Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csibefogó

18 bejegyzést írt és 387 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
Kontár Komlókutató Kozel Premium 2008.02.11 21:20:00
cseh licenc világos sör A KK rendkívül felderült, amikor rövid felvidéki kalandján egy határközeli település élelmiszerboltjában a Premium Kozel hátlapján a Plzeňský Prazdroj, a. s. feliratra lett figyelmes, ami ugyebár a tisztességesebb Kozelek egyik fő előállítási…..
Évek óta figyelem, vizsgálom a Magyar sörpiacot, amely nem kis meglepetésemre, tényleg ontja magából a jobbnál jobb termékeket, még ha a minőség nem is feltétlen állandó. Nem túlzás azt állítani, hogy közel két éve gyűjtöm az anyagot ennek a posztnak a megírásához, s egyben a bátorságot is, mert…..
Csibefogó 2019.05.26 21:57:50
@similar: Nem, nem ezt szerettem volna hangsúlyozni, hanem azt, hogy magyar valóság teljesen el van szállva nemzetközi mércével.
Amúgy meg szerintem olyan, hogy német sör nincs. Persze például a beeradvocate.com oldalon bele tudsz nyomni bármilyen sört, valamelyik kategóriába, de néha nagyon erőltetett a dolog.
A lényeg. Itt, Deutschlandban azért nincs akkora sörforradalom, mert volt/van/lesz jó sör – ilyen egyszerű. Persze vannak kisebb sörfőzdék, meg idény jellegű sörök, sőt kézműves sörök is, de ezekért nem mernek 3 eurót/0,33 literért kérni a boltban. Mert mire fel? Bemegy az egyszerű német a szupermarketbe (de inkább valamelyik Getränkemarktba – minden nagyobb faluban van), és jobb esetben sok tucat sör közül választhat, és mindegyik hozza a kötelezőt. Mindig. Mert túl az áron, amit még nem említettem, a magyar kézműves sörök egyik óriási gyengéje az igen nagy minőségi hullámzás, és ezt sajnos nagyon-nagyon nem szeretik bevallani a sörfőzők. Ez az én tapasztalatom, nincs rá linkem, de az elmúlt hat évben a nyári teszteléseim során ez jött le nálam.
Csibefogó 2019.05.31 22:31:54
@nickmack: Boltban, vagy a kocsmában? Mert nem mindegy. Nem hiszem, hogy amikor a Borsodi kiaggasztja az ívó bejárata fölé a logóját, kiviszi a poharat, alátétet, a teraszra az ernyőt, beállítja a saját hűtőjét a sarokba, akkor szívesen látja, hogy valaki Kőbányait iszik a valamelyik asztalnál.
Vagy már ez is megváltozott az elmúlt években?
Al Capone! Még ma is ámulattal vegyes borzongással ejtjük ki a nevet. Ő volt a J. Edgar Hoover által vezetett FBI első "első számú közellensége", a Public Enemy No. 1. Életében legendássá vált bűnözőként, ahogy elfogásának körülményei is azok. Halála viszont megalázóan kisstílű volt, nem párbajban…..
Csibefogó 2019.04.23 09:40:53
@Balázs Nádasi: Ezt az Anglia_természetes_halál versus Amerikában_alvilági_harcokban_meghaltak témakört kifejtenéd? Maradjunk a hirtelen adott tényeknél: az 1920-as években Angliában 45 milliónyian éltek, szerintem olyan 200-300 ezer közötti a természetes fogyás, ezzel szemben áll az alvilági harcokban elettek Amerikában. Kissé meredek az összehasonlítás, a Don-kanyarban nem veszett oda annyi magyar...
Amúgy pedig úgy kevered a vírus és a baktérium fogalmait, mint az egyszeri újságíró, aki el akarja kerülni a szóismétlést. Nézz utána, irány a citoplazmák világa.
Csibefogó 2019.04.23 10:21:39
@Emmett Brown:
„20as években Angliában kb 35 milliónyian éltek,... ” Ezt honnan veszed?
Egy kis segítség: en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_the_United_Kingdom
Továbbá kevered a fogalmakat, a természetes fogyás és halálozás nem ugyanaz.
Amúgy forráshivatkozás ismerős számodra, vagy csak úgy írsz a vakvilágba?
Csibefogó 2019.04.23 10:37:35
@Emmett Brown:
Azért az ugye megvan, hogy a természetes fogyás és a halálozási ráta nem ugyanaz? Mert a cikkben ez utóbbi lett megemlítve:
„többen haltak bele az alvilági harcokba, mint amennyien egész Angliában haltak meg természetes halállal”
német szűretlen világos búzasör Ma kivételesen tésztát ebédelt a KK, amihez állítólag búzasör dukál, így azt választottunk a mai cikk alapjául - mégpedig egy olyat, aminek egészen sok közös jegye van a tegnap kóstolt Weltenburgerral. Mindkettő Bajorországban készül,…..
