek, akit megzavarnék vele a lassan 24 éve tartó permanens politikai kampányidőszakban. A történet pitiáner, de hát én is csak egy egészen aprócska, jelentéktelenke kisember lennék, akiket néha a nagy,…..
buta_lúd (törölt) 2014.03.11 19:49:23
@maroz: A kis lépések politikája & backdoor kommunikáció jegyében írtam TG-nek, hogy milyen pofonra gondolt, mert azért nálam ez alapvetően befolyásolja a hovatevést
buta_lúd (törölt) 2014.03.12 09:45:32
@buta_lúd: Kaptam választ. Megírom.
"Természetesen nem erőszakos megoldásra gondoltam, hanem politikai és/vagy gazdasági válságra, ahol megmutatkozik, hogy a szavaknak sajnos lehet következménye."
Persze lehet, hogy ezeket az Apokalipszis-lightokat is a kisember szenvedi meg jobban -olyan ez, mint az szja-, de a kis lépések politikájával is ez a helyzet.
buta_lúd (törölt) 2014.03.15 09:50:05
@maroz: A változások árát ott is a kisember fizeti meg. És -legalábbis most, mo.-n- úgy tűnik túl sokan nem állítják az esetlegesen jogosan érzett elkenődöttségükkel szembe azt, hogy bizony sokkal jobban élnek, mint 20-30 éve. Én legalább is úgy látom, nem azok közérzete befolyásolja elsősorban a politikai helyzetet, akik igazán elmondhatják, hogy ráfaragtak.