Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sznuupi

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemi szerepek mindenkit megnyomorítanak. Te meg azt hiszed, azért vagy nyomorult, mert nem tudtál nekik elég jól megfelelni. És az áldozatot hibáztatod (önmagadat), mert az erősebbet nem mered. - Szóval azt akarod mondani, hogy csecsemőkorod óta kék festékben pácoltak, de te…..
Sznuupi 2015.05.11 10:44:21
@Androsz: Igazad van. Útálom is. De az is felmerült, hogy amikor a keresztes háborúk voltak, vagy bármely más régi korban nem volt ilyen ócska minta? Több ember hullik el most az erőszak terjedésével, mint régen? Biztos? Vagy csak az emberiségbe bele van plántálva az önpusztítás alapfokon? Csak mi hisszük, hogy jobbak vagyunk, nemesebbek, nem kellene ilyet csinálnunk?
Sznuupi 2015.05.11 10:47:38
@Ingeborg: Amióta felnőttél van hosszú hajad? Lányos, rózsaszínt viselsz?
Amíg aprócska a lányod te kötöd a hajába a masnit, de kinézem belőled, hogy amikor már tud választani, akkor megkérdezed tőle, hogy szeretne-e esetleg hosszú/rövid hajat. :)
Amikor meg kamasz lesz, akkor kinézem belőle, hogy ellenállhatatlanul fogja tudomásodra hozni a vágyott masni színét. :D
Amikor tavaly nyáron a HVG.hu-nak jelentgettem naponta az olimpia triatlon és atlétikai eseményeiről, akkor emlékezetes volt, mit kaptam a gyaloglóktól, mert le mertem írni, hogy az egy csúnya, nem ergonomikus, idétlen sport. Bocs, most mégegyszer, vállalom. Nem szeretném, ha ebből a…..
Meglepő levelet kaptam a minap, egy apa írta, akire hirtelen rászakadt két gyerek menedzselésének minden nehézsége és szépsége. Miután érdekesnek találom (és örülök is annak, ha néha a férfiak is megszólalnak, bátorítanám ezt a jövőben is), ezért közreadom a nem minden…..
Győr belvárosában kapta le a helyi lap egyik olvasója ezt a csendéletet. Nagy terepjárók sorakoznak a Wesselényi utca és a Bartók Béla út kereszteződésében. Alattuk bicikliút. Fotó: kisalfold.hu "Ilyenkor szégyellem, hogy nekem is terepjáróm van. Tudomásul kellene venni,…..
Sznuupi 2013.09.20 09:17:03
@Zebrateve: Szia! Akkorát kacagtam, hogy úgy éreztem meg kell osztanom. Elvittem a facera a sztoridat. A nicknevet nem, ha gondolod kiírom azt is.... :)
Először is szeretném bejelenteni, hogy a minisztériumi levél dacára, mondhatni szabotázsakció keretében múlt pénteken megkaptuk a tankönyveket. Pár darabot mondjuk a leragasztott csomag mellé külön, tehát azok valószínűleg az országos tendenciának megfelelően késve érkeztek,…..
Közmeghallgatást tartott volna ma délután a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Római parton húzódó mobilgát terveiről az Óbudai Kulturális Központban. A „jóhiszeműen" hétköznap délutánra időzített fórumot azonban…..
Sznuupi 2013.07.11 01:19:50
Sziasztok!
Aktuális helyzetjelentés, meg némi ide-oda belekapás.
Ma végesvégig cangáztam a srácaimmal a Római parton.
A Lidónál kezdtük , végigmenve a Mosquitóig természetesen kipróbáltuk a zúzott követ, mint minden évben tavasztól. Mostanra kezd beállni, már egészen bringázható, jövőre elkopik ismét. Szerintem azért rakják ide, mert a) erre van pénzük, b) ettől lehet, hogy leszállnak az emberek és nem ütik el a vendégnek való sétálót, esetleg vendégnek való bringássá válnak. Ha nem ilyen lenne az út, akkor lehetne jobb, is rosszabb is, bennünket ugyan nem tántorít el. Előtte, utána árvízre felkészült, miatta nem rinyáló vendéglátóipari létesítmények sora húzódik. A slagos lemosás rég befejeződött, egy héttel ezelőtt már minden a régi kerékvágásban zajlott. Az út innen sokáig hepehupás, itt-ott töredezett beton és aszfalt. Bringázható, versenybicóra úgyis vigyázol. Öröm lenne, ha jobb lenne, de nehogy már ezen múljon! :) Nagy gát előtt már kicsit le van zárva, csak egyik oldalról (visszafelé bemegyünk, hogy ez mire jó?) ugyanis locsoló, lazító, iszapkotró jármű, illetve közmunkásnak látszó lapátoló, seprő emberek hézagos elosztása dolgozik az aszfalt megtisztításán, két oldalán zúzott kő szegélyezésén. Nagy gáton a víz nyomai mélyen a folyó oldalán látszanak csak.