A napokban jött a hír, hogy több éves vegetálás után jövőre megszünteti Google+ néven futó közösségi oldalát a keresőóriás. És bár jó néhány termékével úttörőnek számít és igazán nagyot alkotott, azonban akadnak olyan próbálkozásai is a cégnek, amikkel nem tudott igazán sikeresnek bizonyulni. És nem…..
A kompakt SUV kategória vitathatatlanul legjobb vezetési élményét nyújtó autója már 2014 óta piacon van, ezért a Porsche úgy gondolta, hogy több, mint 350.000 eladott példány után eljött az ideje a modellfrissítésnek. A gyártó ígérete szerint javítottak a menetdinamikán, a…..
Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – a mondás szerint. Nincs ez másként a fociban sem, bár néha hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a focista feleségek (WAG, wives and girlfriends) egy része inkább csak a siker haszonélvezője, nem pedig megalapozója. Az ebből fakadó sztereotípia pedig…..
német barna baksör A KK a hét elején részt vett egy rendkívül izgalmas sörkóstoláson, ahol többek között szerepelt a világ - nemrég még - legerősebb söre is; a vicc kedvéért ma azonban mégsem erről, hanem egy már rég kinézett, itthon is kapható, és csak a maga…..
Szerző: Horváth Zoltán A média hatalmi ág. Közhelyes, de tényleg igaz. Ha pedig igaz, akkor el kell fogadni, hogy nemcsak a média viszonyul a politikához, hanem a politika is viszonyul a médiához. Egy demokratikus közegben egyértelmű, hogy a sajtó ellenőrzi, kontrollálja, befolyásolja a politikát,…..
Csibefogó 2018.06.12 16:47:02
Vannak ételek- melyek megfelelő tárolás mellett - soha vagy csak nagyon sokára romlanak meg, nem is lenne szükség lejárati dátummal ellátni. Összegyűjtöttük, melyek ezek! Vaníliakivonat Kevesen tudják, hogy az igazi vaníliakivonat mivel alkoholból készül, örökké megőrzi frissességét és…..
2 hete az egyik tanítványommal elmentünk Skandináv Ház Grönlandról szóló nyelvi klubjába. Kétszeresen is megérte ott lenni: egyrészt Simon Mogensen, az előadó saját élményei alapján mesélt erről a hatalmas szigetről, és nagy türelemmel válaszolt a kérdésekre, másrészt az est végén volt egy…..
Valószínűleg, aki a nosztalgikus emlékeket idéző VHS-korszakban töltötte gyerekkorát, még mindig rajong a 80-as évek mozifilmjeiért. Kétségtelen, hogy legendás korszak volt ez a filmek terén, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos – mai napig is készülő – folytatás. A most következő listánkban…..
Csibefogó 2018.03.13 11:19:18
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
Csibefogó 2018.02.22 11:52:58
@kultúrpesszimista: Üdv, látom személyedben megérkezett a művészfilmek nagy barátja, aki szerint az 1996-os A lavor titkos álma, ami abban az évben elnyerte az Alma Ata-i kritikusok ezüst kamera különdíját, na az volt az igazi alkotás.
Ízlésekről nem vitatkozunk, én ehhez tartom magam, én javasoltam, nem lehurrogtam valamit. Neked az tetszik, nekem más, ettől szép a világ.
30/40 Összeomlás Kanada ellen 2017.07.25 02:29:25
1-0 oda. Semmi gond, első negyed még. Több kihagyott helyzet, rosszul megjátszott emberelőny. A védelem viszont stabil, a kanadaiak is csak egyet lőttek. Nemsokára úgyis bedaráljuk őket. Második negyed. Megjön a bátorság, jönnek a gólok! Szilágyi, Illés, Czigány és Takács is betalál nyolc perc…..
Így a nyár közepén néha már elegünk van a forróságból és nem is gondolunk bele abba, hogy vannak bolygónkon helyek, ahol egész évben ilyen az időjárás és a mi kánikulánknál 20 fokkal melegebb napok sem ritkákHárom tájat mindenképp érdemes kiemelnünk Földünk legmelegebb övezetei közül: A legforróbb…..
Mészáros Antónia a ma esti Egyenes beszédben jelentette be, hogy egyelőre nem folytatja tévés pályafutását, és az ATV-től a UNICEF-hez megy, ahol ő lesz a szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója. Az Indexnek adott interjúban pár hónapja többek között azt mondta, hogy ő…..
Csibefogó 2017.07.11 00:17:16
Egyes statisztikák szerint, a motort ért károsodások 70%-a az üzemi hőmérséklet elérése előtt következik be. Rágjuk bele magunkat a témába!..
Nektek is meggyűlik a bajotok a párás szélvédővel ebben a pocsék időben? Szerencsére erre is akad egy filléres megoldás.Nem kell többé a ronggyal vagy zsepivel törölgetned a szélvédődet vezetés közben, ha az bepárásodik. Elkészítheted saját páraelszívódat, amihez két…..
Csibefogó 2017.02.03 11:10:16