Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jandera

0 bejegyzést írt és 670 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
A döbbenet képei. Alighanem mindenkit a monitorok elé szögezett a lángoló templom, a világ egyik legikonikusabb épületének szívszorító küzdelme a pusztító tűzzel. Nagyon sok és köztük majd több okos elemzés jelenik majd meg arról, mi mindent jelentenek ezek a sokkoló képsorok az európai, tágabban a…..
jandera 2019.04.17 17:10:24
@MAXVAL bircaman közíró: Igazad van, tényleg eretnekség amit a pápa csinál. Érdemben csökkenteni tudta az egyháznál rég jól bevált lopásokat, pedofíliát, kirekesztést.
Az, hogy ilyen ocsmányságok ellenére a Vatikán élt és virágzott 2 évezreden keresztül, a lagnagyobb bizonyíték volt isten létére. Isten segítsége nélkül a jónép már régen széjjelrúgta volna a papok seggét.
Ez a pápa kikezdte a hitemet: lehet, hogy becsületesen is fennmaradhat a katolikus egyház?
jandera 2019.04.17 19:39:08
@MAXVAL bircaman közíró: Isten igéje főnév :)
Egyébként egy erkölcsileg makulátlan, becsületesen, nemileg tiszta, igazmondó pap, aki Isten igéjét megmásítja jobb, mert - egy csúf életet élő, korrupt, pedofil-homokos, hazudós pap, aki egyébként Isten igéjét közvetítő papnak normális ember nem hisz.
Orbán Viktor rezsimje biztosan nem maradhatna működőképes még évekig olyan ellenszélben, amilyenben a Fidesz vezetői most próbálják egyensúlyban tartani a NER-t. Ezért létfontosságú számukra, hogy valamiféle áttörést érjenek el a populista politikai erők a közelgő EP választásokon. Amennyiben ez nem…..
Az olasz maffia a drogüzlet és a szerencsejáték után a veszélyeshulladék-bizniszben találta meg a számítását. Több ezer hordó atomszemetet süllyesztettek el a tengerbe, amin az évek során legalább 20 milliárd dollárt kerestek, mellékesen rengeteg embert öltek meg és…..
jandera 2019.04.15 07:43:47
@Androsz: Említett gazdag tetvek bőven vannak kis hazánkban is.
Nesze!szer A Kincsem jelmezei 2019.03.16 18:15:43
        A Kincsem film két éve ment a mozikban. Szégyen ide, szégyen oda, nagyon szerettem volna akkor megnézni, de nem jött össze. Így tegnap este láttam. És lehet mindenféléket mondani a Kincsemre, de én sok mindenért odáig voltam benne. A jelmezek bűvöltek el leginkább, így utána is…..
  Tisztelt Honfitársam, Miniszterelnök Úr! Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam a bevándorlási válság az engem aggasztó fejleményekről.   Brüsszel Ön semmit sem tanult az elmúlt évek borzalmas terror ízléstámadásaiból. Még több bevándorlót magyart akar Európába hozni küldeni. A bürokraták…..
jandera 2019.03.12 14:01:19
@Kivlov:
"Akkor mutassatok jobbat? Ja, hogy az meg nem megy, csak a fikázás?"
Attól, hogy nincs jobb, még a sz@r az sz@r marad.
Ha választhatok, hogy kemény, vagy híg fost eszem, inkább nem eszem semmit. Ezért nem megy el választáskor az ország közel fele. Én sem, pedig rendszeresen megkapom, hogy állampolgári kötelességem lenne.
Tény, hogy nem tudok tojást tojni, de attól még megismerem a záptojást a szagáról.
jandera 2019.03.12 15:16:39
@megvagyhadnagy: Jogos, a figyec 2006 -ban erőszakkal (TV székház, autók felgyújtása, utcakövek) próbálkozott, nem sikerült nekik.
Csalással sikerült, igazuk van.
@MAXVAL bircaman közíró: "homokpedó" -t írsz, pedig azért szét kellene választani a kettőt.
