Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZANDRA

132 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fűrész filmek is büszkélkedhetnek filmzenével, Charlie Clouser mellett több zenekar is támogatta a filmeket néhány dallal, és ehhez készült klippel. Az első részben ilyen az alábbi klip a Fear Factory-tól:..
Az alábbi klip a Helmet együttesé, és a Monochrome című számukat a Fűrész harmadik részéhez használták fel az alkotók, a Helmet pedig készített egy a filmhez kapcsolódó ötletes, egész jó klipet is.  ..
Nem kevés horrorfilm található, ami valamilyen ördögi számítógépes programmal, sátánista utalásokkal, és az ebből adódó mészárlásokról szól. A mai modern világban, ez persze egy könnyen szerzett ötlet, hiszen mi se lehetne ijesztőbb, hogy az interneten keresztül tör be a…..
A fekete macska Lugosi Béla és Boris Karloff főszereplésével készülhetett el.  Egy igazi film különlegesség, egy remek rémtörténet, amelynek sajnos sok köze nincs az alapul szolgáló Poe műhöz. Mégis kiváló film, amit érdemes látnod. Ráadásul több magyar vonatkozással is felruházták. A filmről a…..
Argento és Bava filmje, a Démonok több rockzenében is bővelkednek, de talán a Scorpions - Dynamite dala az egyik legkiemelkedőbb klip ehhez a horrorfilmhez. Remélem a filmhez is kedvet csinál Nektek, íme:  ..
Voltak idők, amikor a zombik nem agyzabáló, emberevő, vérengző vadállatok voltak. A vudu-ba illő zombik és maga a jelenség a horror alkonyán még meglehetősen más volt.  Ráadásul Lugosi Béla segítségével ismerhetjük meg a vudus zombik világát. A fehér zombiról készült írásunkat a Horror-Filmek.hu…..
Egy elmegyógyintézetbe kap megbízást egy azbesztmentesítéssel foglalkozó brigád, és mivel a pénz nagy úr, elvállalják a munkát az üres intézet rendezését. Meg is kezdődnek a munkálatok, a brigád remekül halad. Megismerjük a brigád tagjait, ki kicsoda, milyen személyiség milyen kapcsolat van köztük…..
Nem lehet megunni azokat a thrillereket, melyek az utolsó percig lendületesek, érdekesek és folyamatosan csavarokkal tűzdeltek. A mai film egy iskolapélda arra, hogy hogyan lehet egymás után sok csavart beletenni egy filmbe, egészen a végéig izgulunk és nagy nehezen megpróbáljuk a…..
A „csejtei rém” körüli mítosz évszázadok óta terjed világszerte, és már a köztudatban is az él Báthory (vagy Báthori) Erzsébet személyéről, hogy kegyetlen gyilkos volt, aki rengeteg embert ölt meg pusztán azért, mert hitt abban, hogy vérüktől megőrizheti fiatalságát.…..
Guy Cooley családjával együtt beköltözik egy régi farmra Princetonba, Massachusetts államba. Mivel a férfit ide hívta a munkája, nejének, Jeanne-nak és lányainak, Mollynak és Lucynak is meg kell szoknia ezt az életvitelt. Hallani a városban egy mondát, mely szerint 250 évvel…..
Egy film, amit látni kell. Olyan monumentális erővel bír, hogy egyszerűen ledöbbent a maga csavarosan izgalmas, mély cselekményével, és színészi játékával. Onoff, egy ismert író menekül a vak sötétben, míg végül elkapja a rendőrség. A kihallgatás során Onoff nagyon…..
Mitchell és Julianne egymásba szerettek, majd pedig ezt követően össze is házasodtak. Aztán jött a nászút, egy kis szigetecskén a semmi közepén, de nem egy romantikus idilli kis szigetecskét kell elképzelni, hanem egy lepukkant faházat, ahova csak csónakkal lehet eljutni. Meg is…..
A film középpontjában a Hanson család áll. A szülőknek van egy kis ékszerboltjuk, így gazdagabb középosztálybeli családnak számítanak. Az egyik fiuk, Andy egy nagyon sikeres, vagyonos férfi, aki boldogan él a nejével. Persze ez csak a látszat, hiszen igen sok gondja van, többek…..
  Anno 1996-ban a Cohen fivérek elkövették a Fargo c. filmet, amiből ha nem is őrületesen kultikus, de kult film lett. A 2014-es sorozatnak a minnesotai hangulatot, a remek karaktereket és a fekete humort leszámítva nem sok köze van az inspiráló tételhez és mégis. A Cohen-i…..
