Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alekab

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis blog! Nem mai történet, de elég komoly sebeket és mély nyomokat hagyott bennem a világ legjobb édesapjának, az én drága édesapámnak az elvesztése. 7 és fél év távlatából nyugodtan mondhatom, harag egy csepp sincs a szívemben, csak keserűség és értetlenség.…..
alekab 2011.04.30 11:41:16
@cenzorilla:
Na, most mi vót a hiba?
Ismered a sutkát? -Korbuj, meg Vicevitz beszélgetnek...

2.bp.blogspot.com/_7rDla9ytghM/SbbsiPDRFTI/AAAAAAAAA-w/W7vYZ2iNECQ/s400/censor+kitty.jpg

Baz+
Ha nem velem történik és a kisfiammal, nem hiszem el senkinek, de velünk történt 2005 nyarán egy szép vidéki városban Magyarországon.A gyermekem két éves volt és egy szép nyári délutánon hányni kezdett. Majd nem sokkal később hasmenése lett. Bármit adtam neki nem maradt meg…..
alekab 2011.04.16 13:30:20
@Desiderata: Normolyt (de a sal ad... rugalmasabb)

@Irkutszk:
A Daedanoletta a gyerkgyógy. szakm. kollégium szt hivatalból üldözendő.
(Monnyuk, mióta volt szerencsém 2x is torsios dystoniát látni, egyet is értek velük)
alekab 2011.04.16 13:35:09
@thbogyó:
Szerintem ezzel kendózhat is a kölök.
De elképzelni sem merem, mit irnál ide, ha igy látnád a csimotát.
Kedves Praxis blog!   A kislányomat vérvételre kellett vinnem a múlt héten, mert a háziorvosunk elküldte, korábban sajnos a leletei erős vashiányt mutattak. Odamentünk reggel hétre, mert nem akartunk utolsónak érkezni. A kicsi elég stresszben volt, nagyon fél minden…..
Tisztelt Praxis blog! Nagyon pipa vagyok, gondoltam beszámolok önöknek a velem történtekről, okulásul azoknak, akik szintén naivak és figyelmetlenek, mint jómagam. Történt, hogy a jogsim lejárt és bár nem vezetek napi rendszerességgel, úgy döntöttem, mégis meghosszabbítom. Az…..
alekab 2011.04.12 23:37:11
@sárga nyúl:
matek feladat:
1700 fős körzet,
évi 9500 megjelenés /zorvos-beteg találkozás/
Mikor jönnék ki jobban? Most, vagy akkor, ha csak a megjelenők perkálnának mon'nyuk 800 HUF-ot.
Volt már nálad mosogép szerelő? Netán biztosítási ügynök?
Láttál már ügyvédet közelről?
alekab 2011.04.12 23:40:28
@alekab:
mosó
Kedves Praxis blog! A fiam történetét szeretném megosztani Veletek. Szerencsére mára már csak egy nagyon rossz emlék a betegsége, egészséges kis fickó, akinek a születésnapja lesz nemsokára. Nincs egészségügyi végzettségem, az emlékeimből és a zárójelentésekben lévő…..
alekab 2011.04.11 23:01:56
@ulpinus:
KedvesCommendador
Van egy olyan érzésem, hogy a nicked inkább a femininumok ragozási szabályai szt. kellene, hogy íródjon. /UL3,1415926535NA/
A törzsvásárlók nem kérnek manyjuált
A poszter valóban, > 90 %-ban kamuzik, ráadásul min. fülkeforradalom arányban – legalábbis az eü. irányában negatívan elfogult, büdös bunkó. Az ízekre szedés után ez, ált. egy objektív > 80% feletti ikúúú birtokosának ki is derül/het/.
