Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ra13

0 bejegyzést írt és 191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
Ra13 2021.01.20 09:02:14
@: kommunikációs tanácsadó teccik lenni? Olyan higgadtan semleges, ideológia mentesen mindenkivel pozitív így kell ezt csinálni féle. Bravó. Kioktató an pozitív, átgondoltan csiszolt. :D Megtisztelően minőségi trollkodás. Megérdemled a béredet.
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
Ra13 2021.01.14 13:58:12
@naebneerG: Félre értesz. Fontos a tudománymetria. Főleg akkor, amikor egy eszköz a valós tudományos teljesítmények összevetésére, és összevethető teljesítményeket vet össze. És ahogy az már lenni szokott a tét folyamatosan emelkedik, és a tengernyi tudományos lap tengernyi publikációi közül valóban csak a legjobbak érik el a legjobbat. Ott azon a tájékon viszonylag jól lehet tájékozódni, ha ki tudom fizetni a cikk árát, ha el akarom olvasni... De a másik végén, ahol a mezei felső oktatásban kutatgatók, egyszerű, de azért mégis elég nagy számú (bár gyérülő) Phd. hallgató keresgél, már elég nagy a zaj, meg a zűrzavar. Az értelmetlenségről nem is beszélve.
Leginkább arra céloztam, hogy miközben az oktatók, kutatók méricskélnek, hol ezt, hol azt, elhordják alóluk a talajt. Mert ez alól ők felmentést kaptak. Kérhetjük mi számon a kutatást, nekik ott, nem ez a feladatuk.
Ra13 2021.01.14 13:59:15
@Ra13: Bocsánat összevetésére szolgál, vagy valami ilyesmi...
Ra13 2021.01.14 16:21:56
@naebneerG: Teljesen egyetértek. Ennek ez az útja. Mégis töménytelen a szemetelés a tudományban (is). Mint mindenben kellenek a kísérők, jók, akár Te... ha forrás is kerül hozzá még jobb.
Ma kaptam: Magyarország legkiválóbb képző intézménye az MCC
Oktatásszervezési régiókoordinátort keres
Középiskolás Programjába
(Debreceni régióba)
A szervezetről röviden
A Mathias Corvinus Collegium (MCC)
Magyarországon és a világon is egyedülálló
értékközösség, amely 1996-ban
magánkezdeményezésként született meg. Az
alapítók szándéka az volt, hogy ígéretes fiatalok
felkarolásával, oktatásával és nevelésével a
tehetséggondozás minőségi formáját
valósítsa meg: felelős értelmiséget neveljen.

Az alapítás óta eltelt több mint 20 évben az MCC
Magyarország legkiválóbb, Európában is elismert
interdiszciplináris képzőhelyévé vált.
A Középiskolás Program mára már 1300 tagot
számlál a Kárpát-medence minden szegletéből, több
mint száz különböző iskolából.
Célunk, hogy a motivált, tehetséges középiskolás
diákoknak iskolán kívüli tanulási, fejlődési
lehetőséget biztosítsunk. Az ingyenesen elérhető
e-learning alapú, társadalomtudományi fókuszú
képzéseken túl havi rendszerességgel készség- és
képességfejlesztő képzési napokat, évente kétszer
tehetséggondozó tábort és tanulmányi
kirándulásokat biztosítunk a képzésre felvételt nyert
diákoknak. A résztvevők a sikeres érettségi vizsgáik
időpontjáig tagjai a Programnak. Négy- és
nyolchetes e-learning kurzusaink, szombati
rendezvényeink, kirándulásaink és táboraink közül
diákjaink szabadon dönthetik el, hogy melyeken
kívánnak részt venni.

A kiválók legkiválóbbika! :) :D
        Orbán Balázs vezető NER-kártevő az index.hu-n reklámozta a rezsim janicsárképzőjét a Matthias Corvinus Collegium-ot.        Klebelsberg Kunót idézte, mint a magyar tehetséggondozás atyját, akinek azért volt némi szerepe abban, hogy rengeteg magyar tehetség hagyta el az országot a numerus…..
Ra13 2021.01.13 13:51:08
A tavaly Pécsen doktori fokozatot szerzett fiatalembernek sok sok "ütős szövege" van itt-ott. Főleg a Mandineren, meg valami konzervatív paraszt-romantikázós népi bulvárban.
pl:
kommentar.info.hu/cikk/2020/1/a-foldturas-felmagasztalasa#_ftnref16

