Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világevő

1183 bejegyzést írt és 2084 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mínusz 3 fok, és hozzá csontokba hatolóan hideg szél: a Baltikumban még nyoma sincs a tavasznak! Az elmúlt pár napban titkos küldetésen vettem részt Lettországban, mivel sikerrel teljesült, most már beszámolhatok róla...
világevő 2019.02.22 09:57:16
@Kelly és a szexi dög: én is azt írtam!
Amerikában óriási szenzációként harangozták be a Beyond Meat márkanevő terméket, ami állítólag még a húsnál is jobb. Megkóstoltam, megmondom. Videóteszt. ..
világevő 2019.02.03 16:01:43
@Before: :) az is benne van a pakliban!
világevő 2019.02.03 16:11:11
@midnightcoder2: köszi, ez is hasznos feedback. Különböző ízlések és igények vannak.
világevő 2019.02.11 17:21:20
@UtazóTódi: :) köszi!

@DonTintoretto: köszi, megfontolom, az munkában is elég sok, na meg itt azért nem akkora hiba, ha lemarad pár mondat, ez épp nem volt túl feszes műfaj :)
Véget ért Lyonban a Bocuse d'Or, a magyar csapat versenyzéséről itt tudósítottam, az eredményhirdetésről pedig itt élőben a helyszínről. Következzenek az eredmények!..
Itt közvetítek élőben a magyar csapat Bocuse d'Or szerepléséről, na meg bemutatom részletesen, hogy mik is a versenyételeik.Élő videós közvetítések a Facebookon lesznek! Egy már volt is, az is visszanézhető. Folyamatosan frissül!..
Elég nagy port kavart, amikor egy 3 Michelin-csillagos séf le akart mondani a csillagokról. Erre is izgalmas válasz jött, miközben 3 legendás séf is szomorkodhat Franciaországban...
világevő 2019.01.22 12:23:20
@Attilajukkaja: annyiban hasonlítottam őket össze, hogy a nyilvánosság előtt, sőt, a nyilvánosságra építve végzik a munkájukat.
világevő 2019.01.22 12:25:03
@Gerardus A. Lodewijk: ezzel maximálisan egyetértek, bár a milliós példányszámról már csak álmodik a kiadó :)
világevő 2019.01.27 19:04:29
@Válasszunk: nagyon tetszik az elemzésed, és bizonyos részeivel nagyon egyet is tudok érteni, de azzal a résszel nem, hogy a Michelin bármilyen módon is foglalkoznak a kulturális kontextussal, vagy a hagyományok ápolásával, életben tartásával, a csillagok odaítélésekor. Ilyen szempont nincs a csillagoknál, és ezt jól illusztrálja, hogy mennyi francia, vagy olasz étterem van világszerte kitüntetve, amik például számomra semennyire se vonzók (nem kívánok például Hong Kongban, vagy Tokióban fantasztikus olasz ételeket enni [kivéve, ha látok rá komoly esélyt, hogy valami olyasmit tudnak, amit még az óhazában sem tude senki se.])
Szóval számomra a Michelin több okból sem tölti be a funkcióját tökéletesen, de ettől még a maga világában, a saját célkitűzéseihez hű lehet, szerintem ehhez próbálja most az új igazgató kicsit visszaterelgetni ezekkel az egyelőre óvatos, de mégis nagy feltűnést keltő lépésekkel a kalauzt.
Hihetetlenül megugrik az egy egységnyi magyar szakácsra jutó figyelem kedden, egyszerre 3 nagyon izgalmas világvárosban is kap komoly reflektorfényt magyar szakács!..
Természetesen idén is közvetítek élőben is a Bocuse d'Orról, a helyszínről, Lyonból. Itt a blogon is, de a Facebook-oldalon lesznek majd a legizgalmasabb, élő videós anyagok! Instán és story-ban pedig első sorban a nem magyarcsapat-specifikus anyagok. Ezek meg itt a korábbi instás Bocuse…..
világevő 2019.01.23 11:35:15
@Kelly és a szexi dög: :) szerintem még a zsűri sem mer majd!