A gödör tipikusan olyan film, ami megbotránkoztat. Nem is a háttérben lévő valódi érzések miatt, hanem azoknak a kivetülései során. A történet szerint négy fiatal, ki hitte volna, két lány és két fiú, készül pár napos bunkerparty-ra. Ennek több oka is van, ott van az…..
Alex építészeti karrierje miatt elvállalja egy ódon, nagy Rhode Island-i kastély felújítását. Beköltözhet a kastélyba, hogy még alaposabban tudjon dolgozni, és hogy ne legyen egyedül, vele megy barátnője, Kim, és a korábbi házasságából származó lánya, Sally. Kicsi Sally…..
Egy év telt el azóta, hogy a Pihenő a pokolban sárga autós szadista gyilkosa végzett Jesse-szel és Nicole-lal, akiknek eltűnése mélyen megrendítette az ismerőseiket. Rokonaik, különösen Jesse testvére, Tom, aki most ért haza - hallva a tragédiát - úgy dönt, bejárja az utat,…..
A 2000-es évek első felében érkezett el hozzám a francia hullám, ami annyit takar, hogy néhány francia produkció hatására sok francia filmet néztem. Persze minden korszak a részünkké válik, van, amit kinövünk (de nem válik utálatossá). Akkor is a részünk marad a múlt és…..
Történetünk főhőse Nicole és párja, Jessie. A lány úgy gondolja, ideje nekiindulni megváltani a világot, pontosabban csak Hollywoodot, mert ő egy „fantasztikus” színésznő, és ezt a tehetségét mindenféleképpen megosztaná a nagyérdeművel. Autóval indulnak útnak, itt-ott…..
Clark Stevens, ígéretes hallgató, az egyetemi tanulmányai befejezése előtt a Cunningham Hall elmegyógyintézetben végzi el a kötelező pszichiátriai gyakorlatot. Dr. Franks, az elmegyógyintézet embere, lényegében az esze a szerkezetnek, felkarolja a fiatal tanoncot, hogy megtanítsa a…..
Manapság reneszánszát éli azoknak a film adaptációknak a sora, amik képregényeken alapulnak. Régebben erre ott voltak könyvek, azonban ahogy változik a divat, a képregények is egyre nagyobb szerepet kapnak a kultúrában, olyannyira, hogy nem csak rajzfilm sorozat adaptációvá növik…..
SZANDRA 2015.01.30 13:04:01
@Yarner: Igazad van, valóban az angyalok másfajta lények, nincs nemük, valóban rosszul fogalmaztam meg, egy nő játszotta el a szerepet, így korrektebb. :)

@Globetrotter2014: valóban, a zene is remek.
Miért szoktunk itt a blogon rossz filmekről is írni? Ez a kérdés már többször felmerült a Facebookon vagy a blogon. A válasz erre részben annyi, hogy sokszor belefutunk akaratunkon kívül is rossz filmekbe, és ha már végig szenvedtük, megosztjuk az élményt, így létre jön egy…..
SZANDRA 2015.01.30 12:58:23
@BigTony: Ha láttad a filmet, akkor bőven megérted, miért csak ennyi információ van a filmről. Azért mert nincs több...semmi érdemleges nem történik benne a felvázoláson kívül, csak a menekülés és öldöklés, ezt nem lehet jobban kifejteni. Ha többet mondok már spoiler lett volna, kb. az egész filmet elmesélem...az pedig ugyanúgy nem jó. De csak nézd meg bátran! :) A rendőrökön gondolkoztam, kifejthetném-e, de nem tettem, mert akkor eleve a dicséretüket el kellett volna rontanom ugye azzal, ami történik menet közben, ergo spoiler...
A körítés meg kell, ami rossz, arra már jobb előre felkészíteni az embert, erre meg egyszerűen muszáj... :)
A nagy sikerű filmek szinte óhatatlanul is maguk után vonják a folytatásokat. Hollywoodban ez úgy néz ki, minél több pénzt fial egy film, annál nagyobb a valószínűsége, hogy rövid időn belül folytatódik a sztori. Ennek legegyszerűbb és mérvadó oka a pénz. Rengeteg film…..
Sorozatgyilkos tombol Montreal utcáin. Az elkövető mindig férfiakat gyilkol, egyik akciója azonban kudarcba fullad. Mikor éppen következő áldozatával végezne, feltűnik egy szemtanú, akit nem sikerül eltennie láb alól, így a kiléte, aktuális kinézete is a nyilvánosság elé…..
A 60-as évektől elég jellemzővé vált a horrorok világában is a túlzottan szürrealista ábrázolásmód, a színek és zajok dominanciája. A cél, hogy ezekkel a hatásokkal minél inkább növelhessék a borzongást és a frusztrációt, mind emellett a történet is szerephez…..