Az "új" bringaút múlt héten még vastagon iszapos volt (betonkemény felhordásban ügyesen célozható nyomvályúval)most odafelé fel volt locsolva, visszafelé már le volt takarítva. A munkálatok folytak éppen. A Megyeri híd után feljöttünk, nem tudom meddig csinálják meg.
Mobil gát. Nem felel meg, nem biztonságos , mérsékelten értelmetlen, drága. Felértékel ingatlanokat (megfelelő biztonságot nem ad, megrongálódáskor az ott lévők nagyon rosszul járnak, de mások is), hatástanulmányok nem mutatják a távolabbi, későbbi következményeit. Újpest, emelkedett vízszint, árvizek távolabb... Ez a terület egyedüli Budapesten. Sokan szeretik. Szívesen tesznek érte. A Hivatalnak is kellene. Természetvédelem. A diverzitás ÉRTÉK. A túlélés záloga. Az ember vendég. Védeni kötelesség. MIRŐL BESZÉLÜNK?
Hol vannak azok az érvek, a mobilgát mellett, aminek kicsi értelme is van????
A rendőrség országos központja sem garancia a lopások ellen. Egy, a Facebookon megjelent beírás szerint a napokban az ORFK Teve utcai székháza elől vittek el egy kerékpárt. A Shimano márkájú bicikli a kerékpártárolóból tűnt el. ..
Sznuupi 2012.11.20 23:31:26
@Csigafattyú: Hali! Olvasom, nézem a tolvajkergetőket. A 21 tolvaj már nem fog lopni? Szerintem mindenkinek titeket kellene terjesztenie, segítenie, de nem megy. Nem tudom miért. Az elfogás, leleplezés megy. A következő tolvajlás megelőzése bezárással, behajtott pénzbüntetéssel az megy? Mert ha nem, akkor fából vaskarika....
Gyerekszoba Jönnek a férgek! 2012.08.15 08:37:00
Kicsit undorító, de szerintem a fiúgyerekeknél tuti befutó lehet a következő ötlet: készítsetek otthon féreg-gumicukrot! Igaz, hogy a nagy gumicukorgyártók kínálatában is megtalálható, de ezzel legalább a gyerekek is leköthetők egy kis időre - talán. A recepthez valókon…..
Rendhagyó módon ért véget az őszi Critical Mass. A több ezres demonstráció csúcspontja ugyanis nem a szokásos bringaemelés volt, hanem egy politikai kerekasztal beszélgetés az esemény végpontjánál, a Gödörben. A szervezők a biciklis fejlesztésekkel kapcsolatban rendeztek vitát…..
Sznuupi 2010.09.24 11:53:17
Sziasztok!

Az egészben mindig az általánosítás a kakukktojás. Azt hiszem minden szegmenséből ismerem valamennyire a közlekedést. Bringáztam, bringázom, motorozom és autózom is, bizony.
Be kell, hogy valljam, hogy mondjuk az időjárás csak időnként befolyásol a járműválasztásban. A popsim melegítése csak akkor szempont, amikor azt kell megokolnom, hogy miért is jó, hogy kocsival kell mennem, mert mondjuk a motorom éppen nem jó. A legnagyobb hiba a rendszerben, hogy 3 gyerek egyedüli nevelőjeként minden olyan hely, amit gyerekekkel kell elérni,( egynél többel,) az autó. 3 gyerekkel és minden cuccukkal, a tömegközlekedés horror. A robbanómotorra meg azért kell szavaznom, mert az utazással töltött időt minimalizálnom kell, ha nem szeretném ezt az időt a gyerekeimtől elvenni, pláne ha a bringázás után még zuhanyozásra is kell időt hagyni.(most nem fejteném ki, hogy a referáló kezdési időpontját mennyire lehet összehangolni az iskola és az óvoda ügyeleti nyitvatartási idejével...)
Ilyen esetekben bizony rosszul esik, ha azt mondják, hogy csak azért autózom, hogy zenét hallgassak.
Ettől nem kell kivételként kezelni, csak ne általánosítsatok!
Nagyon szeretnék egyébként a motorosokra is és a bringásokra is kellő figyelmet fordítani, de tudom, hogy nem sikerül mindig tökéletesen, ha hátul 3 gyerek üvölt és verekszik. Előre is bocsánat!
Amikor pedig bringázom, akkor szeretném én is, hogy ez ne legyen életveszélyes és amit ebben az ügyben meg lehet tenni, azt meg is próbálom tenni az én részemről.
Minden oldalról van mindenféle tapasztalatom és élményem. Még járdán bringagázolt cserbenhagyott combcsonttörött nénit is láttam el mentősként.
Félre kellene tenni egymás szapulását és az együttműködő dolgokat megtalálni.
Szurkolok az élhetőbb világért a piros fejek és ordító szájak nélküli közlekedésért.
Szép napot mindenkinek!