Téli szezonban kötelező a kocsonya, de nem szeretnél nekiállni hosszasan főzögetni? Vagy épp egy kicsit izgalmasabb változatra vágysz? Itt a nagyon gyors megoldás!..
világevő 2018.12.25 21:06:45
@Hycomat66: igenis!
világevő 2018.12.27 10:02:36
@károly szántana: @Hycomat66: @KKZZ: @Egy Hun Hunniából: @Tóth Aladárné: igazatok van, mea culpa, nem használhatom a veszélyeztetett "kocsonya" nevet erre! legyen mondjuk inkább "mákos guba"!
világevő 2019.01.17 19:46:46
@Today05: ó pedig én szívesen elolvasnám.
Szingapúrban lesz idén a World's 50 Best díjkiosztó gálája, de egyelőre még a szavazásra se került sor, viszont az már biztos, hogy drasztikusan átalakul a vilég legbefolyásosabb éttermi toplistája. UPDATE: Mégis máshogy! Ezt még a 2016-os New York-i gálán fotóztam..
Néhány hete nyílt meg egy teljesen eldugott kis autentikus iráni cukrászda Budapesten, érdemes megnézni...
Elég sok furcsa étterem van Budapesten, de még közülük is kilóg ez az egészen egyedi koncepció: olcsó magyaros büféebéd mellé etióp ínyencségek étlapról. Mutatom, hogy mit tud...
Elég durvára sikerült a 2018-as év, sok olyan helyre is sikerült ejutnom, amit már nagyon régóta meg akartam kóstolni, és ezek közül jó pár tényleg lenyűgözően jónak is bizonyult. Megmutatom a legnagyobb kedvenc éttermi élményeimet az idei évből, remélem lesz olyan, akinek ezzel inspirációt adok a…..
Elég durvára sikerült a 2018-as év, sok olyan helyre is sikerült ejutnom, amit már nagyon régóta meg akartam kóstolni, és ezek közül jó pár tényleg lenyűgözően jónak is bizonyult. Megmutatom a legnagyobb kedvenc éttermi élményeimet az idei évből, remélem lesz olyan, akinek ezzel inspirációt adok a…..
Ilyen az idei Budapest Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. ..
Talán soha nem volt még ilyen kicsi a világ, mint most (hála az internetnek) és talán még soha nem találkozott egy gyerek a vélemények olyan széles skálájával (az elfogadástól a gyűlöletig), mint most. Ráadásul az Európai Unió polgáraként minden korábbinál markánsabban…..
világevő 2018.12.23 12:08:09
Ez túlságosan ide passzol ahhoz, hpgy nemposztoljam:
vilagevo.hu/2018/11/07/vilagevo_terkep_a_vilag_legfinomabb_terkepe

Szóval például a gasztrokultúrán keresztül, amire ez is egy kiváló eszköz.
Összeszedtem 2018. legizgalmasabb gasztrokalandjait, azaz nem feltétlenül a gasztronómiailag csúcsokat jelentőket, hanem azokat, amik valami egészen felejthetetlenül különlegesek voltak. És csupa olyan persze, amit nagyon tudok ajánlani a jvőbeli utazásaid tervezésénél! Íme. Még mindig elérhető…..
világevő 2018.12.20 16:59:33
@ekat: köszi szépen, nekem is eléggé bejön! :)
Minden iskolai atlasz, világatlasz és hasonló kiadvány egy egészen drasztikusan eltorzított világképet közvetít, aminek kevés köze van a valósághoz. ..
világevő 2018.12.02 16:32:38
@kék madár: értem, és az igazán szakmai részével nem is vitatkoznék, hanem köszöntem a hasznos infókat, de pl akkor az ausztrálok térképe tényleg Ausztráliát teszi középre?
