Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Extremus_Umbra

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legfőképpen nem szeret szavazni, de ez már sajnos nem újdonság. Azért  köszönöm mindenkinek, aki az egy hétig tartó, egyáltalán nem reprezentatív közvélemény kutatásomban részt vett!Összesen 602 szavazat érkezett, ami elsőre elég soknak tűnik, de jelen esetben 3-al kell…..
Aftermath (1994) Rendezte: Nacho CerdáA spanyolok mindig tudnak meglepetést okozni. Azt ugye tisztáztuk, hogy a horror terén ők az istenek. Ez a film viszont kissé megosztja az érzéseimet. Eléggé beteg, viszont mondhatni nagyon szépen kivitelezve.Mivel mindössze egy félórás…..
Bohócok. Mindenki ismeri őket: kifestett arc, tarka ruha, piros (krumpli-)orr és keménykalap. Egy cirkuszt egyszerűen nem lehet nélkülük elképzelni, ők a legmeghatározóbb alakjai. De kik is ők valójában? Vajon miért olyan gyanús nekünk az állandó jó kedvük és töretlen…..
A fenti kijelentésem úgy érzem abszolút helytálló, több szempontból is:1 év alatt  sikerült megtízszereznem a napi olvasóimnak a számát. (Igen, régen még ennyien sem nézték az oldalt.)Magamhoz képest rengetegszer kerültem ki Index-címlapra.445335 oldalletöltés, amióta a…..
Horror-Mirror Köszöntő 2010.12.24 08:31:00
Boldog Karácsonyt minden kedves olvasónknak! A hajtás után ajándék!!!:)                                            ..
Extremus_Umbra 2010.12.24 21:46:43
Mivel holnap már Szenteste, ezért vegyük mi is egy kicsit könnyedebbre a blogot. Következzen a két legabszurdabb horrorfilm a Karácsony téma keretében, ezeknél a filmeknél már központi szerepet kap.Jack Frost (1997) Rendezte: Michael CooneySzegény Cooney-nak csak ezt és ennek a…..
Új, ideiglenes rovat, melynek keretében karácsonyi témájú horror filmekről olvashattok kritikákat.Ezzel most a maradék adóságomat törlesztettem, íme, amire úúúgy vágytatok (remélem). Ráadásul így össze tudtam kötni a kellemeset a hasznossal.Zsákutca - Dead End…..
Akkor íme a "nyeremény" első fele. Aki rendszeres olvasóm, annak valószínűleg nem fog túl sok meglepetést okozni a lista, de azért néha jó összegezni a kiemelkedő alkotásokat egy nagyobb koncepció keretében.Szóval itt mindenki láthatja a horror filmtörténelem…..
Extremus_Umbra 2010.12.13 21:37:45
@purga: Értem, sorry akkor nem figyeltem eléggé :)

azt hiszem nem láttam itt, de a Firestarter Stephan King féle is tetszett. Ez lemaradt :)
Extremus_Umbra 2010.12.13 21:45:44
@GoVegan: Szeretem Ellen Paget, volt egy másik film is amiben egy pedofilt kapott el, itt is volt azt hiszem régebben. Az is nagyon jó volt, megnézem ezt is, köszönöm :)
Extremus_Umbra 2010.12.13 23:21:21
@GoVegan: Volt második rész, bár annak már semmi köze nem volt az eredetihez, vagy Berry hez.