Ebből vannak publikációi az ODT-én. Ha ez tudomány és ezt lehet, ez méltatlan minden magyar doktori iskolához. Azoknak az egyetemeken fillérekért güriző, a publikációkért, eredményekért, mérhető, vállalható teljesítményeket felmutató kutatók, oktatók arcul csapása, akiket ráadásul megnyúznának ilyen sz*rokért.
Nyilvánvaló fordítási torzítások, önellentmondások, értelmezhetetlen hivatkozásjegyzék. Felfoghatatlan zűrzavar, ami ennek a néptáncos konyhakertészkedő (?!) elmebajnoknak a fejében van.
Ra13 2021.01.13 15:37:16
@Wolff: Köszi PPTK-t véletlenül PTK-nak néztem, csodálkoztam is, de már nem láttam a méregtől. Bocsánat Pécs!
Ra13 2021.01.13 15:39:27
@kemény keleti kommentelő: És ennél vannak még sokkal sokkal agyamentebbek. :( ez annyira kínos. Még egy pár év, és ő fogja megmondani ki mit ér, mit kutathat mennyiért. Nem vigasztal, hogy a gyerek már külföldön, én meg már nem erőlködök.
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
Ra13 2020.11.22 23:40:41
@Bogomil: vagy be sem kerülnek a statisztikába. Vidéki szociális otthonokban tünetek vannak, tesztelni nem tesztelnek, látogatók nem mehetnek, kórházba 80 fölött nem visznek. Meghalt, mert idős volt. Fiatalok, enyhe tünetekkel nem tesztelik, önkéntes karantén és kész... gondolom ők sem jelennek meg a statisztikában. Temetkezési vállalatok adatai? Persze állítólag más halálozás esetszám csökkent, az átlagot ez csökkenti.
Ra13 2021.01.13 13:56:24
@Podvinecz Marsall: Nem értem. Nem az a probléma, hogy annak se jut oltás, aki kér? Az a baj, hogy nem igénylik, vagy nem regisztrálnak, vagy mi a fene? Nem teljesen világos mit akarnak ezzel a 100 ezer forintos oltás jutalommal... Ettől még gyanúsabbá válik az egész azoknak, akik szkeptikusak.
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
Ra13 2020.11.14 07:47:27
@combo: gyanítom mindig ilyen volt, csak most "ruha nélkül" csinálja. Meg sem kísérel miniszterelnöknek látszani. Királykodik, mert megteheti. És ilyen cinikusan a képünkbe nyomja. Erkölcstelen cinikus paraszt, aki nagyobb sokkal nagyobb lovat kapott, mint ami való alá. Ettől azt képzeli ő is akkora lett. Játszik... Ilyen ripacskodva... Az életünkkel, mintha az övé lenne. Ez annyira beteg... Ennél csak az lenne betegebb, ha be is öltözne fején a koronával. Így csak egy földesurat játszó maffiózó, vagy inkább uzsorás lett belőle. Hozzáteszem Nagy Imre temetésén pont ennyire ripacs volt. Sajnálatos milyen keveseknek szúrt ez akkor szemet. Ott is gyenge színházat játszott és nem rajta múlt, hogy akkor szélesebb közönség ízlésével egyezett, amit művelt.
Ra13 2020.11.14 16:00:27
@látjátok feleim szümtükkel: persze. De attól sajnos nagyon mélyről, és régről jön az a hatalmi gőg, ami lassan teljesen elveszi a valóságérzékét.
Ra13 2020.11.14 16:02:39
@kisa: interferencia... Sajnos ezért erősíti fel egymást a tömeg igénye a vezető önbizalmát és ambícióit.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Ra13 2020.11.11 11:58:15
@Podvinecz Marsall: bocs, ezt nem értem...
Ra13 2020.11.11 21:31:38
@Podvinecz Marsall: bocs. Már én sem tudom kivagyok, de mindegy is. Ghilead a Szolgálólány meséjeben szereplő ország, ahol a népek egyszercsak arra ébredtek, hogy kicserélték körülöttük a valóságot miközben nem tettek semmit és már menekülni is késő... M. Atwood 90-es években írt distopiaja, amit az HBO ismertetett meg tömegekkel, aki képes volt végignézni a tömény nyomasztast. És Ghilead alapja a keresztény hit nevében kiépített elnyomás.
Ra13 2020.11.11 22:07:49
@Podvinecz Marsall: www.szabadeuropa.hu/a/bevonjak-a-hadsereget-a-kijarasi-tilalom-betartatasaba-magyarorszagon/30942388.html