világevő 2018.12.02 16:34:04
@Zsolt Komjáthy: na már csak amiatt is érdemes volt ezt a nem trljesen profilomba passzoló posztot kitenni, hogy végre kommenteljen egy igazi tengerészkapitány! :) mit eszik egy kapitány egy sok hetes úton?
világevő 2018.12.04 17:46:43
A 'Jade Dragon' Makaó egyik legendás luxusétterme, ahol a legmagasabb szintű kínai konyhát prezentálják a vendégeknek. Évekkel ezelőtt kinéztem magamnak egy mozifilmből, most végre eljutottam, meg is mutatom! Ez pedig a Világevő Térkép, a sok-sok gasztrokalandom eredménye, a - szerintem - legjobb…..
világevő 2018.11.22 12:52:16
@ridenschneider: kóstolgattam ott rendesen, helyi foodie-barátokkal, igyekszem majd meg is írni a kedvenceket! Meg elmentem délre is, Tainan, stb. Tényleg nagyon jó hely! Koreait, japánt nem ettem, mert innen mentem Koreába és Japánba :)
világevő 2018.11.23 11:08:37
@Scott Tenorman Must Die: nélkülözhetetlen egy jó laptopos-trollkodós nick a mai világban!
világevő 2018.11.25 21:19:51
Sok hónap munkával elkészült a titkos projektem, a Világevő Térkép, egy kulináris térkép a nemzetközi konyhák leghíresebb ételeivel, amire nagyon vágytam. Íme. Külöleges igények (például konyhai fali csempe), testre szabott céges ajándék is lehetséges megbeszélés alapján!..
világevő 2018.11.18 09:38:21
@vecseisz: :D köszi! azt hiszem, ki is törlöm ezt a diskurzust, nem sok értelme van... :)
világevő 2018.11.21 09:32:35
@petimegmondja: ha láttam volna jelét, hogy akarja érteni egy kicsit is a másik oldalt akkor hagytam volna. Ne sajnáltam az időt a normális válaszokra sem. Így nem ugrotta meg a lécet. És valóban nem itt akarom látni.
A kínai konyha legendás "Buddha átugrik a falon"-levesét nem sok helyen lehet kóstolni, főleg nem Michelin-csillagos minőségben. Megmutatom, milyen...
világevő 2018.11.17 05:51:12
@littke: köszi szépen!
világevő 2018.11.18 09:54:24
@Kedélyes Paraszt: halbőr plusz egy kis hús. főleg az íze miatt főzték bele szerintem.

@Szürti János: akkor hogy osztanám meg veletek az élményt? :)

@c0vf3f3: nagyon köszi! sajnos ennél sokkal több időm nem lesz rá, meg azért elég sokmindenről nincs is fixen infó sajnos... szóval igyekszem majd inkább a további gasztrokalandokkal folytatni!
világevő 2018.11.18 11:14:38
@Kelly és a szexi dög: nagyon köszönöm!
Nem egyszerű műfaj egy hosszú vega menü során végig fenttartani a figyelmet, világszerte nem sokan mernek megpróbálkozni ilyesmivel, és még sokkal ritkább a sikeres próbálkozás...
világevő 2018.07.30 21:23:05
@Attilajukkaja: ne hiszem, hogy szűk vagy tág látókör kérdése ez, inkább személyiségé. nincs azzal sem gond, ha intimebben mennél (vagy akár úgy se)
egy ilyen helyen annyira az ételen van a hangsúly, hogy kifejezetten nem alkalmas - szerintem - romantikus vacsorára. itt az ételekről érdemes beszélgetni és arra koncetrálni. de ez tényleg egyéni.
világevő 2018.10.28 16:29:29
@Benikuty: ilyen ez, van akinek a világ legjobb étterme, van akinek egy hely, ahol szép kenyeret sütnek, és amihez hasonló hamarosan nyílik Wekerlén...
világevő 2018.11.04 08:04:16
@petimegmondja: a szöcske semennyire, vélhetően ezért "plant kingdom" az eredeti neve, bár annak hallatán se gondolná az ember, hogy kellenek bele a bogarak is :)
a görög szálat értem, éltem is már akkor, csak hát azóta eltelt pár évtized, na meg akkor is jártak már rengetegen pl Isztambulba is (bár talán nem akkora tömegek), szóval azóta kicsit diverzifikálódhatna a kínálat.
