Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b.fruzsi

92 bejegyzést írt és 253 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krk (2018. augusztus) Ma is élénken él bennem az a perc, amikor korán reggel a keskeny sziklás ösvényen futok felfelé, balomon a tenger és a szakadék, jobbomon pedig az egyre gyérülő, el-eltünedező növényzet. Noha csak a pékségbe terveztem elkocogni, hogy az otthon maradt, még alvó családtagoknak…..
Kilométerkövek 37 2018.07.20 16:20:14
Bevallom, hogy a születésnapom környékén mindig kicsit nosztalgikussá válok. Idén lettem 37 éves, aminek maximum csak azért van jelentősége, mert 40 évesen UTMB-t szeretnék csinálni. A majd' 170 km-es, 10.000 méter pozitív szintkülönbségű verseny teljesítése a Mont Blanc körül afféle régi álom, amit…..
Lassan egy egész hét telt el a maraton óta, de úgy éreztem, most inkább kivárok az élmények megírásával: ennek legfőbb oka, hogy elég megviselt voltam a verseny után, mind fizikailag, mind pedig mentálisan, és első felindulásban nem szerettem volna olyan érzéseket papírra vetni, amelyeknek a…..
EGYSZER AZ ÉLETBEN Egyszer az életben összejöhetne végre…Most szar volt, de igazából jó lett volna, csak eltévedtem, meg megütött a meleg, a gyomrom is szarakodott, meg amúgy is, a Vénusz most nem úgy áll a Marshoz képest, nem is kellett volna elmenni, szar volt az egész. De majd legközelebb……..
A verseny után egyből elkezdtem írni a beszámolóm, hogy papírra vessem az érzéseimet. Aztán úgy alakult, hogy még egy hétig formálódtak bennem a leírni kívánt gondolatok, nagyon sok beszámolót olvastam el. Volt, amelyik olvasása közben annyira újraéltem a távot, hogy még a pulzusom is felszökött, a…..
b.fruzsi 2018.05.11 15:56:12
@cs.zsofi: Köszi! Alapvetően én sem nagyon szoktam zenével futni, csak a versenyeken a mélypontból kiválóan ki tud rángatni. Megtisztelő volt a Foo Fightersednek lenni, mindig is szerettem volna kipróbálni milyen is Dave Grohl-nak. Legalább 2 kili erejéig ez is megvolt ;-). Mi a következő projektetek?
Az elmúlt két hetem a fókusz teljes hiányával és dühös zenehallgatásokkal telt. Annyi munkám volt, hogy ki sem látszottam belőle, és bár a múlt hetemet rendesen végigedzettem, ez a hét nem lett valami fényes - bár nem is kellett annak lennie, hiszen az igazán kiérdemelt pihenőnapjaimat töltöttem…..
A múlt hetem klasszul sikerült, bár nem kicsit volt tömény, ezért nemcsak fizikailag, hanem pszichésen is megterhelő volt. :-)  Hétfőre egy laza 12 km várt, benne egy 6 km-es iramjátékos futással. Ez az edzéstípus hivatalosan a kedvencemmé vált idén: 3 km bemelegítés után csak úgy pörögtek a…..
A múlt heti regeneráló hetet magam mögött hagyva kicsit intenzívebb hetet tudhattam magamévá. A hét elején még azt éreztem, hogy tele vagyok energiával, aztán a lelkesedés péntekre jelentős mértékben csökkent, köszönhető ez a sok-sok munkának, egyéb tennivalónak, és a tetemes alvás-deficitnek, amit…..
b.fruzsi 2018.04.11 19:21:33
@DSL: Na ugye, akkor most megnyugodtam, hogy nem velem van a baj. Az is lehet, hogy túl egy síkú, na meg unalmas is, mit szépítsünk. Meg őszintén szólva a természetben futva valahogy minden más, és a szinteket én kifejezetten élvezni szoktam, valahogy máshogy fáj. Na de hát most ez marad nekem, de Te ügyeskedj a Szentendre Trail-en, megyek ki majd szurkolni! :-)
Korábban írtam arról, hogy az eredeti célversenyemet lemondani kényszerültem, mivel helyette a Szeged Maratonon veszek részt. Bár a szívem hetekig vérzett miatta, de mégis magától értetődőnek tűnt a csere: neveztem a Rendőr Maraton Európa Bajnokságra, és a Szeged Maraton az egyik válogatóverseny az…..
