Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GVD

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztrovaddisznók Atakám étterem 2011.12.14 15:43:00
Első élményem ezzel az étteremmel egy véletlen volt. A Batthyány tér környékén szerettünk volna elmenni egy étterembe, de aztán meggondoltuk magunk annak szegényes – de annál drágább választéka láttán, így elkezdünk keresgélni a környéken. Mikor megtaláltuk…..
Ez a ház Nieuw Leyden-ben, Hollandiában épült a Pasel Künzel építésziroda tervei alapján. A házat hatalmas fa és üveg felületek borítják.   Belülről nagy terek, pasztel színek és letisztult formák jellemzik. ..
Modern Épitészet Beaumaris 2011.08.28 12:37:00
Ez a ház Melbourn-ben épült és a Marcus O'Reilly tervezőiroda tervezte. Északi tájolású, így a szobák nagyon fényesek (mivel Ausztráliában van, ezért ott fordítva kell tájolni). Az ablakok úgy vannak tervezve, hogy maximalizálják a látványtm de minimalizálják a hő…..
A belga Marc Corbiau építész által tervezett ház a rideg beton és a természet találkozásának egy pozitív példája. Ablakok szinte nincsenek, ezért az embernek egy kicsit börtön érzete van, amikor ránéz. A formák is egyszerűek, mindenféle kitüremkedés…..
Ez a Horvátországban épült házat a 3LHD építészei tervezték, és családi házként funkcionál. Hatlamas üveg és fa felületek, valamint szögletes geometria jellemzik. ..
A képen látható családi házban a Santa Margaritán, Mallorca északkeleti részén áll, és az SCT építészeti iroda tervezte.   A házat letisztult formák jellemzik, és a beton és üveg ridegségét fa felületek törik meg...
Mivel meguntuk az éttermeket a munkahelyünk környékén, ezért úgy döntöttünk, hogy felmérjük, hogy ebéd időben milyen helyeken lehet minőségi ételeket enni, lehetőleg elérhető áron. Természetesen be is mutatjuk őket, így született meg az új, és egyben eddig első…..
GVD 2011.08.04 15:17:03
@Marykriek: Köszönjük az ajánlást, felvettük a meglátogatandó éttermek közé.
Gasztrovaddisznók Il Basilico 2011.08.03 14:52:00
Az Ebédek Budapesten rovatunk első éttermeként meglátogattuk a Bazilika tövében helyet foglaló Il Basilico éttermet. Elsőre megtévesztő lehet a név, mivel nem bazilikát, hanem bazsalikomot jelent.Sajnos nincs honlapjuk (ez nálam mínusz pont), ezért csak véletlenül akadtunk rá. A…..
Utoljára a Kaledónia skót étteremben jártunk a belvárosban. Be kell vallanom az első benyomások bizony lesújtóak voltak. A honlapon nem volt feltüntetve az étel és itallap, és többszöri kérésünkre se tették fel. Nem mondom, hogy eget rengető probléma, de azért az ember szereti…..
Legújabb élményünk az Okuyama no nevezetű sushi bár. Annyit hallottunk róla, hogy Budapest egyik legjobb sushizója, és mindenképp ki kell próbálni. Természetesen nem kellett kétszer mondani.A hely a Kolosy téri üzletház alagsorában van, nem egyszerű megtalálni elsőre.Ahogy…..
Úgy látszik az utóbbi idő a kifőzdéké. Utoljára a Frangepán és a Teve utca kereszteződésében megbújó kis fabódéban, a Hathiban ebédeltünk.Az ajtón belépve rögtön megcsap az egész helyet belengő indiai fűszerek illata. Meglepően nagy sort kell kiállni, amíg felveszik a…..
Nemrég találtuk ezt a Zichy út 9 szám alatt megbújó kis kifőzdét nem messze az Oktogontól.Egy ideig szemezgettünk vele, aztán egyik szombaton rávettük magunk, és meglátogattuk. Belépéskor rögtön szembeötlenek a piros kockás terítős asztalok. Egy koreai hölgy rögtön le is…..
Nemrég burgerezni voltunk. A mekin szocializálódott ízlelőbimbóim már régóta vágynak egy igazi hamburgerre. Bevallom, néhány gyengébb pillanatomban már-már lemondtam róla.De! Létezik állítólag egy Magic Burger nevű lakókocsi, ahol igazi hamburgereket készítenek. Már jártak…..
Decemberi éttermezésünk során a Kálvin téren lévő Pata Negra tapas bárban jártunk, ami a neve ellenére inkább egy elegáns étterem. Már nagyon sokat hallottam a spanyol ételekről, de még nem volt alkalmam őket kipróbálni.A hely hangulatos, bár kívülről kicsit…..
Gasztrovaddisznók T.G.I. Friday's 2010.12.09 20:28:00
Negyedik alkalommal a tídzsíájban voltunk. Talán meglepő választásnak tűnhet, a sok puccos étterem között de olyan sokat hallottunk már róla, hogy meg kellett néznünk.Wikipedia nevezetű barátom szerint a TGI a „Thank Goodness It's Friday” rövidítése, ami nekem…..
Én is osztom András rajongását a steakek iránt, így nem is csoda, hogy a Pampasba látogattunk. Nem is időznék a hely leírásán, András már megtette előttem, inkább csak kiegészíteném az írását a saját élményeimmel. Egyedül annyit fűznék hozzá, hogy plusz pont a honlapuk…..
Gasztrovaddisznók Csalogány 26 2010.10.31 19:20:00
Első utunk még augusztusban a Csalogány 26 nevű budai kis étterembe vezetett. Sokat hallottunk róla. Közel jár, hogy megkapja a Michelin csillagot, mivel már kiérdemelte a Bib Gourmand elismerést, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb szint. Az ilyen éttermek Michlein Bibendumot,…..
Gasztrovaddisznók Bemutatkozó 2010.10.30 12:55:00
Sziasztok,először is néhány gondolatot a blogról és annak keletkezéséről.Ez az első poszt egy hosszú folyamat eredménye. Egy kb. 10 fős társasággal kitaláltuk, hogy elkezdtünk havi rendszerességgel éttermekbe járni. Ekkor még eszünkbe se jutott, hogy blogot fogunk készíteni,…..