Erdei János eredileg sous-chefként, azaz séfhelyettesként dolgozott, aztán lehetőséget kapott arra, hogy átvegye egy fine dining étterem irányítását. Megmutatom...
világevő 2018.11.04 07:56:08
@petimegmondja: sajnos valótlant állítasz: pontosan tudod mik ezek :)
és köszi, javítom is őket. természetesen át is olvasom, ennek ellenére is marad benne pár elütés. javaslom figyelmedbe a tényt, hogy a szerkesztőkkel/olvasószerkesztőkkel/korrektorokkal rendelkező online mediatermékekben még ennél is több van, én pedig egyedül csinálom. (de ne érts félre, teljesen egyetértek, hogy fontos.)
világevő 2018.11.04 08:01:16
@petimegmondja: és a kedvencemet, a paradicsomívből készült granitát meg sem találtad. nem könnyű meló ez, na.
Az egyik olyan étel, ami simán lehet a hely emblematikus fogása, minden látszik rajta, ami miatt izgalmas a hely: modern technológiák, klasszikus ételek, megőrizve az értéküket és ízüket, és ráadásul korrekt adagok. ..
világevő 2018.10.31 12:15:21
@LKerekes: igen.
világevő 2018.11.01 10:38:40
@petimegmondja: inkább magyarította csak, de tényleg jó kifejezés, ide viszont nem annyira passzol, mert ez a hely nem a magasfokú kreativitásról és saját, pregnáns stílusról szól első sorban. (Vannak “hétköznapi ételek is például)
világevő 2018.11.01 12:03:06
@lenörd hofstadter: egészségedre!
Egészen hihetetlenül fantasztikus reggelit kaptam egy különleges helyen, meg is mutatom részletesen!  ..
világevő 2018.10.28 09:15:07
@altimus: ązt a főzési eljárást nem ismerem, aminek a során az olíva pisztáciává alakul.
amúgy meg nem, nem az olíva a tipikus kísérője a szalonnakockáknak, hanem a pisztácia.
világevő 2018.10.28 10:12:48
@Advanced Flight: nyilván nagyjából bármelyik szállodában (3-csillagostól felfelé) nagyobb a választék, a számokat tekintve. ebben nem a választék az extra, nem is azt írtam, hanem a minőség. ezek a fogások és egyéb tételek olyanok, hogy az előző esti 3 Michelin-csillagos menübe is simán beférnének egytől-egyig. ilyen nincs máshol.
világevő 2018.10.31 19:42:43
@merik159: :D
Az elmúlt hetekben elkezdtem nyomozni valódi, lehetőleg kézműves és adalékanyagmentes szalámik után. Azaz a másik oldalról megfogalmazva: nem ipari, tartósítószerekkel teletömött szalámikat gyűjtöttem össze. * Ez nem egy igazi teszt, nem vakon zajlott és nem is teljes körű. Viszont tervezünk…..
világevő 2018.10.28 17:34:46
@Benikuty: aztán a komolytalanok is nagyjából ugyanarra jutottak, mint a nagyon komoly és a maga útját járó mge :)
világevő 2018.10.28 18:00:13
@Benikuty: :D :D :D na ezt szeretem! két héttel előtte írtam, de onnan merítettem nyilván, ez ám az egészséges önbizalom! és nem is remélhettem azt a hihetetlen megtiszteltetést, hogy esetleg komolynak titulálod, de nem adom fel!!! :)
világevő 2018.10.28 19:18:45
@Benikuty: :D jót biza, bár néha tényleg kicsit fárasztó ez a szektás stílusú kommunikációtok!