Beszámolót írni a verseny másnapján a legjobb. Az élmények még kellően frissek, de pont elég idő telt már el ahhoz, hogy tisztuljanak az adrenalin okozta torzulások. Na erről már lemaradtam sajnos, de annyi baj legyen, ez a verseny úgyis olyan rövid volt…De ahogy szoktam, visszalépek kettőt hármat,…..
Ott kezdeném, hogy a testvérem, Belus Tamás hosszas unszolásomnak hála, több éves kihagyást követően újra szerzőtársként fog írni az eredetileg is közös felületünkön, így köszöntse mindenki kitörő örömmel a visszatérését a blogra. Tomi nemcsak kiváló futó, de még írói vénája is van. Nyilván elfogult…..
A gyakorló anyukák közül már olyan sokan érdeklődtek afelől, hogy hogyan is lehet minőségi - és egy picit mennyiségi - edzésmunkát belecsempészni a dolgos mindennapokba, úgyhogy azt hiszem megér egy bejegyzést a téma. Amit felvázolok, az a mi családi rutinunkba tökéletesen illeszkedik, de hosszú idő…..
b.fruzsi 2018.01.27 21:05:38
@pantomimes: Én megpróbálok fél 11-kor vízszintbe kerülni, és hatkor kelek, a párom később fekszik egy kicsit, de tovább is alszik reggelente.
Azért nektek se lehet egyszerű összehozni mindkettőtöknek. Nekem az a mázlim, hogy a férjem "tömbösítve" veszi ki az én-idejét, amúgy nem tudom mi lenne, ha ő is ennyit szeretne sportolni. :-)
Este fél 9-kor elindulni sokszor rettenetesen fárasztó, és nagyon sokszor nincs is kedvem hozzá. De a tapasztalat az, hogy csak elindulni nehéz, közben és utána már jó. Nekem a legnagyobb kihívás ugyanakkor az lenne, ha hajnalban kellene kelnem hogy futni tudjak: ez utóbbi ki van zárva! :-D
Már régóta szerettem volna írni egy értékelőt a tavalyi évről, de egészen idáig nem sikerült időt szakítani rá: decemberben vagy otthon pörögtem a családom körül, vagy a munkahelyen húztam az igát, és a karácsony előtti teendők is rendesen megterheltek. Aztán egyszer csak eljött a várva-várt…..
b.fruzsi 2018.01.18 14:20:54
@Beuska12: Nagyon szépen köszönöm!! :-) Már olyan sokan kérdezték, hogy hétvégén írok erről bővebben, megígérem! :-)
Mint ahogyan azt sokan tudjátok, még számomra is szokatlan megmérettetésre készültem múlt hét szombaton: 87.66 km lefutásárára vállalkoztam, 3205 méter pozitív szintemelkedéssel. Számtalan terepmaraton és 55 km körüli távok lefutása után, a nyáron hirtelen magától értetődőnek tűnt, hogy elébe megyek…..
Azt hiszem írtam korábban, hogy kettesben, a párommal egy floridai kirándulást terveztünk be október elejére. Az út miatt ugrott a lengyel Lemko Maraton-i nevezésem, amit egy kicsit bántam, de aztán már annyira nem is. Az ok, amiért utaztunk, hogy a kedvesem bakancslistáján szerepelt, hogy lássa…..
Azt hiszem, kezdek belejönni a versenyzésbe mostanában. Míg korábban csak évente négy-öt rendezvényre mentem el maximum, mostanában azt a hatást keltem, mintha versenyről-versenyre járnék, kis túlzással. Az ok az, hogy egész egyszerűen lusta kis motiválatlan dög vagyok, csak úgy edzésképpen sokszor…..
A történetet ott fejeztem be, hogy sikeresen végigmentem a június eleji Szentendre Trailen, aztán egy időre kicsit kivontam magam a közösségi oldalakról. Illetve mondjuk azt, hogy nem voltam valami aktív, ez így jobban helyt álló kifejezés. Egyébként sem vagyok az a típus, aki minden nap posztol…..