A buzikról az elmúlt évtizedekben hallani többet, újdonság, tehát elítélendő. Bár nem vágyom egyre sem, de van hasznuk. Gondold el, egy buzi = 2 szabad nő! Neked nem elfogadhatók, a te dolgod.
A pedókkal más a helyzet. Már a bibliában is szó van róluk, nem beszélve a világ (ezen belül a magyar ) urak, királyok házasodási szokásairól. Ez úgy tűnik a konzervatívok között elfogadható, lehet neked is.
Oké, persze, éberség elvtársak meg minden, de azon kívül, hogy közvetlen környezetünket lebeszéljük valami nekünk gyanús termékről vagy szolgáltatásról, mit tehetünk?  Kedves Homár! Felkeltette az érdeklődésemet egy antibakteriális technológia. Véleményem szerint túl szép, hogy igaz legyen.…..
Kilenc évad kellett ahhoz, hogy így legyen, de jobb későn, mint soha: VV Zsuzsu, a 23 éves pincérnő, az idei évad legnaivabb versenyzője nyerte meg a 36 milliós fődíjat. 106 napot húzott le érte nem éppen normális emberek között, nem éppen normális környezetben, szóval elvitatni nemigen lehet tőle.…..
jandera 2019.02.18 21:42:19
@Rolpent: O1P
Amilyen hülye a világ, könnyen előfordulhat, hogy az áldozathibáztatás olimpiai sportág lesz. Nekünk, magyaroknak ez nagyon jól jönne, mert óriási esélyekkel indulnánk rajta. Nem tud a kormány olyan csoportot kiszemelni a soron következő vegzatúrára, amelyikre ne ugrana rá a sok nagyokos…..
Sokan kérdezik, hogy miért baj, ha a kormány a saját ízlése szerint akarja átalakítani (na jó, ez ma már tényleg eufemizmus, így inkább mondjuk ki nyíltan: szétverni) az Akadémia kutatóintézeti hálózatát? Többek között azért, mert ha van egy nagy presztízsű, szabadon gondolkodó és alkotó tudós…..
jandera 2019.02.08 22:40:19
@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot:
Teljesen igazad van. Egyszerűen be kell tenni az alaptörvénybe népünk és pártunk tudományos meggyőződését ( a tieddel együtt ) és már nincs is szükség MTA -ra, sőt semmi féle tudományos kutatásra sem. Einstein zsidó mehet a pics@ba, éljen Teller, a hidrogén bomba atyja, meg Puskás őrnagy!
A Szerb Vasút viselt dolgairól már megemlékeztem pár alkalommal itt a blogon. Volt szó az ingatlan mutyi miatt egy félkész állomásra átköltöztetett belgrádi főpályaudvarról (erről bővebben itt olvashattok ), vagy épp az ellehetetlenített macedóniai vonatközlekedésről (erről pedig itt írtam ).…..
jandera 2019.02.05 18:18:44
@Albu: Most már Foglaltka...
"Pénzes férfiak mesélnek ebben a könyvben arról, miért tartanak el náluk sokkal fiatalabb lányokat. A kötet 22 sugar daddy véleményét, tapasztalatait, élményeit és csalódásait gyűjti össze, amit legtöbben a közvéleményt mélyen megosztó Puncs társkereső oldalon indult…..
Hetyke, kurucos cím lett. Majd meggyónom, gondolom magamban és keresztet vetek, ahogy a görögkatolikushoz illik. Egyáltalán nem mellékes most a görögkatolikusságom. Nem mellékes, mert őseim bizony már méltóztattak végig fáradni azon a Via Dolorosán, amit most majd az erdélyi, magyar anyanyelvű…..
jandera 2019.01.30 14:45:38
@MAXVAL bircaman közíró: Nem gondoltam volna, hogy valaha valamiben is egyetértek veled, de ez az!
• Az Orbán-kormány állítólag üzemi balesetnek tekinti, hogy antiszemitizmusba torkollt  a puszta szavazatmaximálást szolgáló hadjárat Soros ellen • Bár az izraeli kormány azt ígéri, hogy besegít az elfogadható koncepció koncepció kialakításába a Sorsok Házánál, Köves Slomó nem bízik abban, hogy az…..
jandera 2019.01.20 14:06:45
@paraszthajszal:
A hozzászólásod picit módosítva:

