Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panna Manna

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1981 óta a "medjugorjei történet" megosztja a vallási közösségeket; folyik a vita a világ katolikusai körében arról, hogy vajon Mária állítólagos "megjelenései", a hat "látnokkal" állandóan közölt "üzenetei" hitelesek-e. A háttérben…..
Korábban sokszor leírtam: a FIDESZ maga alatt vágta a fát, amikor minden reformra lőtt, válogatás nélkül, nem a reform kivitelezését, hanem egyáltalán a szükségességét kritizálva, mert így a saját dolgát nehezíti meg, amikor majd neki kell ezeket bevezetnie. Egyik legjobb…..
Panna Manna 2010.09.27 03:39:11
@pakesz:

Hozzád csatlakozva megragadnám az alkalmat egy eset publikálására, ami kb. olyan fél évvel ezelőtt döbbentett meg. Amióta világ a világ, akkor vesznek emberszámba és nem egy kártyán szereplő sorszámnak tekintenek, ha valakinek a valakije vagy, illetve ha eléggé vastag a pénztárcád (mert az sem mindegy már hogy fizetsz, ha ugyanis fizetsz - csak ez a lehetőség van az "életben maradásra", ellenkező esetben a túlvilági agonoizáció vár reánk:D - akkor fizess vastagon:D:D:D

Bár azóta már rájöttem, hogy akkor van egy minimális esélyed a kórházi kezelés időtartama alatt a túlélésre, hogy ha FIZETSZ: PÉNZ PÉNZ PÉNZ! ez kell az orvosoknak, ezért nem hibáztathatóak teljes mértékben, hiszen hálátlan munkát végeznek, noha hippokratészi eskü köti őket a "beteg mindenek felett és bármi áron" típusú felfogáshoz, de állami fizetést kapnak, és nem egy jelentős összeg, ugyanúgy, mint a bíró és a társai, például. Ezért fanyalodtak arra, hogy "hálapénz" néven, követeljék meg a betegtől és a hozzátartozóitól a fizetséget, aztán ebből a hálapénzből ilyen kényszerfizetség lett (mint mondjuk a borravaló, ott is az étteremben kell húzni a fogunkat, hogy mennyit adjunk neki, és az vajon elég lesz-e, nem néz-e csunyán utána ránk, vagy éppenséggel ha legközelebb szintén ott járunk, akkor nem "mérgeznek"-e meg).

Szüléskor ha nem perkálsz 50-100.000 rugót min. a szülész-nőgyógyásznak, akkor az anyuka varratszedéskor elképzelhető, hogy nem éppen a leggyengédebb bánásmódban részesül. Na mindegy, nem írok tovább ilyeneket, mert csak bepörgök rajta.

Visszatérve az elejére, hogy fél éve voltam kórházban egyik ismerősömhöz jártam be rendszeresen, súlyos betegséggel kezelték, majd egy vizsgálatra eltolták ággyal a kórteremből, és a kardiológián várakozott a folyosón. Reggel 9 órától délután 2-ig ott feküdt egyszál lepedővel betkarva a hideg huzatos folyosón télidőben. A kutya meg nem kérdezte, hogy mire vár, ki hozta, mi lesz vele, és mivel fekvő beteg, ez esetben nyilván nem is tudott a saját érdekében eljárni. Mikor betolták végül fél 3kor a vizsgálóba, akkor még tovább várakozhatott, mert a kedves doktor úr akkor éppen egy másik beteggel diskurált egy szív-vizsgálat időpontegyeztetés ügyében. Akkor jó barátom hallotta ám, hogy doktor úr a vizsgálatot február hónapban májusra tudott adni az említett betegnek, függetlenül attól, hogy épp halálos beteg volt-e vagy sem, 400.000 Ft ellenében azonban elrendezte, hogy a másik héten megcsinálják a vizsgálatot rajta.

Szerintem ez különösebben nem igényel kifejtést, önmagáért beszél. Természetesen vannak olyanok, akik hivatásszerűen csinálják a szakmájukat, de egyre kevesebb a lelkiismeretes ember.
Viviane Reding, az EU igazságügyi biztosa nehezményezte, hogy az uniós cégek még mindig csak elenyésző arányban alkalmaznak nőket vezető testületeikben. Ha ez nem változik, akár uniós kvótákat is bevezethetnek. Precedens nélküli húzás lenne, kérdés, mi a hatása?Az egyetem,…..
Panna Manna 2010.09.27 02:47:44
Engem amúgy az döbbent meg, hogy amikor a nők a jogaikat követeleik, akkor elvárják, hogy a férfiakkal egyenrangúaknak legyenek kezelve, viszont amikor a kötelezettségeket kellene teljesíteni (azaz számon vannak kérve), akkor kivívják maguknak azt a tiszteletbeli pozíciót, ami őket, mint a "gyengébbik" nemet nőként megilletik.

Emancipáció ... valóban szüség volt erre ilyen hatalmas arányban? Mert oké, alkalmazzanak több nőt itt is, ott is: DE akkor a nőkre háruló feladatokat ki látja majd el a családban? A férfi? Vagy egyszerre állja meg a helyét a nő fő állásában az alkalmazó munkahelyen, és másodállásban otthon is? Hány réteg bőrt akarnának a nők lehúzatni magukról, vagy a férfiak a nőkről? Nem feltétlenül kivitelezhető ez az igényesség teljes százalékában.

Hiszen mindannyian tudjuk, hogy nem lehet fő-és mellékállást is egyforma kvalitással és intenzitással végezni, mert valamelyik háttérbe szorul a másik előnyére, javára. Így a gyerekekkel ki foglalkozik? A családi otthon melegét, a tüzet ki őrzi?

Nem véletlen, hogy most a 21. században érkezett el ez a nagyfokú züllés, ami romlásba és nyomorba dönti az emberiséget, mivel a társadalom az emberi kapcsolatok szövevényes hálózatrendszeréből fakad, de ha az elszemélytelenedik, akkor többé nem az "ember" lesz a meghatározó szereplő, hanem a virtuális tér és világ, amelyet a valóságra, mint egyfajta kényszerzubbonyt ráhúz ez a folyamat.

A félreértések elkerülése végett tévedés ne essék, nem vagyok hímsovi vagy nőgyűlölő, hiszen nememet tekintve én is a hölgykoszorúba tartozok:)