Regisztráció Blogot indítok
Adatok
!Márk!

274 bejegyzést írt és 597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Black Adammel hiánypótló film született. Abból a szempontból legalábbis mindenképpen, hogy a népszerű DC-antihősről ez idáig nem láthattunk nagyszabású mozifilmet. Az pedig csak hab a tortán, hogy napjaink egyik legnépszerűbb és legjobban fizetett színészét, Dwayne Johnsont sikerült megszerezni a…..
A nagy sztárok nevével fémjelzett romantikus vígjátékok mostanában nem hódítanak akkora teret, mint ahogy azt a '90-es, 2000-es években tették. A filmes műfajok közül talán ezt az ágazatot érte a legtöbb kritika az elmúlt évek során. Sokan ugyanis úgy vélik, hogy ezek az alkotások felszínesek,…..
A horrorok gyakran teljesen hétköznapi dolgokkal próbálnak meg bennünket riogatni. A félelem tárgya lehet a TV (A kör) vagy akár a tükör (Tükrök), az idei év egyik legsikeresebb horrorfilmjénél pedig a mosolygás intézménye kerül előtérbe. Dacára annak, hogy a mosolygás alapvetően egy kedves gesztus…..
Whodunnit történeteknek nevezzük azokat, amelyek egy gyilkossággal kezdődnek, majd egy sokat látott nyomozó próbál igazságot tenni olyan karakterek között, akik egytől-egyig gyanúsan viselkednek. Ennek a műfajnak az egyik legnépszerűbb terjesztője volt Agatha Christie, kinek stílusát azóta is…..
Egy film egyik leginkább figyelemfelkeltő eleme a története. Sok esetben elegendő az érdeklődés kiváltásához egy izgalmas alapkoncepció. Ilyen helyzetben pedig kevésbé számít az, hogy mennyire rutinos rendező ül a direktori székben, mekkora sztárok játsszák el a főbb szerepeket. Az ember sokkal…..
Az elsősorban színésznőként ismert Olivia Wilde egyre inkább a rendezés felé veszi az irányt. Első nagy rendezése, a 2019-es Éretlenségi című tini-vígjáték hatalmas sikert aratott mind a nézőközönség, mind a kritikusok körében. Ilyen hátszéllel pedig mindenki izgatottan várta, hogy mi lesz Wilde…..
Szerencsére az idei mozis évben sincs ínség a magyar filmeket tekintve. Szinte minden hónapban érkezik a filmszínházakba legalább egy olyan hazai alkotás, ami könnyen felkeltheti az ember figyelmét. Ez a Szia, Életem! esetében is így volt. Még annak ellenére is, hogy látszólag a film egy…..
Az utóbbi időben meglehetősen sok, silány minőségűnek kikiáltott horrorfilmet hoztak be a hazai mozikba a forgalmazók. Ott volt az igencsak röhejes Az Arthur-átok, a Bunker Game, ezúttal pedig A meghívással próbáltak minket riogatni, de ezek az alkotások legfeljebb csak a jóízlésünkre képesek frászt…..
Szexuális jellegű témákat boncolgató filmet nem egyszerű készíteni. Az alkotók bicskája gyakran beletörik ebbe a szubzsánerbe, talán éppen a téma érzékenysége, tabu jellege miatt. Szerencsére kivételek mindig vannak, ezúttal Sophie Hyre rendezőnő rukkolt elő egy minimalista kamaradarabbal, amelyben…..
Zlatan Ibrahimovic a modern kor egyik legjobb futballistája. Ezt alighanem még a nem kevés utálója is elismeri. A forrófejű játékos sajátos stílusával, temérdek mennyiségű góljával, akrobatikus mozdulatával és már-már paródiába hajló önimádatával tudott kitűnni a tömegből. Pár évvel ezelőtt…..
Delia Owens 2018-ban dobta piacra az Ahol a folyami rákok énekelnek című regényt, amely gyakorlatilag azonnal klasszikussá vált. Elképesztő sikerszériát járt be a regény, bestseller lett belőle több, mint 15 millió eladott példánnyal. Hollywood pedig jó szokásához híven le is csapott a sikert…..
Jordan Peele az egyik legizgalmasabb újhullámos horrorrendező. A komikusból lett direktor első nagy dobása a 2017-es Tűnj el! volt, amit a szakma és a közönség egyaránt nagyra értékelt. A filmért meg is kapta a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat. Majd pár évvel később a Mi című, már…..