„Az asztalon lévő indítvány értelmében viszont minősített többséggel el lehet fogadni a megtorló intézkedéseket, amivel a büntetés lehetőségéhez jut a senki által meg nem választott magyar technokrácia”

:-)))))))

Szokatlanul őszinte cikk.

Ennél őszintébb csak akkor lenne, ha bevallaná, hogy nemcsak, hogy senki nem választotta meg őket, de ráadásul mindannyian Orbán Viktor zsebében vannak.
jandera 2019.01.20 15:56:17
@paraszthajszal:
A 2/3 is minősített többség, ill. a kormányunk nem az aminek vallja magát. Ott a technokrácia
Államvilág Hős-e az áldozat? 2019.01.19 02:02:24
Pár napja volt a doni áttörés évfordulója, melynek kapcsán a kormány és számos médium is megemlékezett a magyar katonák hősies helytállásáról és hősi haláláról. Országszerte találhatóak világháborús hősi emlékművek is ugyanezt az üzenetet hordozva. Valóban tragikus, hogy több tízmillió ember esett…..
jandera 2019.01.19 16:03:42
@na__most__akkor:
Az a lényeg, hogy KI mondhatja meg, hogy mi az IGAZSÁG. ( aminek nevében pénzért öltél)
Nem vagy hős, gyilkos vagy.
Mélyen Tisztelt Bayer Úr! Tartózkodnék a blog által nyújtott névtelenség adta, pseudo-biztonságos fotelnácizmustól, ezért igen kúltúráltan igyekszem fogalmazni. Továbbá az is lehet, hogy vannak Önben rejtett értékek, melyeket azonban nem pazarol el a "köznek", megtartja magának, otthonra, mert…..
Az én Viktorom 2017-et aposztrofálta a lázadás évének, amelyből 2019-re a pofára esés éve kezd kibontakozni. Sok kihívás előtt áll az emberiség - környezetvédelem, robotizáció, gazdasági fejlődés kérdése stb. - amelyből most csak kettőt emelünk ki, azokat, amelyekre Viktorunk a lázadást vizionálta.…..
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
jandera 2019.01.07 17:27:34
@mocser48: A kettőt nem lehet összehasonlítani.
Hitler bal - nacionalista ( nemzeti szocialista ) volt.
Orbán Szélső jobb - neoliberális.
jandera 2019.01.07 22:30:23
A tegnapi kormányinfón a tegnapelőtti tüntetésekről is beszélt a miniszterelnökséget vezető miniszter. Mondandójából azt emelték ki a nyilvánosság kormánypárti fórumain, hogy a Budapest utcáin vonulgatók olyan jelszavakat skandáltak, amelyek „kereszténygyűlöletről” árulkodnak. A Hír TV honlapja…..
Egy törvénytervezet elleni tüntetésre összejöttek vagy tízezren az Alkotmány-utca torkolatában, szemben a Parlament főbejáratával. Egy moderátor felolvasta a külföldi szervezetek rokonszenv-táviratait, és egy kivételével a szónokok szavaiból egyetlen mondatot se jegyeztem föl. Székely Tamáséiból…..
Menjenek ki a nyugatot majmoló, libsi, ateista ("ó minő borzalom!!!") tudományosságra és európaiságra hivatkozó magyarul beszélő "hazaárulók" és jöjjenek ide az utódállamokbeli jó-magyarok, vagy a fehér és keresztény ukránok, lengyelek...de a hithű, istenfélő török muzulmánok is akár - ők is jobb és…..
jandera 2018.12.07 17:22:53
@Magyaur: +1
jandera 2018.12.07 17:23:49
@ulpius66: Ez mind az egy ellenérved? Hát, nem erőltetted meg magad...
A gomba sokféleképpen elkészíthető. Ritkán szoktuk azonban salátaként, köretként tálalni, vagy akár önálló fogásként ebédre vagy vacsorára. Ez a mostani egy karakteres ízesítésű, tökéletes ízvilágú fogás. Joghurttal készítve kissé savanykásabb, a fokhagymától zamatosabb, a rengeteg petrezselyemtől…..
jandera 2018.12.03 18:29:55
Amíg nálunk azzal megy a bohóckodás már évek óta, hogy nagy nehezen valahogy létrehozzuk a 160-as közlekedést, meg az olcsóbb, de mégis drágább IC+ kocsikat, addig Csehország 10 év alatt megközelítette Ausztriát, s az elkövetkező 10 évet tekintve immár hivatalosan is…..
jandera 2018.12.03 16:38:03
@drover(fanyul társa): Ja! "A Dunántúlt át kell adni a GYSEV -nek, az majd bevillamosít".
Aztán majd hozunk egy jó kis törvényt, és megvesszük Mészároséknak...
  Az Encyclopedia Britannica szerint az orbán a fél-ázsiai nyelvcsaládba tartozik, fonémái ún. gasztrikulárisok avagy gyomorhangok, amelyeket csak az értő fül tud egymástól megkülönböztetni. Az orbán a hetedik század környékén vált el a proto-boumbournac-tól, az első orbán nyelvemlék az afárioszi…..
jandera 2018.11.09 19:10:10
@Jean Claude: Ha igaz, hogy lószar az élet és mi vagyunk a verebek, akkor orbán lenne a ló???
Egy védtelen - és ártalmatlan - embercsoportot pécézett ki a kormánypropaganda, és goebbelsi módon uszít ellene. Eddig a menekültek, migránsok, arabok, mostantól a hajléktalanok a fő ellenség. Aztán persze ha erőszakba és emberhalálba torkollik a gyűlöletkeltés, akkor széttárják a kezüket, mint…..