A szakma iránti alázat egyedül nem elég az egészségügyis munkaerejének az újratermeléséhez. Tudod, a két bozontos-, + a kis kecskeszakállas, - ahogy a foximaxi szemináriumon tanultad. Ezzel zsaroltatok 60 évig, és most ennek az eredményét fogjátok cidázni a következő 60-ban.
(hogy uff is legyen: Miért van az, Főorvos Úr/am, hogy amikor a nevét/det látom, sudár, gyönyörű , hegyes cicijű, fekete lányok flesbekelnek nékem?)
Aki, pl. olyat ír, hogy fojtat, vagy álam, azt én a közügyektől is eltiltanám 15 évre. Ha akkora barom, hogy akár anonim módon is, de a neten még reklámozza is, akkor közterületen „hüJe vagyok” sárga kitűző viselésére kötelezném.
Az orvosi zsargont tessék meghagyni az orvosoknak. /hogy Te is értsed: lásd: Mágnás Miska/
Orvostanhallgatóként, magam is emléxem honvédelmi ismereteket „oktatókra”. Elárulom, már akkor sem szerettem, és lexartam őket.
ON!
Sziasztok! Nekem sajnos nincs jó véleményem a Heim Pál kórházról és az ott dolgozókról.És ezt csalódásként élem meg, mert eddig sok pozitív dolgot hallottunk róla. Nem tartozunk területileg oda, de több hónapon át fent álló probléma volt a gyerkőccel,és gondoltuk ott majd…..
alekab 2011.04.10 16:21:45
A beteg nem ismeri a rá vonatkozó joxabályokat.
OK.
Némi pofozás után azé’ rá lehetne vezetni a hejjes útra.
Az orvos SEM ismeri a joxabájjokat, -soxor ezért nem él e fenti fegyelmező eszközzel.
Ami még rosszabb, -ismeri, de fosik alkalmazni.
/Jó, persze tudom, van a polyfemoszi eskű/
217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról
3/A. §(2) A beutaló orvos a biztosított kérésére az (1) bekezdésben meghatározottól eltérő, az adott szakellátás tekintetében a biztosított ellátására területileg nem kötelezett egészségügyi szolgáltatóhoz utalja be a biztosítottat, ha a szolgáltató a beutaló orvos vagy a biztosított felé írásban nyilatkozott arról, hogy fogadja a biztosítottat.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott esetben a szakellátást nyújtó szolgáltató a beutaló orvos megkeresésére 48 órán belül írásban (postai vagy elektronikus úton) nyilatkozik arról, hogy fogadja-e a biztosítottat.
11/A. § (1) Az Ebtv. 19. §-ának (3) bekezdése alapján történő orvosválasztás akkor érvényes, ha azt írásba foglalták (orvosválasztási nyilatkozat) és annak három példányát a biztosított, valamint a választott orvos kézjegyével ellátta.
(2) Az orvosválasztási nyilatkozatban meg kell határozni a kapcsolattartás módját, a választott orvos közreműködésével nyújtott ellátás igénybevételének rendjét, az orvosválasztásért fizetendő részleges térítési díj mértékét és várható összegét, a nyilatkozatban foglaltak módosítására és visszavonására vonatkozó rendelkezéseket.
(3) Az aláírt orvosválasztási nyilatkozat egy példánya a biztosított egészségügyi dokumentációjának részét képezi, egy-egy példányát pedig az azt aláíró biztosított és a választott orvos kapja.
(4) Az egészségügyi szolgáltatónak jól látható helyre ki kell függesztenie az orvosválasztás lehetőségéről szóló tájékoztatót, melynek tartalmaznia kell az orvosválasztásért fizetendő részleges térítési díj mértékét is.