Marketinges alaplecke, hogy a negatív reklám is reklám. Így volt ez Az Arthur-átok esetében is. Ha egy középszerű, tucathorror lenne, akkor a kutya nem beszélne róla, viszont olyan szintű gyűlöletáradat indult meg minden irányban a filmmel szemben, hogy az emberben azonnal élesedtek a…..
Az izlandi származású Baltasar Kormákur már-már veterán rendezőnek számít. Az északi filmes nem tartozik az A-listás direktorok közé, de többnyire megbízhatóan és korrektül teljesíti a rábízott feladatokat. Ezúttal pedig Afrikába kalauzolt el minket, hogy Idris Elba főszereplésével egy, a '90-es…..
A politikai korrektség egyre nagyobb utat tör magának napjainkban. A társadalmunk egyre érzékenyebb, az ingerküszöb egyre alacsonyabban van, így különösen oda kell figyelnünk arra, hogy mit, mikor és kinek mondunk. Ez a fajta óvatoskodás pedig a filmkészítést is beárnyékolja. Egyre kevesebb igazán…..
Azzal már nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük: felszállóágban van a magyar filmgyártás. Míg régebben (főleg a 2000-es években) kimondottan szitokszónak számított a magyar film megnevezés, addig ezt a negatív skatulyát sikerült megsemmisíteni a 2010-es évek végén, 2020-as évek elején.…..
Elvis Ahhoz képest, hogy mekkora ikonnak számít mind a mai napig a Király, igazán nagyszabású filmet még nem láthattunk az életéről. Próbálkozások voltak ugyan, de ezen alkotások vagy a feledés homályába merültek, vagy csak szimplán nem érték el azt az ingerküszöböt, aminek köszönhetően maradandó…..
Scott Derrickson napjaink egyik leginkább figyelemre méltó, feltörekvő rendezője, aki ezúttal Joe Hill egyik horrornovellájából, a Fekete telefonból készített filmet. Az ígéretes rendező ráadásul a műfajban is otrhomosan mozog, így joggal lehetett azt várni, hogy a legújabb mozija egy érdekes és…..
Túlzás lenne azt állítani, hogy a finn filmgyártás gyökeret vetett volna a magyar mozikban, most azonban egy elvontnak látszó, horror-drámával jelentkeztek az északiak, ami szerencsére kis hazánkban is bemutatásra került. Szerencsére. Egyrészt, mert tényleg nem minden nap jutnak el hozzánk…..
Adam Sandler többéves szerződést kötött a Netflixszel, ennek az üzletnek pedig a legújabb állomása a Mindent egy lapra című sportfilm, ami leginkább arról híresült el, hogy Sandler ismét komolyabb szerepben mutatta meg magát. Tette mindezt ráadásul egy kosárlabda tematikájú sportfilmben, ez a terep…..
A Pixar teljesen megérdemelten nőtte ki magát az elmúlt szűk 30 évben az egyik legnagyobb animációs stúdióvá. Tanulságos és szívhez szóló történeteik minden generáció számára szórakoztatóak tudnak lenni, és noha az utóbbi pár évben kicsit megingott a Pixar stabilitása, azért még mindig joggal…..
Az erdeti, 1986-os Top Gun a mai napig hatalmas kultstátusznak örvend, elsősorban az USA-ban. Tony Scott vadászpilótás akciója magában hordozza a '80-as évek hamisítatlan esszenciáját, némi pátosszal megfűszerezve, csodás fényképezéssel és valódi járművek felhasználásával készült jelenetekkel. Ezek…..
Robert Eggers napjaink egyik legnagyobb ígéretű, újhullámos indie-horror rendezője. A köztudatba a 2015-ös A boszorkánnyal robbant be, amely film nem csak Eggers-t indította el karrierje útján, hanem a fiatal színészgeneráció egyik legizgalmasabb arcát is, Anya Taylor-Joy-t, aki Az északiban újra…..
A magyar filmeket körbelengte egyfajta kísérletezgető attitűd az elmúlt pár évben. Kaptunk nagyszabású horrorfilmet (Post Mortem), a cyberbully-ing köré épülő ifjúsági filmeket (Remélem legközelebb sikerül meghalnod...:) ; FOMO - Megosztod és uralkodsz), animációs heist-filmet (Ruben Brandt, a…..
Marvel. Sok mindent lehet róla mondani, de az tagadhatatlan, hogy napjaink egyik legnagyobb filmes univerzumáról van szó. 2008 óta íródik az MCU történelme, az azóta eltelt 14 év alatt a DoctorStrange: Az őrület multiverzumában a 28. (!) egész estés filmje a stúdiónak, ami akárhogy is nézzük,…..