www.imdb.com/title/tt0297120/

Köszönöm az óvó szavakat is :)
Először is, köszönöm minden szavazónak a voksát! Most viszonylag sokan vettétek a fáradtságot erre, összesen 158 szavazat érkezett!A mezőny elég szoros volt, annyira, hogy két győztes is lett!Tehát lesz egy TOP-lista meg egy paráztatós filmről kritika, ahogy azt megígértem.A…..
Gondoltam írok már egy ilyen bejegyzést, mert tegnap kicsit elszabadultak az indulatok, amivel sikerült a társaságnak szétoffolniuk egy bejegyzést. Ezért a további ilyen esetek elkerülésének végett, leírom a Horror-Mirror kvázi ars poeticáját.Mint azt már sokszor említettem, hogy…..
Horror-Mirror Eredményhirdetés!!! 2010.10.23 12:00:00
Ahogy elnézem, most alább hagyott a harci szellem, remélem legközelebb nagyobb lelkesedés lesz:) Persze ennek a legfőbb oka az lehet, hogy a győztes ismét lecsapott, mint a villám, a helyes választ ismét tőle idézhetem: Egy asztalifuró bekapcsolt miközben ann apja meglátta hogy…..
No, pénteken a nagy nyereményjátékozás miatt nem akartam megemlíteni, viszont most már kezd kihűlni, annyira nem friss a hír.A blog kapott egy velős kritikát a BlogWatchtól. Ami ugye egyáltalán nem reprezentatív, de jól esett, hogy a kemény (és sokszor jogos) szavak ellenére…..
Horror-Mirror Eredményhirdetés!!! 2010.10.16 12:00:00
Örülök, hogy nem volt gond este az időzítésemmel, annak meg még inkább, hogy ennyien kommenteltetek. Köszönöm mindenkinek!A helyes választ pedig az illető elég pontosan megadta, így most őt idézném:illetlen poénokat mondtak a hallgatok, a levágott kézzel kapcsolatbanA győztes…..
Horror-Mirror Remake vs. Eredeti #2 2010.10.14 11:32:00
Mivel a legutóbbi ilyen bejegyzésem viszonylagosan nagy sikert aratott, továbbá sokakat meglepett a hír, hogy a Sziklák szemét már vagy 30 éve leforgatták, ezért jöjjön még egy fogat.Az utolsó ház balra - The last house on the left (1972 Wes Craven - 2009 Dennis Iliadis) Igen,…..
Thirst - Bakjwi (2009)   Rendezte: Chan-wook Park Kivételes alkalom az, amikor egy koreai rendezőt nem kell bemutatnom a nagyközönségnek, ugyanis Chan-wook Park Dél-Koreának olyan, mint Takashi Miike Japánnak. Az ő nevéhez fűződik többek között a Bosszú-trilógia is. Ez a film…..
Seed (2007) Rendezte: Uwe BollA rendezőt szokás a mai kor "Ed Woodjaként" emlegetni, mert amihez csak hozzányúl, az bukás lesz. De tényleg. Az imdb-n nincs 5.0 feletti átlagú filmje, sosem termelt bevételt. Azonban a német adózási kiskapuknak hála mindig van cash…..
Horror-Mirror Remake vs. Eredeti 2010.09.30 14:25:00
No kérem, két remake, 4 film, lehet majd a kommentben fújogni. A szokásomtól eltérően most egybe veszem a régit és az újat.1. Sziklák szeme - The hills have eyes (1977 Wes Craven - 2006 Alexandre Aja) Egyik rendezőt sem kell (remélhetőleg) senkinek sem bemutatnom. Mindenesetre…..
Korábban, a hentelős-gyilkosos szavazásomkor már volt róla, úgy döntöttem, hogy most megérdemel egy külön posztot ennek a remek kis fickónak. Úgy hogy vegyük szépen sorjában a történeteit.1. Gyilkos kobold / A törpe bosszúja - Leprechaun (1993) Rendezte: Mark JonesAz…..
Kissé megilletődtem, amikor még a hó elején megkerestek a TV6-tól (Aka Viasat6), hogy működjünk együtt. A részletek csak mostanra tisztázódtak és a végeredménnyel mindannyian elégedettek lehetünk. Szóval a nagy hír a következő: A TV6-on október 8-tól, minden pénteken este…..
Extremus_Umbra 2010.09.27 12:02:10
@purga:
Szia, a Novellák természetesen meglévő, sokak által ismert müveket, vagy kevésbé, kedvet hozó müvekre értettem .
A képregényekre visszatérve pedig, én sem a Marvel féle müvekre gondoltam, ami azt illeti azokat annyira nem is szeretem, bár bajom nincs velük, hanem az olyan müvekre mint a Crossed, vagy annak egy "folytatása" a Crossed - Family Values etc.. Azzal gondolom nem árulok el titkot, senkinek, hogy majdnem minden Horror filmnek van képregény adaptációja, vagy ellenkezőleg, saját képregénye, amely a kezdeteket meséli el, vagy éppen a film történései után játsszódnak. Én erre gondoltam, van egy oldal ahonnan személy szerint én szoktam szemezgetni, remélem nem reklám :P bár külföldi oldal : www.comicmonsters.com/

Témákra lebontva lehet ismertetőket olvasni a regényekről, Slashertől kezdve a Thrilleren át.
Remélem ez kedvet hoz másoknak is.
Valóban kevesen olvasnak Horror képregényeket, pedig a hamarosan induló The Walking Dead sorozat is egy képregény adaptáció, és meg kell vallanom, nekem nagyon tetszett a regény, meglátjuk visszahozza e azt az érzést a sorozat is. Persze itt is óriási szórás van. Vannak Gore képregények, amelyek lehet hogy csak tényleg az elkötelezetteket vonzzhatják, mivel elég Naturisták, bár ahogy a filmeknél nem nézünk oda, itt is élhetünk azzal a megoldással, hogy a sarokba dobjuk a lapot. :) Bár én ennél jobban tisztelem ezeket az újságokat.
Részemről most már csöndbe maradok, mert lehet hogy nem mindenki akarja majd ezt a "hegyi" beszédnek tünő irományt végig olvasni. De ha egyszer valamikor, mégis arra adnátok a fejeteket, hogy képregényeket is, ajánltok, vagy Novellákat, akkor szivesen állok rendelkezésetekre.

U.I.: Köszönöm a gyors választ :)

Extremus
Extremus_Umbra 2010.09.27 15:46:10
@mutant: Az igazság az, hogy lenne hozzá kedvem, de valahogy bennem van egy olyan érzés, hogy más tollával ékeskednék, persze lehet, hogy ez butaság :).
Meg nem is nagyon csináltam még blogot. Kezd az egész úgy hangzani, mintha kéretném magamat :P Pedig tényleg nem.
Majd a Sors eldönti, hogy van e rá igény :)

És hogy hozzá is szóljak érdemben a változásokhoz is a design-ban, nekem tetszik. Hozza a blogot átitató hangulatot :)