No ez is Ghilead... Ez meg mire jó? Megfélemlítésére? Őrület. Tavasszal egy lélek sem volt az utcán. Most talán aggódnak, hogy lázadozni kezdünk... Persze az éj leple alatt. Tán még lövetni is szeretne.
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
Ra13 2020.11.11 12:21:42
@nerángass: Hálás köszönet!
                                      ..
Ra13 2020.09.06 12:48:53
Ra13 2020.09.06 12:54:06
@elmeherceg: +++ :(
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
Ra13 2020.09.02 16:04:53
@KennyOMG: ott a pont!
       Pár napja nyilvánosságra hoztak egy elitegyetemi rangsort, a CWUR-t.      A rangsor első ötszáz egyetemében nincs magyar intézmény. Van viszont öt izraeli.      A másik lista az idei STOC 2020 konferencia elfogadott cikkeinek jegyzéke. A STOC a Symposium on Theory of Computing, sponsored…..
Ra13 2020.06.10 15:16:13
@György Csaba Nagy: ott a pont! sajnos
        Lesz, aki nem olvas bele. És csak mondja és mondja...        Orbán emberi életeket fog feláldozni a GDP-ért. És nem tehet mást. Ha én lennék a helyében én is ezt tenném, és talán éppen ezért nem szeretnék a helyében lenni. Ez nem teljesen igaz, pl. amikor a japán követség fogadást ad, és…..
Ra13 2020.05.20 09:45:21
@Kettes: pár napja még május vége volt az időpont, ha jól emlékszem Belgradban... És a hat-het is odakerült. Ahogy a migrancs veszély se múlik, a Covid veszély se.
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
Ra13 2020.03.13 20:24:10
@n0ri61: sok fasiszta barom. Primitív indulatlevezetes. Most aztán jól megmutatták nekik.
Ra13 2020.03.15 08:04:03
@ámbátor: de ha nem teszteknek, akkor nyernek 1-2 hetét. Addigra betegszik meg, aki elkapta... Napokon belül exponenciálisan nőni fog a betegek száma. Mivel mindenki otthon van, csak a Fidesz mediumokon keresztül van információ... Nem tudom mit fogunk tudni és mikor ebből.
Pedig a szabályok tartós betartásához azért kell a reális helyzetismeret, némi veszély érzet. Az hogy mindenhol baj van, nálunk nem annyira meddig tartja vissza az embereket a kontakttol. Miközben el kell menni sokaknak dolgozni is. A gyerekek meg felügyelet nélkül...
Ra13 2020.03.19 06:47:16
@kemény keleti kommentelő: a forint arfolyammal kifosztja a lakosságot, csődbe viszi az országot, ezzel az állam papírok visszafizetési garanciáját, a haverok meg már rég kivettek a pénzüket. O meg szethordta a repülőgépeivel a világba. Lehetőleg batyuban nem számlán... MNB évek óta sopri ki a kasszát... Ne legyen miből fizetni... :(
   (Ahhoz, hogy egy járványt le tudjanak győzni, a népnek bíznia  kell a tudomány képviselőiben, a polgároknak bízniuk kell a közhatalomban, az országoknak bízniuk kell egymásban. Az elmúlt években felelőtlen politikusok tudatosan ásták alá a tudományba, a közhatalomba és a nemzetközi…..
Ra13 2020.03.17 21:48:41
@balmoral: *****
        1947. február 25.-én tartóztatták le  Kovács Béla kisgazdapárti képviselőt. A Szovjetunióba hurcolták és egy koncepciós perben 25 évi börtönre ítélték. Négy évet töltött a Gulagon, négy másikat egy moszkvai börtönben. Emiatt van ma a kommunizmus áldozatainak emléknapja.         Kovács Béla…..
Ra13 2020.03.06 08:21:26
     Az ember élete -- megismerni Istent és szeretni Őt.   1. Az önmagában végtelenül tökéletes és boldog Isten tisztán jóságából elhatározott terve szerint, szabad akaratból ellátott minket Audi 8-asokkal, elnézte nekünk a ministráns fiúcskákért és különösen azok bizonyos részeiért érzett…..
Ra13 2020.03.02 14:41:03
@Strawdog: és persze nem "csak" az egyház szabályait hágják át és meg, hanem a polgári és büntető törvénykönyv-et...
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
Ra13 2018.12.18 13:27:16
@jotunder:

A titulusain túl semmit nem tudok erről az önjelölt zseniről. Megnéztem. Nem kellene írnia. Talán tudja is. De akarja. Akarja az irodalmat. Nem érzi, nem tudja, akarja. A "Moly.hu-n írja róla valaki. Nagyon találó:
"Kuszma ♥P 12 hónapja Előzmény
@regulat: Igazából azt mondta, hogy ÍRÓ nem akar lenni. Azt kellett volna betartani. (Olvasó szerintem nem lett, legalábbis a saját szövegét nem biztos, hogy átolvasta.)

Tetszik ez a mondat: „Helyőrségesenek lenni azt jelenti, hogy volt egy asztal a Music Pubban, ahová én is odafértem.” Árad belőle az őszinteség. Ez is tetszik: „Helyőrségesnek lenni azt jelenti, hogy a bölcsészkarra csajozni jársz, és nem azért, hogy valami lehetetlen és gyakorlatilag értelmetlen nyelvezeten elmagyarázza neked bárki, hogy mitől jó az irodalom, a nyelvezete eleve bizonyítja, hogy fingja sincs róla.” Látszik belőle, hogy volt értelme oda járnia. És egyben megmagyarázza, hogy bár a szerző filozófus (mármint önmaga szerint), mégis a görögökből valószínűleg annyit jegyzett meg, hogy barlanghasonlat meg androgün, ami arra utal, hogy a gimnazista tananyagon túl nem igen ragadt meg a fejében semmi.

De legjobban az tetszik, hogy „De kérve kérem a megszólalókat, hogy írjatok érdekesen” és „…hogy dögunalmasan írtok, [az] megbocsáthatatlan”, mert kiviláglik belőle, hogy Demeter szerint mi az érdekes (balta, medve, pia, pSPOILERna), és hogy az „érdekes” meg a „jó” igazából köszönőviszonyban sincs egymással – tehát az író meg se próbáljon jól írni, merthogy az milyen már, elég, ha érdekes dolgokat (balta, medve, poia, piSPOILERa) tömköd a regénybe. Az, hogy ettől a regény valamiért mégsem lesz érdekes, sőt, ami azt illeti, BRUTÁLISAN UNALMAS marad, egy olyan probléma, aminek megoldásán bizonnyal a helyőrségesek is erejüket megkettőzve dolgoznak. Kértek is az államtól újabb másfél milliárdot a projectre, mert hát anélkül nem is lehet huzamosabb ideig eredményesen dolgozni."

Tudom nem ér ennyit a személye. De mégis hatalomba került...
Ra13 2018.12.18 14:43:40
Ra13 2020.02.19 04:07:12
@netukki: belepilantottam a kommentekbe. Jaj. Aztán a cikk ajánlóba. JAJ. Ez az ország elveszett.
              Ez a cikk az egyetemes jogtörténet egyik fontos dokumentuma, Prof. Dr. Carl Schmitt náci jogászprofesszor, akiről a mai napig konferenciák tucatjait rendezik, vezércikkben magyarázta el, hogy Adolf Hitler miért gyilkolhat teljesen jogszerűen, visszamenőlegesen is lepapírozva.     …..
       A brit felsőoktatási szakszervezet (UCU) tizennégy napos sztrájkot hirdetett. Először február harmadik hetében két munkanapon, a következő héten három, majd négy, végül öt munkanapon lesz sztrájk. Hetvennégy brit egyetem, köztük Oxford és Cambridge is, csatlakozott a munkabeszüntetési…..
Ra13 2020.02.06 18:46:03
@ámbátor: :D *****
        Josemaría Escrivát 1992-ben avatták boldoggá, miután csodálatos módon meggyógyította a súlyos betegségből Rubio nővért. Amikor szentté avatták  már egy Manuel Rey nevű embert is kigyógyított a rákból, mindezt pedig  jóval halála után tette Escrivá, ami még nagyobb csoda. Monsignor Escrivá…..
Ra13 2020.01.03 09:20:55
          Ha valaki azt hiszi, hogy most majd jól nekimegyek Tamás Gáspár Miklósnak, akkor téved. TGM az egyik legbecsületesebb magyar publicista, olyan műveltséggel, amit én már túlzásnak tartok. Igen, ő erősen baloldali, én meg  nem, mondjuk más sem vagyok, de ez teljesen érdektelen. Eszembe…..
Ra13 2019.09.20 06:57:54
Ra13 2019.09.20 06:57:54
        " Mikoron a  Kék Banán egyesül a Lila Mangóval, hétszer harminc évig emelkedik fel Turulbankeresztelt Attila Királyunk nemzete a Világot tartó Teknős és a Teknőst tartó Kőszáli Kecske és a Kőszáli Kecskét tartó Varánuszra boruló aranykehelyben" . (John Maynard Keynes, azaz Kényes-Májas…..
Ra13 2019.09.11 06:30:32
Ra13 2019.09.12 08:52:19
@Grrr: 24.hu/kozelet/2019/09/12/brusszel-tamogatas/ Az előző hónapban is küldtek egy nagyobb adagot... :D majdcsak lekönyvelik, átváltják forintra, aztán mehet is egy időre lejjebb a forint... még egy kicsit egekbe a benzin... aztán választásokra jöhet a hangulatjavítás. Ha tudod halasztani...