Tehát: Ha a köcsögnek nem teccik a szívességi ellátás, megvizsgálni, -ha nincs a joxabályban meghatározott sürgős szüxég: lerugdalni a lépcsőn, oszt’ Jó napot!
Fogacc-e velem, hogy legközelebb alázatosabb lesz, mint madame Tiborc?
Kedves Szerkesztő! Jelenleg egy németországi kisváros kórházi ágyát nyomom, így van időm gondolkozni a magyar és a német ellátás különbségén. Mint beteg és laikus nem tudom megítélni, hogy ott a műtőasztalon abban a fél órában mást, jobbat vagy rosszabbat, kaptam-e. Azt…..
Tisztelt Praxis blog,   Ez a történet életem egyik legkeményebb kórházi története, úgy hogy a családomban több orvos is található és azt hiszem nyugodtan mondhatom, alaposan ismerem az egészségügy helyzetét, a közalkalmazott orvosok és ápolók körülményeit,…..
alekab 2011.04.09 09:05:38
@Máгia:
Figyejjé, Maris!
Esztetet nem gondoltad komojjan?
Má' megyek is a pincébe szeppoqzni!
A Dormikumig mekkpróbáltalak egy kicsit okítani is benneteket, de az azé kapott hejjbenjárásom miatt mosmá nemannyira.
Eddig, viszont asztat hittam, hogy legalább valami kis humort sikerül hoznom sivár világotokba.
Hát, szomornyú vagyok, hogy szted decsak egy primitív paraszt vagyok, mint a poszter.
/Igaz, hogy az efhét csak egy betűtévesztést, és 9 vesszőhasználatot húzott alá = iskolázott köcsög/
Tiszteletem! Szomorú eset kapcsán írok Önöknek, ami mély nyomott hagyott bennem és egész családomban. Ha valaki hirtelen elveszíti az édesapját, ráadásul vélhetőleg mások hibájából, az a miértekre keresi a választ és nem tud nyugodni, ameddig meg nem találja ezeket a…..
alekab 2011.04.08 21:40:16
:-(

Asszem elkezdem magam citálgatni:

„A Szövetség az egészségügyért - Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége információi és adatai szerint Magyarország már csak a GDP 3,8%-át, azaz személyenként és évente 1350 dollárnál kevesebbet költ egészségügyi ellátásra.”

Ráadásul ez is csak számmágia: Hol számítanak még be az egészségügyi költségvetésbe ilyen tételeket:
(1)
- közgyógyellátás
- útiköltség térítések
- fürdőkórházi wellnes pancsikolások
- időskorúak szociális otthonainak működési költségei
- GYED
- GYES stb
Ha a tisztán szociális, -szavazatoptimalizáló stb. tételeket levonnánk, lenne- e 2 %.
Nem csak az abszolút számok a mérvadóak, -százalékosan hol lehetünk? Burkina Faso? Szomália? Eritrea?
(2)
Minimum 1-2 millió kifejezetten vérszívó parazita élősködik az eü.-n. + 1-2 millió önpusztító, piás, dohányos, zabagép „idegi alapos” szívja le a gyógyszerkassza 2/3-át (ez-e a fülke-e forradalma-e) kiemelten, v. emelt jogcímen támogatott medicinák képében. Igaz ezek a halmazok részben fedik egymést.
Barátom, ha odaállnál a tüdőgondozó elé, és naponta lerugdalnál a lépcsőről 3-4 hörgő-, harákoló, segélyből napi 3 dobozzal füstölő, az asztmasprédjeit részben 90%-os támogatással, részben ingyé’- közgyógyellátászatira kapó inuitot, akkor többet tennél az egészségügyért, mint az elmúlt 20 év összes minisztere, kökényestülmikolástul-stul.

"de ez is iszonyú, ugyanis ha ilyen előfordulhat, akkor ez a tragédia másokkal is megtörténhet"
-igen, megtörténhet
-igen, meg is történik
-igen, egyre gyakrabban fog megtörténni

Viszont örömmel állapíthatjuk meg, hogy hasonló esetben az ügyvéd kiérkezése már jóval az EU-s elvárárt szintidő /asszem >90%;
< 15 perc/alatt van.

Állítólag Ibrahim 50 % sikerdíj fölött, 2 aktával a hóna alatt 9.74 sec alatt futja a 100 m-t.

rezidens.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=71:orvosi-ehber-aki-nem-hiszi-gyzdjoen-meg-rola-a-sajat-szemevel&catid=4:megjelenesek&Itemid=18

tik-tak-tik-tak-tik-tak
tik-tak-tik-tak-tik-tak
tik-tak-tik-tak-tik-tak
tik-tak-tik-tak-tik-tak
tik-tak-tik-tak-tik-tak
Praxis Nem adnak orvosi igazolást 2011.04.06 06:00:00
Kedves Praxis olvasók! A segítségeteket szeretném kérni. Elég kellemetlen helyzetbe kerültünk, nem tudom, hogy mi a megoldás az esetünkben, hátha valaki tud valami okosat mondani. Az a helyzet, hogy egy költözés után vagyunk, a város egyik feléből a másikba költöztünk. Ennek…..
alekab 2011.04.06 21:44:45
@Bikli néni:

1)Tisztelt Osztályfőnök!
Igazolom, hogy fiam Tizenötödik Lal’yoska ettől- eddig beteg volt
dátum.
Tisztelettel: Le Roi-Soleil

2) Ettől – eddig beteg
dátum
dr. Meng Elek pöcsét

Miért jobb a 2) szerinted?
Miért legyek én, - a körorvos a kölykök csendőrje. Semmi közöm ahhoz, hogy látogatja-e az iskolát.
Még 1x: Ez a 3 nap csak etelközi, szájhagyomány útján terjedő kommunista csökevény.
Mi közöm van az iskolai házirendhez? Lexarom. Engem semmi nem kötelez a sok iskolai baromság végrehajtására, nem ez a dolgom, nem erről szól a szerződésem, meg az archimedeszi esküből is kifelejtették.
Ha az iskola a tantestület csökött balfék felelősség hárítása miatt valamilyen extra szolgáltatást vár, akkor tessék megjelölni, hova küldjem a számlát. Mellesleg kies városomban van olyan középiskola, amelyik csak táppénzes papírt fogad el a kis köcsögöktől. /nem munkaviszonyban állóktól/
A pedagoigosz lélek, pl. olyat vár el tőlem, hogy áprilisban igazoljam, hogy a gyerek a júniusi táborban nem fogja telefosni a hálózsákot.
Egyébként, ez a tapír gyakorlat mérhető kárt is okoz:
- Pont, a „legsűrűbb” köpködős, felső légúti fertőzéses /MTI, TV2: halálosmadárdisznóinfu’lenzia/ időszakban, a 2-3 nap amúgy spontán gyógyuló iskolásokat 2x betereli a rendelőbe /1- beteg vagyok, 2- meggyógyultam igazolás kék/ irgalmatlan forgalomnövekedést generálva = elveszi az időt a valóban betegektől. + jó eséllyel kap el valami izmosabb kórokozót a rendelő, és váró harákoló törzsvásárlói-kártyával rendelkezőitől.

Orvosi igazolás az iskolába = pedagógus agyfosztottság + orvos jogfosztottság + turáni mélylélektani anticipáció: mindenki csal hazudik meg lopik.
/+opcionálisan an\en blokk\block: qrvaországqurvajobbágymentalitása/

Mehr liht
/b a k e l a- csak az emájsziksz pihenteti a nevem/
alekab 2011.04.06 22:24:38
@alekab:
hihi, a puska bent marat't
Tisztelt praxis olvasók! Nem tudom, mennyire kapcsolódik a blog témájához az én levelem, mindenesetre a mai nap után azt gondoltam mindenképpen megírom az általam tapasztalt dolgokat. Az történt ugyanis, hogy reggel, amikor az unokámmal az iskola felé tartottunk gyalog, majdnem…..
alekab 2011.04.04 23:01:17
Eddig méltóságomon alulinak tartottam „alias” használatát, de a kiváncsiság nagy úr.
Akkor még 1x, a privát véleményem a cenzosillize.com-on átfuttatva, me’ fontos:
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
21. § (6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
195. § (1) A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

<>Felvetődött gonosz lelkemben a gondolat, hogy tán a jóravaló, írástudó idős hölgy, -esetleg nem mindenben a hatályos joxabályoknak, és a ferde agyam által elképzelt „józan ész”-nek megfelelően vezette át a reábízott kiskorút az utca túlnani oldalára. Valamint defektes intellektusom még azt is feltételezte, hogy tán a családi ezüst is jobb helyen lenne elzárva, amikor a tiszteletreméltó bloggernek nincs kivel megosztani az otthonlét magányát.
Így megjelenhet?

Mehr lift!