A megszokottól eltérően nem egyből a verseny után írom ezt a beszámolót, hanem hagytam kicsit kavarogni a gondolataimat. Mivel könnyen lehet, hogy valaki nem hallott még rólam, így leírok előjáróban pár dolgot a felkészülésről.  A felkészülés Tavaly az októberi Budapest maratoni futásom után a…..
Az elmúlt jó pár hetet lelki hullámvasúton töltöttem, ezért sem írtam, mivel nem lett volna semmi pozitív hozadéka. Olyannyira nem, hogy inkább csak csendben begubóztam és dagonyáztam az önsajnálatban. Most már rendben levőnek látszom – remélem tényleg így van, és nem csak „látszom” – ezért…..
b.fruzsi 2017.05.19 14:13:38
@Tünde Kecskeméti: Uhh, tudom miről beszélsz... Szerintem egyáltalán ne legyen bűntudatod miatta. Később, amikor már kicsit nagyobbak lesznek a gyerekeid, akkor kicsit lazul majd a gyeplő, és kicsit több időt fogsz tudni erre szakítani. :-( Addigis meg kitartást, és ne feledd, tényleg nem éri meg két végén égetni a gyertyát!!
b.fruzsi 2017.05.19 14:16:38
@Babosi György: Valamikor eszembe is jutottatok, Frutrinkák, hogy mi lehet veletek. Egyébként szerintem nincs azzal baj, ha eltolódnak a prioritások, nálam pl. a család van az első helyen, ezért se tudok 100 km-es heteket csinálni, mert a 2 gyerek mellett nem fér bele. Ezért is maradok meg max. ennél az 50 km körüli távnál, mert hosszabbra nem lenne időm készülni, ehhez meg már elég edzett vagyok, hogyha nem csinálok komoly km-számot, akkor is megy, valahogy hozzáteszem. De nekem ez teljesen elég. Még fiatalok vagyunk szerintem! :-D
b.fruzsi 2017.05.31 16:33:57
@Babosi György: Mindenféleképpen!!!
Bevallom őszintén, már nagyon vártam ezt a megmérettetést, ennek két oka volt. Az egyik az, hogy a Mátrabérc Trail elhalasztása miatt olyan szintű versenyéhségem volt már, hogy egyszerűen alig bírtam magammal az utóbbi időben, kellett valami, ami ezt az igényt kielégítse. A másik pedig az, hogy…..
 Már két hét sincs a Mátrabérc Trail-ig (56 km, 2800 m +), ami az idei félév célversenye. Igen, ez az a verseny, amire tavaly október óta készülök. Ami miatt cipőt húztam olyan sok hétköznap este, hiába repkedtek kint a mínuszok, hiába voltam dögfáradt a gyerekek miatt az éjszakázástól, na meg a…..
Kezdjük ott, hogy utálom ezt az egész óraállítósdit, nekem, akinek kicsi gyerekei vannak, elég kardinális kérdés az alvás, különösen azóta, hogy egyre kevesebb jut belőle. Persze a hozadékát már szeretem, de a Vértes Terepmaraton előtti vekkertekerés nekem elég nagy érvágás. Na de most magamra…..
Most hogy már sikerült magamat valamelyest túltenni a hazatérés utáni depresszión, írok pár szót az ausztriai sítúránkról. Amint azt már korábban is említettem, a szüleim bevállalták a kicsi gyerekeink felügyeletét, így csakúgy, mint tavaly, idén is elmehettünk egy pár napra kettesben, a férjemmel…..
Legutóbbi bejegyzésemben az idei célokról írtam, most pedig következzen egy kis update a fejleményekről. Hogy sikerült az első két hónap? A két leghidegebb téli hónapban egész jól muzsikáltam: futottam több mint 500 km-t, jó 13 000 m szinttel, tehát azt hiszem becsülettel megcsináltam az…..
Van egy adósságom a múlt évvel kapcsolatban, nevezetesen évértékelőt illett volna írni. Nos, azt hiszem ez már most örökre így marad, és a 2016-os évről nem készül írásos összefoglaló az utókor számára. Nem mintha nem lennének benne szép momentumok, nagy kihívások, de annyira arccal előre nézek,…..