Az lehet az ellentétük oka, hogy szerencsétlen Varga próbál egy gazdaságot működtetni, Matolcsi meg egy svindlis kaszinót.

2010-ben még kellett a pánik keltés a gazdaság körül, hogy hintáztassák a forintot, svájci frankban nemcsak hitelek voltak, hanem befektetések is. Nem túl sokan, biztosan nagyot nyertek vele. Már a 2006-os választások előtt fideszes ismerőseim erősen javasolták a svájci frankos autó és lakáshitelek gyors visszafizetését. Akkor nem jött össze nekik. Már el is felejtettem, amikor 2010-ben Kósa és Gulyás felváltva beszélték a hülyeséget... na mondom végre belevághatnak. Látszott rajtuk az izgalom, mint a kezdő kártyáson, amikor jó lap van a kezében és most kezdi kijátszani. A nép azt hitte, hiszi Kósa bolond. De a bolondság csak terelés, mert így nem a kezét figyeljük, miközben csalnak.

Ma már nem kell nagy cirkusz... magyarázhatják a Brexittel, meg a törökökkel, meg az ilyen olyan nemzetközi piacokkal. De a végén nekünk lesz drága minden ami euró, de a jött pénz legalább jó sokat ér...

Persze lehet, hogy nincs igazam, rohadtul nem értek a gazdasághoz... és rosszul kötök össze dolgokat.
Ra13 2019.09.13 23:07:25
@Külsős: Háát igen. Minden elveszíti a köz jellegét... Azt hittem a kilencvenes évek privatizációjánál már nem lehet méltánytalanabbat elképzelni. De mindig van lejjebb.
   Az alábbiak több mint hét éve jelentek meg a Vincenten.  Sokáig kerestem, és nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel újra.  ................................................................................... Kigamitsu nagyúr az Oda klánbéli Nobuhide mellé állt a yobashui csatában, ahol kétezer lovas…..
         Tegnap még a tudományos kutatók ellen uszított a rezsimportál, ma a leggusztustalanabb nyilaskeresztes mémet hozták le.          "Igen, ne felejtsük el, hogy Gábor Andor miként hozta létre a Ludas Matyit! Hazajött Moszkvából, s feladata az volt, hogy a kisgazdákat minden eszközzel…..
Ra13 2019.09.05 20:12:19
@vizitor: Berecznek semmi köze a Ludas Matyihoz. Szilvay erőltetette bele a szövegbe, hogy visszautalhasson egy korábbi "rendkívül fontos" cikkére.
Ra13 2019.09.06 08:04:40
@velőtanya: egyszerűen van egy link a szövegben, ami egy régebbi Szilvay cikkre vezet át. Ami csak erről szól sok-sok peldacskaval... Ettől persze feltételezés, de ismerve egyes riportok kapcsolatát a szó szerinti valósággal. Jobban szól ez Szilvayrol, mint a nagy magyar mesélőről.
De voltaképpen mindegy is. Annyi értelme volt elolvasni, hogy ratevedt a szemem a kommentekre. Valahogy ezekkel az emberekkel nincs kapcsolatom. Ilyenkor látom, hogy más univerzumban élek. És valóban létezik egy másik valóság. Ilyenkor elkeseredek.
Ra13 2019.09.07 16:17:53
@Grrr: Legyen
      Az ember, akinek a nevét nem fogom leírni,  interjúk egész sorában bizonyít valamit, amit pláne nem fogok leírni.      Most éppen arról volt szó, hogy továbbra is Orbán tanácsadója marad. (tudománypolitikai kérdésekben ad tanácsokat, mint miniszterelnöki megbízott).     Ez az ember most…..
Ra13 2019.08.22 07:20:08
444.hu/2019/08/21/kaslertol-atkerul-a-felsooktatas-palkovicshoz

No ez minek a kezdete és vajon minek lesz a vége?
Ra13 2019.08.24 01:19:52
Ra13 2019.08.24 01:23:55
@Ra13: egy sóhajtás volt...